Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Mai f interesanta pagina respectiva si f multe activitati pt bb.
Insa sa nu utam si de dezvoltarea lor psihomotorie pt aceasta varsta si de acolo sa ne ghidam de ce activitate putem intreprinde.Si un lucru esential pt fiecare mamica,mai ales la bbno1:orice bebelus are ritmul lui de dezvoltare.Poate un bb la o luna deja isi tine capul si fixeaza obiecte cu privirea,pe cand altul reuseste asta pe la trei luni.Asta e absolut normal.

Ce m-ati mai distrat cu ce ati reusit sa invatati!Ehee si cate o sa mai invatam

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NelaM

Citat:
citat din mesajul lui devylla
Ai folosit "servus",nu stiam ca se foloseste si in zona aia :)
Credeam ca doar in adreal.Mama e ardeleanca

Hehe, eu il folosesc. Imi place pentru ca servus vine de fapt din latina si inseaman "sunt sclavul tau", cea mai inalta forma de respect ce o poti arata cand dai binete unui om. :)

Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Uite,nu stiam!
Asta seamana foarte bine cu formele de respect ce se folosesc in Jp.Pt ca intotdeauna in fata unui superior tie(fie frate mai mare,sef,sau soacra) trebuie sa folosesti termeni de politete de acest gen,tu esti zeu ,io scalv juma' din ce am scris e gluma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Apropo de obiceiuri in Japonia, voi nu aveti nume japoneze pentru bebei? Spre exemplu in China aproape toti au doua randuri de nume, chinezesc, of course, si cel pentru straini, care pot fi foarte funny, de la "Wind" pana la "Spring" si "Handsome".
Sunt curioasa daca si la japonezi.

Asta asa, off topic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:

Apropo de obiceiuri in Japonia, voi nu aveti nume japoneze pentru bebei? Spre exemplu in China aproape toti au doua randuri de nume, chinezesc, of course, si cel pentru straini, care pot fi foarte funny, de la "Wind" pana la "Spring" si "Handsome".

Asta asa, off topic...

Nela aici nu e voie decat cu un singur prenume.Of course ca strainii au cate unul japonez si cate 1,2,3 din tara de bastina,pe care si le trec in certif de nastere/pasaportul tarii respective,ca in cel japonez nema

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Mergi la inceput

Citat:

Asta asa, off topic...

Japonezii nu pun decat un singur nume!Si sa nu fie format din mai mult de 3 kanji ca apoi e greu se scris.Aleg de obicei kanji cu o insemnatate,sa formeze o poveste.Apoi sunt foarte multi superstitiosi,care numara si din cate linii sunt formati kanji si sa fie un numar rotun,sa nu influenteze negativ viata micutului.
Noi n-am tinut cont de asa ceva,nici de semnificatie,nici de numere.
Au amandoua numele scrise in kanji.
Numele Erikai de ex este format din trei kanji:e-pictura,ri-pere,ka-floare.Si ar insemna,daca vrei sa ii cauti o poveste:pictura cu flori de pere.
Lisa are kanji,insa nu se poate forma asa o poveste
Uite aici,o explicatie si in eng
http://www.aboutnames.ch/japanese.htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan

Citat:

Asta asa, off topic...

Nela aici nu e voie decat cu un singur prenume.Of course ca strainii au cate unul japonez si cate 1,2,3 din tara de bastina,pe care si le trec in certif de nastere/pasaportul tarii respective,ca in cel japonez nema

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Io stiam ca nu se poate trece si un alt nume decat cel scris in certificatul japonez,ca se face transcrierea.
Eu,cel putin n-am putut,am dorit sa ii trec Erikai si numele de botez...n-am putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia0807

Referitor la colici ,noi am incercat tot ce se putea in materie: Infacol,Bonisan,Debridat,Colic Baby,Gripee si chiar si o potiune calmanta preparat de farmacie. Bineinteles ca le-am folosit separat nu toate odata.Si tot nu se vede cine stie ce ameliorare..Poate avem noi colici puternice.Dra cum deja avem aproape 7 saptamani speram sa trecem de perioada rea cat mai repede( pentru ca nu prea mai am de unde slabi -am dat deja 15 kg in 5 saptamani)

Mi-a trimis Dumnezeu IMPLINIREA! E el,Raducu!

indraznesc si eu sa-mi dau cu parerea si sper sa nu supar dar parca prea multe teste faci pe copil...cu atatea medicamente miraculoase.
Si in plus ca sa inceapa sa aiba efect un medicament trebuie dat continuu cateva zile ca sa poti observa o schimbare de comportament si evident sa o poti asocia lui. Cu asa cokyail nu stiu ce intelege stomacelul lui bebe care acum invata si el sa functioneze.

Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David

Mergi la inceput

Fetele, multumesc de explicatii.

Da, cred ca totusi chinezii nu au trecut numele strain in nici un act oficial, insa il folosesc la servici, de exemplu, mai ales in companiile multinationale. Dar nu stiu sa aibe restrictii de prenume.
Si ei au o adevarata istorie in spatele prenumelui si sunt, la fel, superstitiosi tare.

Mergi la inceput

Buna dimineata, Luto!
Ce face Davidelu?

Maria, mi-ai gasit sotul ceai de "fennel".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Buna dimineata!

David de lutoniana
Andrei de madalina84
Stefania Gabriela de iuliapapusa

Ma declar indragostita:puiul meu gangureste.De vreo doua zile tot incerca el ceva dar, aseara s-a apucat sa ne spuna povesti si a continuat si dimineata(s-a trezit cu noaptea-n cap ca sa auda si tati sfarsitul povesti iar acum doarme de rupe)
Si ami am un motiv de fericire: am reusit sa ridic actele masinii si spre seara ma duc s-o aduc de la tara. Mai ramne sa schimb incuietorile si e ca noua. Asa ca avem si cu ce ne plimba (sper sa nu fie cazul) in caz de colici,piata,vreme frumoasa de iesit in natura,vizite la pediatru si poate cu ocazia asta cumparam si carut ca (spre rusinea mea) inca n-am luat unul.

Iulia iubitoare de Tudorita Mihaita(18.10.2009)
Romania- The land of choice
Poze

Mergi la inceput