Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (353)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

acu in cateva ore aflu rezultatele....pe la ora 18 ar trebui sa le am online.
ca sa iti dai seama..acu 2 sapt mergeam cu Gh in sling pe munte, acu ma ridic si merg pana in alta camera si gafai....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Nana, ca si Piciulika, si eu te incurajez sa nu te stresezi de porcina. Gandeste-te doar ca si Danielle a avut-o cand era si insarcinata, si probabil a avut-o si Ebonee, ca tin minte ca au fost amandoua racite tare in perioada aia.

La noi nici macar nu se recomanda vaccinarea bebelusilor, ci doar a celor ce vin in contact cu ei! Bine, acum Andrei nu e bebelus, dar intelegi tu ce vreau eu sa spun!

Prevenar a facut si Lisa si nu a avut nici un fel de efecte secundare. Aici e ff multa lume cu probleme la aparatul respirator din cauza umezelii, a alergenilor etc.

Ma bucur ca ai reusit sa pui man ape Tamiflu sa aveti cu voi. Asa e cel mai bine. E fff important de urmarit orice schimbare, mai ales cum Andrei are plamanii slabiti de pneumonie. Dar sunt sigura ca nu vor fi probleme de nici un fel si ca veti avea o vacanta superba!!!

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Parca ma urmareste vaccinul asta.
De bine ce ma hotarasem ieri sa nu-i fac nici un vaccin, azi la servici discutie mare si fericire in acelasi timp, ca a mai sosit un lot de vaccin si ca au fost sunati de la clinici, unde evident sunt liste de asteptare intocmite, sa mearga la vaccin.
Asa ca o colega de birou, pleaca intr-un suflet sa ia copilul de la gradi sa-l duca la vaccin si inapoi.
Cand se intoarce, eu care de regula doar ascult si nu intervin in discutiile dintre ele, o intreb: cum se numeste vaccinul pe care tocmai l-a facut copilului? La care ea face niste ochi mari si zice: pai ptr gripa porcina.
Pe urma sar alte 2 femei, una de 66 ani si una de 52, care si ele tocmai ce s-au vaccinat, una ieri si una in lotul de data trecuta. Cum exista mai multe feluri?
Le explic ca eu stiu de 3 si ca, daca l-as vaccina pe Andrei, sigur nu l-as vaccina cu Pandemrix, din diverse motive. Dar ca m-a dat rau inapoi ca vaccinarea se face in 2 transe, una acum si urmatoarea la 3 sapt de la prima. LA care ele iar fac ochii mari.
SIgur nu e asta de care spui ptr ca a zis dr ca nu se face decat o singura data, nu ne mai ducem peste 3 sapt.
Caut pe net in prospecte si stupoare, toate cele 3 se administreaza in 2 transe.
Am rugat pe una din ele, cu care ma inteleg eu mai bine, sa sune la clinica si sa afle ce fel de vaccin a facut. A ramas ca se duce diseara direct la ei, ca sunt langa casa ei.
Intre timp, am intrat pe site-ul oficial influensa.is (gripa.is) unde scrie foarte clar ca vaccinul este Pandemrix de la GSK.
Asa ca, daca mai aveam o urma de indoiala, asta s-a spulberat.
Andrei nu va fi vaccinat ptr gripa porcina si nici ptr gripa normala.
O sa-l vaccinez in Ro cu Prevenar si atat.
Acum alta intrebare: daca acum e ok, dar probabil tot in perioada de convalescenta, peste 3 sapt cand ajungem in Ro cred ca va fi ok, pot sa-i fac vaccinul nu?

Si in incheiere: Islanda a achizitionat 300.000 de doze de vaccin, iar ei erau 330.000 ca si populatie. Deci se vaccineaza cu mic cu mare aproape toti.
Oricum, uitandu-ma pe grafic, apogeul a fost la sf lunii trecute si inceputul lunii asteia, acum este in scadere.
Nasol e ca in Ro este in urcare. Offf

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Bai Rox si Sabinescu, daca voi va faceti probleme ca nu vb baietii, eu ar trebui sa-mi pun streangul de gat ca Andrei nici macar mama nu spune. A spus doar o data, la 1 an si 1 luna si pe urma ioc.
Deocamdata nu vreau sa imi iau campii, ca abia s-au mai asezat si la noi treburile, si vreau sa cred ca e vb tot de intarziere, ptr ca el comunica in felul lui, schimba vocea de nshpe ori cand vrea ceva si iti arata efectiv. Ba cu mana, chiar daca nu cu degetelul, ba vine si te ia de mana si te duce de la masa la scaun si invers ca sa vezi ca-i e foame, etc. Bineinteles ca in tot acest timp vb chineza. Ptr mine, el categoric comunica. Astept sa s eintample si minunea. Offf ca greu mai e.

Altfel, sanatate multa Sabina, sa iasa analizele bine. Anemie cred ca avem cu totii. Eu chiar am avut o perioada cand ameteam si trebuia sa ma asez jos ca altfel cadeam, asta cand eram nedormita si obosita la maxim, acum cu pneumoniile lui Andrei. Mi-am luat eu suplimente de vitamine+ Ca, de la mine putere, iar cand ajung in Ro imi fac analize de la A-Z la Medicover, ca acolo am fisa.

Gabi si nu te mai ingrijora. Va fi bine, ai sa vezi.

Va pup pe toate!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Valeu Nana, nu ma plang ca Andrei nu vorbeste. Tocmai ca la subiectul cu pricina se vorbea de copii care nu au avut musai intarzieri in vorbire. Insa exemplele comportamentale ma ingrijorasera. Erau asa de diverse, incat ma apucasera grijile chiar si de atomica. Si ei ii e frica de intuneric, si ea mai face crize de istericale, nici ei nu ii plac grupuri mari si prefera 2-3 prieteni, etc. Chestii valabile si pentru mine. De fapt grija a provenit din faptul ca limita dintre normal si cu probleme, mild sau nu, este atat de relativa si fragila. Erau acolo povestiri de situatii pe care le-am trait si noi sau le observ si la altii in jur, si pana acum nu imi pusesem problema ca ar fi ceva in neregula. Nici ca sunt copii timizi care prefera grupuri mici, nici ca sunt copii care nu iubesc sporturile (vezi moi ), nici ca ii amuza sa bati un peste (cand au murit pestii ultima oara ma asteptam ca Alex sa planga mai tare, dar mi-a zis ca e bine ca a murit si cel rau ca prea ii manca pe ceilalti), ca sunt copii care nu se concentreaza la mai multe activitati deodata, etc. Ma gandesc daca as fi capabila sa observ lucruri atat de fine (ca problemele in vorbire macar sunt ceva evident), cum sesizau fetele diferenta intre comportamentul de imitare al emotiilor versus emotia in sine. Si ma simt cumva pe nisipuri miscatoare.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Subiectul Mild Aspergers il urmaresc si eu din umbra.
Sunt convinsa ca fiecare dintre noi avem ciudatenii mai mult sau mai putin vizibile.
Daca e sa desfacem firul in 4....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G
Pana una alta, azi am facut iar prostii, adica am citit pe forum subiectul cu Mild Asperger si am inceput sa imi fac iar griji, pana sa ma linisteasca Prisi pe mess ma gandeam ca avem cu totii Asperger (adica si eu si atomica si Bubuleanu ).

mai bine de mine ca n-am vreme sa citesc.. asa ca suntem cu totii sanatosi

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc
Caut pe net in prospecte si stupoare, toate cele 3 se administreaza in 2 transe.

Mah, io nu stiu cu care dintre ele se vaccineaza astia aici, dar e tot o singura doza.

Pana la urma sotia colegului (cea gravida) ce a ales- s-a vaccinat sau nu?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Rox, daca citesti enciclopedia suferi de toate bolile, stiai, nu?
Alex nu mimeaza nicio emotie, e perfecta, ia baga-ti bine in cap:D
Crizele de nervi(si ale Sofiei) se datoreaza exclusiv noua, mamelor obosite.
cat despre sport....pai daca nu aveai voie nimic, de unde sa-ti placa??

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77
Yaia, eu am serioase indoieli ca medicii noastri ar incuraja nasterea naturala in cazul pelvianei, deocamdata nu mi-am pus problema, inca sper sa se intoarca puiuta...Eu insa mereu ti-am admirat curajul si determinarea in ce priveste nasterea lui Tudor!

Sa stii ca moda cu cezariana in Romania e recenta, procentul de pelvieni e destul de mare totusi si gasisem la un moment dat o statistica din Romania, parca din anii 80, nu mai tin bine minte...si nasterile in pelviana erau destul de multe si marea majoritatea fara probleme. Dar se pare ca e mai comod pentru medici sa taie astazi, ca nu trec ei prin recuperare.
Ideea e ca fie alegi de la inceput cezariana, fie incerci natural si numai daca e nevoie ajungi la cezariana de urgenta. Daca tot acolo ajungi, nu vad de ce nu incerci naturala inainte. Mai citisem si articole medicale americane si ei recomandau pentru mamicile care vor totusi cezariana sa nu o programeze, ci sa astepte travaliul, care e mult mai natural pentru corp si refacerea ar decurge mai bine dupa.
Nu te ingrijora, nasterea in pelviana nu e diferita de cea normala. Trebuie sa iti cunosti corpul, sa ai incredere in el si in medicul cu care nasti si totul iese perfect, ai sa vezi!
Si orice ai alege, sa fie bine la final pentru tine si Emma. Deabia esti in 30+, are tot timpul sa se intoarca!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G
Pana una alta, azi am facut iar prostii, adica am citit pe forum subiectul cu Mild Asperger si am inceput sa imi fac iar griji, pana sa ma linisteasca Prisi pe mess ma gandeam ca avem cu totii Asperger (adica si eu si atomica si Bubuleanu ).

mai bine de mine ca n-am vreme sa citesc.. asa ca suntem cu totii sanatosi

Ce ma bucur pentru voi!
Si eu cam ca tine, numai ca eu stiu sigur ca nu sunt sanatoasa. Si ami stiu ca nu e vorba de niciun sindrom, eu ii numesc 'piticii mei'. Rox, cica toata lumea ii are si cica tot ce ai insirat tu acolo se numeste viata. Zau ca vezi probleme acolo unde ele chiar nu sunt. Atomica e un copil absolut normal, mai energic poate decat media, dar face parte din EA si o face unica. Restul sunt doar in inchipuirea ta. Ia pune mana si mai bine fa reguli stricte cu programul de lucru, vorbeste cu seful intre 4 ochi, exprima-ti parerea si tine-te de plan. si sa vezi tu cum mai mult timp cu Bubu si Alex te linistesc de toti piticii astia noi ai tai!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput