Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (354)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

eu sunt cam panicata, am citit in presa mai multe articole despre iminentul cutremur catastrofal ce se anunta in decembrie-ianuarie.
am o zi cam naspa, s-au cam adunat, colac peste pupaza mi-am dat seama ca in ultimile 2 saptamani n-am avut musafirii rusi dar nu sariti cu felicitarile, caci 100% nu e un eveniment fericit, e sigur o dereglare.

Adi tot canta pt Mosul si tot povesteste despre ce vrea el sa primeasca, e o lista...oho-ho... de ceva vreme face teatru de papusi, asa cum a invatat la gradi.Interpreteaza diverse conversatii ( isi schimba tonul ) intre animalutze, isi baga sosete pe maini si "canta" din degete , precum o rata sau broasca, a inceput sa compuna versuri pe o linie melodica stiuta ( asta mai ales cand suntem in masina si are o imaginatie foarte bogata)...si ar mai fi multe noutati dar ma bag la bucatareala ca-s solicitata .

Va pupic si pe curand.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Neata' Romania si la multi ani tuturor!

Roxana, frumosi foc protagonistii. Sa stapaniti sanatosi casuta si sa petreti multe clipe minunate acolo. Musafirul neasteptrat nu-i comva Miruna marca Prisi?
Ema, nu mi-a venit sa cred cand am primit mail-ul. In vremea tineretii mele cand faceam sport ma laudam cu o mobilitate deosebita, acum la cativa ani dupa, de cand m-am lenevit daca ma incumet la vreun spagat sau sfoara acolo raman!
Betty,multumim suntem bine. Mi-am linistit temerile , conform ultimilor analize nu exista nici un motiv de ingrijorare in legatura cun operatia fetii. Bilirubina este ok, inclusiv celelalte analize de sange. Zilele astea merg sa duc un copro, s-ar putea sa fie de vina viermisorii pentru toate necazurile din ultima vreme. In rest Alex este supi ca s-a anulat serbarea de la gradi, vorbeste corect(oau!) , dar mai are mici scapari si il asteapta cu nerabdare pe Mos. Deja cred ca i-a scris vreo 10 scrisori. Oricum Mos Niculae va aduce pe landa cadout si o nuielusa,asa ca sa stie fata ca Mosul aude si vede tot!
Sunt foarte mandra de domnisoara mea, are calitati de model,la anisorii sai are 19 kg si 1.13 cm!( cra-cra-cra)

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Prisi, sa va fie de bine mutatul si sa traiti clipe magice alaturi de cei dragi in casuta cea noua!
Erina, eu aveam o obsebie. Cand s-a nascut Alexandra imi era teama sa nu cada in cap. Ajunsesem obsedata de gandul asta si exagerata cu fata. Si binenteles, cu toata grija mea Alex a facut de cateva ori cunostinta cu solul. La Andrei aceleasi temeri, dar mi-am impus sa nu mai fiu asa isterica.
Sabina, ma bucur sa aud vesti bune de la tine! Sa dea Domnul sa revii cat mai repede acasa. Dexa o faceai intramuscular sau intravenos. Eu faceam intravenos si am avut experiente inedite; daca ai facut pe vena stii despre ce vorbesc!
Luy, sa-si stapaneasca sanatoasa Maria noua achizitie si sa faca senzatie la serbare!

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Roxana, la Alexandra la gradi, serbarea nu se mai tine. Au primit o circulara de la minister cum ca parintii nu au voie.Initial ramasese in picioare varianta serbarei fara parinti, doar cu un cameraman care sa filmeze si apoi sa ne dea cate o copie,apoi s-a auzit ca pe 14 iau vacanta, asa ca a cazut tot. Bine macar ca ce am stabilit de Mos Niculae este inca valabil.
Picafflor, felicitari lui Mateo!
Erina, am vazut pozicile. Frumoase amintiri. Si G vroia sa o duca pe Alex la parada, dar am zis eu pas. La cum o stiu eu pe fiica-mea nu rezista atat in frig fara sa aiba o preocupare,plus de asta ma gandeam ca o sa fie aglomeratie.Pana la urma au ramas acsa,pana dupa-amiaza au program de voie apoi mergem la o intalnire cu Zana Maseluta (este un program numit ziua portilor deschise la.....sa nu fac reclama ca nu-i voie).Dupa ceea dam o fuga si prin IOR sa vedem lunimitele!
Sanatate multa mamicii!
Gabriela,arati minunat! Nu vreau sa le supar pe celelalte fete, dar si tu si Erina, aveti o eleganta inascuta! Orice ati pune pevoi va sta minunat! Tare imi place de voi!
Am vazut-o si pe mica pictorita!

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Vale, intravenos cu senzatii tari:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Simona, nu am citit nimic in presa,am vazut insa 2012. E cam tras de par filmul, dar per ansamblu e bun, insa m-au luat fiori reci pe sira spinarii la gandul ca odata se poate produce o catastrofa majora. Si nu mi-e de mine, vorba aia, mi-am trait traiul,mi-am mancat malaiul, ci de bietii copilasi!
Ce dulce trebuie sa fie Adi! papusarului

Mari,ce bine sa mai te auzim si pe tine. Greu, greu cu doi puiuti. Te inteleg perfect. Eliza are o personalitate foarte puternica, exact ca Alex a mea , intelege perfect, dar face tot ce vrea ea. Si la noi se anunta vizite mai ales ca avem sarbatoriti luna asta asa ca inteleg ce greu trebuie sa-ti fie sa impaci pe toata lumea!
Eu ieri am furat, cum spune reclama timp pentru mine. Am facut putina ordine de dimineata si in rest nimic. Am stat cocotata in varful patului si l-am lasat pe sot sa se ocupe de toate. Chiar simteam nevoia de putina relaxare. De cand este si Alex acasa,la mine zici ca-i razboi. In permanenta cei mici au ceva de disputat,iar eu trebuie sa fac in asa fel incat sa-i multumesc pe amandoi. Am noroc ca si maine este liber soata,asa ca imi prelungesc mini-vacanta. Sa stie si soata ca nu stau degeaba acasa si ca munca mea este la fel de importanta ca a lui. Si asa am pregatit tigaile pentru el, depinde de el acum cate isi fura!

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

La noi au reaparut spasmele.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Vale, intravenos cu senzatii tari:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

. Ce sperietura am tras prima oara, apoi m-am obisnuit.Radeam, dar nu era rasul meu.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc

La noi au reaparut spasmele.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Sanatate multa, multa fluturasului!!!

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Citat:
citat din mesajul lui papanash

Betty, multumesc pentru povestile de viata.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

stiu ca este offtopic, dar am scris raspunsul la intrebarea Luizei. Tinand cont ca este ceva personal, chiar mi-a fost f greu sa ma destainui si probail nu as fi facut-o daca nu as fi considerat ca va cunosc de atata timp si ca ne-am impartasit impreuna si bune si rele de-a lungul timpului.

Am vrut sa nu scriu nimic, dar ma mananca limba...
In primul rand, am fost socata sa citesc de faptul ca v-au despartit pe tine si pe sora ta din cauza religiei. Mi s-a ridicat parul pe mine de nervi...
Doi, poate tu stii ca ti se trage din copilarie, eu nu stiu de unde mi se trage, dar eu am ceva impotriva bisericilor de orice tip, ca institutii, si a faptului ca folosesc oamenii pentru a se imbogati. Si sunt total importiva scolilor religioase, asa ca eu te inteleg.
Si ca sa nu intelegeti gresit, eu cred in Dumnezeu, dar nu vad de ce as avea nevoie de un preot care nu mai e nici pe departe ales pe criteriile pe care era ales in vremuri de mult apuse (ma refer la timpurile cand omul cel mai bun, mai vrednic al comunitatii devenea preotul). Nu inteleg de ce as avea nevoie de translator sau intermediar sa vorbesc cu Dumnezeu. Nu vad cum platirea de pomeni si parastase sau donatii la biserici mi-ar ierta mie pacatele. Nici nu cred in iertarea de pacate prin biserica, acatiste si altele asemenea, sunt chestii comerciale si ce face acum biserica (ca institutie) e afacere curata, pure business. Mai ales ca se pare ca bisericile au si uitat de rolul pe care il aveau inainte in comunitate, era un adevarat sistem de protectie sociala, pentru orfani, vaduve, invalizi, oameni cu dizabilitati, batrani singuri. Cate biserici mai au pe langa ele acum o scoala pentru copii sarmani, cate au orfelinate si aziluri...si sa faca asta indiferent de religia celui nevoias, ca doar Dumnezeu este bun si iertator, nu? Mi-e sila de chestiile astea inventate de preoti, crestinul nu se poate casatori cu evreica decat daca ea se converteste sau invers. Cine sunt ei sa se puna in calea a ceea ce Dumnezeu a creat (adica dragostea)? Off, de ce nu sutn buni cu adevarat, in strafundul sufletului, sa inmormanteze si batrana care a murit fara sa lase batranului bani cu care s-o inmormanteze, de ce nu boteaza un copil fara sa ceara bani parintilor? Eu astea nu le inteleg, in conditiile in care au salarii platite de stat, da? Si ne mai intrebam de unde criza morala? Iaca de unde!
Gata, m-am descarcat...
Betty, draga, trebuie sa luam decizia cea mai buna pentru copii nostri, asta include si educatia. Eu am spus la gradinita ca nu am nimic impotriva ca Tudor sa mearga la biserica protestanta in vizita cu colegii, desi el e botezat ortodox iar sotul e catolic. Nu am nimic impotiva sa mearga in biserica, sinagoga, moschee etc. sa le vada si viziteze. Nu am nimic impotriva sa i se vorbeasca de diferitele religii, sa i se vorbeasca de Dumnezeu , DAR am spus clar ca nu vreau sa i se bage in cap tot felul de povesti cu "nu fa asta ca te bate Doamne-Doamne". Eu cred ca o persoana nu trebuie sa faca un lucru pentru ca nu este bine, corect, cinstit, nu de frica pedepsei. Aici ni s-a si spus ca ei doar intorduc copii in diferitele medii, mai ales ca sunt copii de multe natii si religii, dar ca educatia religioasa se face in familie, daca parintii doresc, ceea ce mi se pare absolut normal. Ca religia sa fie criteriu de admitere la o gradinita, deja mi se pare exagerat.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

draga mea, sunt perfect de acord cu ce spui tu....imi amintesc cu o mare scarba cand un preot mi-a cerut bani atunci cand am botezat un puisor....iar pe de alta parte sa nu uitam cat rau a facut biserica, de-a lungul timpului.
Eu nu sunt o practicanta, doar cred in Dumnezeu si nu in institutie in sine. Tocmai din acest motiv am decis ca cel mai bine copilul sa isi aleaga singur religia. La gradinita asta, ne primesc oricum, dar imi este frica ca se va insista prea mult pe obiceiuri(de ex ii invata ca la masa nu se amesteca carnea cu lactatele, vor manca cu chipa pe cap, se vor spune rugaciuni - in fine cantecele le spun ei, ii vor invata sarbatorile si multe altele, dar mie mi se pare ca pas cu pas duce spre o indoctrinare sau poate sunt eu mult prea exagerata) si din start stiu ca va cadea aceea optiune a lui de a alege corect.

Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput