Greseala mare!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

eu nu pot sa nu dau persoanelor in varsta..nu pot..in multi dintre ei o vad pe buni a mea,sau pe bunutul pe care i-am iubit asa de mult..daca ar fie ei acei oameni???acei cersetori???ma gandesc cu groaza si ma trece cate un fior rece...in principiu le dau mancare..bani mai putin..acu cativa ani era o batranica si avea maineile inghetate ,erau vinete-albastre la culoare,mi-am scos manusile din mainii si i le-am dai ei...plangea saracuta,si imi multumea ..ma durut sufletul.....cum sa nu dau??cand majoritatea dintre ei nici nu au ce manca???imi pare rau dar eu nu pot sa nu le dau...
poate ce fac nu e bn..dar..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Si eu le dau si nu pt ca sa ma vada altii, cum insinua cineva pe aici.
E usor sa spui ca le e lene sa munceasca, aici e vorba mai putin de lene si mai mult de lipsa de educatie si lipsa de incredere ca pot/merita sa faca altceva.
Daca un om iti cere ceva inseamna ca are nevoie de acel ceva, nu stiu daca suntem noi in masura sa judecam daca e legitima sau nu acea nevoie. Daca banul pe care i-l dau eu unul copilas face diferenta si nu ia bataie in acea seara (pentru ca nu a adus bani acasa), eu sunt multumita.
Da, ar trebui facut ceva, acesti oameni ar trebui educati si reorientati, dar asta e mult mai greu de facut si mult mai simplu e sa spui ca nu le mai dai nimic. Ce ar trebui sa faca, fara nici un fel de studii/calificare, pt ca in nici un caz nu devin toti ingineri si doctori peste noapte numai prin simplu fapt ca noi am decis sa nu le mai dam bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonta_bonta spune:

"le putem exersa si dezvolta asa incat sa devina solutii pe termen lung, in loc sa alegem calea simpla de a le arunca un banut in palma...."

Si pana cand devin solutii pe termen lung, pe termen scurt cineva are nevoie IMEDIAT de ajutor... nu de un telefon la protectia copilului, nu de o vizita la paroh sa imi spuna ca are nevoie de ajutor cu adevarat

e bine sa vezi pe cineva care are curajul convingerilor sale si este atat de vehement, dar dragele mele, e foarte usor sa darami si foarte greu sa construiesti... nu mai dati cersetorilor, dar hai sa punem ceva concret si imediat: CE PUTEM FACE

eu va propun un subiect aici: fsc.ro

2 campanii care mi-au atras atentitia : ajuta-l sa mearga la scoala si fii si tu mos craciun.

si intre timp, daca vezi pe cineva langa tine, care are nevoie de ajutorul tau si o poti face, nu trece pe langa gandindu-te ca nu e in responsabilitatea ta... poate face o diferenta enorma un gest atat de simplu, ca sa nu mai spun ca o fapta biuna si SINCERA nu poate sa aduca regrete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

E o mica mare diferenta intre batranica din piata care se uita lung la legume si ia juma' de kil din cele mai amarate (si careia ii cumpar eu ce-i trebuie) si tiganca care a venit ieri in parcare la Cora sa ceara bani (fara nici-o legatura cu rromii, in general - nu vreau sa nasc discutii rasiste).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu cred ca e mult mai simplu. Daca primesc bani continua sa cerseasca. Cistiga in felul asta. Daca cersetorii nu ar primi bani nu ar exista cersetori.

Oamenii care le dau bani fac ceva in defavoarea cersetorilor, pentru ca ii incurajeaza sa ramina in strada dindu-le bani.

Cersetoria e o afacere, de fapt nu cistiga numai cei care cersesc ci si cei care ii trimit sa cerseasca. Amaritii cistiga cit sa poata minca, cei din spate cistiga mai mult.

Au sa dea Filantropica pe 1 decembrie (la TVR). Un film de un cinism teribil, si cred ca in mare parte e absolut realist.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Am uitat sa spun: sunt asistent social, lucrand cu cersetorii am invatat sa nu-i mai cataloghez pe toti drept raufacatori buni de dus la politie si am avut ocazia sa aflu cat de importanta este pomana noastra pentru unii dintre ei.

Marilena
Blogul meu

Care e protectia sociala oferita de stat pentru cineva fara venituri?

Cum ii identific pe aia care au nevoie de cei care nu au nevoie?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Eu cred ca e mult mai simplu. Daca primesc bani continua sa cerseasca. Cistiga in felul asta. Daca cersetorii nu ar primi bani nu ar exista cersetori.

[/red]

Normal ca nu ar mai exista cersetori, ar muri toti de foame. Ce pot sa zic, e intradevar foarte simplu sa scapam de ei. Mai bine i-am strange pe toti (impreuna cu batranii care incurca lumea prin autobuze in loc sa stea acasa) si ii gazam. Asa scapam mult mai repede de toti.
Din confortul unei locuinte sigure cred ca e foarte usor sa gandesti asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Citat:
citat din mesajul lui s_ellia25

eu nu pot sa nu dau persoanelor in varsta..nu pot..in multi dintre ei o vad pe buni a mea,sau pe bunutul pe care i-am iubit asa de mult..daca ar fie ei acei oameni???acei cersetori???ma gandesc cu groaza si ma trece cate un fior rece...in principiu le dau mancare..bani mai putin..acu cativa ani era o batranica si avea maineile inghetate ,erau vinete-albastre la culoare,mi-am scos manusile din mainii si i le-am dai ei...plangea saracuta,si imi multumea ..ma durut sufletul.....cum sa nu dau??cand majoritatea dintre ei nici nu au ce manca???imi pare rau dar eu nu pot sa nu le dau...
poate ce fac nu e bn..dar..

Nu spun ca nu exista batrani saraci, sa nu sariti pe mine. Vreau doar sa va spun 2 intamplari traite de mine:
1. In drum spre servici tot vedeam la o intersectie o batranica, saracuta, cersea. Umila, napastuita. Dupa ceva vreme, eu tot umbland pe la banci, o vad la un ghiseu pe batranica de la semafor. Isi punea in cont un teanc impresionant de bani si nu mai avea deloc aerul nefericit din strada. Datile viitoare cand am trecut pe langa ea am privit-o mai atent: de multe ori avea unghiile mai ingrijite decat sotia mea (careia i se mai rupea cate una cu treaba de prin casa si trebuia sa si le taie scurt pe toate, care nu isi da cu oja decat rar pentru ca de la spalat se cojeste si are oroare de unghii cojite) sau am vazut ochelarii cu rama scumpa.
2. Aveam in urma cu vreo 15 ani, pe o stada perpendiculara, o vecina tare saraca. Cersea, ii dadea lumea mancare din mila, umbla cu haine de capatat. Ne-am interesat si i-am spus tare fericiti ca poate fi primita la Casa Adam Muller Guttembrun, fiind de origine germana combinata cu italiana, stramosi francezi etc. Ne-a taiat elanul zicand ca nu se poate duce acolo pentru ca ar pierde nu stiu ce pensie pe care o ia de la statul italian, ca e o suma importanta si nu are nevoie. Mi s-a acrit si din momentul ala am si evitat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

[/red]

Normal ca nu ar mai exista cersetori, ar muri toti de foame. Ce pot sa zic, e intradevar foarte simplu sa scapam de ei. Mai bine i-am strange pe toti (impreuna cu batranii care incurca lumea prin autobuze in loc sa stea acasa) si ii gazam. Asa scapam mult mai repede de toti.
Din confortul unei locuinte sigure cred ca e foarte usor sa gandesti asa.

Sau nu ar muri de foame: copii nu ar mai fugi din centre iar adultii ar pune mana sa munceasca.
Nu zic ca e usor pentru ei, dar stiu 3 barbati (imi pare rau ca nu am si exemle feminine) de copii crescuti in orfelinatele odioase de pe vremea comunismului care au terminat o facultate, in timpul asta lucrau de noapte ca sa aiba si unde sta si de lucru (Vasile, unul din ei, la un butic din cele din centru, in spate, langa Muzeu). Acum are fiecare casa, masina, sotie si copii.
Si la tara e de lucru, nu trebuie sa stea in oras, daca nu se descurca.

Asa ca, vazand ca se poate, pe cei care cersesc, fura sau iti dau in cap la colturi poti sa le faci linistita ce ai zis. Sau ia-i acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

dau la cei ce ii vad ca chiar au nevoie. Si mai bine aleg sa dau pine, alimente, haine, ceea ce spun ei ca au lipsa. bani - mai putini ca nici noi nu avem. Dar daca e cazul sa dau si bani- iaca dau ca nu saracesc cu putinii bani care ii pot oferii unei batranici care e plina de desagi pe fata si pe spate si care se vede clar ca ar avea nevoie sa isi ia o paine.
Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem si noi asa. Stiu cazuri reale cu oameni extraordinari care si-au pierdut apartamentul, din diferite motive si au ajuns pe strazi. Oameni pt care "sistemul" de care vb. nu face nimica.
Asa ca - nu dau azi un ban, nu dau maine, - dar poimaine tre sa dau, si sa ii multumesc lui Dumnezeu ca am acoperis deasupra capului, un loc caldut si mancare sa pun pe masa. (a, ..si masa )Si toate astea le fac din doua motive: - pt ei, cu gandul ca banutul(sau alimentul respectiv) se strange si ii ajuta, si al doilea motiv ar fii faptul ca pun capul pe perna mai linistita ca persoana caruia i-am dat o paine, e satula,(macar deocamdata).

Andrei si Adriana

Mergi la inceput