Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (354)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L

La multi ani, Romania

Erina, jos palaria daca ajungi la parada, eu nici nu ma gandesc, desi Cristi ne-a dat desteptarea tot la 7.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Cecilia, ne-am si intors! Asa era un friggg!!! Zvonurile din multime erau ca incepe la 11 din cauza cetii si nu o puteam tine pe Draia atita in frig.
Prietenului nostru german i-ar fi placut mult sa vada parada, daca incepea la 9 cum au spus.

Oricum ne-a relaxat mult plimbarea pina la Arc si inapoi. Daria a fost incintata de stegulet. De dimineata cinta: muti ani toata lumea!!!
Acum se uita la ultimul DVD cu Winnie the Pooh-A Very Merry Pooh Year. Speram sa se incalzeasca sa iesim in parc.

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)
23+ cu David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Toti avem probleme, unele mai mari altele mai mici. Si mama mea e pe perfuzii zilele astea-de fapt si ea si tata sunt foarte bolnavi. Sper sa fie bine si sa ii tina Dumnezeu linga noi cit mai mult timp.

23+ cu David

Sanatate multa parintilor tai. Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine si sa se intremeze repede

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Citat:
citat din mesajul lui papanash

Betty, multumesc pentru povestile de viata.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

stiu ca este offtopic, dar am scris raspunsul la intrebarea Luizei. Tinand cont ca este ceva personal, chiar mi-a fost f greu sa ma destainui si probail nu as fi facut-o daca nu as fi considerat ca va cunosc de atata timp si ca ne-am impartasit impreuna si bune si rele de-a lungul timpului.

Am vrut sa nu scriu nimic, dar ma mananca limba...
In primul rand, am fost socata sa citesc de faptul ca v-au despartit pe tine si pe sora ta din cauza religiei. Mi s-a ridicat parul pe mine de nervi...
Doi, poate tu stii ca ti se trage din copilarie, eu nu stiu de unde mi se trage, dar eu am ceva impotriva bisericilor de orice tip, ca institutii, si a faptului ca folosesc oamenii pentru a se imbogati. Si sunt total importiva scolilor religioase, asa ca eu te inteleg.
Si ca sa nu intelegeti gresit, eu cred in Dumnezeu, dar nu vad de ce as avea nevoie de un preot care nu mai e nici pe departe ales pe criteriile pe care era ales in vremuri de mult apuse (ma refer la timpurile cand omul cel mai bun, mai vrednic al comunitatii devenea preotul). Nu inteleg de ce as avea nevoie de translator sau intermediar sa vorbesc cu Dumnezeu. Nu vad cum platirea de pomeni si parastase sau donatii la biserici mi-ar ierta mie pacatele. Nici nu cred in iertarea de pacate prin biserica, acatiste si altele asemenea, sunt chestii comerciale si ce face acum biserica (ca institutie) e afacere curata, pure business. Mai ales ca se pare ca bisericile au si uitat de rolul pe care il aveau inainte in comunitate, era un adevarat sistem de protectie sociala, pentru orfani, vaduve, invalizi, oameni cu dizabilitati, batrani singuri. Cate biserici mai au pe langa ele acum o scoala pentru copii sarmani, cate au orfelinate si aziluri...si sa faca asta indiferent de religia celui nevoias, ca doar Dumnezeu este bun si iertator, nu? Mi-e sila de chestiile astea inventate de preoti, crestinul nu se poate casatori cu evreica decat daca ea se converteste sau invers. Cine sunt ei sa se puna in calea a ceea ce Dumnezeu a creat (adica dragostea)? Off, de ce nu sutn buni cu adevarat, in strafundul sufletului, sa inmormanteze si batrana care a murit fara sa lase batranului bani cu care s-o inmormanteze, de ce nu boteaza un copil fara sa ceara bani parintilor? Eu astea nu le inteleg, in conditiile in care au salarii platite de stat, da? Si ne mai intrebam de unde criza morala? Iaca de unde!
Gata, m-am descarcat...
Betty, draga, trebuie sa luam decizia cea mai buna pentru copii nostri, asta include si educatia. Eu am spus la gradinita ca nu am nimic impotriva ca Tudor sa mearga la biserica protestanta in vizita cu colegii, desi el e botezat ortodox iar sotul e catolic. Nu am nimic impotiva sa mearga in biserica, sinagoga, moschee etc. sa le vada si viziteze. Nu am nimic impotriva sa i se vorbeasca de diferitele religii, sa i se vorbeasca de Dumnezeu , DAR am spus clar ca nu vreau sa i se bage in cap tot felul de povesti cu "nu fa asta ca te bate Doamne-Doamne". Eu cred ca o persoana nu trebuie sa faca un lucru pentru ca nu este bine, corect, cinstit, nu de frica pedepsei. Aici ni s-a si spus ca ei doar intorduc copii in diferitele medii, mai ales ca sunt copii de multe natii si religii, dar ca educatia religioasa se face in familie, daca parintii doresc, ceea ce mi se pare absolut normal. Ca religia sa fie criteriu de admitere la o gradinita, deja mi se pare exagerat.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Erina, cam stiu ce-ai pus, da nu merge clip muzical pe vodafonu asta...

Ce are mamica ta? le urez parintilor ti sanatate si sa-i tina Dumnezeu sa-si vada stranepotii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina am pus Ducu Bertzi ca tot suntem noiu romanii conectati la divinitate si fatalisti cit incape...

Sarumina sa dea Dumnezeu dar ca bunicul meu care a trait pina la 93 mai rar...
Mama are probleme cu tiroida, osteoporoza, ceva afectiuni la coloana si altele...Au ajuns-o munca si necazurile de peste ani.

Sper sa descopere medicii cauza exacta a anemiei sa te linistesti si mai ales sa stii ce medicatie ai de luat. Copiii cum sunt, nu iti simt teribil lipsa???

23+ cu David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
Yaia, multumesc pentru mesaj.Nu stiu am redezvoltat niste frici ca sa nu le zic fobii, ma tot gindesc sa fie bebelusul bine, imi e frica in trafic, nu ii dau voie sotului sa o dea pe Daria tare in leagan...din astea...
Intradevar suntem experimentate acum si va fi mai usor la al doilea copil dar un soi de teama de cum ma voi decurca tot exista.

Eu nu ma ingrijorez decat de putine: sa fie copilul sanatos in primul rand, apoi sa fie bun ca Tudor si sa ma pot imparti intre ei oi, uneori singurica. Atat! De restul grijilor nu prea am timp, asa ca nu mi le fac. Sunt super ocupata cu planuri de calatorii scurte si astept sarbatorile de iarna!

Ce imi place de tine! Chiar ca te concentrezi pe esential!
Al naibii daca eu stiu cum sa imi schimb firea asta prapastioasa!

23+ cu David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui slippers76

Citat:

Toti avem probleme, unele mai mari altele mai mici. Si mama mea e pe perfuzii zilele astea-de fapt si ea si tata sunt foarte bolnavi. Sper sa fie bine si sa ii tina Dumnezeu linga noi cit mai mult timp.

23+ cu David

Sanatate multa parintilor tai. Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine si sa se intremeze repede

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Multumesc Ana!

23+ cu David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
Si mama mea e pe perfuzii zilele astea-de fapt si ea si tata sunt foarte bolnavi. Sper sa fie bine si sa ii tina Dumnezeu linga noi cit mai mult timp.

Sanatate multa parintilor tai!

Mergi la inceput

Citat:
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

... dar eu am ceva impotriva bisericilor de orice tip, ca institutii, si a faptului ca folosesc oamenii pentru a se imbogati. Si sunt total importiva scolilor religioase, asa ca eu te inteleg.
Si ca sa nu intelegeti gresit, eu cred in Dumnezeu, dar nu vad de ce as avea nevoie de un preot care nu mai e nici pe departe ales pe criteriile pe care era ales in vremuri de mult apuse (ma refer la timpurile cand omul cel mai bun, mai vrednic al comunitatii devenea preotul). Nu inteleg de ce as avea nevoie de translator sau intermediar sa vorbesc cu Dumnezeu. Nu vad cum platirea de pomeni si parastase sau donatii la biserici mi-ar ierta mie pacatele. Nici nu cred in iertarea de pacate prin biserica, acatiste si altele asemenea, sunt chestii comerciale si ce face acum biserica (ca institutie) e afacere curata, pure business. Mai ales ca se pare ca bisericile au si uitat de rolul pe care il aveau inainte in comunitate, era un adevarat sistem de protectie sociala, pentru orfani, vaduve, invalizi, oameni cu dizabilitati, batrani singuri. Cate biserici mai au pe langa ele acum o scoala pentru copii sarmani, cate au orfelinate si aziluri...si sa faca asta indiferent de religia celui nevoias, ca doar Dumnezeu este bun si iertator, nu? Mi-e sila de chestiile astea inventate de preoti, crestinul nu se poate casatori cu evreica decat daca ea se converteste sau invers. Cine sunt ei sa se puna in calea a ceea ce Dumnezeu a creat (adica dragostea)? Off, de ce nu sutn buni cu adevarat, in strafundul sufletului, sa inmormanteze si batrana care a murit fara sa lase batranului bani cu care s-o inmormanteze, de ce nu boteaza un copil fara sa ceara bani parintilor? Eu astea nu le inteleg, in conditiile in care au salarii platite de stat, da? Si ne mai intrebam de unde criza morala? Iaca de unde!
Gata, m-am descarcat...

Perfect de acord desi parastase si pomeni cred ca voi face si eu, e foarte impamintenita practica in Moldova si in familia mea si nu as putea face altfel...

23+ cu David

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Si mama mea e pe perfuzii zilele astea-de fapt si ea si tata sunt foarte bolnavi. Sper sa fie bine si sa ii tina Dumnezeu linga noi cit mai mult timp.

Sanatate multa parintilor tai!

Multumesc Irina!

23+ cu David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

V-am promis ceva poze, am reusit sa descarc cateva din epopeea Bran . Aici o sa ne vedeti musafira surpriza si in ce verva mare am fost . Am si sarbatorit pe Andrei la Bran, dar nu ne-am lasat nici in seara asta .

Pozele cele mai tari sunt de la party de la gradi, dar zau nu mai rezist acum sa le pun pe net, incerc zilele viitoare).

PS Erina, raman datoare si cu decoratiunile. Mai ghicesti cate ceva de prin pozele cu copiii, mai am destule insa, dar nu am apucat sa le descarc. Incerc maine.

Totul arata super!Felicitari!Copii cred ca sunt cei mai incantati!
Iar invitata surpriza e o scumpa!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput