MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc Mirela

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Slava Domnului, am terminat si eu treaba la timp...am avut niste musafiri neasteptati si mi-au dat peste cap putin "planul de lupta"
Bineinteles ca meniul initial a suferit unele modificari pe parcurs
Deci intregul meniu (care asteapta sa fie devorat )arata cam asa:
-supa de pui(de tara) cu taietei de casa
-pulpe de pui umplute la cuptor ...silvia
-rulada de carne (de curcan am avut)(umpluta cu cascaval,ciuperci si la mijloc un semiafumat)...monica ai fost "muza" mea
-cartofi cu branza
-rulouri din piept de pui cu carnaciori+carnaciori simpli la gratar
-prajitura "cu "100 nuci (nuga de casa)
-tort winter
-cozonac

Craciun fericit ! .... si sa nu mancati prea mult sa nu vi se faca rau...mai ales daca ati tinut post

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Silvi, am facut reteta asta
http://bucataria-sylviei.ro/legume-la-cuptor/

am pus si cam o mana de ciuperci, dar cartofii mi-au iesit f amari, toate legumele inclusiv cartofii au luat gustul de la ciuperci. Ciupercile s-au innegrit si deshidratat. Nu stiu ce nu am facut bine, numai rateuri am tras in bucatarie azi si m-am agitat ca pepsi.

In schimb friptana de vita mi-a iesit excelenta, am facut si o supa de vacuta cu un pic de varza murata in ea sa fie mai acra.

Am mai facut:o rulada de carne la cuptor, oua umplute, o salata de bou, 3 paini de casa mai ceva ca cele din Ro de pe vatra.

salam de biscuiti, 2 torturi dintre care unul nereusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

claudia_a,saru'mina pentru reteta ta cu gris si mere.Acum am taiat-o si aiesit bunaaa.
Noi am pregatit asa 'aperitive traditionale( toba,slanina,racitura de curcan,leber,caltabos) ,ciorba de oase de porc acrita cu zeama de varza,sarmalute facute in oala de lut,cirnati ,fripturica de porc si pui,cozonac,congoleza,praji a la claudia_a cu mere si gris.
Craciun Fericit tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor eu deja m-am saturat de astea de-am muncit la ele 3 zile acum parca as manca numai salate, branzeturi ,peste si altele...

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Craciun fericit cu pace in suflet si tot ce va doriti ! Sper ca Mosul a fost darnic cu voi . Sper sa reusesc pe seara sa pun ceva retete va pun doar pozele cu cozonacii mei ca atat am reusit pana acum sa pun pe blog http://bucataria-sylviei.ro/craciun-fericit-2/
Mindy imi pare rau pt faza cu amareala , ma gandesc ca numai de la ciuperci poate fi daca ai pus exact legumele puse de mine, ca de la atlceva nu poate fi. Daca erau cumva deja cu sporii negrii se poate sa fi fost si amare, inseamna ca nu erau f proaspete, eu personal nu am dat peste ciuperci amare dar sa mi se inegreasca am patit la o pizza. Nu iti face pb ca mereu se intampla si rateuri, imi pare rau ciupercile champinion trebuie sa fie complet albe ca sa poti sta linistita ca sunt poaspete, eu gatesc f des cu ele si m-am specializat acum . sa ne zici cum ai facut supa de vacuta cu varza acra ca suna tare bine .
Anaemi merci ca ai incercat reteta, sper ca ai avut succes cu ea . wow ce lista de bunatati ai facut .
Monica merci de aprecieri super cozonaci ai facut sa ne zici de placinta cu ravase ca ma tenteaza tare .
Eu am mai facut ceva potarnichi umplute care merg ca meniu de Rev f bine,o sa pun azi si pe blog reteta si am facut ceva aperitive pe niste biscuiti de aperitive cumparati care au iesit f bine si sunt aspectuosi. Am mai vazut in ceva revista si am facut un buchetet de jambon crud afumat cu o spuma de branza cu legume il el super la gust si la aspect, trebuie sa va dau retetele.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Placinta cu ravase este cel putin la noi in familie o Placinta cu branza dulce si stafide , scriu biletele(cu ravase care de care mai haioase pe care le gasesc pe net)...folossc hartiute colorate fiindca asa merg la sigur stiu ca ruxandrei ii place roz, alex albastru, chestii de-astea invelesc biletelele in hartie de copt si le strecor in placinta apoi portionez foaia de deasupra a placintei si o mai si decupez cu diverse forme sa se vada biltelele avand grija ca fiecare portie sa contina un ravas...e distractie mare
Bineinteles placinta poate sa fie facuta cu orice, dovleac, mere, etc...

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Silvi, merci! da asa cred si eu ca ciupercile sunt buba, erau un pic ridate in varf ce-i drept si nu ff albe. O sa fiu mai atenta data viitoare.
-----------------------------------------------------
Ciorba de vacuta cu varza acra am facut-o asa:

- calit bucatele mici de vita fara grasime (felii) pe fundul oalei cu putini stropi de ulei, pana s-au deschis la culoare. pus sare si piper. Poti pune destul de multa carne pt ca scade f mult la fiert.
-adaugat o lingura de faina si mestecat rapid
- adaugat 2 linguri cu varf de varza murata taiata ff fin si zemoasa bine (eu am pus din borcan), mama mi-a spus sa pun varza murata la inceput pt ca fierbe greu.
- dupa cateva secunde de mestecare, pus apa fierbinte pana la nivelul la care doresti sa fie supa.

dupa ce carnea aproape a fiert la foc mediu si spumat din cand in cand, am adaugat legumele calite separat tot cu cativa stropi de ulei: morcovi, tulpina de telina verde cu cateva frunze verzi, juma ardeu rosu, juma ardeu verde, o ceapa mare taiata f mic pana s-au inmuiat putin.

dupa vreo inca 15 minute am pus 2 cartofi taiati cuburi f mici, si o canita de orez spalat bine.

cand orezul e fiert, supa e gata, verifici daca e sarata destul, mai pui un usturoi tocat f fin si adaugi final 1 galbenus de ou batut cu smantana.
pui leustean sau ce frunze vrei la final, eu la ciorbe pun telina sau leustean, eventual si putin tarhon.

ciorba asta e minunata si f placuta la gust. Miroase un pic nasol la inceput cand fierbe carnea cu varza murata, dar mirosul ala nu are nici o legatura cu calitatea sau gustul ciorbei, se schimba totul cand pui legumele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Mindy am notat reteta chiar nu am facut supa asta si ma tenteaza sa o incerc , am si leustean adus din Romania o sa iti zic ce mi-a iesit. Merci de reteta

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Nu am reusit inca sa pun toate retetele, dar va pu ceva retete de aperitive reci acre merg super bine pt maa de Revelion, eu le-am facut in diferite variante si au iesit super mereu:
Pungute de jambon crud afumat cu spuma de branza : http://bucataria-sylviei.ro/pungute-de-jambon-cu-spuma-de-branza/
Aperitive reci facute pe minibiscuiti sarati : http://bucataria-sylviei.ro/aperitive-pe-biscuiti-sarati/
Promit sa revin si cu alte retete zilele ce urmeaza.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput