Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (45)
Raspunsuri - Pagina 12
ate_09 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andira Ate - si eu vreau sa-mi las cat mai mult dupa nastere din concediul de maternitate, asa ca o sa-mi iau concediu de odihna si vad cat mai pot veni la servici. Din punctul meu de vedere nu e foarte avantajos sa imi iau medical, pentru ca are doar 75%, fata de 85% cat e CIC. Deci pe de o parte e mai bine sa intru cat mai repede in CIC, sa nu stau in medical. Singura mea MARE teama este sa nu schimbe astia iar legea cu banii de CIC, cum am auzit ca vor sa faca, pentru ca nu exista bani la buget. De-asta vreau sa trag sa las cat mai mult din concediul de maternitate dupa nastere. Daca iar intram pe 6 mil, innebunesc, ca asta inseamna sa ma intorc la servici repede, si nici nu vreau sa ma gandesc la varianta asta. Am si zis ca prima conditie in care mai fac un copil e sa stau 2 ani acasa. Eu sper sa ramana asa, nici nu-mi pun problema ca se schimba. Kossir - tu ziceai ca ai intrat deja in trim III? Ai 28 saptamani? Ca parca stiu ca atunci incepe. La partea cu balenuta, te inteleg perfect, si eu ma simt la fel. Si inca n-a inceput "distractia" de dupa 30 de saptamani... |
si eu stau cu teama sa nu se schimbe cumva legea...dar sa speram ca totusi nu va fi cazul!!
Dar de ce spui de 75%...concediul de sarcina si lauzie este tot 85%. Sau nu am inteles eu ce ai vrut sa spui..
.Eu mi-am facut un calcul si ies mai bine la bani daca intru in concediu medical de sarcina si lauzie pt ca nu se mai platesc toate taxele.
asteptam un
23+
Theodor Stefan Doamne ajuta!

"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''
Ioanact spune:
andira multumesc la fel!
andira multumim pt link!
Pare interesant..
Ca tot suntem la subiectul "concedii", adresez si eu o intrebare (celor care stiu sa-mi raspunda):
Pot intra din CIC1 in concediu medical si apoi in concediu prenatal urmat de CIC2?
Sa explic: Ioana implineste 2 ani, in Ianuarie..si practic ar tb sa ma intorc la servici (as avea 26 de sapt), iar ca sa intru direct in concediu prenatal nu pot, pt ca din 11 Ian pana pe 19 Aprilie (sa pp ca at voi naste) sunt 99 zile , deci dupa nastere nu voi m avea cele 42 de zile.
Asa ma gandeam sa imi i-au concediu medical vreo 2 sapt (pana la sf lunii Ian) si din Februarie concediul prenatal.
ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justin(a)
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
17+ -posibil tot
- Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
irinabobe spune:
andira teoretic legea civila nu retroactiveaza deci daca apucam sa intram in cic pe legea asta asa ramanem...asa ca in cazul in care se aud zvonuri din astea cred ca mai bine e sa luam de acum prenatalul ca sa intram cat mai curand in cic.
ate concediul medical este 75%,
concediul pre-postnatal este 85% din brut deci vom lua aproape cat netul acum si cic 85% din net pe ultimele 12 luni...
21
Rares
miria_cristina spune:
IOANA - Multumesc pentru calcule!!
Ca imi prind tare bine.
Putand intra de la 1 ianuarie in concediu prenatal nu mai iau concediul de odihna pe 2010 in avans sau l-as putea lua si pe ala lungind concediul postnatal, nu?
Ce bine!!!
Uite ca se rezolva problemuta mea!![]()
Cristina +15
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
irinabobe spune:
ioana ai putea. adica face cerere de reincadrare dupa ce iti dau decizia de reincadrare, depui acte ca esti gravi sa nu te trezesti cu vreo belea, depui medical ca nu stiu dc iti vor da concediu de odihna imediat decat dc sunt intelegatori si apoi restul...prenatal, etc...
21
Rares
ioanaa28 spune:
samaria, fa analizele si vezi despre ce e vorba...dar sa nu te prindem prin spitale![]()
hai ca o fi ceva ce se remediaza usor..![]()

freedelia, eu la a doua sarcina simt ca ar fi mult mai greu dect la prima, asa ca la a treia eu zic ca nu e de mirare, ca doar organismul tau prin cate a trecut pana acum...faci foarte bine sa dormi si sa te menajezi, ca dupa nastere cu trei puiuti langa tine sa vezi agitatie![]()
. Iar kg in plus dispar cu siguranta![]()
doar tu esti mamica model...din toate punctele de vedere ![]()

miria cristina, valabil si pentru tine, adica nu are sens sa ne deprimam comparand sarcinile, zic eu, a doua e normal sa fie mai cu greutati..
,probleme mari sa nu fie !! doar organismul e deja rodat cu sarcina anterioara, plus grija copiilor mari deja, plus varsta
, asta-mi zicea mie doctora mea..si cam asa e.![]()
Iar mie mi se pare ca idealizez deja sarcina anterioara, poate asa suntem noi, in timp uitam partile rele si ne aminitim doar ce e frumos![]()
![]()
stefimic, incearca sa te odihnesti...mai devreme la nanic ![]()
uite si o rima si

Ioana,
22+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE
Ioanact spune:
| citat din mesajul lui irinabobe ioana ai putea. adica face cerere de reincadrare dupa ce iti dau decizia de reincadrare, depui acte ca esti gravi sa nu te trezesti cu vreo belea, depui medical ca nu stiu dc iti vor da concediu de odihna imediat decat dc sunt intelegatori si apoi restul...prenatal, etc... 21 Rares |
OK! De concediu medical era vb, dar m-am zapacit eu
Oricum voi merge (cred sapt viitoare) la biroul "Alocatii si Indemnizatii", din cadrul primariei CT, si voi intreba ce si cum sa fac..

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justin(a)
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
17+ -posibil tot
- JustinaDOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
ioanaa28 spune:
miria cristina, ioanact, ia mai faceti o data calculele ca mie nu mi se pare ok. din 1 ianuarie pana in 30 aprilie sunt 120 de zile !!!nici gand sa-si poata lua concediu prenatal din 1 ianuarie !!!
Ioana,
22+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE
ate_09 spune:
am pus si eu un link la semnatura cu un filmulet cu bebe la ecograf.
Sper sa se vada ceva ![]()
Ioana da eu nu inteleg cum i-ai calculat miriei zilele ca de la 1 ianurie la 30 aprilie mie imi ies 120 de zile!!
asteptam un
23+
Theodor Stefan
http://s213.photobucket.com/albums/cc316/athena1509/?action=view¤t=STEFAN_1-1.flv
Doamne ajuta! 
"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''
nemary spune:
| citat din mesajul lui Ioanact Pot intra din CIC1 in concediu medical si apoi in concediu prenatal urmat de CIC2? ALBUM POZE RECENTE Ioana creste mare Cum creste bebe Justin(a) ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 17+ -posibil tot - JustinaDOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi! ![]() |
poti, in aceeasi situatie este si o colega de-a mea, s-a intors la serv, adica i s-a redeschis contractul de munca si i-au spus sa aduca pt 2 luni concediu medical si apoi intra in prenatal.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
19+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria