*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (89)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui aleinad.g

Mav, m-au incantat pozele de la gala. Unde fac copii balet la asemenea nivel? In Constanta sau in Bucuresti?

La Cta. www.ziuaconstanta.ro/rubrici/cultura/scoala-de-balet-elisabeth-pandichi-lux-organizeaza-spectacolul-anual-85578.html" target="_blank">Sc. de balet Elizabeth Pandichi Lux
Partea draguta e ca au si grupa pt mamici. Merge acolo o prietena, in loc de mers la sala, e f frumos. Poate o sa incerc si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Manu, doar lui Sebi i-am dat Septilin... si nu mai stiu doza si oricum nu s-ar fi potrivit, ca Sebi e mult mai mare. Dar daca vrei... o sun pe pediatra si o intreb ca si pt Antonio?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Manumanu sandalutele sunt intra-adevar foarte bune, piele 100%, tin bine glezna...dar din pacate, nu stiu de unde sunt luate. Noi le-am primit.. I le-am dat la purtat prin casa pentru ca nu am covoare pe nicaieri. Multumesc mult pentru aprecieri!
Felicitari pentru vorbareata mica! Cred ca avem si noi cadru din ala de la Simba de care spui tu, iar pentru Luca este o jucarie super. Initial l-a ajutat sa mearga, iar acum il plimba pentru distractie si "mestereste" la el.

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Amalia 2 comori, nu alta! ce finut se joaca ei ! cate un pupic la cei 2 fratiori scumpi si la mamica lor !

Babyzapi si eu mananc pizza pe aici, dar sincer, cea mai buna am mancat-o la Deva(Criss stie unde, Pizza Venezia) in schimb reteta de tiramisu n-o ating! mi se pare perfecta asa cum e cea originala despre care zice Carmendu , mananc pana mi se face rau(stiu, nu se face , dar nu ma pot abtine). Problema e ca am facut-o in ro si nu mi-a iesit la fel de buna ca si aici...nu stiu cauza, mi s-a parut ca albusul nu am reusit sa-l bat la fel de bine, poate cauza au fost ouale de atunci..
Cherie si Eli aiurea rau cu abcesele! sa va faceti bine!!!
Olivia sper ca Davlove, dragul de el, sa fie mai bine, va pup pe amandoi!
Criss cu placere! pt gagicutza Sofia oricand !
Bertha mersi, tocmai de aceea am intrebat, o sa incerc cu piersici totusi, sau sa bag ananas proaspat?ala imi place dar mi se pare prea acru pt diplomat...hmmm...
Camelia deci nu sunt singura..si eu la fel ma bucur ca se trezeste DOAR de 2 3 ori...vai vai..
Andy of alergiile astea! sper din suflet sa scapati cat mai repede de ele!!
Dandusa o sa scriu maine cum am facut pasta de zahar, ca am un omulet care-mi da tarcoale si ma trage de pantaloni cu boticul gata pus, pregatit de titi of course...
am fugit!
Noapte buna si cat mai putine treziri micilor insomniaci!!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Andy jos palaria, esti o mamica deosebita! Te admir de atata vreme cum reusesti sa gestionezi alergia lui Andrei si ce echilibrata esti in mesaje! Sunt convinsa ca toate aceste eforturi pe care le-ai depus anul acesta, isi vor arata roadele in curand si usor-usor ii vei putea da din mai multe.
Intrebai de carne...eu i-am dat pui, vita si peste, introduse in aceasta ordine. De pe la 10 luni l-am inclus in meniul familiei, excluzandu-l de la mesele care contin prajeli, mezeluri, conserve, rantasuri, varza, fasole uscata, ciuperci. Nu papa mult cantitativ, dar este pofticios si nu refuza mancaruri noi sau cu arome puternice. E mare fan mancare gatita!

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Babyzapi ai fost tare draguta cu dintisorul! Asa sa-i iasa toti si sa nu ai habar de ei!
Eli, Cherie imi plange sufletul cand va aud cu maselele! Sa va treaca repede, multa sanatate!
Oceanborn saru mana!
Aleinad.g pentru aprecieri. Uf, si tu cu probleme.. Nu mai amana rezolvarea lor! Hai, acum ca tot ne-ai spus, fa un hei-rup si fugi de le rezolva. Sa stii ca-mi aduc aminte si te intreb luni daca ai inceput sa faci ceva..

poze aniversare 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

amalia, si eu am un scaun similar (grupa 1-2), dar ce ai zis tu nu e corect ca de la 3 ani lasi numai perna. dupa 3 ani au nevoie de grupa 2 care e tot scaun, scaunele noastre sunt si grupa 2 tocmai pentru ca sunt mai inalte si ii protejeaza mai mult.
numai perna (grupa 3) nu stiu de cand se poate.

nicole are 38.5, muci grosi si ii miroase gura urat. deci cred ca s-a complicat raceala si a devenit de antibiotic. oricat nu as mai avea chef maine o duc la doctor.

laura nu ne mai putem intelege cu ea. e super agitata, nu se poate controla deloc si face numai tampanii. mie imi vine sa plang in continuu, ma abtin greu sa nu urlu ca dementa la ea. acuma doarme. credem ca e de la boala-oboseala-medicamente de astm (pentru astm are un substitut de adrenalina si ceva pe baza de cortizon si a avut doze mari saptamana asta). acuma am casa vraiste, a facut o explozie aici.

in rest nicole a inceput sa mearga deabusilea bine bine de tot si se ridica si in picioare. nu face pasuleti, a incercat azi timid sa paseasca tinuta de manute spre laura care o momea cu iaurt

am vazut ca discutati de "nu e voie" asa ca nu pierd momentul sa imi zic si eu opinia, ha!

- bataie out of question, ii invatati sa devina violenti asa

- daca nu vreti sa ii lasati sa faca ceva anume NU II LASATI NICIODATA SA AJUNGA ACOLO! adica sub nici o forma sa nu deschida sertarul respectiv sau sa puna mana pe cuptor sau sa traga de cabluri. cum ajung acolo ii luati si ii deturnati si le ziceti ca nu e voie acolo, si daca se duc iara ii luati iara si iara si iara si de 100 de ori daca e nevoie, dar e foarte important sa nu prinda sa se joace acolo caci apoi e mai greu de dezbarat de obicei.

- lucrurile care le pot cadea in cap si de care pot trage trebuiesc minimizate. e imposibil sa iti securizezi casa 100% insa nu e admisibil cu copil mic in casa sa lasi lucruri aruncate aiurea. invatati-va sa fiti ordonate, platiti scump altfel. stiu ca sun a baba stricata insa cineva venit la noi care isi lasase un dvd portabil aiurea avea pretentia sa i-l platim daca i-l strica laura cica. la noi in casa regula este e vina boului care isi lasa lucrurile unde ajung copiii si nu a copilului. ti-a stricat mobilu', sa iti fie de bine si invatatura de minte. nici macar rau nu ne pare.

- tarcul e un loc safe pentru copii si trebuie sa fie invatati ca acolo e un loc cool de joaca cu jucarii misto unde pot petrece timp. invatati-i sa petreaca timp acolo, nu e normal sa nu ai timp sa faci mancare cand ai doar un copil mic in grija. timpul asta il aveti ca stati acasa insa daca mai aveti si un alt copil deja situatia explodeaza. un copil de 1 an e normal si trebuie sa isi petreaca si timp singur jucandu-se safe.

- soba ... ramo, nu am ce sa iti zic ca nu poti demola casa insa tare bine era sa nu o ai... dar sa stii ca si pe aici sunt multe case cu incalzirea pe semineu cu gaz, deci problema e similara. exista niste gardulete, puteti face voi cu un mester un gardut in jurul sobei ca sa nu ajunga sara. eu pana si usa de la cuptor o am "rece", nu in sensul ca iti face placere sa tii mana pe ea, insa nu iti ramane pielea pe ea daca o atingi.

aa, da si de vaccinuri. dandusa, intrebai de ce se supara daca duci copilul nevaccinat la scoala cand al tau e la risc. vaccinurile nu asigura imunitate totala, si exista un procent de x% care nu se imunizeaza prin vaccin. bolile se eradicheaza prin vaccinarile in masa, deci copiii care nu prind imunitate sunt protejati de ceilalti. un copil nevaccinat e o fereastra deschisa bolii, lasata constient asa, deci e un factor de risc pentru ceilalti care au facut vaccin insa nu sunt imuni. in plus e un potential focar de boala care poate atinge nu numai bebelusi foarte mici (nevaccinati inca) si la risc mare, dar si femei gravide si tot asa.
in belgia insa obligatoriu prin lege nu e decat cel de polio. la gradinita nu au cerut nici un carnet de vaccinari si banuiesc ca nici la scoala, insa aici nu au ajuns inca sa poarte masti in gradinite si sa faca triaj de copii dimineata ca pe vremea ciumei.

ma duc sa strang balamucu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

multumesc dragelor pentru raspunsuri. daca e ceva pe lumea asta care sa ma supere, asta e. sa fiu nedreptatita. oricum, luni mergem sa ii fac infarixul rapel.
corina saru'mana. am fost la help net. au priorixul. nu l-am luat.astept pana luni.
manmanu, victor bea alpen. i l-am schimbat pe la sf lui august. aptamil il refuza la greu. apoi a fost perioada de inceput cu alpen, cand a baut bine. adica 180 ml/ masa.
acum iarasi nu mai bea. adica dimineata bea cam 140 ml, iar seara a devenit un fitos si, de ex in seara asta nu a baut decat 10 ml.
eu nu ii dau in transe. nu vrea, adio si-un praz verde!
l-am culcat si m-am dus la el peste o juma de ora si i-am dat lapticul in somn. asa l-a baut pe tot.
da' chiar nu inteleg. obosit nu era atunci cand i-am dat laptele, nu-i mai place? daca nu-i place de ce il bea in somn? aptamilul nici in somn nu il bea!
am incercat tot felul de scheme. sa i-l dau inainte de baita, dupa baita, mai devreme, mai tarziu.
ma gandesc ca e cam aiurea sa-i schimb din nou laptele in mai putin de 3 luni. da nici in somn nu vreau sa-l obisnuiesc sa i-l dau.
voi ce ziceti?

apa bea cam 125 ml/zi, cu cana de la avent. mancare mananca si de la noi si facem si special pentru el.
noi suntem amandoi la dieta si hrana noastra nu mai e asa de diversificata ca a lui victor. in cateva luni o sa ne diversificam si noi. pana atunci rabd si inghit in sec. daca e ceva care-mi lipseste, este uleiul. parca nu aluneca nimic daca e fara ulei de masline.

am primit cateva dvd-uri cu baby einstein. http://www.babyeinstein.com/home/ victor sta cuminte cat dureaza filmuletele. nu se misca. eu ii povestesc ce vede pe ecran. il vad ca are emotii si traieste fiecare lucru pe care il vede. imi arata cu degetul si cand recunoaste calul, de ex, imi spune dii-dii.

cand aude ceasul cu pendul zice bang-bang. la ceasul de la mana ii spune tactac. taica'su l-a dus de cateva ori la bambus si si l-a invatat cum se zice si acum ne zice baaaammmm!
m-am luat de taica'su ca il invata lucruri inutile. i-am zis "mai bine invata-l unde-i mana, unde-i piciorul, nu unde e bambusul"!

iza, bertha, ocean, eu apreciez foarte mult imaginatia in bucatarie. am facut cursuri de gatit si sunt deschisa pentru orice. da' sunt unele retete unde e bine sa intervii cat mai putin sau sa dai doar un strop de personalitate.(asta doar cand gatesti cu un pahar de vin langa)

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu nu pot sa ma tin dupa reteta

citesc reteta doar cu titlu informativ si apoi fac dupa capul meu. unele lucruri le fac din cap si pun cantitatile dupa cum cred eu ca se potrivesc.

apropo de retete

mi-a dat odata o colega aici reteta de tiramisu. oua, mascarpone, cafea, piscoturi, lichior amareto, bla bla se amesteca, se inmoaie, ma rog - tiramisu la un moment dat insa scria ca se pune in crema 2cl de lichior. eu cu sticla in mana stau un pic si cuget si zic ha! 2cl = 200ml, si torn un pahar zdravan. ma uit la pahar, ma uit la crema, bai parca nu as pune tot paharu asta de trascau in crema ... da' lasa ca stie renate ce stie (reteta era de la ea) ca ea da clasa la bucatarie la toti... si torn paharu
ce sa zic, a iesit bun, un pic cam moale poate , dar la gust era excelent. a doua zi iau si la servici sa arat la tanti ce am facut. toti colegii mananca cu pofta, renate autoarea retetei ma lauda, mmm e bun faceau , pana una din tipe citeste reteta in timp ce manca si o aud "2cl?? tu ai cat lichior ai pus alina in chestia asta???" evident bancuri apoi ca nu e voie cu tuiculita in ore de program si tot asa
tiramisu meu a primit numele de space cake, dar au recunoscut cu totii ca a fost foarte bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

pai la dulciuri tocmai asta e spilul! sa te tii de reteta.
d-aia nu-mi iese mie pandispanu' sau checul. ca o iau pe aratura!
alra
cu tiramisu e alta poveste. asta iti iese oricum. d-aia am citit tot felu de retete. cu fructe, cu ciocolata, cu ma'sa si cu ta'su!

am uitat sa ma laud cu victor. de 2 sapt a invatat sa coboare scarile regulamentar. a prins ideea si le coboara bine. asta nu inseamna ca nu sunt in spatele lui de fiecare data. oricum, de cand a invatat, asta face cea mai pare parte a timpului. urca si coboara cele 3 trepte din living. ma laud pentru ca eu am emotii mari cu scarile din casa. am pus porti la coborare si urcare. deci accesul e numai cu noi, da' tot mi-e teama.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput