Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (134)
Raspunsuri - Pagina 14
CrinaAndreea spune:
Simonacip, am auzit de batutul copiilor la cresa asta de stat, de care apartin, de la mai multe mamici din zona. Nu cred ca ar fi avut vreun interes sa ma minta. Si chiar daca nu s-ar fi pus problema de purtat urat cu copii, se pare ca nu exista nici locuri disponibile. La primarie mi s-a spus ca singura metoda sa il pot inscrie la cresa respectiva ar fi sa am o ditamai cunostinta si sa dau afara un alt copil deja inscris, ceea ce oricum nu as fi facut. Drept urmare... aveam de ales intre cresa sau gradinita, ambele particulare, pt ca nu ma incanta absolut deloc ideea de bona, care pana la urma tot banii aia ii poate pretinde. Poata ca ma intrebati de ce nu sta mama mea cu el care e pensionara de ani buni.... pt ca nu vrea. Vine destul de rar sa il vada, si ai mei au idei de genul " pai.. sa ne vedem in fiecare saptamana?" Au spus ca parerea lor este ca e mai bine la cresa sau gradi si au parut chiar dispusi sa ma ajute financiar, atat cat pot, avand in vedere ca sunt pensionari amandoi, decat sa se ocupe ei.
Lorich, eu sunt economist si pot spune ca am un salariu bunicel, mai ales pentru vremurile astea. O sa incep serviciul in luna mai, si diferenta de bani intre indemnizatie si salariu in momentul de fata ar fi de 3-4 mil. Nu m-ar da banii afara din casa, dar cred ca usor, usor as reusi sa fac fata situatiei financiare, pana ar implini Bogdan 3 ani, ca sa il pot da la o gradi de stat, sa scap de taxa asta atat de mare.
Referitor la pensia alimentara pe care ar trebui sa o plateasca el, nu cred ca vor fi probleme. El mai plateste o pensie alimentara si pt fata din prima casatorie, si stiu ca intotdeauna a fost considerata prioritate. Nu a intarziat nici macar o singura zi plata acesteia. Banuiesc ca nu ar fi altfel in cazul meu.
Am hotarat ca cel mai bine ar fi sa depun actele de divort dupa sarbatori, pentru ca oricum mare diferenta la termen nu ar fi, in conditiile in care acum instantele sunt ba aglomerate, ba in greva, ba in vacanta de sarbatori. Am hotarat sa il anunt si pe el de decizia mea, ca sa nu mai existe vizite ca cea de ieri, chipurile de onomastica mea si in final m-a facut albie de porci. Macar asa stiind ca decizia mea e finala, nu mai gaseste motive reale sau nu, sa se ia de mine. O accepta ca atare si asta e. Daca vrea sa mai treaca pe la copil de Craciun, e in regula, daca nu... sa fie sanatos. Mai ales ca se apropie si ziua mea de nastere si nu as vrea sa vina iar cu un buchet de flori, cu pretentia de ceva "actiune" iar daca e refuzat sa se poarte urat si sa ma jigneasca.
Ce e mai nasol e ca divortul ma costa 1200 de lei, dar.... ii dau si stiu ca am terminat si asta e.
Cu Dumnezeu inainte. Poate va rasari soarele si pe strada noastra. Poate ca cineva ne va accepta, iubi si aprecia exact asa cum suntem, sau poate ca voi ramane singura, doar cu Bogdan toata viata.
Doloress spune:
Danicris ura!!!!
Ce bine ca e totul bine! Si iata ca e si cu codite, bravo! Sarcina usoara in continuare! Vai ce sperietura ai mai tras.
Crina eu zic sa fugi mancand pamantul, orice pana la copil, nu merita nici o sansa, din momentul in care tipa la copil. NU nenoroci o viata de om, stiu ca poate suna dur insa eu sunt foarte drastica in privinta abuzurilor fata de copii. Doamne cred ca l-as strange de gat cu mana mea sa-mi zica asa ceva, ca s-a saturat de copil ca plange, si sa mai si tipe la el. Lasa ca o sa-ti dea Dumnezeu putere sa-l cresti singura, linistita si senina. De fapt din ce-ai povestit se vede ca l-ai crescut mai mult singura pana acuma oricum. 
Laura da, sora-mea a mai fost casatorita odata, o relatie ciudata, cu un tip cu probleme cu alcoolul si cu pastilele antidepresive. A suferit mult, cand a reusit sa scape de el a zis ca nu-i mai trebuie in viata ei casatorie si barbati. Iata insa ca a gasit si un om pe seama sufletului ei bun, care o respecta, o iubeste, o adora efectiv. Problema e ca el a acceptat un post in Utah care e la 5-6 ore cu avionul de ea, deci o sa aiba ceva cheltuilei pana o sa se mute impreuna, asta de prin mai anul viitor, dupa ce fac nunta, dupa ce reuseste (speram! ) si sora-mea sa-si vanda casa ei, etc. Multe detaliii tehnice de pus la punct, insa se rezolva toate pana la urma.
"Your children know more about you then you know about yourself"
cleo78 spune:
in primul rand vreau sa pup dulce pe Danicris pt vestea minunata ca e fifitza cu coditze sanatoasa. E bine ca ai facut cariotipul, macar stii clar decat sa stai cu stres, plus ca aii sigurantza ca e fifi
. Poti sa iei de acum lucruri de fifitza- sunt minunate!
apoi, citii povestea pe larg a crineiAndreea. Te imbratisez strans pt puterea de ati expune in ordine ideile. Esti o femeie tare, cu suflet imens, e minunat cat de logica esti in momente de cumpana (cred ca eu ash fi fo mult mai incoerenta, si cu sentimentele varza). Din ce expui tu - singura mea concluzie e ca nu te iubeste. Asta e. Si nici copilul. Din ce povestesti cu familia lui - ei nu stiu ce sunt alea sentimente - pt ca Bogdan e un pui mic, degeaba tzipi la el, din contra nu e sanatos etc. Si sa mai zic ceva: uite, daca Vic. mi-ar zice ca vrea sa ne separam, nu m-ash apuca sa tzip la el etc. Cred ca ash plange, si l-ash lasa singur ca doar il iubesc si daca el simte ca singuratatea e cea mai buna pt el... de asta zic ca sotul tau nici macar nu te respecta - nu iti respecta decizia.
despre decizia de a da baiatul la o gradinitza particulara- Mara mea merge la gradi particulara. De 2 luni. 1 luna am stat si eu acasa, pana sa incep serviciul, sa vad daca se acomodeaza, mai intai program scurt, a mai plans, au mai curs muci, a mai stat 1 zi acasa. Apoi am inceput si eu serviciul. Eu am noroc ca o ia la pranz soacra (de la anul o dam la program lung), si cand s-a imbolnavit - soacra a stat cu fata. Asha ca -stiu ca iti va fi greu, dar e bine sa incerci cppilul cu gradinitza mai devreme de a incepe tu munca, sa vezi cum se acomodeaza.
Cat despre atitudinea mamei tale, apreciez ca e sincera si directa. Intradevar, e greu sa iti asumi o asha responsabilitate.
Oricum, cu cat cresc, copii sunt mai minunati, mai cuceritori, implica pe ceilalti mai mult. Cand sunt f.mici sperie - probabil si mama ta s-a speriat.
despre banii de divortz, pot sa zic un lucru: 12 mil nu e mult. Gandeste te cate nopti planse ai. Cat de mult poate sa iti afecteze viata personala, sanatatea, cat si viatza profesionala (un om suparat nu da aceleasi performante). Trage linie. ce obtii? 1200 e nimic.
Va veni o perioada grea. F. grea. psihic ma refer. Sotul tau va mai incerca sa se impace - si asta pot sa zic ca el viatza nu are cu parintii lui - si parintii sunt la fel de instabili ca el, cred ca de acolo i se trage acesta educatie: curluntrism (cu curu in 2 luntre). Cred ca ai sai s-au bucurat prima data cand te-au cunoscut crezand ca il vei pune pe picioare, si ca ii scapi de fiu, ca tu esti o femeie realizata - casa, job, ce mai,o nemaipomenita, mai buna ca fiul lor!. Si apoi - cand au realizat ca esti mai puternica ca ultima...ptiuu, stai ca nu mai esti buna de jucat pe degete.
Ai avocat? (cerem Adinei cand apare pe aici recomandare la avocata ei).
stiu ca iti aprinzi paie in cap, dar cred tre sa ii zici sotului de divort, ca nu il mai suporti urland la tine si copil, ca asta e semn ca nu va mai iubeste, si sa va despartiti de comun acord, sa nu stati prin tribunale, sa stabiliti de comun acord ca la partaj sa iei tu copilul - ca el e depasit de situatie. (ar scurta mult taraboiul cu procesul). eventual sa ii zici asta cu martor - eventual avocata.
Despre pensie alimentara. cf legii,30 % din salariul lui declarat se va imparti la toti copiii. Deci Bogdan va primi 15% din venitul lui legal. Asta era legea. Stiu, e putin....
Daca te impaci cu el, si ii mai dai o shansa- pune-i conditii financiare. Lista de cumparaturi in bratze, bani de intretinere, etc. Si sa iti pui deoparte. Stiu, sunt marshava, dar ai nevoie de bani pt zile negre ca e cazul. Eventual du-l la biserica sa ii faca preotul o slujba, ca nu e normal sa tzipe la un copil de 1 an (poa sa o ia ca o gluma, sau poate sa ii sara tzandara - dar eu tot zic ca e coada necuratului aici, orice om ratzional stie ca la un sugar nu se tzipa). Si fie o ratacire de a lui, si biserica sa il aduca pe calea cea buna.
Nu stiu ce sa iti mai zic. 

. Doar ca noi iti vom fi alaturi.
lorich, am fo la mettinng. Deci am ajuns si era aglomerat, si nu ne-am bagat, ne-amplimbat si noi pe acolo, ne-am uitat la politia calare, si am vazut caii, am fo la curcanu statuie si la arteziene unde apa sarea si a vrut mara sa sara si ea in apa, am avut un shoc cand am verificat lui tati cardu de Alpha si era GOL GOL cand ieri a luat salariul (is cu inima cat un purice, sper sa fie doar un BUG la banca), am fo apoi pe jos la Idomemos sau cum ii cheama pe turcii din Victoriei unde am maaaancat biiine, si fifi a cucerit chelneritzele, si apoi acaasaaaa unde am dormit si eu la pranz 1 ora si is chiaunita ca nu sunt obisnuita cu asha dezmatz.
edit: cetii pe forum ca si puputi e inttr-un moment de cumpara cu relatia cu sotul. Daca mai esti pe aici, ma da pe la noi
.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
gabitzam spune:
Lori, a fost Costi cu Andrei la defilare si l-a carat in spate tot bulevardul, l-a cocosat. Dupa care a vrut sa se suie in toate tancuri/camioane/motorizatele de pe acolo.
Edit: S-a vaccinat mama ta? Tocmai e la tv o emisiune, in special diabeticii sunt in pericol.
Alaturi de SEBI
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Danicris Fetelor, sunt fericita, a iesit bine cariotipul, nu am cuvinte, sunt coplesita, mai intru maine, plang de fericire, fetita noastra este bine, sa dea Dumnezeu sa fie asa toata sarcina si sa se nasca sanatoasa. Va multumesc pentru gandurile bune si incurajari, au insemnat enorm pentru mine. Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 si 18+ |
We told you so!
MA bucur din suflet ca e totul bine.Crinutza, bine ai venit! Nu apucasem sa-ti spun; am citit si eu povestea ta si, ca si Gabitza, zic si eu, ca nu as sta pe ganduri cu divortul; eu, de ex. daca nu m-as intelege deloc cu taticul Victoriei, as ramane (cel mai probabil) cu el, ptr. Victoria, ptr. relatia lor, ptr. ca vad ca o adora; si nu spun asta sa te renesc, ci doar spun ca nici macar nu ai motivul asta (din pacate) sa ramai langa el.
Am avut si eu o prietena aici, absolut singura, fara sot, fara familie care isi creste baiatul din momentul nasterii, absolut singura! E greu, sunt convinsa, dar macar, ea e stapana-n casa ei (ca si tine), daca ai chef sa faci ceva, faci, daca nu-nu, fara sa-ti faci griji ca vine sotul acasa si nu ai mancare, curatenie, etc. Asa, numai tu cu puiul tau, o sa fie mult mai usor. 
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Alysh spune:
Nu mai eram in stare sa scriu nimic dar am vazut vestea de la DANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIii si ma bucur din tot sufletul! Ti-am spus noi? Ca totul va fi bine?
Bravo....si fetitza! WOW! SUPERB! BRAVO< MAMI
Si un
de incurajare pt noua noastra prietena, Crina, recunosc, am citit pe sarite , dar maine de la job intru mai in detaliu si oricum sunt convinsa ca vor veni zile frumoase si pt voi!
Revin maine, pupici, somn usor!
ALI, mami de Vlady si
11+
YLARI spune:
Buna seara fetelor dragi!
Ma bucur enorm Danicris ptr tine scumpa ca e ok cariotipul!!! Si transmitem multi pupici la fetita!!!!
Crina bun venit in grupul nostru! Subscriu la ceea ce au spup si fetele, nimic nu merita sa stai langa asa un om. Ma rog sa iti dea Dumnezeu putere sa treci cu bine de aceasta incercare. Importanta e linistea vostra si dragostea sa il inconjoare pe Bogdan.
Pupici multi tuturor, La multi ani Andreelor si puiutilor/sotilor care poarta numele Sfantului sarbatorit ieri.
Eu intru mai rar fetelor caci am inceput sa ne ocupam de avize si acorduri ptr constructie. Sunt tare emotionata. De ieri am intrat in posesia terenului cu acte in regula. De acum rabdare ne mai trebuie ca sa cutreieram dupa acte.
Hai ca incerc sa citesc din urma. Pupici multi
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
chinabulina spune:
dani, ce ma bucur!!!!
si vorba lui desiree, ti-am zis noi?
ma bucur tare mult pentru tine ca te-ai linistit. si ma bucur si ca e fetita. oooffff, de-acum sa te "auzim" vesela, ca toata lumea e a ta 
crina, numai tu stii ce-i in sufletul tau. dar cred ca v-ar fi mai bine fara el. sa-ti dea Dumnezeu gandul cel bun si sa treceti intr-un fel sau altul peste probleme 
nu mai stiu ce vroiam sa zic. ma duc sa fac un dus si mai revin (macar din umbra
)
georgiana,
de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange
gabitzam spune:
Dani, cred ca stiu ce e pe fata ta acum, un zambet mare de tot
Eu am inceput sa ma bucur cu adevarat si sa fiu fericita de sarcina de-abia dupa ce am primit rezultatul de la amniocenteza.
Sa vezi ce fratior mai mare grozav o sa fie puiul tau 
Alaturi de SEBI
CrinaAndreea spune:
Fetelor, va multumim din suflet ca sunteti alaturi de noi!
cleo78 asa cum spuneai si tu, mi-am aprins paie pe cap si mi-am anuntat sotul ca sunt hotarata sa divortam, si ca vom depune actele dupa sarbatori. Nu am vorbit cu el, ci doar i-am scris un sms. Normal ca reactia lui a fost tot una plina de venin si scandal, dar i-am raspuns si eu foarte frumos ca nu mai am chef sa ma cert cu el, ca nu ii voi mai raspunde in nici un fel la avansuri, provocari, sau ce naiba ii mai trece lui prin cap sa faca sau sa zica.
Referitor la partaj... imi vine sa si rad. Copilul in mod sigur ar ramane la mine, pt ca nici el si nici ai lui nu ar fi in stare sa il creasca asa cum l-as creste eu. In primul rand nu l-ar suporta nimeni acolo, deci exclus sa gandeasca macar sa ia copilul. Oricum nici nu l-ar vrea, sunt sigura. Referitor la lucruri.. cand s-a mutat la ai lui, nu a plecat doar cu ceva haine de-ale lui, ci a mai luat si una alta de prin casa, chipurile cumparate de el din banii lui
. De parca banii lui nu erau de fapt banii nostri, dar... noi sa fim sanatosi. Ref la pensia alimentara.. stiu ca e mai mult simbolica, nu este o suma care ar acoperi jumatate din cheltuielile pe care le ai cu un copil, dar.. nici ca-mi pasa. Nu sunt si nu am fost niciodata o fire materialista. O plateste pentru ca asa e normal. Oricum intotdeauna imi spunea ca daca divortez imi da o pensie alimentara si gata, sa nu am impresia ca o sa obtin mai mult 
De impacat nu se mai poate pune problema. Asa cum spuneam nu suntem la prima separare si se pare ca nu am rezolvat nimic. Am fost separati inainte sa raman insarcinata, am fost separati cand eram insarcinata, suntem separati cand avem copilul... toata viata mea e un cumul de separari. Una ar fi trebuit sa fie suficienta, ca sa nu mai spun ca nu ar fi trebuit sa se ajunga la asta.
Acum... sa nu credeti ca nu avea si el partile lui mai bune. Dar eu scriu numai despre motivele care au dus la situatia de fata, ca nu are nici un rost sa ma amagesc cu cele cateva "calitati" pe care le mai avea si el ![]()
Nu cred ca biserica il poate ajuta cu ceva. Asta cu nesuportatul copiilor mici e o trasatura a familiei lor, sau mai bine zis o mostenire lasata din generatie in generatie. Asa e si mama lui si fratele lui si se pare ca asa e si el. Sunt oameni care in cele din urma realizeaza ca nu se suporta decat pe ei insisi, nici macar intre ei.
Somn usor!