MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

tynutzasa-ti traiasca fetitele!!!lasa ca mai discutam noi la craciunul viitor parca te vad ca o sa vii si tu cu listoiul(a se citi meniul) si eu pt craciunul trecut nu am facut decat o fripturapt ca david era mic avea 3 luni plangea mult,avea colici,era groaznic pt mine...dar anul asta a fost altcevaam gatit 3 zile intr-una si fursecurile le-am facut impreunacu david s-a bucurat f mult ca l-am lasat sa-si bage manutzele in aluat si sa apese pe forme sa faca stelute,braduti,...

meniul meu pt rev:
-aperitive porcesti
-oua umplute
-ciuperci cu maioneza
-piftelute vita si piftelute cu maioneza si ceapa
-crabi
-aperitiv de castravete cu somon afumat
-peste pane
-rosii cu salata vinete
-rosii cu salata ton
-ardei cu crema de branza
-plapumioare cu piept de pui


-ciorba din carne de gasca
-racitura din carne de gasca
-friptura de porc/vita si carnati home made

-alba ca zapada
-krem a la krem
-rafaello
-fursecuri cu gem de prune si nuci

vreau sa va intreb ce pot sa fac cu pieptul de la gasca?ca e ditamai pieptul cred ca are 1 kil si e pasare de tzara care fierbe f greu deci nu po sa fac un snitel sau ceva usor ca ramane tare carnea....deci???fetele,gospodinele pls veniti cu o idee

aaa...trebuie sa specific ca vom avea invitatti de revelion sa nu se inteleaga ca o sa mancam noi 2 atata mancarepe david nu=l pun la socoteala ca el inca papa "blenduieli"


de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

uite va zic si eu la ce m-am gandit de revelion:
-oua umplute
-salata beuf
-vinete cu maioneza
-am sa incerc aperitivele lui monica cu ansoa ( monica pt.toate ideile bune pe care mi le dai)
-toba, carnati fierti in zeama varza, fleica fiarta, caltabosi, slaninutza
-rulouri sunca cu branza topita
-pangasius pane
-racituri
-ciorba burta
-salata fructe sau banane flambate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Nushulica wow ce meniu frumos ai pofta mare la bunatatile care le faci, cum faci ciorba de rata ? Cu pieptul de rata poti face ceva tot la cuptor sau cu legume si sos sau umplut facut al cuptor , cam la asta ma gandesc acum.
Ad_rianna super bune mancaruri .
Monica vai ce de bunatati faci nu pot lasa nici eu comentarii la tine ca nu ai rubrica.
Eu am reusit sa postez retete de prepelite umplute daca va tenteaza de Rev http://bucataria-sylviei.ro/prepelite-umplute/
Eu de Revelion voi fi sigura cu stumful meu mic, al meu sot va fi de garda asa ca mare lucru nu fac pt noaptea de Rev decat ceva aperitive pt mine.
Pt ziua de An Nou voi face curcan la cuptor, o sa pun reteta de anul trecut si o ciorba. Dulciuri inca nu m-am decis .


Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

silvi waw!!! arata intr-un mare fel prepelitele! multumesc pt. blog....eu acum caut idei noi...cine stie, poate refacem meniul . toata admiratia pt prezentarile tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mmm..ce-mi place sa vad atatea bunatati, parca e festival culinar tuturor pentru idei si aprecieri

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

silviamultumesc pt ideeas face piept umplut la cuptor,dar da si o retetaca nu stiu

aaa si e gasca , nu rata

prepelitele tale arata suuperda de unde ai procurat tu prepelite?

ciorba de gasca o fac cam la fel ca toate ciorbele mele :fierb gasca la oala cu presiune ca sa scap mai rpd si se si fragezeste mai bine,fac taitei de casa o acresc cu bors de la mama o dreg cu ou si smantana si pun ceva legume bineinteles ca in orice ciorba


de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Rulouri din piept de curcan
Piept de pui umplut cu branzeturi si mustar
Rulouri din piept de pui
Rulouri din piept de pui cu bacon si legume

sunt doar cateva din cele pe care le-am incercat eu, poate-ti este ceva de folos

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Va rog, vreau si eu un sfat de la profesioniste

Nu mai stiu pe blogul cui am salivat la o tarta cu fructe de padure. M-am decis sa prestez si eu una de revelion singura diferenta este ca am cumparat blatul pentru ca sunt antitalent la facut/copt aluaturi asa ca asta e. Intrebarea mea este: il insiropez? Va rog aveti mila de un dezastru intr-ale prajituritului care apreciaza intotdeauna un tort la plic bine facut.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nu-s profesionista da ma risc
tarta sau chees cake?
ai luat blat din acela de biscuit? sau e blat din pandispan?
daca e din pandispan atunci il poti insiropa cu sirop de la un compot(de ananas, sau piersici, sau un suc indulcit de portocale)

faci crema de vanilie fie instant de la dr oetker(te uiti pe spatele plicului cum se prepara) fie pregatesti una cum este cea de Aici te asigur ca este f buna si se face super rapid...fara E-uri si alte nebuneli apoi ornezi cu fructe de padure si deasupra prepari un plic de gelatina(se poate la fel de bine si fara) eu in general folosesc gelatina agar-agar din alge marine

daca este vorba de blatul biscuit...nu se insiropeaza..ca asa trebuie sa fie el mai crocant si un pic sfaramicios

daca e vorba de chees cake uite aici unul cu Fructe de padure


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

monica multumesc frumos pt retete dar m-am hotarat sa nu fac acum nimic cu pieptul , il congelez si vad eu dupa sarbatori ce o sa fac...mi-e sa nu dau gres acum ca am multe de facut...

dar cu cheese cake-ul asta cu fructe de padure m-ai omorat!!!!BALESC!!! si mi se pare ca se face asa de usor...il fac musai dupa revelion numai sa gasesc fructe de padure congelate....mama miaaaa


de David

Mergi la inceput