Pepenasi de iulie - august 2008 (160)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

gini intra aici, il au pe stoc http://www.helpnet.ro/?pid=10&cod=HNIMVARPED05 poti sa suni mai intai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Hello fetele.

Nuam mai scris si nic nu v-am mai citit din cauza de decalaj orar si vacanta prelungita. Nic acumnu m-am intors in tara, dar uitandu-ma la tv mai si citesc in paralel.

Am vazut ca discutati de ceva jucarii. Please mai pune-ti odata site-ul ca sa ma uit si eu.

Vit D eu i-o dau cind imi aduc aminte si ii picur direct in gura. Deschide gurita singur cind vede sticluta. Eu una nu i-am schimbat sticla dupa 3-4 saptamini de la deschidere.

Am mai citit pe diagonaka de laptele si temperatura la care il dati. Eu una ii dau laptele dupa cum imi tuna, adica de la rece direct din frigider pina la incalzit la microunde. Intradevar Seb este foarte maleabil la chestii de temperatura mincarii/ lichidelor.

MONI intrebai tu acum citeva saptamini pe unde e ST Martin. Este in Caraibe, este o insula care este jumatate franceza si jumaatate olandeza.

In alta ordine de idei abia astept sa ajung acasa sa imi vad odrasla si pe zi ce trece imi spun ca data viitoare cind imi fac de plecat o sa plec cu el.

DMA sanatate puiului mic.

Mergi la inceput

http://fakopancs.hu/index.php?language=ro

Mergi la inceput

am calcat cateva teancuri de rufe si zic sa imi verific imeilul inainte sa ma bunginesc, mai bine n-o faceam ca acu' nu ma mai ia somnu' i-am comandat nepotului o jucarie, o parcare, am pus si link si mi-au trimis astia un mail in care isi cer scuze, dar nu o mai au pe stoc si eu ce iau acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui katalyna

camy, daca o ti in cutiuta ei, la intuneric, poti sa o folosesti toata.

eu nu ami inteleg nimic, Doamne iarta-ma...asa mi-au spus si medicii din Tg Mures, si med pediatru de aici si farmacista , ca pot folosi doar 3 saptamani din sticluta de la deschidere

Cami, de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Poveste

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns struluta spune:

pentru puiutul Andrei Stefan sa se faca bine. si mamica.

Cu vigantolul si eu am intrebat pediatrul de aici ca a mai fost discutia asta pe forum si mai demult, iar el a spus ca se poate folosi continutul pana se termina sticluta, iar logic ar fi sa fie specificat si in "instructiuni" ceea ce nu este, ca sa nu mai zic ca atunci ar trebui sa se gaseasca in cantitati mult mai mici, deoarece dupa 3 sapt de folosire, de-abia ca se vede ca ai folosit din el.
Daca nu gasiti Vigantol, va pot trimite de aici.
Fug la scoala...deja am intarziat si e si ceata si fac o ora pana acolo
O zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

CAMY, sunt medici si medici, si mie ultima doctorita de familie (am schimbat 3 la Luca si nici acum nu sunt f. multumita) mi-a zis ca dupa 3 sapt. se dezactiveaza substanta activa si sa il arunc. Acum nu stiu ce sa zic, mie mi se pare o prostie, cum zice si Simona, atunci de ce nu scrie pe el? Ca doar i-ar avantaja pe producatori sa scrie, ar lua lumea mai mult. Eu nici cat a fost Luca mic n-am aruncat dupa 3 sapt. cutia si n-a avut nimic Luca, n-a avut lipsa de vitamina D sau de calciu, n-a fost rahitic. Fa cum crezi tu ca e mai bine, insa daca le arunci dupa 3 saptamani incearca sa-ti faci stocuri de vit. D cand gasesti, ca vezi ca e cu dus si intors, nu intotdeauna se gaseste.

Monica, mami de Luca Andrei si 14+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Andrei Stefan iti doresc multa sanatate si multa forta sa lupti!!

Vitamina D eu i-am dat doar de la Vigantol, dar asa cum spuneam unori mai uit.In ceea c priveste pierderea substantei active, asa mi-a spus si mie pediatra, doar 3 saptamani.. insa am respectat regula asta ilogica(sunt de aceeasi parere cu fetele ca, daca si-ar pierde sau s-ar deteriora substanta activa atunci producatorii ar fi trebuit sa specifice pe prospect si ar fi avut tot interesul sa spuna ca sa cumperi alta). Am respectat regula asta primele luni dupa care am renuntat la ea.. iar in prezent am deschisa o sticluta de cel putin o luna. Maya e ok cand ii dau, deschide singura gura, fara discutii, si ii picur direct in gurita insa niciodata nu am intampinat obiectii din partea ei.Ba chiar se distreaza.

Marina ai PM.

UN VOT

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1061&ord=g&pg=5#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_teo spune:

neatza!

Asa cum a spus si Kata poti folosi toata sticluta daca o tii in conditiile in care "cred " ca scrie si pe prospect,insa eu le dau 3 sapt si apoi o arunc asa am facut dintodeauna,dar in ultima vreme (cam lunga) uit sa le dau.

ce dati la pepenasi pt imunitate?eu nu le-am dat nimic pana acum,noi folosim oscilo o data pe sapt un tub si papam multe fructe si bem suculet facut de mami acasa,credeti ca ar trebui s ale dau ceva pe langa?

sa aveti un week-end placut!

In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca se dezactiveaza mama vitaminei din sticla, de ce nu spun toti pediatrii la fel?
In al doilea rand, sticla de la vigantol este maro tocmai ca sa nu fie musai nevoie sa il tii in cutie.
Parerile sunt cam juma' juma'. Noua nu ne-a zis sa aruncam sticluta, nici cand era Eliza mica si nici acum, cu Erika, si in total sunt vreo 5 pediatrii. Asta ultimul e chiar iscusit bine.
Elizei nu i-am mai dat nici un Vigantol de ani de zile. De la 1,5 ani i-am dat Vigantoletten, pastilute, se dau conform varstei. Dar nici cu astea nu am fost consecventa, asa cum nici Vigantol nu ii dadusem cu consecventa. La un moment dat am renuntat, ca dadeam degeaba bani pe ele. Am oprit complet pe la 2 ani si ceva
La 4 ani jumate i-am facut analize ultra-complete si i-au iesit BE-TON! Dar BE-TON! Nu mi-a venit sa cred, pentru ca ea deja incepuse sa manance aiurea. Lapte nu bea DELOC dar DELOC! Acum a inceput sa mai bea, cu Nesquick, simplu niciodata. Iaurt mananca asa si asa.
Nu am nici o strategie in a alterna oul cu ficatul sau cu sfecla, nu numar o-o-le fierte.
Nu tin cont de teorii care spun ca nu e voie mere seara de exemplu. Sau altele similare.
Pe cat posibil, am incercat sa mentin ore decente pentru masa, cantitati decente, nici prea mult nici prea putin, variatie cat de cat, etc..
Nu am avut "masura" speciala pentru sare sau zahar.

Mai pe scurt spus, am incercat sa gasesc un echilibru in toate astea, pe cat am putut, pe cat ne-a permis sezonul, piata, buzunarul, mofturile copilului si rasfaturile bunicilor.

Si nu s-a intamplat nimic, uite ca sunt sanatoase amandoua, Eliza nu mi-a vomitat niciodata, ma rog, parca a vomitat o data la gradinita, acum vreo 3 ani, nu mi-au facut niciodata febra foarte mare, mai mare de 39.3 Eliza nu a avut niciodata, in afara de episodul cu spitalizarea cu laringita cand am avut aerosoli si de povestea cu polipii datatori de tuse n-a avut nimic.
Si cu polipii am fi rezolvat-o mult mai repede daca am fi gasit un medic iscusit. L-am gasit abia acum un an si ceva, dar l-am gasit.

Nu am o strategie din a iesi afara zilnic X minute.
Nu le fac baie zilnic si nu le-am facut nici cand erau mici.

Cred ca din cauza rigiditatii asteia sunt crispate mamele in Romania. Toti le baga in cap ca lucrurile trebuie facute cu schema, ceas si strategie. Si se sperie.
La fel cum se fac fel si fel de analize, zeci de ecografii,...

Sigur ca nu le-am lasat pe fete sa puna mainile pe orice asa, aiurea, am in geanta spray dezinfectant si servetele.
Am grija ce mananca.
Ma straduiesc sa aiba un program corect, si nu sa manance sau sa doarma aiurea, chiar cand le vine, dar daca s-au obisnuit cu programul, il respecta ele singure. Dar nu le-am facut grafic cu ore si ce si cum sa manance sau cand sa adoarma sau sa se trezeasca.

Una peste alta, cred ca relaxarea ajuta cel mai mult. Desigur, pe un fond oarecum informat, incercand un echilibru, adica na, toate sa fie rezonabile.

Dar de aici pana la disperarile astea pe care le inoculeaza pediatrii, revistele, zvonistica, parerea mea e ca e cale lunga...

Talciocul meu

Mergi la inceput