Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (354)
Raspunsuri - Pagina 12
Piciulika spune:
Sabina, imi pare rau ca nu am fost pe faza, sa tzin pumnii. Dar nici acum nu-tzi strica, nu?
Copii sunt bine? Tatal intreg la cap cu ei amandoi? Se descurca singur? Oricum, imi place moralul tau - chapeau!
Luy draga, ma bucur sa vad ca ratzionezi!
Sigur nu are asa ceva Me. Sanatate si cu mucisorii.
Apropos: Luy, Rox, restul mamilor: citesc o carte minunata, de Remo Largo (Pediatru si psiholog, ex seful catedrei de 'crestere si dezvoltare' Uni Zürich, cu studii pe termen lung de dezvoltare, recunoscute intl.) - se numeste: "Kinderjahre" (Anii copilariei? - poate o fi tradusa?)
E EXCELENTA si itzi demonstreaza ca (mai) totul e normal, nu cresc copii la subler (fizic, intelectual, emotzional samd). Totul e f bine fundat, dar explicat simplu si frumos. E absolut minunata! Stiu ca i-au fost traduse cartile in multe limbi - merita totzi banii, zau! Copilul isi ia din mediu informatziile pentru care e pregatit in acel moment, potzi "stimula" ce vrei: "iarba nu creste mai iute daca tragi de ea". Ofera-i o arie larga de experientze. Punct. Un copil supra-stimulat va fi impiedicat sa-si dezvolte ariile pe care fiintza lui vrea sa le dezvolte la acel moment (paralela: 'un copil hranit prea abundent nu creste mai mult - ci devine gras') Sau: Rubinstein a invatzat absolut singur sa cante la pian pana la 4 ani, venind dintr-o familie fara pic de inclinatzie si interes pentru muzica - spre deosebire de Mozart. Talentele deosebite ale copiiilor ies in evidentza singure - fiintza umana e atat de versatila si independenta... Si variata!!!
Ca-i greutate, vorbit, deprinderi, inclinatzii - aria de "normalitate" e ENORMA.
Interesant: incl. copii cu handicap de dezvoltare (bazat pe privatziuni fizice: ex. spitalizare lunga, lipsa hrana, samd.) se "autoregleza" uimitor si intra in graficul lor propriu de crestere, prevazut de natura, facand salturi enorme...
Ce NU se recupereaza sunt intarzierile socio-emotzionale, cauzate de lipsa de afectziune, interactziune adecvata, compasiune... (era dat exemplul copiilor de la Cighid - brrr!). FOARTE BUNA carte, te deschide la cap, itzi explici ca parinte o gramada de chestii si te linistesti, itzi da in insight in faptura asta mica ce ne-a fost incredintzata de natura pe care poate doar in intuiai (...daca ascultai de tine ca mama si nu de sfaturile folcorice ale familiei experimentate
)
In fine. Inchei laudatio pentrui Remo Largo ('43), dar e un tip de nota 20!
Am mai citit si interviuri de acum cu el, super - darama consecvent mituri elvetziene gen: "copilul fericit e cel crescut de mama, acasa, in mediul cald"...
Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si
Countdown
Piciulika spune:
Betty, te admir! 
Ma tot gandesc la tine, la Adi, greu trebuie sa fie.
Cu alaptarea: tzine stindardul sus si mai ales, incearca sa nu te stressezi cu restul (s-au cam adunat!!!) - si asta te si il afecteaza pe Eghi! Simte si el, lacatzia ta e si ea influentzata.
Success la eco cardio - o sa fie bine! 
Michael (8.10.2007) si
Countdown
betty78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui NanaMotoc La noi au reaparut spasmele. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007) Povestea nasterii fluturasului! "Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca! Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa! |
mamica incercataBetty78
de
Eric-Daniel 20 oct 2009 si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
Piciulika spune:
Gabriela - mai incerc sa te sun. La multzi ani fericitzi, draga mea cuscra, si scuze ca nu am fost pe faza, chit ca tot ma concentram sa nu treaca... Cu restul va fi totul f bine, asa vad eu daca ma uit in suflet.
Slippers, stai balnda ca nu-i nici un bai la Geneva. A trebuit sa caut pe internet despre ce vorbesti (ca la presa sunt abonata, dar nu-mi sarise in ochi) - proteste de astea tot facem pe-aici, si o mai dau pe langa...
Nu stiu daca pot veni incolo: burta e cam prea des prea tare si pe aici tot ninge vesel - nu vreau sa raman 6-8 ore pe autostrada pe undeva... Venitzi voi?
Michael (8.10.2007) si
Countdown
prisi spune:
| citat din mesajul lui NanaMotoc La noi au reaparut spasmele. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007) Povestea nasterii fluturasului! "Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca! Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa! |
multa sanatate fluturasului, sa treaca repede

poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
Piciulika spune:
| citat din mesajul lui NanaMotoc La noi au reaparut spasmele. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga mea... desi stiu ca el va fi bine, pentru tine mi se rupe inima. Prea multe tragi. Poate s-au adunat si la el prea multe in ultima vreme... Offf, Doamne-ajuta sa treca iute, ca un vis urat!
Te imbratzisez strans.

Michael (8.10.2007) si
Countdown
prisi spune:
Vale ai ghicit ![]()
Yaia pai poze cu casa inca nu am reusit sa fac , oricum nu am terminat amenajarile , mai avem ceva de lucru la ea , poate pana de sarbatori sa ne apropiem de finish
poze
Piciulika spune:
| citat din mesajul lui Erina Mamicile insarcinate, bebelusii vostri misca mult? Mie mi se pare ca misca foarte mult si ma intreb daca totul e OK cu el... Il simt de dimineata pina seara, seara nu mai spun ce tare misca. La Daria nu a fost deloc asa. Ma gindesc ca nu maninc cum ar trebui sau ma obosesc prea tare. |
Erina draga, dr mi-a spus sa nu compar in nici un sens o sarcina cu alta! Al meu imi pare ca se mica mult mai putzin decat Michael insa la eco & CTG-uri da mereu ture ca un ogar dupa iepure, de n-a vazut asistenta asa ceva: abia are semnal, zwumm, se misca burtoiu' si a plecat - cauta-l iar... Si cu cat ma obosesc mai tare, cu atat nu micsa, sta pitit. Deci nu cauta totul la tine - fii fericita ca e asa viguros!
Michael (8.10.2007) si
Countdown
prisi spune:
azi a fost foarte curios la serviciu , am muncit mai mult ca in alte zile in prima parte a zilei , se pare ca munceste lumea azi
poate se indura sefu' de noi sa plecam mai devreme
poze