predictie bazata pe rationament (fara emotii)
Raspunsuri - Pagina 16
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magdalena67 s-a ajuns la stadiul in care profesorii sunt huiduiti, medicii criticati, bugetarii in general sunt asimilati cu niste oameni de nimic, o scursura a societatii. Din cauza cui crezi , oare? |
Imi dai voie sa incerc eu a ghici?
Din cauza lui ... Basescu!
nelia spune:
citat din mesajul lui xenocid [quote]citat din mesajul lui magdalena67 s-a ajuns la stadiul in care profesorii sunt huiduiti, medicii criticati, bugetarii in general sunt asimilati cu niste oameni de nimic, o scursura a societatii. Din cauza cui crezi , oare? |
Pai, cam sint si o cam merita! De ce oare sint huiduiti? Hai sa-i luam pe rind, inainte de asta nu uit sa pun ca intotdeauna, in orice bransa, vor fi si oameni cinstiti. Dar sint huiduiti pentru ca sint cei care distrug cel mai mult valorile in Romania, sint cei care care cele mai multe sacose acasa, sint cei care au uitat pe ce au jurat, care au uitat ca au pe umeri formarea copiilor, a tinerilor, si nu fabricarea diplomelor. I-ai pus bine in fata, eu cu ei as incepe, le-as creste salariile (atit cit se poate, ca sa fim seriosi, nu numai bugetarii muncesc intr-o tara), dar as baga legi strice, da' stricte de tot: ai luat sacosa sau plicu sau si una si alta, ti-ai pierdut permisul, la sapa cu tine! Si acum depinde la ce te referi cind spui bugetari, sint bugetari necesari, care intra in cei carora le-as da salarii mari, dar si legi care sa-i usture - cu ei trebuie inceputa lupta impotriva coruptiei, ca daca cei care lucreaza pentru stat nu ar accepta sfinta spaga, lucrurile s-ar schimba la 180 de grade in Romania - sa ma ierte bugetarii cinstiti, stiu ca exista, am si eu prieteni printre ei. Dar, parerea mea este ca sinteti un pic cam multi! Au avut grija cei de la PSD sa creeze un aparat puternic de stat, ca doar asta stiu sa faca cel mai bine, nu!?! Basescu l-a primit cadou si cred ca i-a cam placut, ca l-a marit si el un pic, cu ai lui... tot spunind ca il reduce, pe cel al lor, bineinteles, nu pe al lui.
Conchita, eu iti dau voie sa vorbesti, si chiar imi place sa te ascult. Dar nu pot sa-ti dau voie sa-ti spun ca esti in actiune, ci in pasivitate, dar... of, ca multi de dar, asta nu inseamna ca pasivitatea = nepasare, dimpotriva. Eu am un simt civic foarte dezvoltat, intr-o societate democratica, bineinteles si cred ca lumea este datoare sa se prezinte la vot. Deci nu mi-ar fi placut sa nu se duca nimeni la vot, dar mi-ar fi placut sa fie boicotat votul, ca semn de protest: te duci, dar dai vot nul.
E un scenariu comic si irealist ce spun acum, dar nu ma pot impiedica sa ma gindesc la cum ar fi aratat fetele celor in cazua, daca toate cele 18 milioane de romani cu drept de vot, ar fi taiat numele celor trei, scriind ca pe cecuri: anulat sau nul si fara valoare... si ar fi scris alaturi vrem candidat real, ideal, care sa scoata tara din kk-atul in care au bagat-o cei din stinga (foiim dar si a istoriei, ca toti trei sint comunisti sau au de-a face cu el!) te asteptam si ar fi pus stampila votat peste el... cine ar fi iesit!?! Asta da revolutie de catifea, nu a cehoslovacilor de pe vremuri!
Si chiar asa, nu vreti sa facem un partid al nostru, al DC-ului si sa cautam un candidat bun, hai!?! Si peste cinci ani alegem tot intre riie si scabie si ne trezim toti cu... vaccin antigripal, pardon, anti-democratie si drepturi umane!
nelia spune:
Pina si Hitler pare depasit de situatia din Romania, nu numai noi aici: http://www.youtube.com/watch?v=2Ph_LoiVojk
vikinga spune:
Nelia sterge te rog mult parodia respectiva, amestecarea lui Hitler in discutiile astea de sueta e o ofensa la adresa milioanelor de victime adevarate. Au fost si copii:http://www.youtube.com/watch?v=X4cB379qgXwProbabil ca par enervanta cu reamintirea lucrului astuia, poate fetele ce traiesc in tara asta unde sunt si eu inteleg seriozitatea cu care este privit subiectul Hitler, da sigur il amintim dar cind e cazul si justificat, bineinteles ca istoria ne da lectii pe care trebuie sa le luam in considerare. Nu stiam inainte sa traiesc aici de existenta atitora dovezi filmate a ceea ce a insemnat Hitler in lumea asta, ca asa cifrele deja nu ne mai dau gata. Pe mine una ma sfirsesc documentarele, filmele respective.....ca tot vazui unul chiar aseara.Dar daca tot s-a adus in discutie, nu pot decit sa zic ca suntem ca si romani, europeni de fapt norocosi. Si de fapt nu traim vremuri atit de grele. Prin comparatie..! Si chiar nu trebuie nicicum sa uitam lucrul asta!Si daca au reusit sa-si revina altii cu tare mai grele vom reusi si noi.In filmuletul pus de tine din Der Untergang apare o anume actrita, una dintre cele mai bine cotate, pot zice chiar cea mai iubita si respectata la ora asta in germania: Alexandra Maria Lara. Nascuta din parinti romani de fapt nascuta in Bucuresti, traieste aici de cind avea 4-5 ani, vorbeste inca acasa cu ai ei romaneste, tin sarbatori romanesti, maninca romaneste macar la sarbatorile respective, parintii ei au fugit pe vremea comunismului lasind in spate cariere. Tatal actritei, Valentin Platareanu a fost actor si pe urma director al Teatrului National, a emigrat pentru ca nu mai suporta influenta regimului Ceausecu in libertatea de exprimare a artei, a muncit si ca spalator de farfurii si ca maistru reparator bun la toate, apoi profesor de teatru, pe urma a reusit sa-si puna pe picioare si o scoala de teatru, acum are si un teatru micut cu care pune in scena piese dupa inima lui. Chiar a fost un reportaj despre ea si parintii ei acum nici o luna. Chiar asa oare ei or fi votat? Ceva poze.Conchita citisem ce ai scris de cind ai postat, eu una am inteles f bine ce ai vrut sa transmiti si inca ma gindesc, ba iti dau ba nu-ti dau dreptate, oricum e o tema de gindire. Recunosc. Mai ales dupa hahaiala aia intre Videanu si Hrebenciuc cu "mai Viorele", pai astia-s prieteni din spritz, parol! Si noi ne scoatem ochii pe DC de nebune.Eu sunt ca si Nelia, liberala, si tot ca si ea zic, in Romania din pacate nu avem un Partid Liberal adevarat, chit ca-s doua, asta-i culmea. Inafara de programe si directii, doar asa ca si personalitati "in fata" imi plac in ordinea asta: Westerwelle, care e gay si Merkel, femeie. Cam mare contradictia preferintelor mele de pe aici alaturata de balmajeala de liberlasim din P-D-N-L-urile romanesti si liderii lor: un macho balcanic si un Crin care o face doar pe macho si nu-i iese decit ceva de genul baietel de cartier, neconvingator in lumea celor mari. De fel nu-mi plac oamenii care-si schimonosesc fata cind vorbesc ori dau prea mult din miini, nah ca le am si eu pe ale mele. Becali e un exemplu la extrema, Crin "da doar din fata" nush cum sa-i zic dar ma face sa schimb canalul cind il vad, asa in scris e mai digerabil.E atit de idealista propunerea cu un Presedinte din asta independent(si care ar fi Guvernul?), sa dea si bine, sa fie si asa si asa si asa, ca sa poata fi votat de romani pt care inca conteaza f mult sa dea bine in costum sa dea bine inafara, sa zimbeasca pe stinga pe dreapta, ca asa vot exotic din asta.., uite de ex neconvinsilor ori apoliticilor de aici le apreciez gestul de a vota cu ecologistii decit sa stea acasa, sincer bravo lor! De aia si verzilor li se poate auzi vocea de pe ici de pe colo, se simte unde sunt eu in nord unde au avut intotdeauna ceva procente in preferintele alegatorilor. De ex mie mi-ar fi placut pt romani ceva altfel, o femeie, de ce nu? Cum barbatii au facut in istoria hai sa zicem numai recenta cam multe porcarii asta asa la un tur lejer de priviri stinga dreapta prin vecini, de la sirbi la americani, etc, de ce nu o femeie? Eu recunosc ca-s inspirata din ce observ de pe margine in tara in care traiesc. Dar pe bune, femeile instinctual aplaneaza, dau viata, construiesc, barbatii cam opozitul, scuze domnilor de pe DC. Femei destepte? O groaza! Dar la noi asa ceva nu ar avea sansa. Ma uit cum sunt tocate imediat cum apar undeva mai in fata si nu li se iarta nici cea mai mica greseala, chit ca ei, politicienii barbati romani de la stinga la dreapta is plini toti de bube in cap mai uscate ori gretos de purulente. Chiar ieri ma uitam la un interviu cu Anna Birchall(PSD), desteapta si frumoasa, cu un CV mi s-a parut mie mai bun decit de ex a lui Crin Antonescu, e venita dintr-o familie de pe la tara, a studiat si in america, nepatata de comunism, nu e cea mai cea e adevarat, cu siguranta s-ar gasi si mai bune. Dar am folosit-o in exemplul meu sa arat cit de rapid sunt inalturate astfel de persoane. Si cu cita agresivitate si ura. Doar pt ca sunt femei mai dragute. Nu-mi place Udrea deloc, dar nu agreez sub nici o forma ironizarea ei pt ca e femeie si blonda, ma uitam cum o puneau astia de la Antena in cadru la ultima conferinta, capul ei linga capul nevestii lui Basescu, nevasta in fata si in spate clipind si zimbind Udrea, adica ia uite nevasta si tirfa. Ia uite femeile. Pina si ukrainenii au putut fi uniti sub o doamna premier fara sa i se uite nimeni sub fuste, logic trag eu concluzia, ca politicienii/ media romani/easca is cei mai macho dintre macho cu 4 rinduri de cohoane si femeile trebuiesc la cratita si mop doar. Ma mir cum de nu am auzit ca degeaba avem drept la vot, nu m-as fi mirat prea tare de reiesea ca de ex 75% din femei l-au votat pe X. Chiar nu stiu prea multe despre competenta Yuliei Tymoshenko dar imi e deajuns sa o vad si da in dreptul ei eu cad pe spate, nu numai ca-i frumoasa, eleganta, serioasa si desteapta dar mai are si ceva in ea ce noi femeile simtim intre noi, e ceva aparte. Plus ca faptul ca e inca premiera din 2007 zice ceva si de ea dar si despre ukraineni, politicieni ori cetateni, pe la noi nici un premier nu a rezistat atita in ultimii ani.Asa ca da, deocamdata avem presedintele care se potriveste romanilor asa la mod general si mai ales acum. Si politicienii la fel. Cind ma gindesc la frauda electorala pt un milion si parizer si normalitatea spagarelilor astora.Un indepenedent din asta cazut din idealismurile noastre nu ar fi ales si nu ar rezista. Pentru ca schimbarea trebuie sa vina si de jos in sus nu cred intr-un Jesus din asta care ar schimba lumea, i-ar schimba pe romani pocnind din degete. Pai la momentul asta nici nu s-ar intelege mesajul unui astfel de Jesus, nici nu ar putea fi inteles, ar fi pt multi alegatori ca o alta limba. Diasporeza ca tot e la moda.Dar caruta tre sa mearga cumva inainte. Asta e.Ca nu poate fi abandonata in drum. Si Basescu asta, chior, marinar care stie sa simta vintu-n nas se potriveste deocamadata Romaniei, cred eu. Ca a fost in FSN? In conditiile date eu una i-o pot ierta. Nu a iesit prea minjit de acolo, sau poate ca a simtit ca marinar ce este pe acolo ca nu-i de el vintul fesenist si s-a dat la o parte. Nu i-a stat alaturi lui Constantinescu? Poate l-o fi simtit ca e prea slab si nu are sens. Si de fapt asa a si fost. Intr-o orientare politica instabila cind multe au fost invatate din mers e de inteles poate schimbarea asta PD.PDL.Eu mai degraba vad ca o pata pe trecutul lui masacrul asupra ciinilor cind a fost primar. Cu toate ca si-a tinut cuvintul de a-i scapa pe bucuresteni de boschetari, e singurul de fapt care chiar si-a respectat promisiunea asta pe care au facut-o multi alti primari. Si asta e mare lucru. De fapt nici nemtzii cititi de mine prin ziare nu zic neaparat ca de ce a facut-o ci de cum a facut-o. Pt ca da, asta e, peste tot in lumea asta civilizata ciinii nedoriti, neintegrati, agresivi, neintegrabili sunt omoriti. Dar decent. Basescu nu a avut grija ca metoda omoririi ciinilor sa fie una decenta si nu atit de agresiva. Nu stiu daca a fost acum vina lui directa, ca la cum se furau la noi injectiile ori banii pt ele, pina la urma vina e poate in oameni.Vikinga 37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini
vikinga spune:
PS: citi dintre cei ce au deschis linckul ala pus de mine, l-au si inchis rapid dupa maxim 15 secunde:)? Asa ca studiu, nu ca ar trebui sa se uite lumea ori bat eu vreun obraz, sub nicio forma.Stiu ca am enervat-o si pe Roxana din Norvegia cu cel Hitler, dar pe bune hai sa nu ajungem ca tot e site de femei sa zicem ..ia uite draga ce hitlerist e sotzul aleia, cum draga de ce?, pai cum draga nu ai vazut ca i-a luat cadou doar un inelus si nu diamante atirnate la git, da draga chiar ca hitlerist, ohh saraca. Ori ne certam de la alaptat si ne facem hitleriste si tot asa.Noi traim de fapt timpuri norocoase. Si cel mai mare incurajator de pe margine e barbata-miu cind e sa vorbim de Romania, care intotdeauna zice ca exact asa a fost si in Spania prin anii 60 si catinel prin 70 si cu capul mai infara prin 80 si bine spre f bine in ultimii 20 de ani. Fara sa se tot compare cu cea germanie, asa cum cica si italienii de rind ar avea fixatie ca si romanii, fiecare tara cu temepramentul cetatenilor ei si fiecare cu stilul si farmecul ei. Directia sa fie buna.Vikinga 37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini
nelia spune:
citat din mesajul lui vikinga Dar daca tot s-a adus in discutie, nu pot decit sa zic ca suntem ca si romani, europeni de fapt norocosi. Si de fapt nu traim vremuri atit de grele. Prin comparatie..! Si chiar nu trebuie nicicum sa uitam lucrul asta! Si daca au reusit sa-si revina altii cu tare mai grele vom reusi si noi. |
Off-topic, dar ca veni vorba... si tine mult de memoria scurta a oamenilor despre ce i-a invatat istoria.
Vikinga, nu-l sterg, nu iau in nici un moment in deridere ceea ce inseamna Hitler pentru lume, stiu exact, am vazut si citit sute de pagini pe aceasta tema. Si nu de acum, ci de cind eram adolescenta si am citit Fabrica mortii... Poate ca nu a fost inspirata postarea mea, abia il vasuzem intimplator si l-am pus exact cu scopul spus mai sus... si ca daca altii au reusit sa scape din iad, noi sintem deja la poarta Raiului cu ai nostri, si vom ajunge si noi la liman... asta a vrut sa fie mesajul.
Stiam despre actrita de origine romana, despre familia ei... citisem mai demult. Cit despre Hitler, as scrie pagini despre ce a trait lumea atunci, am avut ani de zile in care am fost obsedata de tot ce a fost scris sau filmat pe aceasta tema, stiu toate filmulete, toate documentarele, ma rog, cele avute la dispozitie, toate metodele, toate suferintele, toate experimentele pe copii, toate formele in care erau chinuiti si omoriti acei oameni... Sophie's Choice este un scenariu blind fata de ce s-a intimplat cu adevarat acolo ... of, Dumnezeule, mie chiar nu trebuie sa-mi amintesti cine a fost Hitler, ca stiu prea bine. Am vomitat intr-o seara intr-un bar, cind intr-o discutie intre tineri, jumatate din grup erau de acord cu el, cu epurarea umana facuta de el... si dadeau exemple de persoane care ar putea fi in locul evreilor sau dupa ei, pentru ca acestia sint inca acolo. Pur si simplu n-a mai suportat stomacul atita umanitate... De aceea nu suport prejudecatile, de aceea nu suport rasismul, din cauza a ceea ce a facut Hitler nu suport etichetarea dupa religie, culoare, rasa, sex... mi se pare ca istoria se uita mult prea repede, ca si in cazul subiectului nostru... si ca, lasind oameni care gindesc asa sa vorbeasca liber, sa nu-i contraargumentam de fiecare data cu exemple clare ale atrocitatilor care, dupa multi, zac acum in cartile prafuite ale istoriei, e ca si cum am creea terenul pe care, oricind si oriunde, sa apara un nou Hitler, si mai hidos decit cel existent deja. De fapt, ei exista deja, in noi, in lume... numai conjunctura care i-a fost favorabila lui Hitler nu exista.
danny1 spune:
mai,ce le stiu unii pe toate.despre profesori,medici,bugetari,tot-tot.ptiuuuu,cata cunoastere.dar fara experienta in vreun domeniu.asta e cel mai usor sa stai deoparte si sa arunci pareri.e plina lumea de cunoscatori.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
nelia spune:
Danny, tu de care esti? Nu stam deoparte, am trait 32 de ani cu ei, mult mai mult decit am trait aici.
Vikinga,, mor de placere ca macar inca cineva mai gindeste ca mine... imi place ce ai spus: avem presedintele care se potriveste romanilor asa la mod general si mai ales acum. Exact asta scriam acum citeva minute la subiectul cu diaspora, poate chiar in acelasi timp cu tine...
Monnvas spune:
Conchita, multumim pt incredere, io incepusem vag sa flirtez cu voluntariatul la ProDemocratia, da' mi-a taiat plodul avantul. La urmatoarea tura insa nu mai ratez (decat daca vine barza iar). Daca nu ma tin puterile sa fac mai mult, o sa merg la observat. Daca ma tin, ma bag chiar in comisii. Cred ca am mai scris p-aci, io am fost la referendumul pt demitere in Jilava de la ProDemocratia si concluzia mea (lasata in coada de peste la Parchet) a fost ca oamenii din comisii nu au citit niciodata regulamentul de functionare a alegerilor. Trebuia sa le povestesc eu ca stampila de control a unitatii se aplica in dimineata dinaintea votului si nu cu o zi inainte, cum au facut ei, tocmai pt a evita sustragerea de buletine valabile; ca stampilele se incuie inainte de numaratoare si nu dupa... chestii de elementar bun-simt.
Deci... nu cred ca-ti faci iluzii. Unii de-aci sunt dispusi sa si puna osul, nu numai sa dea din gura.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!