Romanii din strainatate si alegerile

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimonix

Capcaunule, nota 10! Nu stiu cati ani ai dar asta cu repetentul m-a dat gata!
Cunosti cumva criteriile dupa care se selectau membrii PCR?



Criteriile sunt cunoscute...in nici un caz n-am auzit de vreun repetent membru de partid.
Chestia cu "muncitorii si taranii" ai citit-o prin vreo carte, era valabil pe la inceputuri. In ultima perioada (si Antonescu face parte din acea perioada) la moda erau intelectualii, care doreau (in marea lor majoritate) sa intre in PCR, pentru a avansa in cariera. Iar PCR-ul se mandrea ca in randurile sale sunt atatia intelectuali.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Fiind o discutie intre romanii din diaspora, eu consider ca-i corect si totodata instructiv sa ma limitez la a o privi de pe margine.


O precizare insa vreau sa fac, pentru a indrepta o eroare de informare :)), a Capcaunului.

Propunerile ptr intrarea in partid a studentilor se faceau, intradevar, la inceputul anului 2, in functie de mediile anului 1.

Antonescu a intrat la facultate al doilea, a terminat primul an de facultate cu medie aproape de 10, si primul semestru al anului 2 la fel.
Repetentia a survenit de abia dupa neprezentarea la sesiunea de examene din vara, de la sfirsitul anului 2.

Asadar nu repetentia l-a impiedicat pe Antonescu sa intre in PCR.

Nu ca ar mai conta.


Oricum, ar fi cu desavirsire ridicol sa fie comparata situatia unui simplu membru de partid, cum ar fi putut deveni Antonescu, cu cea a unui nomenclaturist, a unui om al sistemului si promovat de sistem, ca Basescu, care trimitea scrisori de adeziune, ca de la asta ati pornit.

Basescu s-a pliat pe orice "val" i-a iesit cale, pe orice ideologie si orice credinta, pentru simplul motiv ca el n-are cu adevarat una. In sinea lui, el nu-i nimic. Nu e nici de dreapta, nici de stinga, nici comunist, nici anticomunist, el este fix ce-i pica bine in respectivul moment.





Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buretel spune:

Doruletz, exceptionala analiza ta! Nu mai am nimic de adaugat, felicitari!

Ne 'vedem' la vot in 6 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
are pe constiinta fro 50 de mii de catei eutanasiati in bucuresti, cand era primar. cand si-a luat presa felinarele de pe el, a redevenit el insusi, adica un oportunist, fara nici o cauza nobila alta decat propriul interes. si nu a ravanit la altceva decat la splendoarea unei case nationalizate, urmand acelasi pattern - daca fura mantia, poate imprumuta si din stralucirea ei. ceea ce e imposibil, caci basescu, bulibasa romanilor, e gol.


pacat ca nu ii are pe toti ciinii din bucuresti pe constiinta....ca asa din alabama sau ST tropez sa faci pe BB e simplu.

misiunea lui era sa curete orasul de ciini...nu sa fie indragit de aia din diaspora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Multumesc Ileana pentru rabdarea cu care argumentezi totul. Dar din punctul meu de vedere astea nu-s atacuri de contracarat cu argumente, sunt pur si simplu rautati gratuite. A spune ca Crin n-a fost membru de partid pentru ca era repetent, vrand in felul acesta sa demonstrezi ca TB e mai destept (el fiind la vremea aceea si membru de partid si mai mare in ierarhia comunista) mi se pare o mare comedie Si asta in vreme ce noi nu votam cu Geoana pentru ca e comunist
Multumesc Capcaunule pentru aprecierea varstei mele (recunosc ca o secunda am tresarit de fericire si m-am gandit ca am intr-adevar un spirit tanar ) Nu eram la gradinita in vremea aceea, eram chiar studenta, in 89 eram in anul IV! Stiu f bine cum erau alesi membri de partid si lucrurille nu stau chiar asa cum le-ai descris tu. Procentul in facultatea mea nu era atat de mare (din 100 numai vreo 5 au intrat in anul II ) iar criteriile nu erau numai bazate pe note ci si pe disciplina (absente de exemplu) , pe dosar, etc. Oricum, cele 4 mandate ale lui Iliescu au fost trei si nici nu mai vreau sa-mi aduc aminte de ele si vad ca exagerarea e punctul tau forte.Pacat pentru ca probabil avem cam aceeasi varsta si stim prea bine amandoi ce inseamna presedinte dictator si la ce poate duce orgoliul nemasurat, interpretarea originala a constitutiei, parlamentul unicameral,etc.

Simona,mamica de Teo (16 ani) siVlad Alexandru (UN AN... spre doi)


Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Daca unu' a fost in PCR s-a dat cu dusmanul
Daca unu' nu a fost inseamna ca nu a fost destul de bun si nu e nici acuma bun

Interesant.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

vad ca au luat cu asaltul acest topic despre diapora si cei care nu sunt in diaspora - ca de, trebuie, e datorie...recunoasteti personajele nu?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu sunt fan mimonix,atatea argumente mai rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Nu numai ca romanii din strainatate au dreptul sa voteze dar, mai mult, ei au votat tot timpul "corect", i-au votat pe "ceilalti" la absolut toate alegerile care au avut loc din 90 incoace. (Nu pot sa zic ca "au votat dreapta" pentru ca din pacate in romania nu exista "dreapta" si "stanga", exista doar mafia securisto-comunista si ... "ceilalti", adica cei care vor reforme si un stat democratic.)


doruletz.. iarta-ma dar nu ma pot impiedica sa nu zambesc.
inteleg ca exista doua moduri de a vota: unul corect, si unul incorect.

Ma bucur ca te-am facut sa zambesti si sa iesi putin din groaza si disperarea provocate de presedinte
Credeam ca am explicat in continuarea frazei ce inseamna "corect", cine a vrut sa inteleaga a inteles. Si da, mentin afirmatia ca daca numai diaspora (si transilvania) ar fi votat in astia 20 de ani scapam demult de mafia rosie.
Citat:
citat din mesajul lui Eliza5
te rog pune degetul acolo unde un simpatizant liberal a afirmat ca aceasta asta o miscare "geniala".

Asta ca sa nu raman cu impresia ca toata argumentatia ta e bazata pe ... cum sa ii spun elegant... distorsionarea adevarului.


cu placere, uite aici de ex.. mai sunt si altele, pe asta l-am remarcat primul. daca vrei si alte exemple cu geoana independentul sau broastele raioase din 2008... cauta-le si tu ca eu nu vreau sa scot in careu pe nimeni, mai ales ca pe simona si pe inca vreo doua dintre sustinatoarele pnl de aici le apreciez in mod special:)
Mai mult, si eu sunt de acord cu alianta PNL-PSD si consider ca e foarte bine pentru viitorul romaniei ca PNL si-a facut in sfarsit coming out-ul si s-a declarat pe fata ceea ce de fapt este de foarte multa vreme (inca de pe vremea CDR daca nu chiar inca de pe vremea cand zburataceau aripile tinere): un satelit al PSD. Macar acum lucrurile sunt clare pentru toata lumea.

In rest, cu distorsionarea adevarului se ocupa presa "libera" si cei care folosesc sloganuri fara sa aduca argumente: populist (un om care ia masuri ne-populare chiar in campania electorala poate fi acuzat de orice altceva dar nu de populism), dictator, dezastru national, catastrofa etc etc.
Prespun ca toate astea sunt repetate obsesiv pt ca asa spune presa si televizorul. Numai ca ceea ce se intampla acum in presa din ro este foarte departe de o dezbatere demna de alegeri prezidentiale intr-o tara europeana, aduce mai degraba a isterie colectiva si fanatism anti.
Citat:
citat din mesajul lui sirimie
As zice despre articolul ala ca e adevarat si ca il include si pe Basescu printre fostii comunisti. De fapt eu cred ca asta e o mare problema pentru clasa politica de la noi, cei care decid sint fosti comunisti santajabili si cei tineri trebuie sa le semene daca vor sa acceada la functii. Am si scris intr-o postare mai veche, s-a discutat despre articolul asta si aici nu a fost chiar neobservat

eu spusesem ca a trecut neobservat in "presa":)

Intradevar articolul spune ca problema nr 1 a romaniei e mafia securista care a infestat toate domeniile si de care nimeni pana acum nu a avut intentia sa scape, dimpotriva, au fost mereu adapostiti sub aripa protectoare a lui Iliescu care voia sa 'ingroape trecutul'. Dar mai spune ca a trebuit sa asteptam anul 2004 si alegerea lui Basescu, pentru ca , citez, "romania sa accepte sa-si infrunte demonii". Basescu, cu toate defectele si trecutul lui, a fost primul presedinte care a spus lucrurilor pe nume (ceea ce probabil a si provocat isteria asta mediatica) si care a incercat sa faca ceva impotriva lor.
Nu a reusit poate decat sa le zgarie putin carapcea dar fie si atat e mai mult ca nimicul de care am avut parte in cei 20 de ani.
Eu nu sunt la curent cu ce se mai intampla prin justitie, initial am crezut si eu ceea ce se tot spunea pe aici ca nu a fost inculpat nici un "mare corupt". Am citit acum insa un articol interesant postat de b.nica la unul din subiectele de aci (dar nebagat in seama evident:).
Pai daca numai jumate din ceea ce spune acolo e adevarat, deja e foarte mult! Si asta explica si isteria creata in presa "libera" si formarea coalitiei anti:

Dinu Patriciu, probabil cel mai bogat român, a fost confruntat nu numai cu o noapte în arest în mai 2005, ci si cu finalizarea la 8 septembrie 2006 a dosarului „Rompetrol“ în care este învinuit, printre altele, de delapidare, înselaciune, spalare de bani si manipularea pietei, soldate cu un prejudiciu de 7 milioane de dolari, conform procurorilor.

în octombrie 2005, Monica Macovei, pe atunci ministrul Justitiei, a blocat privatizarea CET Midia în favoarea Rompetrol, cerând „clarificarea... modului în care a fost stabilit pretul de vânzare al actiunilor“

Dan Voiculescu, patronul de facto al Grivco si al trustului Intact, a fost timis în judecata de DNA la 4 decembrie 2008, împreuna cu alte 12 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

În ianuarie 2009, începe procesul „Loteria II“, în care fiica sa Camelia este învinuita, alaturi de fostul vicepremier George Copos, de manipulare a pietei de capital.

înca din 2006, Traian Basescu a denuntat public contractele obtinute de Grivco în domeniul energiei, în virtutea carora compania lui Dan Voiculescu achizitiona de la Rovinari si Turceni energie la pret de chilipir, pe care apoi o revindea la un pret mare.

Guvernul Tariceanu reduce apoi drastic atributiile CNSAS printr-o ordonanta de urgenta, dar CNSAS nu renunta si, în iunie 2008, cere instantei sa certifice calitatea de colaborator al politiei politice în cazul lui Dan Voiculescu.

Sorin Ovidiu Vântu, si-a rezolvat în timpul mandatului lui Traian Basescu problemele din justitie – caci procesul privind BID a fost suspendat gratie termenului de prescriere a faptelor, reteta aplicata si în alte procese ale patronului Realitatii –, în schimb, afacerile sale au fost serios afectate

Proiectul sau de a achizitiona cele 8% din actiunile Petrom alocate pentru salariati prin intermediul asociatiei salariatilor conduse de seful FSLI Petrom, Liviu Luca, a fost constant blocat de Traian Basescu, pe motiv ca tranzactia conceputa de domnii Luca si Vântu (vezi Cotidianul din 16 noiembrie, 2005) i-ar fi privat pe salariati de posibilitatea de a beneficia de actiunile Petrom.

patrimoniul sindicatelor a constituit un obiectiv constant pentru sindicalistii asociati cu SOV, fapt recunoscut în octombrie 2009 de liderul BNS, Dumitru Costin, membru al CA al Realitatea-Catavencu, care evalua patrimoniul fostului UGSR, la care râvnesc sindicatele, la 2 miliarde de euro. Nici aceasta preluare nu s-a finalizat însa, cum nu s-a finalizat nici privatizarea Postei, „asteptata“ de domnul Vântu, dupa cum declara Traian Basescu în august 2009, explicând ca el însusi a blocat privatizarile strategice în 2006 în CSAT pentru a avea timp sa evalueze mai întâi impactul privatizarii Petrom.

etc

Pai de ce nu spuneti fratilor asa de la inceput?? Nici nu e de mirare ca alianta cu PSD a fost atat de scurta, ca PNL-aripa Patriciu nici nu vrea sa auda de sustinerea lui basescu, ca "presa" condusa chiar de indivizii de mai sus a devenit isterica si ca nivelul dezbaterii se mentine voit la stadiul de barfa la o cafea: decoltee, neveste decedate, care avea note mai mari la gradinita, chelie, gramatica, a luat masa la nu stiu ce restaurant plus "catastrofele" planetare provocate basescu acum juma de secol!
In tarile civilizate genul asta de diversiune se numeste "manipulare" la noi merge sa-i spunem si "tactica aburelii", tot aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui andrruzza

sirimie, si din RO se vede bine Basescu



"sa va vedeti bine" daca ar fi sa parafrazez

Mie mi se pare ca Base se vede de 33,4 la suta din votanti, cu exact 1,3 procente mai mult ca Geoana. Asta înseamna ca a fost validat la urne de mai putin de 3 milioane de indivizi. Asa zic buletinele de vot numarate de BEC, nu eu.

Eu nu cred ca Base e chiar încântat de scaderea lui în popularitate în de la referendumul "322" încoace. parerea mea.

Mergi la inceput