SCUZE??!!!

SCUZE??!!! | Autor: eu_logoped

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor!
as vrea sa va propun urmatoarea chestie: sa recunoastem si sa ne iertam pe noi insine pentru macar o greseala comisa.
si asta cerand scuze cuiva caruia i-am gresit.
sunt convinsa ca multi dintre noi am avut momente in care ne-am dat seama de o greseala dar nu am indreptat-o din lipsa de timp, sau teama, sau jena, sau orice altceva.
De ce sa pastram o traire negativa in loc sa scapam de ea, sa o transformam intai in ocazie de a invata ceva, in mijloc de comunicare si poate, in final, in subiect de amuzament....

ca sa dau startul, incep prima:
mi-am dat seama ca am gresit grabindu-ma sa deschid subiectul "Timp pentru copilul meu", inainte sa citesc si sa aflu mai multe despre parintii de pe DC. pentru asta imi cer scuze!

am gresit fata de niste batrani in tramvai la care m-am uitat cu o mutra acra din cauza ca eu nu mai aveam niciun scaun liber. mi-e cam jena sa descriu ce am gandit atunci... dar imi pare rau!

Curaj si succes!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

eh, hai sa zic si eu

nu neaparat ca imi cer scuze, dar m-am simtit fff aiurea... acum vreo 3 ani traduceam o piesa pt o regizoare. aveam cam 2-3 saptamani si piesa mare. am stat si noaptea sa traduc, in conditiile in care mergeam si la facultate zi-lumina... siii, cand sa termin piesa mi-a murit hardu da pe bune, chiar a murit, n-am putut recupera nimic din ce tradusesem pana atunci ... siiii, in loc sa o sun sa-i zic ce s-a intamplat, de frica probabil ca nu o sa ma creada... m-am apucat sa o traduc iar... si evident ca nu a fost gata la timp, pana la urma i-am zis si, cum ma asteptam nu m-a crezut, ba chiar s-a suparat pe mine ... deci imi pare rau ca nu i-am zis de la bun inceput si ca n-am tradus pe hartie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui eu_logoped

Salutare tuturor!
as vrea sa va propun urmatoarea chestie: sa recunoastem si sa ne iertam pe noi insine pentru macar o greseala comisa.
sunt convinsa ca multi dintre noi am avut momente in care ne-am dat seama de o greseala dar nu am indreptat-o din lipsa de timp, sau teama, sau jena, sau orice altceva.
De ce sa pastram o traire negativa in loc sa scapam de ea, sa o transformam intai in ocazie de a invata ceva, in mijloc de comunicare si poate, in final, in subiect de amuzament....

mi-am dat seama ca am gresit grabindu-ma sa deschid subiectul "Timp pentru copilul meu", inainte sa citesc si sa aflu mai multe despre parintii de pe DC. pentru asta imi cer scuze!

am gresit fata de niste batrani in tramvai la care m-am uitat cu o mutra acra din cauza ca eu nu mai aveam niciun scaun liber. mi-e cam jena sa descriu ce am gandit atunci... dar imi pare rau!

Curaj si succes!

Andreea Nuta

In general vorbind, a-ti da seama ca ai gresit este miscator. Este semn de inteligenta si empatie.

Insa:
- a-ti recunoaste greselile in public ridica anumite semne de intrebare: inteligenta (?), stare a psihicului (?)... etc
Apoi:
1. cine are deficiente la notiunea de bun simt, nu-si da seama cind face greseli;
2. greselile ar trebui sa fie involuntare iar recunoasterea lor ar trebui sa fie prompta si nu tardiva; scopul recunoasterii greselilor ar trebui sa fie restabilirea adevarului ci nu iertarea de sine.
"Greselile" intentionate au alte semnificatii cu denumiri aferente.

PS.: Am abordat subiectul tau intentionat dintr-un unghi diferit... E gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

a-ti recunoaste greselile in public mi se pare mie un act de curaj si mai bine tardiv decat inexistent.

orice comportament iti indica ceva despre inteligenta, starea psihica, si multe altele ale celui care realizeaza comportamentul respectiv, si tacerea spune asta, si negarea, pana si mersul ne poate ajuta in acest sens, deci, de acord si recunoasterea greselilor in public, dar este doar un comportament dintre multe altele, si celui care o face ii spune ceva, celui care il asculta altceva, celui care il priveste pe cel care asclta altceva si tot asa... interpretarea este subiectiva si ne reprezinta.

si mai cred, legat de ce ai spus tu, ca scopul recunoasterii minciunilor este restabilirea adevarului, pentru ca adevarul este legat de minciuna in mod direct si doar indirect de greseala.

de exemplu, daca fac o greseala de apreciere a distantei intre mine si un coleg si ii arunc un mar, dar il lovesc pe un al treilea, scuzele ajuta la restabilirea atmosferei si la clarificarea intentiei.

iar in general, cred eu, ce este gresit sau corect apreciem prin propriile sisteme de valori (invatate, imprumutate, dezvoltate, interiorizate), asa ca daca vrei sa apreciezi corectitudinea unei actiuni proprii, trebuie sa te intrebi pe tine daca este gresit :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nu pot sa postez on-topic asa in "piata mare", nu pt ca nu mi-as recunoaste greselile (chiar fac exces uneori de asa ceva, punandu-mi sare incap si cand nu ar fi cazul ), ci pentru ca ar arata ca o spovedanie, si aia chiar n use face in public.

Cred ca, mai important este sa ni le recunoastem, si sa nu le repetam constient.

Si, cum bine scria Grace mai sus, mi se pare mai dureros ca "cine are deficiente la notiunea de bun simt, nu-si da seama cind face greseli". Asta chiar nu se poate indrepta

Hobby

www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

De cate ori realizez ca am facut o greseala fata de cineva, imi cer scuze. Chiar si in fata copilului meu. Fac asta pt linistirea propriei constiinte.
Este o zicala : gresesti o data, te iert, gresesti a doua oara, iar te iert, dar a treia oara, deja este prostie. Acum, vorbeam despre mine insami.
Bravo cui reuseste sa isi dea seama ori de cate ori greseste, dar pricipalul e sa nu repete aceeasi greseala.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

In general vorbind, a-ti da seama ca ai gresit este miscator. Este semn de inteligenta si empatie.

Insa:
- a-ti recunoaste greselile in public ridica anumite semne de intrebare: inteligenta (?), stare a psihicului (?)... etc
Apoi:
1. cine are deficiente la notiunea de bun simt, nu-si da seama cind face greseli;
2. greselile ar trebui sa fie involuntare iar recunoasterea lor ar trebui sa fie prompta si nu tardiva; scopul recunoasterii greselilor ar trebui sa fie restabilirea adevarului ci nu iertarea de sine.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Perfect adevarat ,chiar nu mai vad ce ar fi de adaugat!

Sper ca macar cei care nu stiau asta pina acum...au aflat!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Asta este un fel de Landmark Forum virtual? :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:
citat din mesajul lui eu_logoped

Salutare tuturor!

Curaj si succes!

Andreea Nuta

Insa:
Apoi:

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

asta pare o concluzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Nu prea inteleg la ce te astepti de la subiectul asta ... Sa dea navala lumea sa-si puna cenusa in cap si sa-si marturiseasca greselile ? Pentru ce, care ar fi scopul ? Vrei sa vezi ce considera altii ca fac gresit sau ... ce ?

Evident ca fiecare greseste la un moment dat, dar mi se pare un pic prea personal sa ne apucam sa enumeram ce consideram ca am facut gresit si pe cine am nedreptatit. Cum spunea cineva mai sus, prea suna a spovedanie, si nu cred ca e locul aici pentru astfel de marturisiri.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai

Nu prea inteleg la ce te astepti de la subiectul asta ... Sa dea navala lumea sa-si puna cenusa in cap si sa-si marturiseasca greselile ? Pentru ce, care ar fi scopul ? Vrei sa vezi ce considera altii ca fac gresit sau ... ce ?

Evident ca fiecare greseste la un moment dat, dar mi se pare un pic prea personal sa ne apucam sa enumeram ce consideram ca am facut gresit si pe cine am nedreptatit. Cum spunea cineva mai sus, prea suna a spovedanie, si nu cred ca e locul aici pentru astfel de marturisiri.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Eu nu cred ca trebuie sa aruncam cu rosii acum ...
Sunt persoane care simt nevoia sa-si ceara scuze atuci cand realizeaza ca au gresit cu ceva fata de cineva ...in cazul ei nu cred ca se mai poate urca acum in tramvai unde sa gaseasca acei batranei carora sa le poata cere scuze . Si o face aici ... sa-si usureze sufletul
Unii ne dam seama mai devreme ca am gresit , alteori mai tarziu iar la un mom dat tot simtim nevoia sa ne cerem scuze fata de pers respectiv(e) ..iar cu cat pacatele ne sunt mai mari cu atat si remuscarile (stiu cazuri)

de

AVoogt

Mergi la inceput