MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION
Raspunsuri - Pagina 10
monica-elizabet spune:
f faine silvi, multumim
eu deja caut pentru per asta numai retete vegetariene nu mai pot vedea carnatii si sarmalele
desi poftesc la greu la tot ce vad ca ati pregatit de Craciun si caut retete pentru revelion, am facut deja o selectie si va arat niste "Sugestii" de meniu de revelion
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
columbiana spune:
Monica, excelente sugestiile; am sa fac si eu salata de creveti mediteraneana si somonul marinat la cuptor si de pe site-ul tau, dar cu asparagus la cuptor gratinat in locul pastailor; pui nu fac din cauza superstitiei ( pasarile in meniu in seara de rev.aduc ghinion:)), asa ca va fi porc la rotisor (probabil o rulada umpluta cu masline si morcov). desertul: o prajitura ungureasca (kremsit de Budapesta) din practic in bucatarie pe care am testat-o deja si e foarte buna.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
danitin spune:
Pentru Revelion am in plan:
- racituri de porc
- salata de creveti
(stiu ca nu se potrivesc, dar incerc sa le fac pe plac membrilor familiei, cu gusturi diferite, evident)
- tartine cu somon fume
- supa de ceapa cu parmezan
- muschi de vita la gratar, orez cu sofran si sos de smantana,vin si ciuperci
- piscoturi si bezele cu migdale
tynutza spune:
buna fetele mele dragi!sunt nou venita in aceasta familie a mamicilor si a acestui site&in pauza pe care o am cand fetele dorm am tot citit mesajele de voi...si o sa spun un lucru ptr care multe din voi nu ma veti simpatiza:DE CE VA OMORATI cu tot felul de preparate cat ptr 1armata sau2,3????de mancat,mancam in fiecare zi,in fiecare zi gatim ptr cei dragi;de ce trebuie si de sarbatori sa fim sclavele bucatariei???vati zice zice poate ca sunt una care habar nu am sa fac nimic,nu!fara modestie sunt si imi place sa fiu o bucatareasa care poate sa faca orice &si chiar imi iese(zic altii nu yo!)Anul acesta in noiembrie am nascut 2 gemene,fiind departe de casa nu am ajuta nimeni,si am decis ca de sarbatori sa nu fac tone de mancare ca altadata,de Craciun:sarmale si aperitive specifice cumparate&de Revelion:salata boef si miste oua umplute!ciorbe,fripturi,placinte,prajituri macam tot anu fara sa avem nevoie de scuza sarbatorilor,deci de ce sa stau 2,3 zile in bucatarie cand pot sa plimb cu bebelusele in parc prin soare dulce al iernii???DE ACORD CU MINE???plus de asta credeti/ma ca numai la noi e nebunia asta cu mancatul pana ajungem la spital! va pup si un an nou minunat!LA MULTI ANI! TINA,mamica sarah madalina&ingrid argentina 10.11.2009
monica-elizabet spune:
tynutza, sa-ti traiasca fetitele si sa fie sanatoase
eu asa am mostenit din "mosi stramosi" sa am de toate pe masa mai ales de sarbatori(si nu are cine sa mi le faca, la fel ca si tine sunt la capatul lumii, nu ma ajuta nimeni...deci trebuie sa le prepar singura)... insa nu ma omor muncind..mie imi face mare placere sa gatesc pentru familia mea(tot timpul nu numai de sarbatori) eu nu fac mult de obicei gatesc cat sa ne ajunga in ziua aceea, de sarbatori fac ceva mai mult fiindca avem musafiri, mai mergem in vizita...ai sa vezi cand cresc fetele vei avea ajutoare de nadejde...pe mine ma "ajuta tare mult"(la murdarirea bucatariei vreau sa zic copilashii mei) insa cand ii vad ca se joaca fericit cu formele de biscuiti, ca ruleaza cozonacii, ca ma ajuta la ornat...uit de neplacerea curateniei de dupa recunosc...ne place sa mancam...nu ajungem la spital ca facem sport in fiecare zi(alergam 5-6 km, facem pe bicla) si mancam cumpatat
La multi ani! si tie
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tynutza buna fetele mele dragi!sunt nou venita in aceasta familie a mamicilor si a acestui site&in pauza pe care o am cand fetele dorm am tot citit mesajele de voi...si o sa spun un lucru ptr care multe din voi nu ma veti simpatiza:DE CE VA OMORATI cu tot felul de preparate cat ptr 1armata sau2,3????de mancat,mancam in fiecare zi,in fiecare zi gatim ptr cei dragi;de ce trebuie si de sarbatori sa fim sclavele bucatariei???vati zice zice poate ca sunt una care habar nu am sa fac nimic,nu!fara modestie sunt si imi place sa fiu o bucatareasa care poate sa faca orice &si chiar imi iese(zic altii nu yo!)Anul acesta in noiembrie am nascut 2 gemene,fiind departe de casa nu am ajuta nimeni,si am decis ca de sarbatori sa nu fac tone de mancare ca altadata,de Craciun:sarmale si aperitive specifice cumparate&de Revelion:salata boef si miste oua umplute!ciorbe,fripturi,placinte,prajituri macam tot anu fara sa avem nevoie de scuza sarbatorilor,deci de ce sa stau 2,3 zile in bucatarie cand pot sa plimb cu bebelusele in parc prin soare dulce al iernii???DE ACORD CU MINE???plus de asta credeti/ma ca numai la noi e nebunia asta cu mancatul pana ajungem la spital! va pup si un an nou minunat!LA MULTI ANI! TINA,mamica sarah madalina&ingrid argentina 10.11.2009 |
eu gatesc mult si cu placere de sarbatori si nu numai pentru ca:
1) ma destinde; eu sunt gurmanda in sensul diversitatii, si atunci incerc mereu ceva nou;
2) tot anul mincam simplu, necomplicat (pui, peste sau vitel-de obicei la rotisor sau la abur-foarte rar porc si multe legume si supe), de doua ori pe an imi permit sa ma desfat cu gusturile copilariei (cozonaci, sarmale, salate, etc)
3) nu cumpar nimic semipreparat sau dulciuri din comert- gatesc eu ca sa vad ce ingrediente pun- cam jumatate (cit imi permit financiar) pentru noi si aproape totul pentru copil sunt bio, legume de la ferme, de la magazine de calitate, etc.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Mindy spune:
Ttynutza, cu 2 gemene abia nascute (ce frumos!! sa itu traiasca!) nu cred ca as mai face nici eu ceva, o supa de pui mi s-ar parea SF.
Eu halelile astea in cantitati mai mari le fac din placere, si subiectele deshise aici cu mancaruri de Craciun si Rev imi reamintesc de mancarurile traditionale de acasa, plus impartasirea de retete noi, furat idei...
Pt Craciun am lucrat 4 ore in bucatarie, dar nu am gatit nimic apoi 4 zile.. si ce bucurie sa vad sclipirea din ochii sotului, chiar zicea zilele trecute: 'mai, da parca e chiar Craciun la noi:)'
Annie80 spune:
mie nu-mi place sa cumpar gata preparat sau semipreparat..... astea sunt pt urgente cand ori nam pe ce sa pun mana sa fac instant sau bolesc in pat
sa simt mirosul de cozonac copt in casa, caldura din bucatarie, aburi de sarmale ....
dar ce ...chiar faceti pt o armata? eu fac cate putin dar din toate , si fiecare sa manance ce-i place... numai fiimiu vroia cartofi prajiti in ziua de craciun
monica, cozo la craciun au iesit super buni (ma rog, cam galbeni, dar cred ca de la faina, si/ sau oo, drojdie)
De revelion fac tortul tau diplomat ..si cand ma gandesc ca sunt singura care mananca cu frishca, sper ca si piciu
meniul meu de tembelion
salata de boeuf e cu ... semnul intrebarii mai mult spre nu
poate una de telina
borsh de perisoare
ciorba de burta
rulada de carne tocata (vita)
fritura de purcelush
si mai vreau sa fie pe masa un peste gatit..probabi la cuptor..ceva
praji " pasiune intunecata... de pe-aici de pe forum
tort diplomat "a la monica"
cozonac este
ad_rianna spune:
tynutza sa-ti traiasca minunile si sa fie sanatoase...eu te inteleg...daca te uiti putin la semnatura...craciunul din 2004 a trecut nici nu stiu cum, insa eu am avut marele noroc sa o am pe mama mea alaturi...apoi copiii au crescut, ma bucur sa fac masa pentru toti 4 si sa stam impreuna la ocazii speciale. sa nu-ti imaginez ca-mi petrec mult timp in bucatarie dar imi place sa incerc noutati. si eu am fost obisnuita cu mese bogate de sarbatori, mai ales ca eu am crescut la tara, acum mama se bucura cand mergem acolo de sarbatori si incercam retete noi, nestiute de ea. crede-ma vei vedea odata cu trecerea anilor ca poti face din pregatitul mesei un motiv de bucurie si placere....cand ai o familie, gatesti cu suflet...cel putin eu, asa stangace cum sunt in bucatarie, asa fac