Greseala mare!
Raspunsuri - Pagina 3
anaemi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui UnPacatos Eu propun alceva: nu le mai dati bani, dati-le ceva de mancare. Mi s-a intamplat sa am la mine cate un corn, o ciocolata sau napolitana, o banana. Alea le dau cu placere unor cersetori care nu au acea atitudine agresiva care te face sa te gandesti "unde or fi si gardienii aia publici sau politia acum?" |
Asta o fac cu placere. Dar din pacate nu este primita , de multe ori, cu cel putin jumatate din placerea cu care le ofer. Mi s-a intamplat de multe ori sa fiu refuzata, pt ca cei mai multi vor bani.
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Alizee spune:
Mi-am amintit ca saptamana trecuta, in timp ce asteptam la coada la o patiserie, o fetita cam de 8 ani cu privire trista si vadit nehranita, intreba lumea daca au sa-i dea si ei un ban. Maica-sa era cam la doi metri distanta, tinand in brate un bebelus.
Mi s-a facut o mila cumplita de ea si am intrebat-o daca vrea sa-i dau bani sau mancare. Mi-a raspuns ca vrea mancare.
Am plecat cu lacrimi in ochi, gandindu-ma la copilul meu si la faptul ca suntem norocosi ca avem ce manca.
Copii oropsiti de parinti inconstienti.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Marilena12 spune:
Andreea, nu vreau sa par foarte patimasa si nici sa contrazic cu totul afirmatiile tale, insa am vrut sa scot in evidenta si celelalte fete ale problemei. Din pacate, primul tau post transmite in mod gresit o doza de indiferenta, pur si simplu pentru ca ai evidentiat numai cazurile de abuz omitandu-i din greseala pe cei care depind de ajutorul marunt al celor din jur. Cam asta transmite primul text care incepe topicul. Si cu siguranta stii ca sunt multi oameni care nu cunosc nimic despre categoriile defavorizate si problemele lor, probabil ca lor le va folosi mai mult ceea ce am scris eu..
Marilena
eu_logoped spune:
sper sa ne foloseasca tuturor
special am indicat problema banilor, pentru ca ei sunt instrumentul de coruptie, sper ca sunt folositoare si alternativele pe care le-am propus, daca cineva mai stie altele, sa ni le imartaseasca si noua, rog frumos.
Marilena12 spune:
citat din mesajul lui eu_logoped Sistemul are carente, dar dupa pararea mea, nu exista oameni IN AFARA SISTEMULUI... toti facem parte din lumea noastra, impreuna formam societatea. exista numerele de urgenta ale directiilor pentru protectia copilului, exact pt semnalarea acestor situatii, exista campanii anticersetorie, exista donatii organizate, exista case de copii care primesc diverse ajutoare, exista posiblitatea sa contacezi o parohie pentru a-ti indica oamenii cei mai nevoiasi, in caz ca ii poti ajuta cu ceva, exista voluntariat,exista produse confectionate de beneficiarii sistemului de protectie si ii ajti cumparandu-le, si inca multe altele exista.... le putem exersa si dezvolta asa incat sa devina solutii pe termen lung, in loc sa alegem calea simpla de a le arunca un banut in palma.... Andreea Nuta |
Asta am vrut si eu sa spun, am si spus mai sus, insa pentru unii a arunca un banut este tot ce pot face, in timp ce altii nu fac chiar nimic. In comparatie cu cei care depun eforturi mai mari, faza cu banutul este aproape lipsita de importanta, dar comparand cu cei care nu fac nimic, gestul de a oferi totusi ceva capata alta insemnatate...intelegi ce vreau sa spun.
Marilena
Marilena12 spune:
citat din mesajul lui anaemi inr-adevar sunt destui care chiar au nevoie de ajutor, insa cei mai multi (cred) fac asta din comoditate (la ce sa munceasca?)sa-si intregeasca veniturile,etc. Si tocmai din cauza celor din urma cei care au intr-adevar nevoie nu mai primesc mila noastra. Nu mai zic de cei care ne inseala zicand ca au pe nu stiu cine la morga si ca sa-l scoata are nevoie de nu stiu cate sute de roni. Zic asta ca in decurs de vreo 3 luni sotul meu a avut doua "cazuri" din astea si din pacate nu s-a invatat minte (tocmai ieri a venit unul de o anumita natie la el cu o poveste din asta si el s-a lasat pacalit ...IAR si i-a dat 50 roni .Apoi i-a zis altcineva din spitalul unde lucreaza sootul meu ca tocmai ii daduse persoanei respective 100 roni, dupa care respectivul cu cersitul s-a intors iar la sotul meu si i-a mai cerut 80 roni (bineinteles ca nu i-a mai dat))Deci numai de la doua persoane , intr-un tip f scurt a facut 150 roni + ce i-o mai fi dat pe cine a mai pacalit. Pai astia castiga in cateva minute cat poate castiga un om, care munceste de se speteste ,poate intr-o luna si mai bine de zile. |
Asa este, numai ca in ultima vreme sunt din ce in ce mai multi cei care chiar au nevoie de hrana sau orice ajutor. Am intalnit o femeie care a intrat in somaj si a iesit la cersit pentru ca acumulase datorii la intretinere si avea trei copii in scoala pe care ii crestea singura. A plans in fata mea cand imi povestea cata rusine i-a fost cand a fost vazuta de un cunoscut cersind. Am vazut-o de cateva ori si apoi am vazut-o la biserica. Mi-a spus ca cerseste cand sunt copiii la scoala, ca sa nu o vada. Cred ca cel mai bine intelege cine stie ce inseamna sa-ti pierzi serviciul si sa nu gasesti in timp util de lucru, cand mai ai si 3 copii de hranit si tinut in scoala si nu ai sot sau nadejde de ajutor de la rude. Sunt multi oameni saraci...
Marilena
eu_logoped spune:
constiinta cetateneasca creste ( poate, daca vrea) mai repede decat... (nu-mi vine in cap nimic care sa creasca repede, repede ), oricum ideea e ca se poate extinde, daca unul dintr-o mie crede si face ceva, poate convinge pe al doilea, care la randul lui va convinge pe inca unul si tot asa....
eu sunt optimista si cred ca a si inceput sa creasca asta la noi, ma refer aici strict la subiect, sa intelegem fenomenul, sa cautam cele mai bune solutii, si chiar sa discutam despre asta.... este un pas inainte
anaemi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Marilena12
Asa este, numai ca in ultima vreme sunt din ce in ce mai multi cei care chiar au nevoie de hrana sau orice ajutor. Am intalnit o femeie care a intrat in somaj si a iesit la cersit pentru ca acumulase datorii la intretinere si avea trei copii in scoala pe care ii crestea singura. A plans in fata mea cand imi povestea cata rusine i-a fost cand a fost vazuta de un cunoscut cersind. Am vazut-o de cateva ori si apoi am vazut-o la biserica. Mi-a spus ca cerseste cand sunt copiii la scoala, ca sa nu o vada. Cred ca cel mai bine intelege cine stie ce inseamna sa-ti pierzi serviciul si sa nu gasesti in timp util de lucru, cand mai ai si 3 copii de hranit si tinut in scoala si nu ai sot sau nadejde de ajutor de la rude. Sunt multi oameni saraci... Marilena Blogul meu |
Sunt intru totul de acord cu tine. Insa datorita faptului ca multi profita de bunatatea noastra numai ca sa-si umple buzunarele, am capatat o oarecare retinere. Si din cauza acestor oameni se poate intampla ca sa vina la mine unul care chiar are nevoie si sa ma abtin sa-i dau.
Bine...mai exista si cazuri in care chiar se vede ca au nevoie.
Si ce ma mai doare este faptul ca multi se folosesc de copii/bebelusi pt a impresiona.Si chiar daca stiu ca banii pe care ii dau poate nu sunt folositi pt copilasul respectiv,nu ma pot abtine sa nu le dau.
Cum a spus si allinta, ma gandesc mereu la copiii mei si cat ne ajuta Dumnezeu sa avem ce le pune pe masa.
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
eu_logoped spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Marilena12
Asa este, numai ca in ultima vreme sunt din ce in ce mai multi cei care chiar au nevoie de hrana sau orice ajutor. Am intalnit o femeie care a intrat in somaj si a iesit la cersit pentru ca acumulase datorii la intretinere si avea trei copii in scoala pe care ii crestea singura. A plans in fata mea cand imi povestea cata rusine i-a fost cand a fost vazuta de un cunoscut cersind. Am vazut-o de cateva ori si apoi am vazut-o la biserica. Mi-a spus ca cerseste cand sunt copiii la scoala, ca sa nu o vada. Cred ca cel mai bine intelege cine stie ce inseamna sa-ti pierzi serviciul si sa nu gasesti in timp util de lucru, cand mai ai si 3 copii de hranit si tinut in scoala si nu ai sot sau nadejde de ajutor de la rude. Sunt multi oameni saraci... Marilena Blogul meu |
exact de-asta spuneam ca putem sa mergem sa intrebam preotul despre oamenii din parohia lui, el stie destul de bine, viziteaza casele, cunoaste situatiile.
pe copiii cu care am lcur at eu ii ajutau foarte des oamenii, prin biserica,poate si in cazul acestei doamne ar fi posibil?
Nicoleta spune:
Copilul meu imi spunea ca nu am suflet daca nu dau de pomana. Eu m-am straduit sa-i explic ce si cum cu cersetorii, marea lor majoritate... ca unora le este lene sa munceasca, altora le-a fost lene sa invete, ca unii nu au putut ca nu au avut bani... dar ca noi nu stim care ce si cum... si el a inceput sa-mi povesteasca de ce vrea sa invete bine la scoala: sa nu ajunga si el asa! Cum sa-i explic si faptul ca sunt unii care le iau apoi banii si noi dandu-le nu facem decat sa sustinem "sistemul"? Si mai sunt si penibilele momente de cateva luni incoace de cand ne-am mutat cand il rog sa nu vorbim fiindca nu vreau sa ne auda cersetorii ca suntem si noi tot romani (si sa devina mai "agresivi" in cerseala... ).
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei