predictie bazata pe rationament (fara emotii)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
il prefer pe marinar, cu bune si cu rele, mai mult rele din cite spuneti, decit orice comunist cu fata umana. Asigura neutralitatea si intareste puntea pe care trecem de la comunism si neo-comunism spre altceva, democratic si total opus...

Nelia, uite asta e fraza pe care mi-a fost lene s-o formulez si cu care am fost in acord

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

citat din mesajul lui nelia
"il prefer pe marinar, cu bune si cu rele, mai mult rele din cite spuneti, decit orice comunist cu fata umana. Asigura neutralitatea si intareste puntea pe care trecem de la comunism si neo-comunism spre altceva, democratic si total opus."..

dar basescu daca nu te superi, ce a fost? cand a intrat in politica si unde? nu cumva la comunistii din FSN? ca pe urma a plecat si a incercat alte partide este cu totul altceva.
acum 5 ani, l-am votat pe el, am sperat intr-o schimbare, dar in bine , nu in ceva mai rau.Cum as fi putut eu sa ma duc si sa ii dau votul acum, dupa ce 5 ani o duc din ce in ce mai rau?
Care traiti mai bine ca in 2004? e asta datorita lui basescu? datorita guvernului? credeti ca parlamentul unicameral (pana in 2013 cand redevine bicameral datorita UE)? uitati ca ati vazut km in sir de bannere cu base? 175 milioane de euro buget electoral? udrea se plimba cu desfasuratoare de telefoane a procurorilor DNA. ridzi ne prosteste in fata. berceanu vinde Hotel Astoria pe 20000 de euro. Era sansa noastra sa ii vedem pedepsiti pe astia, acum urmeaza dizolvare de parlament si alegeri anticipate prin ianuarie-februarie. impozitul forfetar a omorat toata micro-economia romaneasca. a fost propus de boc daca e el in stare sa propuna ceva.
Nu pot sa cred ca se intoarce iarasi gasca: Udrea, Videanu, Berceabu, Blaga. Doamne ce greseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Capcaunul, ti-am citit lista...am zambit induiosata la unele puncte trecute cam fortat in basca lui basescu, la altele de complezenta in palaria lu geoana...prestanta nu au niciunul, nici altul. stii de ce? din aceeasi cauza din care nu putem credita prestanta nici unei anumite parti din electoratul roman: prestanta inseamna clasa. clasa inseamna buna crestere. buna crestere se pliaza pe onoare si demnitate, pe un caracter solid. Basescu nu are prestanta pentru ca e comunist, pentru ca minte, pentru ca fura, pentru ca practica nepotismul, pentru ca e megaloman, pentru ca e mediocru. Geoana, desi i-am dat puncte la educatie, ar fi trebuit sa schimb cuvantul cu "scoala". un om cu educatie nu are ce cauta intr-un partid ca PSD altfel decat daca: 1. impartaseste idealurile multilaterale de partid; 2. nu crede in doctrina, dar e oportunist (ca si Basescu migratorul); 3. crede in doctrina, e oportunist, dar minte ca e exceptia de la regula (ca si Basescu).

se tot arunca anatema de "prostanaci, prosti" dintr-o tabara intr-alta a electoratului. ar fi prea simplu. prosti si destepti au fost Duminica orbului, prosti-destepti: 1-0
durerea mea cea mai mare acuma (la care nu-mi dau dreptul Nelia si b.nica, cica n-am votat, deci sa tac; cica n-am votat, deci nu am emotii; cica nu am votat, deci nu-mi pasa; cica n-am votat, deci nu-s desteapta cand vine vorba despre tara mea) este tocmai faptul ca feseneul asta despre care sunt tachinata ca-l numesc tot feseneu pentru ca traiesc in trecut (nu, e o constatare istorica doar) a reusit marea performanta nationala sa dezbine desteptii romani. eu vad aici pe dc, cel putin, si pe toate siteurile romanesti pe care am citit cu precadere comentariile (mai inteligente si informate decat scursurile de articole inepte, agramate, inculte, mahalagesti din "presa" romana), electoratul lui Geoana nu e diferit de electoratul lui Basescu: ambele tabere mustesc de destepti. ceea ce e o premiera colosala, dupa mine. bine, asta poa' sa fie doar perceptia mea subiectiva despre alegerile de-acum, avand in vedere ca, nu-i asa, sunt din diaspora, deci nu vad prea bine, prin definitie mioritica.

daca e sa fac o lista cu sustinatorii lui Base si-ai lui Geoana, numai de pe dc, o sa intelegeti mai bine ce vreau sa demonstrez: crema cremelor. oameni in a caror inteligenta si intelepciune am 99% incredere (ca e virtual, totusi, de-aia nu e 100%). si cu surprize garla, de o parte si de alta.

drama e ca nu mai poti face predictii despre tipul de electorat care ar sustine un anume partid, ca pe vremuri: batranii si taranii cu feseneul, tinerii cu taranistii si liberalii, varsta de mijloc impartiti intre feseneu si abstinenta la vot. acum e total haos, in asa hal de extrema a ajuns dezbinarea si confuzia ofertei politice: vezi intelectuali de marca in ambele tabere, cu backgrounduri amestecate - dizidenti cu geoana, fosti securisti cu basescu, adica te doare mintea.

concluzia pe care vreau sa v-o impartasesc, cu tot respectul si cu tot regretul pentru franchete, e ca ambele tabere sunt perfect constiente ca sustin himere. imi cer iertare, dar nu pot sa cred, oricate argumente elaborate si inteligente si documentate vad si oricata patima revolutionara, deci nu pot sa cred ca o persoana cum e Capcaunul (Mirela, Xeno, Vikinga, Julie, Cl, etc) poate fi fan Basescu asa, sa-si dea viata pentru el si, daca nu poate, sa-si dea votul 200% convins ca daca Basescu ar fi candidat contra lu Sfantul Petru, tot pe Basescu l-ar fi votat. sau ca Iileana, fan Antonescu. sau ca Irina, fan Geoana. si lista continua cu restul lumii aici de fata - oameni care, daca nici ei nu-s inteligenti, cultivati si informati, atunci cine? nu va cred pe niciunul ca ati votat din convingere si sper ca nici voi s-o credeti. din pacate, inteligenta si cultura au nevoie de o doza marita de idealism si, in lipsa de material si obiect al afectiunii, il transfera asupra primului venit care le ridica nitel cota de adrenalina.

prin urmare, am ramas la convingerea de la inceput, ca alegerea de-acum nu a fost, pentru Romania, intre Geoana si Basescu, ci doar pentru romani - inca o data marcati de teama de necunoscut (un outsider, un underdog)

Nelia, probabil ca fuse scris in stele si a coborat ideea la amandoua. ma tot gandesc de cateva zile fie sa fac un blog "Hai sa facem guvern", fie subiect la Generale sau la Alegeri, dar m-a retinut ceva - exact acelasi lucru care m-a retinut sa iau in serios 100% argumentele pro-contra celor doi. nu exista vointa 100%, nu exista convingere 100%, dovada lipsa de reactie la ideea ta, in fond, geniala.

ganditi-va doar o clipa, ce s-ar fi intamplat in Romania anului 2009 daca nu s-ar fi dus NIMENI la vot? va spun eu, un miracol. la fel ca ala din '89...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

p.s. agresivitatea pe care o acuza ambele tabere la adresa celeilalte, va zic eu ce e: disperare. stiti cu totii adevarul, insa nu a venit vremea sa-l acceptati. sper sa nu mai treaca inca 20 de ani pentru asta. sper ca romania sa ii arunce pe toti politicienii de azi la tomberonul istoriei, ca pe niste mascarici distructivi ce sunt. si de maine, sa aud aici pe forum ca un Rufus se gandeste sa intre in politica, o Iileana face nush ce cursuri de rel. internationale ca vrea sa intre in afacerile externe, un Capcaunul nush ce seminar de vara la Harvard ca vrea la Finante, ca Lory vrea primarita, ca Monnvas isi da 5 ani sa devina nush ce, etc etc...dc are jde mii de membri inteligenti, cultivati, capabili, dar guralivi. asa cum se aduna banut cu banut pentru cate o campanie de ajutorare a unui copil bolnav, de ce nu s-ar aduna pas mic langa pas mic catre o schimbare radicala a tarii in care ne-am nascut cu totii, diaspora included??? de ce, la inteligenta si skills astea ale tuturor, tot asteptam de la hahalerele astea expirate sa ne croiasca viitorul? de ce? cine va opreste sa luati haturile in maini, ca doar calul nu e al lor, ci al nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67
dar basescu daca nu te superi, ce a fost? cand a intrat in politica si unde? nu cumva la comunistii din FSN?

COMPLET GRESIT!!! Base a început politica în PCR, nu în FSN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

ganditi-va doar o clipa, ce s-ar fi intamplat in Romania anului 2009 daca nu s-ar fi dus NIMENI la vot? va spun eu, un miracol. la fel ca ala din '89...

ar fi iesit candidatul cu familia mai numeroasa
si cu mai multi membri de partid

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Conchita, mi-a placut ultima parte a mesajului tau cu intratul membrilor DC in politica, esti optimista :)0 ; eu din ce-am vazut politica ii schimba pe oameni mai repede decit oamenii schimba politica, asa ca celor pe care-i iubesc le doresc sa ramina in afara politicii.
Ce nu pricep eu din ce se reproseaza pe aici(calcule simple, gindire de contabil )

1) Basescu egal: grobianism (sa numim frumos mitocania ce scapa uneori)
coruptie prin promovarea fiicei
coruptie prin promovarea amantei (presupuse)
coruptie prin promovarea fratelui (?)

Geoana egal
neo-comunism, adica Iliescu
coruptie: Nastase, Vintu, Vadim, Hrebenciuc, si lista continua cu inca vreo 10 cel putin- oameni care au furat la greu, a caror fapte au lasat urmari serioase in economia Romaniei;
lipsa totala de personalitate (marioneta in miinile celorlalti, vezi vizita la Vintu, pupat pe umar cum mafia italiana pupa mina)
lipsa totala de personalitate (paravan al unei coalitii monstruoase de culori total diferita unita doar in scopul ciolanului)

si ar mai fi multe dar mi-e gata pauza;

a, si in ultimii cinci ani eu chiar am vazut scimbari-multe in Romania;

si atunci totusi de ce Geoana?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

draga ana, ai putea spune ce s-a schimbat in aceasta tara in ultimii 5 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Magdalena,

daca ma uit pe topicele romanilor din acest forum doar si vad ca: romanii pleaca in vacante in strainatate
s-au mutat la case construite din apartamente
isi permit cumparaturi unele peste medie
lucreaza in multinationale
au o viata ce-i situeaza in clasa mijlocie (salarii din care poti trai)

nu cred ca toti cei care posteaza asta sunt "patroni", multi sunt salariati "simpli" absolventi (sau nu) de universitate, nu genii, nu vipuri, nu personalitati;

eu am plecat in 2003, acu sase ani si nu se intimplau toate astea la scara larga cum se intimpla in prezent, de fapt erau exceptii cei situati mai sus; e drept ca sunt multe multe care nu merg cum trebuie in Romania dar eu vad trendul din ultimii cinci ani ascendent- o ascendenta pe care n-am vazut-o pe vremea guvernelor cind eu eram in Romania (vorbim de dupa revolutie)

imi mai spune un amic din Romania ca in momentul cind sondajele au inceput sa-l dea pe Geoana cistigator cursul leului a inceput sa scada brusc; este adevarat?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Draga Ana, romanii pleaca in vacante in strainatate pentru ca aici preturile in marea lor majoritate sunt nesimtit de mari in comparatie cu ceea ce iti ofera.uitate pe site de turism din tara si analizeaza preturile de la noi, si comparable cu cele de afara, si ai sa vezi la ce concluzie vei ajunge.
Sunt persoane care si-au facut vile, dar acestea nu sunt atat de representative, dar sunt si multi care au vandut apartamentele si si-au cumparat casute destul de modeste, fara confortul unui apartament, dar doar pentru ca nu mai puteau plati intretinerea exorbitant de la bloc. Sunt apartamente la care costa intretinerea pet imp de iarna mai mult de jumatate de salariu.
Despre cei care lucreaza in multinationale lucrurile sa nu crezi ca sunt asa de roz precum par. Acele persoane care lucreaza acolo, muncesc pe rupte, sunt zile in care poate nu isi vad copii decat dormind, clipele pe care le petrec cu familia sunt destul de rare, si atunci stai si te gandesti oare merita? Nu spune nimeni sa nu muncesti, sau ca banul se castiga greu, dar nici asa.
Iar daca stam sa ne gandim cati au studii superioare , si fac cu totul altceva, o munca cu totul inferioara pregatirii pe care o au, sau sunt pe posturi dar pe niste salarii de mizerie, déjà ……….
In aceasta tara acum valorile unui om sunt cantarite altfel de cum am fost invatati sau cum ne-am invatat copii.
s-a ajuns la stadiul in care profesorii sunt huiduiti, medicii criticati, bugetarii in general sunt asimilati cu niste oameni de nimic, o scursura a societatii. Din cauza cui crezi , oare?
A celor care au fost 5 ani la putere si nu au facut altceva decat sa ne invrajbeasca unii pe altii, pentru a triumfa ei.
Cu ce prêt?
La doctor tot vor merge, copii ii vor da tot la scoala.
Nu am afirmat niciodata ca geoana ar fi mai bun, doamne fereste, dar altul langa basescu nu a fost, si am ales dupa parerea mea raul cel mai mic, sau poate speram la o schimbare.

Mergi la inceput