Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinuta_08

Buna seara!
Am citit candva, nu mai stiu exact la ce topic, cum ca in concediul de maternitate nu mi se poate elibera o adeverinta de venit, pt un credit, din motivul ca contractul ar fi suspendat.

Este adevarat? Eu ar trebui sa intru cam peste o luna si as vrea sa stiu cum sa procedez.

Multumesc.

Atata vreme cat apari pe statul de plata se poate elibera adeverinta de venit insa se precizeaza ca este indemnizatie de maternitate. Problema mai degraba cred ca poate sa apara din partea bancii.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleksys24 spune:

buna dimineata,am si eu o nelamurire.la inceputul lui februarie ar trebui sa ma angajez, eu sunt gravida in luna a 2, angajatorul poate refuza angajarea mea din acest motic.jobul ar fi in domeniul coafura. va multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Multumesc, Marius.

In cazul meu, fiind vorba de sarcina gemelara, voi inainta doua cereri separate (insotite fiecare de cate o copie a certificatului de nastere) si trebuie sa primesc, de fapt, doua salarii medii, conf. specificatiilor din CCNM... este corect?

Carla 23+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aleksys24

buna dimineata,am si eu o nelamurire.la inceputul lui februarie ar trebui sa ma angajez, eu sunt gravida in luna a 2, angajatorul poate refuza angajarea mea din acest motic.jobul ar fi in domeniul coafura. va multumesc anticipat.

Pe acest motiv nu.... dar se poate alt motiv foarte usor de plasat si greu de combatut.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Multumesc, Marius.

In cazul meu, fiind vorba de sarcina gemelara, voi inainta doua cereri separate (insotite fiecare de cate o copie a certificatului de nastere) si trebuie sa primesc, de fapt, doua salarii medii, conf. specificatiilor din CCNM... este corect?

Carla 23+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

da, vei primi 2 salarii medii pentru ca se acorda pentru fiecare copil nascut, daca nasteai 3 copii primeai 3 salarii.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de Emil-Gabriel si Dragos-Mihai (6 noiembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_love spune:

sa inteleg:exista o lege cu acel salar?????si daca da unde o gasesc si oare se poate lua din urma tinand cont ca am nascut de 8 luni si ca la noi in scoala unde lucrez era debandada caci murise directorul era unul interimarva rog ,un raspuns?

ALEXA CU CELE DOUA ZUZE,GEORGIANA-ECATERINA(23.06.2004)SI STEFANIA ALEXIA(14.05.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria82 spune:

Salutare tuturor!
Sunt un nou membru si am cateva nelamuriri legate de acest subiect si ma gandeam ca poate reusiti sa ma ajutati.
In primul rand ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu pre-si postnatal si cea pentru CIC pentru ca vreau sa stiu daca vreuna dintre variante este mai avantajoasa financiar. In al doilea rand as vrea sa stiu daca sunt obligata sa imi iau cele 126 de zile de concediu pre- si postnatal sau pot sa iau doar cele 42 de zile de concediu postnatal.
Sper sa ma puteti ajuta. Mersi mult!
Toate cele bune tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guerila spune:

Salutare
Fiind nou in domeniu (future to be tatic) am citit forumul si in pregatirea "razboiului" cu statul/angajatorul vreau sa fiu convins ca am inteles corect drepturile banesti ce le obtine mamica:

1.pt concediu de maternitate se ia 85% din veniturile brute obtinute de mama pe ultimile 6 luni (in prenatal) si 100% pt postnatal de 42 de zile(se considera prenatal 84 zile).(conform formulei total venituri brute din ultimele 6 luni impartit la nr. de zile lucratoare din ultimele 6 luni de inmultit cu 85% de inmultit cu nr. de zile lucratoare din concediul medical.) Acest venit e neimpozabil.
Intrebare: ce se intampla in momentul in care mamica mai are un venit pe langa cel de baza, de exemplu plata cu ora.De unde stie angajatorul "principal" sa adauge si acest venit la calculul indemnizatiei.

2.prima un salar net mediu pe unitate neimpozabil la nastere.
3-200 roni de la primarie
4. trusou in valoare de...sau cei 200 roni sunt trusoul?

5.Pt concediu de ingrijire copil (de 2 ani) se iau 85% din media veniturilor nete obtinute in ultimile 12 luni inainte de nastere.Aici se ia in considerare si venitul obtinut in prenatal?Pt ca banii is mai multi in prenatal.De asemenea se poate obtine in prenatal plata a 100% din brut pt cele 6 saptamani prevazute de lege?Facand aceste artificii banii pt concediu de ingrijirea copilului ar fi mai multi.Acest venit pt CIC e impozabil?

Va rog comentati si spuneti daca nu e corect ce am zis.
Multumesc

Mergi la inceput

Peste tot raspunsul este DA.

Alte raspunsuri:

- Daca un asigurat(a) are venituri impozabile din mai multe locuri de munca sau activitati autorizate independente, se va obtine adeverinta cu aceste venituri care va fi dusa la functia de baza unde se vor cumula cu venitul din functia de baza.

Pt punctul 2,3,4 sunt multe raspunsuri exact pt aceste intrebari, trebue doar un pic consultate subiectele.

"...se poate obtine in prenatal plata a 100% din brut pt cele 6 saptamani prevazute de lege?"

Nu am inteles scenariul si implicit intrebarea.

In rest DA pe linie.

Pagina legislativa

Mergi la inceput