Pepenasi de iulie - august 2008 (161)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Revin ca tocmai am realizat ca-s o mare nesimtita, am intrat asa direct in subiect si nici macar n-am dat bunaseara
De ieri a venit mama sa mai stea cu fata sa pot face curatenie,sa vedem daca reuseste

DANA, lasa ca o sa treaca si starile astea si sa vezi ce graviduta vesela si plina de viata o sa fii!In ceea ce priveste orasul mort si plin de praf din nefericire sunt 100% de acord cu tine.Poate va veni si ziua aia cand va fi mai bine,traim cu sepranta nu?
DIDI, pai daca Aida e dolofanici la 10 kile, pai ce sa mai zic de Alexandra la 13,5
MADA, multa sanatate si multumim de vesti.Ma bucur ca andrei este mai bine!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MONI - hai mai nu fii suparata, ia uite ce banc am primit:
Culmea infidelitatii: sa te culci cu Geoana si sa te trezesti cu Basescu
Asa-i ca-i tare?
Ca sa fim cinstiti, nici cu unu' nici cu altu' nu arata prea roz situatia, dar na, macar pe termen scurt ar fi fost mai intelept as zice, cu ala de cu seara... Macar asa, din perspectiva urgentelor pe care ni le-au bagat in obiective UE si FMI. Ca treaba cu educatia sau sanatatea erau vechi, si nici pe vremurile de culoare rosie anterioare nu s-au petrecut chestii spectaculoase. Din cotnra, aceeasi mafie in licitatii, acelasi prost management, aceeasi politizare in scoli si spitale, inspectorare si ce mai vrei tu.
Hai ca sanse exista, vrei sa iti fac un rezumat despre unde se poate emigra si cum?

Cu alaptatul - eu nu as fi fost in stare sa alaptez asa de mult nici daca as fi avut lapte... Eu sunt mai repezita din fire, n-am timp de stat, oricat de misto ar parea momentul ala cu bebe la san.... Pe mine ma apucau diverse, fix cand alaptam... Ba suna telefonul, ba ma apuca pipi, ba suna la usa, ba se facea ora sa o iau pe Eliza de la gradinita, ba eram in parc (si nu sunt genul care sa scot tzatza pe alei... ), ba aveam musafiri... Si nu reuseam sa ma detasez complet de toate astea in alea 20 de minute cat sugea copilul...
Dar faptul ca se baga unu' si altu' sa isi dea cu parerea ca e mare / prea mare copilul pentru alaptat, ma enerveaza la fel de tare ca faptul ca nu isi tin pliscurile babele care constata "Vaaaai, scoate suzeta din gurita ca esti fata mare!" Desi imi dau seama ca unii glumesc, sau n-au altceva de zis, ca atunci cand vorbesti despre vreme...
Eu le-as zice "Ce ma, e tzatza voastra? E tzatza mea si fac ce vreau cu ea!"

DIDI - Er are tot cam ca Aida, undeva 10,600-10,800... si are 83 cm; mi se pare nitel burtoasa cand sta in picioare, ca ne, e bebe si bebelusii au burtica, dar e clar ca nu are sunculite de copil grasun, asta se vede bine la baita. Insa mananca de rupe! Ma rog, unele chestii nu le mananca deloc, dar na, ce ii place si mananca, rupe! Ca si Matei, sta in fata frigiderului si se milogeste sa ii dam (zice "da-i, da-i") De doua zile i-am redus portiile, si i-am dat mai multe fructe, am si eu piticii mei...
Cu alegerile - nu-i asa ca te gandesti si tu, ce ar fi fost nene daca iesea totusi Vadim tura' trecuta, cam am votat toti cu Iliescu, disperati sa nu iasa nebunu'? Stii tu vorba aia, fugi de "ala" si dai de ma-sa...

FLO - Crin e moale ma, e mic bebelus pe langa ailalti. Si noi am votat cu el prima data, dar mai mult asa, ca si ideologie liberala, nu din convingerea ca ii mananca pe paine pe hoti...

DANA - la primarie... as spune ca nu prea conteaza culoarea. Uite la noi e Ontanu de ani de zile, la sector zic, si e mereu si mereu reales, chiar face treaba, si a fost la PSD pana acum cateva sapt cand l-au dat afara ca l-a sustinut pe Base.
La Constanta e Mazare de ani de zile, si, daca la inceput orasul era frumos, curat, amenajase parculete, fantani si bancute, acum e un jeg si un jaf greu de descris... Orasul e plin de afise anti-Base, "ori el ori eu" ca cica daca voteaza lumea cu base el pleaca in Brazilia si nu le mai da uleiu' si faina lunar, la pensionari... Si na, Constanta a mers cu Base si Mazare nu cred ca o sa plece in Brazil. Dar nici nu o sa fie orasul mai curat.
La noi in sector nu au aparut niciodata mesaje de-astea extreme, iar curatenia a fost aceeasi... La noi in fata parcului au avut corturi electorale Geoana si Antonescu.

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Neata!

Anka ce parere ai de Belgia sau Franta ca posibile tari de emigrat ca pentru noi e mai usor acolo cu joburile?

PS. Intrebarea e pe bune

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Anca, habar n-am, zau, trebuie vazut ce zic fetele din Franta... Parerea mea personala e ca Europa e mai dificil de abordat. E ok daca ai rezerve serioase de bani sau contract de dinainte. Sa te duci asa, sa te sui in tren si sa pleci, e mai complicat. Cred ca nici o tara din Europa nu are o politica de emigrare, in sensul in care o au NZ, Australia si Canada...
De exemplu C are minister special pentru asta, finanteaza tot felul de lucruri, de exemplu noi ne-am apucat acum de un curs online, gratuit, pus la dispozitie de ministerul lor, curs de limba, dar nu atat de invatare a limbii cat de acomodare cu sistemele lor, educatie, locuinte, etc... E super tare frate, zau! Avem o profesoara la Paris (sunt angajati ai ministerului de imigratie) care modereaza cursurile virtuale, corecteaza temele 9care sunt scrise sau orale, se inregistreaza cu un "logiciel" de pe site), ce mai, sunt in extaz...
Mai fac cursuri de limba si altii, Austria, Germania, dar nu au sisteme atat de complexe cum au ailalti 3.
In Europa, viata este mai scumpa. Drept urmare, cine castiga aici un salar de 1500 de euro sau mai mult, traieste mai comod decat ar trai cu 2000 sau 2500 in Europa.
Dar e aproape. Celelalte 3 sunt pe cealalta parte a lumii...
In cazul jobului meu, as fi avut nevoie de o echivalare, oriunde m-as duce. Si o completare, ca sa aduc studiile mele la nivelul cerut de ei. Canada finanteaza chestia asta. Europa nu.

Edit ca sa mentionez: in Franta e greu sa ai 2000 de euro asa, tzac pac, dar am dat exemplul in paralel cu cei 1500 de euro dati pentru Romania, care de asemenea, nu se castiga asa, tzac pac...

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Uf, greu tare cu mancarea frate, nu mai am rabdare deloc! Cu chiu cu vai a mancat juma' de crenwursti, juma' de cub de branza topita, juma' de iaurt si 3 lingurite de biscuiti topiti in lapte! Asta-i mancare de copil de 1 an si aproape jumate?

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Buna dimineata!

Violeta, eu le raspuns: "credeti ca e mai bun laptele de vaca decit al meu????"...si nu prea mai replica.
Si eu mi-am propus sa-i dau pina la primavara, dar pe masura ce trece timpul cred ca o sa mai prelungesc.

Ne rugam si noi pentru dma si bebe!

O zi buna!

Ina, mami de doi baieti minunati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Am pus poze noi pe picasa.

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Ziua buna!
...chiar aveti dreptate ca asa ar trebui sa le raspund la cei care comenteaza cu alaptatul, dar am preferat de ceva vreme sa nu mai zic nimic si daca intreaba zic ca nu-i mai dau...sa evit "istericalele" si atata mirare din partea lor. Dar ce e amuzant, ca am patit si de la mamici care tineau langa ele copii de 2-3 ani cu suzete sau biberoane afisate...chiar asa! cu alea nu e rusine?? Dar na...oameni si oameni...

Si chiar legat de lapte de vaca sau de oricare altul...cum sa o fac si eu pe Mara sa pape dimineata o portie de laptic??, ca nu ii place deloc (praf)...iar de la cel de vaca i se face greata.

Vazut poze cu pepenasi!!! Nu-mi vine sa cred cat sunt de frumosi toti!
Am pus si noi cateva..

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
Am trecut de primul anisor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

anaco dar ce zici de biberon pana la 5 ani, cunosc daca copilul mananca bine n-ai de ce sa nu-i dai cat mai mult
daca nu va manca lapte o vreme nu cred ca e paguba, ii poti da iaurt, branza sau orez cu lapte, cereale cu lapte, adica lapte mascat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Eu cred ca am primit biberon pana pe la 4-5 ani, aproape ca imi si amintesc . Bunicele incercau sa ma faca sa renunt (am crescut mai mult pe la bunici), dar eu insistam

EDIT: Morala e ca si ce daca? Doar am renuntat pana la urma, nu? Nu pricep care e dezavantajul major pt un copil de 1, 2, 3 etc ani sa fie alaptat la san, sa bea din biberon sau sa mai foloseasca si suzeta...

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput