Pepenasi de iulie - august 2008 (161)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka

Ia sa imi incerc si eu norocul: e vreuna dintre voi cu pasiuni ascunse in ale gradinaritului/cultivatului de mirodenii? ca am cumparat niste ghimbir si mi'a incoltit. Si arata asa bine incit as vrea sa'l pun la ghiveci, sa vaz ce'mi rezulta. Ia spuneti, stiti ceva despre ghimbirul cultivat in balcon?

ookam-ai prins...nu numai ca e pasiune, mi-e si meserie "gradinaritul" - la plante aromatice! Asa ca ce iti pot spune e ca ghimbirul asta e tare pretentios. Am experimentat personal cultivarea lui...e o planta frumoasa, face un "smoc" de frunze care sunt si ele parfumate frumos. Specificatii tehnice: am folosit pamant juma juma turba si nisip, nu trebuie udat foarte tare ca putrezesc rizomii aia si un pic de umbra...Daca ai noroc o poti mentine usor la ghiveci....
Sper ca nu suntem offtopic
Edit: pana am scris eu 2 randuri ti-au raspuns fetele mai harnice!

www.youtube.com/watch?v=7w8TbKxbmnE" target="_blank"> vizita la muzeu...
www.youtube.com/watch?v=4BMnA9KCGoY" target="_blank"> porumbeii...
www.youtube.com/watch?v=4mXhMfO47wQ" target="_blank"> sacosica cu legume...
www.youtube.com/watch?v=4s0cuq4jyWc" target="_blank"> prajiturele vesele...

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
Am trecut de primul anisor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

He he, Anaco, asa ma gandeam si eu sa ii zic, sa foloseasca pamant de-ala de citrice, ca e combinat cu nisip, dar am vazut ca se recomanda pamantul gras...
Eu aveam busuioc, cimbru... Dar cresteau ca nebunele, plantele astea, si incepuse sa ma enerveze ca miroseau prea tare....

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

da, anka...ii trebuie nisip ca sa faca drenaj...Eu nu tin acasa nici o "buruiana" din asta, doar la serviciu... desi imi plac mult n-am timp de ele acasa, nici loc...

Am depasit norma de mesaje pe o luna:)

www.youtube.com/watch?v=7w8TbKxbmnE" target="_blank"> vizita la muzeu...
www.youtube.com/watch?v=4BMnA9KCGoY" target="_blank"> porumbeii...
www.youtube.com/watch?v=4mXhMfO47wQ" target="_blank"> sacosica cu legume...
www.youtube.com/watch?v=4s0cuq4jyWc" target="_blank"> prajiturele vesele...

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
Am trecut de primul anisor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Anaco, multumesc mult de tot. Da acu deconspirata esti, spune tot:

eu am rizomi cam cit o palma ca suprafata ocupata si au mugurasi verzi cam de un centimetru si jumatate, cum ii pun?
ii despart? la ce inaltime? cit trebuie sa fie ghiveciul de mare? ii pun si ii ud imediat sau cum? multam

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!!

Slava Cerului ca bebe Andrei Stefan e bine si va putea merge acasa cu familia lui!

Cristina sincere condoleante pentru nasica ta!

Anna ma bucur ca macar ati reusit sa identificati cauza nemancatului! Spor si rabdare cu tratamentul, si sa fie ceea ce va trebuia!

Anaco bine ai revenit! Frumoasa foc buflishoara ta!

Simona sa inteleg ca maine papati soric si ureche??

In alta ordine de idei, aseara am fost la condus, cu sotul, dupa o pauza de vreo 3 ani. Varianta scurta a "expeditiei" este ca I scuck!! si ca sotul sta prost cu rabdarea...Asta e, pana imi intru in ritm mai mergem de cateva ori, asa, in afara orasului.

Fug si eu la niste cumparaturi si revin.

Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Dia draga, I suck si dupa vreo 10 mii de km condusi zi de zi in Bucuresti in masina mea proprie si personala, cu copil, fara copil, pe zapuseala, pe racoare, plus ce am mai condus pe drumurile patriei, ca pe ale altor tari nu, si zau, tot I suck, desi lumea zice ca sunt Schumacher si numa' barbatu-miu sta batos si incordat. Fara el in dreapta nu suck deloc. Nu suck nici cu el, da' are el pitici.
Iti spun eu, ori ii iei masina si o conduci tu, ori iti iei tu una, cat de mica si de prapadita, sa fie a ta nene si sa nu te mai baraie la cap. Ca o sa suck-i si peste 100 de ani, ca asa e natia lor, stii? Aia e problema, natia lor, nu condusul meu!

Talciocul meu

Mergi la inceput

AnnaBaby vroiam sa-ti mai zic de experienta mea cu dat cu solutii in gurita la bebe. Eu am folosit, la sfatul pediatrei, betigase de urechi imbibate bine in solutie. Sunt subtiri si mai usor de strecurat in gurita decat degetul, si nici nu mai risti sa te muste. Poate va ajuta si pe voi...

Mergi la inceput

Anka mersi de incurajare. Eu zic sa I suck pt. ca inca nu am reflexele si coordonarea necesara, de ex. daca franez, nu schimb viteza daca accelerez, iar merg muuult si bine pana sa-mi amintesc ca tre sa schimb viteza, inainte de curbele mai periculoase nu franez, decat tarziu, in curba si mai ca o iau pe coclauri, uit sa semnalizez, ma sperii parca de masinile care vin din sens opus, si imi vine sa ma bag in sant, chestii de-astea care necesita muuulta practica. Da' is hotarata sa-i dau de cap si sofatului, pana la urma reusesc eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

buna seara

cris condoleante Dumnezeu sa o odihneasca pe nana ta

flo multumim bebe a fost botezata a 3-a zi de la nastere ca asa ne-am sfatuit cu duhovnicul nostru. nefiind botezata nu o puteam pune pe un acatist, nu i se putea face Sf. Maslu, etc. o cheama Maria Stefana

anna nu m-as fi gandit ca ar putea avea o problema de genul asta...bravo tie, sincer, ca nu ai renuntat sa iti pui semne de intrebare

estrella a mea de 2 ori a facut cum spui tu - tinut mancare in gura si refuz de a inghiti, si de ambele dati a coincis cu dinti si rosu in gat simultan. eu as merge mai mult pe partea cu "red in za nec" in cazul nostru ca dinti i-au mai iesit de atunci dar nu a mai facut asa.

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Dia mersi de idee, ma gandisem si eu sa folosesc un betisor (ca asa fac si eu cand am cate o afta, ma dau cu betisorul inbibat u glicerina), dar intre timp am experimentat cu degetul gol si asa e parca mai usor, tot se impotriveste si plange, dar aluneca degetul mai usor in gurita. La partea cu sofatul, iti urez mult succes si te admir pt hotarare, eu una am permis de 11 ani, a si expirat de altfel si nu l-am mai schimbat, pt ca nu stiu sa conduc, si la fel, sotul nu are rabdare cu mine. E drept ca nici masina mea nu am, ca sotul o conduce, iar eu as fi doar soferita de weekend cand bea el cate un sprit, ceea ce nu-mi convine.Asa ca prefer sa stau asa...

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput