Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
lutoniana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kawaichan Fetele carora le-a recomandat pediatrul sa lase bebeii sa planga(si nu numai ) daca sunt mancati si schimbati-va rog,ganditi-va ca bebitzii vostri nu au doar nevoi fizice ci si afective.Poate ca or fi ei curati si au mancat de curand,dar ce te faci cand plange doar asa de dorul tau,sa-ti simta mirosul sau pur si simplu simte nevoia de afectiune..? Va rog nu ignorati si aceste nevoi ale micutilor,i-ati purtat in burtica atata vreme si i-ati asteptat cu drag...multa lume are asteptari exagerate din partea unui bebelus si de aici ideea de "a-l invata " tot felul de lucruri cum ar fi dormitul cu forta(vezi lasatul sa planga pana adoarme etc) ne-luatul in brate pt ca "se invata" si asa mai departe...daca asteptarile ar fi putine atat parintii cat si bebelusul ar fi cu mult mai fericiti,cred eu.Hai puneti-va in locul lor macar pentru cateva momente,ce credeti ca e in mintiuta lor de o luna,sincere sa fim..credeti ca s-au apucat de copt planuri de cum s aprofite mai bine de noi,cum sa ne joace pe degete? Sa fim seriosi fetelor..bebeii au memoria f scurta in primul rand si in al doilea ei nu stiu altcumva sa comunice decat prin plans,care plans nu e numai de foame/frig/sete/ etc ci are la baza si niste nevoi emotionale...asa ca va rog,va rog nu mai lasati copiii sa planga la varsta asta,lasati-i cand au un an eventual daca considerati ca e necesar pt educatia lor,dar acum,la aprox o luna nu cred ca se pune problema de a "educa". Sunt mici si fragili iar energia pe care o pierd prin plans pot sa o foloseasca foarte bine pentru a creste armonios.Sper din tot sufletul ca nu a deranjat pe nimeni remrca mea ![]() Pup fetele si bebeii cei frumosi ![]() |
Daca se voteaza eu sunt PENTRU.
Eu din ce am citit si din ceea ce stiu de la prietene si din ceea ce simt am inteles ca bebelusul are nevoie de urmatoarele:
- caldurica
- laptic bun
- hainute curate
- multa iubire, dragoste si afectiune.
Lumea lui e redusa si ii trebuie foarte putine ca sa fie fericit. Eu cand il iau in brate si-l pup pe urechiuse si pe puful de pe cap este un moment sublim ....si simt ca si el e incantat ca isi cuibareste capul in gatul meu

Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David
moni_iulia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Dana15
Mamica mandra de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009 Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Cumpar alutl si-l arunc pe cel vechi care isi pierde eficacitatea intre timp si devine "apa de ploaie" dupa spusele pediatrului.
Iulia
iubitoare de Tudorita Mihaita(18.10.2009)Romania
Poze
lutoniana spune:
| citat din mesajul lui NelaM Si eu cred ca e un pic prea devreme sa ne ingrijoram de dezvoltarea imaginatiei la bebe. Am aruncat un ochi pe activitatile recomandate pentru bebe in fiecare saptamana (v-am zis ca m-am inscris la newsletter la babycenter pe site si primesc info astea saptamanal), dar unele activitati mi s-au parut cam dificil de realizat. Cred ca saptamana asta sau cealalta iti recomandau sa ai o sfoara deasupra bebelui la capatul careia sa atarni diverse obiecte usoare, sa le apuce bebe, parca. Nu-i practic deloc, decat daca stau eu cu ata peste patuc, si de regula ea in patut doarme si asa vreau sa ramana asocierea patului cu somnul. I-am dat un ursulet din plastic saptamana asta si nu a prezentat interes deloc pentru ca nu i s-a dezvoltat inca vazul complet, am inteles ca acesta se dezvolta si maturizeaza printre ultimele simturi. Ii atrege atentia numai daca chitaie. Apai Ana la capitolul imaginatie cred ca pe moment tot ce are in capsorul ala frumos este cum sa scoata parturile mai usor, isi imagineaza diverse strategii... Lasand gluma la o parte, o sa incepem si noi activitati din acestea de dezvoltare a imaginatiei, dar mai incolo, cand are coordonarea mana - cap - picioar pusa la punct. |
Eu i-am luat aceasta www.tommeetippee.co.uk/product/puzzle_teether_0_months_/" target="_blank">jucarica pentru ca si pe mine ma pasioneaza dezvoltarea lui.
Am testat-o aseara si i-am pus-o in manuta dar evident ca nu o tine insa casca ochisorii la ea ca e frumos colorata si o asculta ca zangane dragut.
Mi-a placut ca are texturi diferite: plastic, cauciuc,...ceva striatii...si cand se va juca cu ea va simti diferit la degetute
Si scrie pe ea ca poate si sa o roada

moni_iulia spune:
| citat din mesajul lui monikus Hai ca am reusit sa pun niste poze la semnatura. Asa ca, daca vreti sa vedeti plangaciocul, gasiti la semnatura tot ce trebuie |
Cred ca ne cam pacalesti si nu-i plangacios

Eu i-am dat pt colici vreo 3 zile bonnisan si nu prea avea efect si de o saptamana ii dau sab simplex si e super ok.La inceput ii dadeam la 6 ore dar, acum doar dimineata si seara ca nu prea il mai doare burtica. Tu ai incercat?
Iulia
Poze
lutoniana spune:
| citat din mesajul lui devylla [ Asta seamana foarte bine cu formele de respect ce se folosesc in Jp.Pt ca intotdeauna in fata unui superior tie(fie frate mai mare,sef,sau soacra |
...gluma...negluma mie mi-a placut aia cu soacra
luhtien spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui devylla
![]() "Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic" "Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic." Jurnal de "mogalnete" Japonia prin ochii unui amator Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009) |
si io

====================
Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti.
Despre plecarea ta, tot altii vor decide.
Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi!
Bogdan Teodor Constantin - comoara noastra

http://bisisica.blogspot.com/
Mai multe poze pe blog! Va astept cu drag!
Mama_si_pisa spune:
Buna dimineata din nou!
In legatura cu activitatile de care ziceam mai devreme - e vorba, fireste, la varsta lor, de dezvoltarea simturilor, apoi a perceptiei, mai tarziu a memoriei, a reprezentarilor samd. Imaginatia e un proces prea complex; cel mai complex, de altfel.
Eu ma agit acum atata cu activitatile astea pentru ca ma cunosc, stiu ca sunt si mai delasatoare, si mai meditativa. Incerc sa ma "educ", sa ma obisnuiesc cu un program de joaca, pentru ca altfel ma tem ca voi privi mai mult decat voi participa si mai tarziu. Acum caut idei care sa ni se potriveasca. Asa cum zicea si Nela, unele nu imi convin din varii motive, dar poate imi folosesc mai tarziu...
As vrea sa decurga totul cat mai firesc, cat mai natural cu putinta, dar am eu ideea asta ca de copilul mic trebuie sa te ocupi, sa te tii de el, tocmai pentru ca mai tarziu sa aiba "materialul", senzatiile, experientele care sa se combine in vise, in reverii, in formele primare ale imaginatiei.
Acum, in perioada asta, ma straduiesc sa ii vorbesc cat mai mult, sa ne jucam cu zdranganele, cu oglinda, sa stam pe burtica, sa urmarim jucarele cu fete omenesti, sa facem gimnastica, sa cantam si sa spunem versuri, sa-i citesc, sa-i pun muzica. Cred ca a cam epuizat mirosurile din casa, iar pe cele de afara nu le pot controla, asa ca o sa incepem si niste "sedinte" de mirosit mirodenii si alte surse, apoi, peste cateva saptamani, o sa ne jucam cu lumina si cu baloanele de sapun, vom atinge fel de fel de lucruri... Sunt multe, multe de bifat intr-o zi; unele vor fi programate saptamanal. ![]()
Cred ca toti parintii din lumea asta fac, inconstient, munca asta. Eu am avut bunici, matusi, parinti care ma luau pe rand in brate sa-mi vorbeasca si sa-mi arate lumea. Simon e mai putin norocos, pentru ca noi suntem singuri in Bucuresti, asa cum sunteti si multe dintre voi, departe de familii. Asa ca, neavand contacte diverse cu oameni iubitori, are o mama care isi stoarce mintea cautand solutii.![]()
Va sarut!
Mamica lui Simon (19.09.2009)
moni_iulia spune:
| citat din mesajul lui monica_dicut monique, parca tu m-ai intrebat, eu actele pt CIC le depun la sect de care apartin, adicatelea la 3. |
Te astept cu detalii si patanii ca si eu tot la 3 depun. A mai depus cineva? Trebuie sa astept sa treaca cele 42 de zile ,nu?
Iulia
Poze
lutoniana spune:
Buna dimineata soare ...cafele pentru toate cucoanele .....
Am recuperat si eu.
moni - iulia 
nela ce ceai e ala ca am scapat firul
si ma enervez cand nu inteleg ceva ...mai ales ca erau si ceva ghilimele si suna a gluma 

La multi ani pentru Adinuta cea frumoasa si un pupic gras fratiorului si mamicutei.
Elle s-a mai imbunatatit treaba ?
Mama si pisa e o expresie foarte urata si educatia nu-mi permite sa o folosesc ![]()
![]()
...dar incerc ceva echivalent: draga m-ai lasat cu gura cascata
.....si spun asta la modul serios.....
Sa miroasa mirodenii si sa ne jucam cu bule de sapun ? nici prin cap nu-mi trecea asa ceva.
E adevarata ca merg cu el in baie si ne hlizim in oglinda, cantam adica behaim, citim forumul cu voce tare (preluare de la Techila ) ...si tot asa....dar ce ai insirat tu acolo ....trebuie sa iau notite.
Felicitari, mi-a placut sincer 

luhtien spune:
Actele pentru CIC nu le depui dupa ce ai facut suspendarea contractului la servici?
Ca eu imi aduc aminte de la tuta aia pe care am intrebat-o ca asa mi-a spus: sa ma intorc dupa ce am incetarea de la servciu.

====================
Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti.
Despre plecarea ta, tot altii vor decide.
Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi!
Bogdan Teodor Constantin - comoara noastra 
http://bisisica.blogspot.com/
Mai multe poze pe blog! Va astept cu drag!