Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (178)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Hello

Va multumesc tuturor pentru urari. Uram si noi la multe lunite pentru Annabelle, sa cresti mare si sanatoasa, ca frumoasa esti deja

Azi l-am cantarit pe Dragos, are 4750g, deci a luat 1350g in greutate. Aaa, am uitat sa va intreb daca se mai confrunta careva cu o problemuta, Dragos are un canal lacrimal infundat si ii curge ochisorul tot timpu, pediatra ne-a spus ca trece de la sine dar ne-a facut si trimitere la un oftalmolog, stiti ceva in acest sens? Si s-a nascut si cu noduli la sani si cu fractura de clavicula .... off Doamne prea multe are saracutzu.

Dankutza ma rog pentru tine sa fie bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui miany75

ma duc sa mai adun de prin casa ,ca zici ca au trecut turcii..

apropo ,mamici voi cum reusiti sa va impartiti timpul? mai apucati sa faceti cate ceva? eu ,zici ca is batuta in cap...nu apuc sa fac mare lucru si sunt aici sarbatorile...

miany
fericita mami de DAVID ANDREI

nici eu nu mai pot face nimic in casa..

Cami, de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Poveste

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna ziua

Eu azi sunt stresata, de fapt am inceput de ieri. Am musafiri astazi, vine soacra sa-si vada nepotul... trebuie sa ajunga... si nor de nervi... mi s-a urcat sangele la cap deja.... sper sa pot fi calma. Bebe meu m-a simtit si a fost tare agitat toata noaptea. Pe la 8 dimineata l-am trezit pe tati sa-l preia ca nu mai puteam( el ajunsese pe la 3 acasa... asa ca pana la 8 l-am lasat sa doarma putin). Suntem bine in general, crestem... ne chinuie coliceii. De aseara am inceput sa luam Sab simplex... care vad ca isi face oarecum efectul abia acum ( pana acum am puat Colic Baby ci a mers bine... dar mai incercam si altceva ...ma bucur ca merge acum). Am cumparat suzetica azi... fiindca plange rau cand se trezeste si vrea sa pape... si nu ma lasa sa-l schimb.... ar vrea sa pape aca murdarici... dar imediat dupa masa regurgiteaza daca il schimb... si dupa 30 minute reuseste si el sa adoarma obosit dupa sughit... si nu ma mai indur sa-l trezesc sa facem curatenie la fundulet ca se trezeste de tot si nu mai adoarme pana la masa urmatoare.
Voi cand schimbati bebeii? Inainte sau dupa masa? ( Am ajuns sa schimbam si 10 -12 scutece pe zi ... ca uneori il schimb si inainte si dupa masa... ca se lasa cu scandal... Ma intreb ce ar face daca as lua niste scutece mai ieftine pe care sa ramana kk ... sa nu intre in interior (Folosim acum Pampers premium care).

Hai Monica!
Hai Doris!

Monis misto bancul... cu tot stresul de azi... am zambit

Lavi, ai mare grja de tine... si eu rezist bine la oboseala... si imi intru bine in ritm ( kg... am mai ramas cu 4 peste momentul 0 si asta in 3 sapt) dar am experienta caderii imunitatii de la oboseala... atat de tare incat 1 an m-am chinuit cu tot felul de infectii urate si alergii ... cu ajuns la urgenta si noaptea si am ajuns la operatie de la o infectie urata la ochi... care imi acoperise toata pleoapa. In fine... eu stiu ca mintea mea rezista oboselii si ca si corpul ma asculta... si credeam ca am sa pot asa o viata.... ei bine... am aflat ca nu e chiar asa. Acum ma straduiesc sa nu sar calul.... nu ma menajez... dar ma asigur ca , din cand in cand pot recunoaste: EU NU MAI POT! Pupici pt Rares sa lase mami sa se mai si odihneasca

Laurairina am adormit si eu cu bebe pe burta... si m-am trezit cumplit de speriata cu acelasi scenariu ca si tine. Inteleg ce spui... cred ca si al meu se obisnuieste sa adoarma in brate... pe burta noastra... dar spun si eu ca tati de Mihnea... : mai, bebe asta chiar e cuminte.... si inca e prea mic sa fac reguli stricte cu el. Am norocul ca doarme bine in patut dupa ce l-am adormit pe burta noastra. Asta e marele avantaj. Asa incat... incerc sa nu iau in tragic faptul ca adoarme aproape numai asa.

dienutze, am luat elevit si fier aproape 3 sapt... si "normal" : am renuntat. Nici in sarcina nu am luat decat foarte putin... si nici acum nu mai vreau sa iau. Am luat cateva zile sa ma asigur ca ma pun pe picioare. Daca ma va doboiri oboseala am sa mai iau....

Dankutza, ma bucur mult ca te-ai linistit. Ai grija de voi... Iti urez nastere la termen si bebe sanatos! Imi place starea ta de acum, imi pari linistita si optimista. Doamne ajuta sa nu te mai bantuie gandurile alea rele!

Pentru ieri si pt azi La multi ani aniversatilor nostri scumpi:

Maya Andreea
Alexa Annabelle Denise
Dragos Mihai si Emil Gabriel
Sophia Ioana
Dragos Andrei

Mami fericita de Mihnea Mihnea creste mare Mihnea papa
aniversarea nuntii POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Alinus, si noi ne-am lovit de canal lacrimal infundat. Pediatra a zis asa: de curatat ochisorii de la exterior spre interior cu ser fiziologic pus pe compresa sterila cat de des se cere. Apoi 5 zile de cate 4 ori in 24 de ore cate o picatura in ochi si cate 2 in fiecare nara, picaturi de ALCON CILOXAN.
Noua ne-a trecut din a patra zi, dar am urmat 5 zile cum a zis ea si a trecut.
Sanatate puiului!

Ionela La mine s-a anuntat clanul socrela pt sambata Incep de joi cu ceai antistres! Nu de alta, dar nu vreau sa ma simta puiuta si sa o stresez si pe ea.

Mica mea minune: Natalia Oana (16.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa13 spune:

buna ziua,

Dienutze ma bucur ca esti mai linistita. De-abia asteptam sa intru sa vad ce ai facut azi la dr. sa ai o sarcina usoara in continuare, fara griji, fara probleme, si o nastere usoara.

Ionela sper sa scapi repede de musafiri.

La multi ani pt bebeii nostrii, fa sie sanatosi, sa creasca mari mari:
Maya Andreea
Alexa Annabelle Denise
Dragos Mihai si Emil Gabriel
Sophia Ioana
Dragos Andrei

Doris nastere usoara si un bebe perfect! Hai Doris!

Eu am reusit sa fac fata la cele 3 zile de nastere de sambata, doar ca au fost foarte obositoare. Am ajuns acasa cu dureri de mijloc si usoare contractii care m-au lasat repede. Nu mai pot sa suport arsurile , ma trezesc noapte din cauza lor. De-abia astept sa imi treaca. Au mai ramas 7 zile pana la marea intalnire, uf au inceput emotiile.

38 + Robert Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Dienutze, musai sa incerc si eu noua pozitie de calmat bebei si dormit eventual..da la cat de agitata e rechinasa..mira-m-as sa stea asa sa doarma..
Mie mi-a recomandat pediatra sa iau neaparat Centrum materna, dupa ce termin picaturile de fier care le luam si inainte de a naste datorita anemiei..Ca tre sa produc lapte..Sa vad daca chiar le iau. Ma gandesc ca or fi bune pt organismul nostru, caci ne consumam multe cu alaptatul, si o sa ne miram pe urma de ce ne cade parul, dintii, unghiile.. Rau nu au cum sa faca vitaminele alea, si de ingrasat, eu nu cred.

Camy, nu ramai numa' tu grasa graselor..raman si eu..bine la proportii diferite, dar am ramas cu 10kg in plus. Si unde mai pui ca am o foameeeeeeeeeeeeeeeeee de as manca oriceee, oricand, din ora in ora!!! Voi va loviti de asa ceva? o fi de la alaptat oare??sau imi gasesc eu scuze in asta, si mananc ca o scrofita?

Dankutza, ma bucur ca te-ai mai linistit, si astepti calma sa vrea Cezara sa iasa afara singurica! Cat despre Zbuciumix, eu il vedeam fetita, asa frumu si dragalas e cu pletele alea lungiSa-l mananci nu alta
Mie nu mi-a cazut deloc burta, si intrasem in sapt 39 cand am facut cezariana..acu nu stiu daca ar fi cazut in cazul in care as fi asteptt sa nasc normal..

Miany
, trimite una bucata buni si la noi sa plimbe rechinasa! Ca eu aici am una bucata buni care e crizata daca scoatem cupilu afara ,ca e prea firava si raceste!! si sa o tin in casa infofolita in 7 paturi, daca ar fi dupa ea..

Monica, deci maine la 10 esti vesela si bine dispusa la usa cabinetului doctorului? Hai bafta, tinem agitatele in stand-by..nu se stie niciodat'

Miany
, eu poate mi-as mai gasi timp sa fac cate ceva prin casa, cat sta al meu cu fata ..dar ..am o leneeeeeeeeeeeee !!!! Mare putoare m-am mai facut

Ionela, tin pumnii sa se care mai repede acas' la ea socrela, dar nu inainte de a fi lasat cadouri grase pt nepotelCe suzetica ai cumparat, ca si eu tre sa ma orientez pt alt model , ca asta ortodontica din cauciuc nu i-a placut rechinasei..si mai caut alte modele..A primit suzeta??
De schimbat bb o schimb dupa masa , desi de cele mai multe ori regurgiteaza..Dar o schimb pt ca de obicei in timpul alaptatului o apuca parturile si kk..si nu are rost sa arunc cu pampersii pe geam..Oricum am obs ca nu se maraie cand nu e schimbata prea des..poate e inca prea micuta
Si ziceai ca ai vrea sa treci pe pampersi mai ieftini??care ar fi aia???si care ar fi diferenta la portofel? ca noi doar ce am cumparat un bax de 2*92pampersi de la Pampers cu 120ron..scump frate scuuump..

Am si eu o intrebare, la voi bebeii plang cu lacrimutze?cca eu la fiimea nu am vazut urma de lacrima, si parca citisem ca dupa 3 sapt ar trebui sa i se desfunde canalele alea ..Ma gandesc poate o avea ea vreo problema..

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

pozici noi cu rechinas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

alinus, pt canale lacrimale infundate se face masaj la coltul interior al ochiului, de cateva ori pe zi cate 2-3 minute.

laura, a mea plange cu lacrimi, dar nu cred ca daca plange fara lacrimi inseamna neaparat ca is infundate canalele. poti incerca masajul de mai sus ca rau nu ii poate face

Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

laurairina, multumim pt urari.
Suzeta e de la Nuk, din silicon si o accepta relativ bine. O mai arunca dar incet incet... sper eu... va fi ok. oricum, scartaie mai putin
pai noi am luat pana acum Pampers premium care , 2 pachete de cate 78 si am dat cam 120. Acum am trecut la marimea 2 si astea sunt mai putine in pachet dar tot 60 pachetul ( parca 72 bucati)
Azi am vazut prima oara genele ude dupa plans.... deci s-or fi desfundat canalele(sambata am facut 3 sapt)

Mami fericita de Mihnea Mihnea creste mare Mihnea papa
aniversarea nuntii POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Lavinia - inteleg ca ziua nu poti dormi - desi daca ajungi suficient de externuata ajungi sa poti si asta. Dar tu zici "... aseara pe la 8 mi-a adormit, si am stat toata noaptea sa il veghez sa nu mi se trezeasca...sunt franta...". Poate nu ai nevoie de sfatul asta, dar eu tot risc sa-ti scriu... Nu ai cum sa traiesti cu 4 ore de somn pe zi si alea intrerupte (pana si Eliade dormea mai mult si el era cunoscut ca traia cu putin somn) desi acum ai impresia asta. Primul semnal de alarma este ca ai slabit... Pune mana si dormi oricand poti, oricat de putin. Daca faci o cadere de oboseala, cine are grija de Rares? ca banuiesc ca sotul e ziua la serviciu (nu mai stiu daca alaptezi, dar daca da, productia lacatat e afectata urgent de externuare). Si sa stii ca organismul se poate obisnui cu multe, dar cu lipsa de somn nu... mie nu-mi suna bine ce zici tu acolo... sper sa ma insel

Camy - eu nu-mi fac deloc procese de constiinta cand nu apuc sa fac baie copilului, asa cum nu-mi fac nici cand nu apuc eu sa fac dus (ceea ce mai nou la mine se intampla frecvent ... cand adoarme el seara tot ce vad in fata ochilor nu este dusul... ci patul). Ce cadoutze a primit Flavius?

Laurairina, Raluci, Dienutze - boceala nu e de la hormoni... ma apuca amocul de fiecare data cand pleaca de la mine... ma simt extrem de vinovata ca nu apuc sa stau destul cu ei (inainte eram la munca, acum cu copilul etc). Si faptul de ca ne vedem de 2-3 ori pe an nu ma ajuta deloc.. Ma batea un gand nebun sa ma duc de Craciun acasa, dar e doar un vis, 600 km cu copil asa mic = exclus.
Dar asta e, ma bucur ce am si gata! nu ma mai plang de ce nu am

Simonette - deci si la tine mai asteptam

Lylyana - tot optimista imi pare ca ai ramas. Pupi si tie si lui Alex

Miany - si eu am lasat copilul cu ai mei la plimbare si atre bine a fost. M-am destrabalat acasa in sensul ca am dormit lemn . Da' acuma au plecat ca iar imi aduc aminte
Si sa stii ca barbatii nimic nu inteleg pe lumea asta (ii suspectam eu si inainte, acuma sunt sigura )

Monica - bafta maine la doctor

Alinush - felicitari pentru bebe grasunel. Noi stam bine cu ochii, de fapt copilul mai bine ca mine, care de la nesomn simt vesnic ca am nisip in ei . Ce faci cu nodulii aia? ai fost la doctor? Multa sanatate va doresc

Ionela - ia-o incet cu soacra. Asta e, vine si trece .
Despre schimbat, la inceput, dupa prima vizita, pediatrul mi-a spus sa-l pun la san 10 minute, apoi sa-l schimb si dupa aia sa terminam alaptatul. Pot sa zic ca a fost un sfat bun, pentru ca de cele mai multe ori, cum incepe sa suga, cum il aud ca face kk. Dupa o vreme am inceput sa-l schimb cand mi se pare mie si lucrurile par sa mearga bine. Avantajul la pampersii astia e ca le tin pielea uscata, nu ca scutecele de finet de pe vremuri in care stateau murati.

Laurairina - Iulian plange cu lacrimi de cand era mic-mic. Nu stiu ce sa zic despre rechinasa daca nu produce inca lacrimi, dar asa la intuitie, zic ca daca nu are alte probleme la ochisori, sa nu-ti faci nici tu probleme care nu exista

Noi suntem in plin elan.. azi a supt aproape din ora in ora de m-a zapacit. Sper sa mareasca rapid productia de lapte ca sa mai respir si eu...
Referitor la ce ziceti de invatatul copilului 'alintat', o sa-mi permit sa citez una din fetele de la sept.oct care sta in UK, cu care sunt tare de acord:
La cursurile la care am fost aici ne-au explicat ca pana la 3 luni nici nu se pune problema de a vorbi despre alint sau rasfat ci de o nevoie naturala a bebelusului de a fi protejat. Ni se dadeau niste exemple cum ar fi sa-l lasi pe spate intr-o padure imedait dupa nastere (adica in patut)...ca i se face frica singurel si simte nevoia INCA sa fie lipit de ceea ce cunoaste el, adica mirosul si moliciunea mamei.
Dupa 3 luni, nu mai simte aceasta nevoie atat de acut pentru ca oarecum organsimul lui s-a obisnuit la stimulii noii lumi, s-a "prins" ca traieste in alta lume si incepe sa se obisnuiasca cu ea. Deja copilasul doarme la el in patut si nu mai plange mereu daca nu e lipit de mami.

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun

poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

scutece mai ieftine am gasit pe net pt 3-6 kg 64 buc la 44 lei plus transport. pana la urma nu cred ca e foarte mare economia.

Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)

Mergi la inceput