SCUZE??!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eu_logoped a-ti recunoaste greselile in public mi se pare mie un act de curaj si mai bine tardiv decat inexistent. |
Act de curaj fata de cine?
Si despre ce fel de greseli este vorba de fapt? Greseli grave care te marcheaza, poate ceva sordid (o telenovela nescrisa inca...?) sau ceva ilegal (o crima, un furt etc) ori la greseli simple pe care le uiti imediat in secunda urmatoare? (ex. m-am plimbat aseara putin si greseala mea a fost ca nu prea eram atenta pe unde mergeam, drept urmare m-am ciocnit de un stilp (macar un print de-ar fi fost...)... greseala mea... altadata o sa fiu mai atenta.... ) (e pura fabulatie) La genul asta de greseli te referi poate? Ca imi vine greu sa cred ca la celelalte.
orice comportament iti indica ceva despre inteligenta, starea psihica, si multe altele ale celui care realizeaza comportamentul respectiv, si tacerea spune asta, si negarea, pana si mersul ne poate ajuta in acest sens, deci, de acord si recunoasterea greselilor in public, dar este doar un comportament dintre multe altele, si celui care o face ii spune ceva, celui care il asculta altceva, celui care il priveste pe cel care asclta altceva si tot asa... interpretarea este subiectiva si ne reprezinta. |
Pai si tocmai, te citez: "interpretarea este subiectiva si ne reprezinta" ce rost, ce logica gasesti in faptul de a supune dezbaterii publice greselile, care repet: sint involuntare si personale pe deasupra? Greseli personale, consecinte (daca exista) personale, drum privat! inchis circulatiei publice! Deci? Ce rost are sa discutam despre ceva, ce este considerat din start greseala?
si mai cred, legat de ce ai spus tu, ca scopul recunoasterii minciunilor este restabilirea adevarului, pentru ca adevarul este legat de minciuna in mod direct si doar indirect de greseala. de exemplu, daca fac o greseala de apreciere a distantei intre mine si un coleg si ii arunc un mar, dar il lovesc pe un al treilea, scuzele ajuta la restabilirea atmosferei si la clarificarea intentiei. |
Nu prea inteleg ceva in textul tau, vorbim despre minciuni si recunoasterea lor sau despre greseli in adevaratul sens al cuvintului?
iar in general, cred eu, ce este gresit sau corect apreciem prin propriile sisteme de valori (invatate, imprumutate, dezvoltate, interiorizate), asa ca daca vrei sa apreciezi corectitudinea unei actiuni proprii, trebuie sa te intrebi pe tine daca este gresit :) |
Este relativ corect raspunsul tau pt. ca daca cineva iti pune o intrebare, asta nu inseamna ca nu cunoaste deja raspunsul.
Nu vreau sa te supar si n-as fi dorit sa-ti i-au la puricat raspunsul, dar nu vad cum ti-as fi raspuns altfel ca sa ma fac inteleasa.
Grace spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Andrada
asta pare o concluzie. |
Ei las' ca si tu pari a fi off topic...
eu_logoped spune:
citat din mesajul lui bogdanai Nu prea inteleg la ce te astepti de la subiectul asta ... Sa dea navala lumea sa-si puna cenusa in cap si sa-si marturiseasca greselile ? Pentru ce, care ar fi scopul ? Vrei sa vezi ce considera altii ca fac gresit sau ... ce ? Evident ca fiecare greseste la un moment dat, dar mi se pare un pic prea personal sa ne apucam sa enumeram ce consideram ca am facut gresit si pe cine am nedreptatit. Cum spunea cineva mai sus, prea suna a spovedanie, si nu cred ca e locul aici pentru astfel de marturisiri. Boghi www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen? www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ... |
este doar o ocazie sa ne gandim mai bine daca am gresit cu ceva, candva si sa abordam pozitiv...
si spovedania are scopul ei, nu?
plus ca parca foarte multi, din ce in ce mai multi oameni incep sa fie incrancenati, suparati, nervosi, sa caute harta fara temei, gratuit, sa jigneeasca si sa greseasca mai mult sau mai putin intentionat.
ma gandesc ca se poate intampla oricui (toti avem motivele noastre) dar poate cu ocazia acestui subiect macar ne gandim de doua ori la propriile actiuni, si invatam si de la altii
;)
Burtocika spune:
citat din mesajul lui eu_logoped este doar o ocazie sa ne gandim mai bine daca am gresit cu ceva, candva si sa abordam pozitiv... si spovedania are scopul ei, nu? plus ca parca foarte multi, din ce in ce mai multi oameni incep sa fie incrancenati, suparati, nervosi, sa caute harta fara temei, gratuit, sa jigneeasca si sa greseasca mai mult sau mai putin intentionat. Andreea Nuta |
Bineinteles ca am gresit cu totii la un moment dat, greseli mai mici sau mai mari.
Iar spovedania bineinteles ca isi are rostul ei, dar esenta spovedaniei este "intimitatea" - este intre tine si preot/Dumnezeu, nu intre tine si tot restul lumii !!!
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
Andrada spune:
citat din mesajul lui bogdanai Bineinteles ca am gresit cu totii la un moment dat, greseli mai mici sau mai mari. Iar spovedania bineinteles ca isi are rostul ei, dar esenta spovedaniei este "intimitatea" - este intre tine si preot/Dumnezeu, nu intre tine si tot restul lumii !!! Boghi www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen? www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ... |
asta daca ai gresit fata de preot
eu_logoped spune:
Dar de fapt subiectul nu este spovedania, ci scuzele :)
este o ocazie de a ne lua o piatra (cat de mica, fie cat un graunte de nisip) de pe suflet, in cazul in care exista.
daca nu este cazul, atunci ma bucur nemaipomenit si sper sa fim mai zabitori cu totii.
Burtocika spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
asta daca ai gresit fata de preot |
Nu prea inteleg ideea ... In spovedanie intervine si preotul, oricat nu ti-ar placea ... Sa te spovedesti direct catre Dumnezeu, fara intermediar, nu cred ca se cheama spovedanie. Dar asta e o alta discutie.