Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)
Raspunsuri - Pagina 8
guerila spune:
daca iau 100% din brut inainte de nastere la baza de calcul a CIC suma va fi mai mare.corect?daca o iau dupa nastere banii aia nu mai intra la baza de calcul a CIC
marius spune:
De unde ideea de 100% in perioada prenatala?
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
dulcineea_cj spune:
am si eu o intrebare
ce sa fac daca angajatorul nu imi plateste prenatalul?inca nu am primit banii pe luna decembrie si e prim amea luna de prenatal Ce am de facut in acest caz ?
39+ Andrei Sorin
guerila spune:
Of, greu mai e.
Art. 66.
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
E vorba de 6 saptamani de compensare pana la 100%.Daca acesti bani ii iei inainte de a naste, la calculul CIC intra netul de la primele 12 luni dinainte de nastere.Avand 100% ai mai multi bani pt calcularea CIC-ului
marius spune:
E vorba de cele 42 de zile postanatal din cadrul concediului de maternitate.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
leontina2009 spune:
Buna seara!
As dori sa imi raspundeti si mie la doua intrebari daca se poate.
De la ce data pot intra in prenatal avand in vedere ca data posibila a nasterii este 15 aprilie?
Stiu ca in concediu prenatal se iau cei 85% din salariu care inseamna mai multi bani decat daca te-ai duce la serviciu. Daca se cere compensarea aceea de 100% pentru 6 saptamani cum se calculeaza avnd in vedere ca cei 85% depasesc salariul de baza?
teoalexia spune:
buna, nu stiu cine ma poate lamuri si pe mine, e prima data cand vizitez acest forum si doresc sa va spun povestea mea
am un copil de un an si trei luni si sunt insarcinata din nou in cinci luni. am beneficiat de noua lege cu 85% indemnizatie crestere copil si acum nu stiu cum sa procedez. pentru ca in prenatal sunt platita mai bine,as intrerupe CIC1, m-as intoarce o luna la servici si urmatoarea perioada pana la nastere mi-as lua prenatalul. intrebarea este:cum mi se va calcula CIC 2, care vor fi cele 12 luni la baza de calcul de 85%?
este mai convenabil sa ma intorc la servici sau sa intru in CIC 2 direct din CIC 1.
exemplu: in CIC 1 iau 1200 lei, intrerup, lucrez o luna, iau 1400 lei si in prenatal aproape salarul brut 1700 lei + un salar pentru nasterea celui de-al doilea copil 1800. merita sa ma intorc la servici sau voi intra in CIC 2 tot cu suma din CIC 1 -1200 lei.
astept raspuns.
va multumesc
enik83 spune:
buna... problema mea este un pic mai delicata...sper sa ma poata ajuta cineva... sotul meu a obtinut o slujba in brasov (noi fiind din sb) asa ca in decembrie 2009 m-am mutat si eu cu el, desfacandu-mi contractul de munca si incheind in aceeasi zi contract la casa de asigurari sociale si platesc ca si cand as lucra.. problema este ca la data respectiva eu nu am stiut ca sunt insarcinata.. spuneti-mi va rog...exista vreo posibilitate sa iau si eu cei 600 ron? si daca da ce mai trebuie sa fac? precizez ca sunt insarcinata in 2 luni si 2 sapt...multumesc
enik83
gaby_bv spune:
Va rog, poate imi raspunde si mie cineva! Am mai pus o intrebare, dar nu am avut norocul de a primi raspuns. Urmeaza sa nasc in luna august si sunt PFA. Ma poate lamuri cineva ce venituri mi se iau in calcul la indemnizatie? Conform caror documente se calculeaza? Eu de obicei faceam o estimare modesta, preferand sa platesc diferenta la regularizari, dar am inteles ca va conta ce estimez pe anul 2010, urmand sa nasc in luna august. Este asa sau nu? Merita sa fac efortul financiar de a-mi estima sperand ca voi avea realizari cat mai mari (lucrez in vanzari si difera salariul functie de realizari)?
Multumesc mult!
nemary spune:
buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
acum sunt in CIC1 care se termina pe 28 ian 2010 (data nasterii copilului este 29 ian) sau 29 ian(daca puteti sa ma lamuriti) iar din 1 feb intru in concediu prenatal. intrebarea este cum se calculeaza acest concediu prenatal, ca medie a caror venituri?
multumesc
Mari de Daria Maria(29.01.2008) 30+
Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria