Romanii din strainatate si alegerile

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Mie mi se pare ce e ca si cum cei din Satu Mare ar alege primar la Bucuresti.
Am vb cu o prietena tare implicata in alegeri si am intrebat-o tu cu cine votezi? Raspunsul ei a fost Crin Antonescu pt ca nu stiu nimic despre el. ?????
Acuma zic si eu ca cei din tara n-ar alege chiar asa aiurea, ar stii ei ce fel de presedinte sau parlament le trebuie.....nu asa dupa ureche.
Eu am participat la alegerile de aici, trei partide mari si late, am citit cam ce promit aia si ceilalti si am ales pe cei ce am considerat eu ca ma avantajeaza pe mine.....respectiv cei care imi reduc taxele pe venit.
De ce as alege pe Basescu? Antonescu? Becali? etc? cu ce scop? Sa-mi faca ce?
Ma rog.....ideea era ca mi se pare o totala irosire de bani publici pe care Romania oricum nu-i are ci ii imprumuta.
Sau poate ca oricum nu conteaza cine iese.....promisiuni fac toti de ani de zile si nici unii nu au facut nimic din ce au promis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

iar eu cu respect te asigur ca nu ai cum sa stii tu ce nu stie majoritatea, caci romanii din strainatate is vreo 10 milioane si e cam dificil sa-i cunosti tu pe toti. :-)

Asa e. Dar, eu vorbeam de romanii din Romania si, cu marja de eroare, stiu ce gandesc, pentru ca se fac sondaje. Despre cei 10 milioane nu stiu, dar nici n-am afirmat ca as sti...
Spuneam doar ca n-ar fi o problema ca ar vota in necunostiinta de cauza...nici cei de aici nu stiu platformele candidatilor (la alegeri) si nici ce inseamna referendumul din ziua alegerilor ce vin in curand.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sora mea tine cu Basescu, diaspora il sustine pe Basescu, eu nu inteleg de ce dar asa se vede de acolo. Pentru asta cred ca e cheltuiala cu urnele in strainatate, Basescu stie ca e vazut bine de acolo si nu vrea sa piarda nici un vot.

Acuma ea s-a convins ca nu are de unde sa stie ce si cum si ma crede pe mine

Edit: ea e in SUA

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu nu am mai votat de cand am plecat, de 6 ani. Ma gandesc mereu ca daca votul meu o sa il puna la putere pe unul corupt si apoi ai mei din Ro vor suferi...adica imi e ciudat sa votez stiind ca rezultatele votarii nu ma vor afecta in nici un fel.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

sirimie, si din RO se vede bine Basescu

mami de Rares Andrei (10.03.2005) si Stefania Maria (10.10.07)

http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Ina - nu conteaza ca ai ales sa traiesti definitiv intr-o alta tara, esti si vei ramane ROMAN,nimeni si nimic nu te poate schimba, iar pentru binele pritenilor, a familiei pe care o ai cu siguranta in tara, trebuie sa mergi la vot. Eu nu sunt suprata pe cei care inca mai plang dupa comunisti si care vor vota din nefericire si acum cu ei, unii chiar sunt de inteles, ci sunt suparata pe cei care au drept de vot si nu-i intereseaza. Datoria noastra inainte de toate este sa votam, din orice colt al lumii ne aflam. Sunt departe de romania, insa n-a fost o zi in care sa nu ma intereseze ce se intampla acolo. Imi doresc sa revin in tara intr-o zi, cand vor disparea comunistii, cand o sa deschid ziarele si n-o sa mai aud nimic de geoana, de iliescu, de nastase, de vantu si de multi altii care m-au determinat sa-mi parasesc tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui andrruzza

nu si de unde ma uit eu

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andrruzza

nu de peste tot te asigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

Nu chiar de peste tot se vede bine basescu.Eu una nu-l vad bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Mie mi se pare ce e ca si cum cei din Satu Mare ar alege primar la Bucuresti.
Am vb cu o prietena tare implicata in alegeri si am intrebat-o tu cu cine votezi? Raspunsul ei a fost Crin Antonescu pt ca nu stiu nimic despre el. ?????
Acuma zic si eu ca cei din tara n-ar alege chiar asa aiurea, ar stii ei ce fel de presedinte sau parlament le trebuie.....nu asa dupa ureche.
Eu am participat la alegerile de aici, trei partide mari si late, am citit cam ce promit aia si ceilalti si am ales pe cei ce am considerat eu ca ma avantajeaza pe mine.....respectiv cei care imi reduc taxele pe venit.
De ce as alege pe Basescu? Antonescu? Becali? etc? cu ce scop? Sa-mi faca ce?
Ma rog.....ideea era ca mi se pare o totala irosire de bani publici pe care Romania oricum nu-i are ci ii imprumuta.
Sau poate ca oricum nu conteaza cine iese.....promisiuni fac toti de ani de zile si nici unii nu au facut nimic din ce au promis

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si Maya (25 Iulie 2009)

Nu se alege primarul, se alege presedintele si pentru asta in Romania voteaza si cei de la Bucuresti care sunt poate mai informati decit restul si care sunt mai "deranjati" de vizite oficiale si alte evenimente, voteaza si cei de la Satu Mare si mai voteaza si cei de la Pocreaca sau un alt satuc necajit si votul lor are aceeasi valoare.
Romanii din strainatate daca se duc la vot o fac constient si informatat caci pentru ei e un efort sa se deplaseze (vorbesc de majoritate, care statistic nu locuieste in orasul cu urna de vot).

Faptul ca urna se deplaseaza si in Auckland e un lucru bun, chiar daca sunt numai 100 de votanti.

Mergi la inceput