Pepenasi de iulie - august 2008 (161)
Raspunsuri - Pagina 12
iriss27 spune:
Hello,
Ne-am intors si noi de sambata de la 'Stabul. Fain oras, faina tara ... desi aveam eu multe preconceptii legate de turci, pe cuvantu meu de nu au astia un marketing in sange! Istanbulul are 22 mil de locuitori, trebuie sa precizez ca am fost cu masina, so, imaginati-va toata Romania ingramadita intr-un loc, evident mult mai mare decat amaratul nostru de oras. Mai nene, NU A FOST NICI MACAR UN AMBUTEAJ, sa nu mai zic ca nu am stat de 2 ori la acelasi semafor. In oras se circula cu 100-120 km/h, deci tre sa ai sange rece si sa fii putin priceput, ca nebunii se baga din f scurt, si in 99% din cazuri fara sa semnalizeze.
Dar cred ca pot sa scriu o carte si apropos, eu vreau sa angajam in Romanica pe primarul de la ei, ca omul ala chiar merita :)
Acum urla copiii de somn, asa ca o sa continui eseul, ca pe mine tare m-a fascinat atmosfera de acolo.
Oricum, de cand am venit spal, strang toale ... fac mancare.
Am citit cam tot ce ati scris.
dma pupici si sa fiti bine amandoi. Ai nascut cu Peteu pana la urma? Ca ma batea gandul sa il sun sa-l intreb.
maitreyi spune:
iris sa va fie de bine plimbareala! dupa amsterdam 'stambulu' e orasul meu preferat
sa il vezi la inceput de mai cand infloresc magnoliile
tot parcul de la Sf.Sofia e plin de magnolii roz 
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
ina C spune:
Buna seara!
Am si eu o rugaminte la fetele care inca mai alapteaza:
Cum ii adormiti la prinz si seara?
Noaptea cam de cite ori se trezesc si cam cit sug ca timp?
...ca mi se pare ca noi suntem usor deraiati...
La adormire suge si peste jumatate de ora, iar noaptea se trezeste cam la 1-2 si 5-6 si parca suge o vesnicie.
Eu cred ca ma foloseste pe post de suzeta.
Multumesc.
Ina, mami de doi baieti minunati
mcoca spune:
Ina CU SIGURANTZA te foleste pe post de suzeta. Si eu am patit-o. Eu am alaptat-o pana la 1 an, si pe la 9 luni eram suzeta sefa. Se scula la fiecare 2 ore, desi ea nu mai manca noaptea de pe la 3 luni. Am dezvatat-o ne mai ocupandu-ma eu de ea noaptea
.
Vicky si Printzesone
Chuny spune:
Si eu sunt TZATZA SHEFA si asta e! Je fais avec.
Noaptea se trezeste de 2 ori, dar doar pt a verifica tzatza 2-3 minute si apoi doarme.
Si eu ma gandesc ca va veni timpul sa ne oprim, dar nu pot sa-mi dau seama cum sa facem asta fara traume colaterale :-))
Ma bucur ca bebe Andrei de dma e bine!
Moni, eu nu comentez cu politica ca fac parte din diaspora atat de blamata
zilele astea.
Va pup dintre bidinele, ca noi ajugem la final cu santierul, urmeaza sa zugravim.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
ankalaura spune:
Acuma, fara sa se supere careva pe mine... Sigur ca cetatenia da niste drepturi de necontestat, si am vazut pe la teveu o gramada de inteerventii din diaspora, persoane care spuneau ca sunt informate, normal ca sunt informate, ca au Digi si vad programe romanesti, etc...
Dar, indiferent de pozitie, este cam greu sa fii cu adevarat informat de la distanta. Este ca discutia cu "ce bine e la voi", fiecare, de la distanta, crede ca e mai bine in partea cealalta.
Si nu as fi spus asta daca nu as fi vorbit ieri cu o prietena din Australia care imi spunea ca ei ii place un anume prim ministru, ca spune lucrurilor pe nume, etc. Dar cand i-am aratat ca dumnealui DOAR SPUNE insa nu face nimic, si i-am dat dovezi in sensul asta, a zis "aoleu, nu imi mai spune..."
Eu nu spun ca diaspora poarta raspunderea rezltatului. Au fost si sunt o gramada si aici care au votat ca si majoritatea din diaspora. Deci tot noi purtam raspunderea.
Insa, parerea mea, este ca lururile au fost considerate simplist - aia e rosii e comunisti, astia e de dreapta, e istorici e mai buni. Ori lucrurile nu se pot reduce numai la asta, in contextul actual...
Eu ma rog doar pentru trei lucruri - sa nu creasca taxele si impozitele pana vindem noi apartamentul, sa nu pice proiectul "prima casa" tot pana atunci (ma rog, sa nu pice, sa nu termine bugetul...), si sa ne primim alocatiile si indemnizatiile pana fac copiii doi ani.
Si nu mi-as fi facut griji pentru indemnizatie sau alocatie daca am fi avut varianta creselor pentru copii. Dar nu o prea avem... Ca deh... in 20 de ani, cresele nu au fost o prioritate. Pentru nici una din culorile politice... Singura diferenta intre anul asta si ceilalti ani este ca ROBINETUL chiar a secat.... Ma rog, robinetul ala care curge catre oamenii normali. Ca robinetul ala care curge catre oamenii speciali nu seaca niciodata.
Talciocul meu
anaco spune:
ooka pai fa cam asa: daca sunt prea mari rizomii ii poti desparti dar sa ramana fragmente cu 4-5 muguri. Ii pui in ghivece de preferat de ceramica, pamant cum am zis juma juma turba si nisip. Ii pui in asa fel ca adancime incat sa ajunga f putin varful mugurasului la suprafata. Ii uzi si gata!...
nu-i mare filosofie. Aaa...dimensiunea ghiveciului..nu prea mare, atat cat sa ramana vreo 4-5 cm de la rizom pana la marginea ghiveciului. Important e sa mentii apoi conditii ok, fara prea multa apa si umbrit usor. Succes!
maitreyi si Mara tine cateodata mancarea in gura dar nu am asociat cu nimic. De la dinti sau maselute nu are nici o manifestare, rosu in gat nici urma.... nu stiu de la ce ar putea fi...
iriss bun revenit! Frumoooos la 'stambul!!
www.youtube.com/watch?v=7w8TbKxbmnE" target="_blank"> vizita la muzeu...
www.youtube.com/watch?v=4BMnA9KCGoY" target="_blank"> porumbeii...
www.youtube.com/watch?v=4mXhMfO47wQ" target="_blank"> sacosica cu legume...
www.youtube.com/watch?v=4s0cuq4jyWc" target="_blank"> prajiturele vesele...
mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
Am trecut de primul anisor...
ina C spune:
multumesc pentru raspunsuri!
Ma deranjeaza deocamdata doar faptul ca nu se odihneste cum trebuie.
Nici eu nu stiu cum vom incheia operatiunea " tsisa".
Poate incerc wk asta sa dorm in alta camera, dar...mi-am propus asta de pe la 6 luni.
O zi buna va doresc!
Ina, mami de doi baieti minunati
bufi spune:
AnnaBaby dar cum de te-ai gandit la gingivita?
Ioana dupa ce nu a mai vrut blenduit, si am zis bun am trecut la alta etapa, acum masa principala - carnita si legume - merge ffffffff rau. chiuguleste putin,se enerveaza, aia nu vrea, aia nu vrea...am incercat o gramada de chestii, nu are ceva sa-i placa si atunci sa zic asta este...fapt pentru care am vb cu dr ei si mi-a zis sa-i dau Bio Cin si speram sa fie ok...o sa vina sa o vada si saptamana viitoare...sa nu aibe ceva...
ofofofof si tot citesc ca sa fim calme, sa nu ne enervam, sa nu ne gandim la ce-i mai rau, ca isi revin ei copii si noi mamele ne ducem cu capul
Bufi
ooka spune:
buna dimineata
Anaco, multumesc mult pentru sfaturi, azi ii plantez
Anko, prima casa se termena anul ista. Cel putin asa mi'au spus colegii mei. Cica nu s'a aprobat bujet pentru anul viitor si nici nu se stie daca resturile de anul asta se reporteaza pe anul viitor. Dar pot sa mai intreb daca te intereseaza. Asta e discutie de acum 2-3 saptamani.
mami de Sofi