Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nici eu nu prea ma simt bine in sarcina asta din cauza kg-lor in plus. Tin minte ca la Dami nu mi-a fost greu pana in trimestrul III si atunci chiar am luat vertiginos greutate ajungand pe la 86kg.
Ba chiar am abuzat de pantofii cu toc si mergeam pe jos o gramata. Acuma, insa am luat deja 5-6 kg si parca sunt tot mai umflata la fata. Nu mananc exagerat de sarat, dar poftesc la acru, orice fructe, muraturi....

Si inca o chestie pe care n-o prea aveam atunci, sunt obosita. Inteleg in primul trimestru, dar am intrat in trimestrul II, deci ar fi trebuit sa-mi treaba oboseala, nu? Ee, eu tot bleaga sunt. Poate de la kg sau poate de la altceva, nu stiu, dar as non-stop.

Cristina +15 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina

Buna, fetele!

Incep si eu cu ce ma doare. Ziceti voi ca pot lua concediul de odihna in avans? Asta ar fi bine ca oricum il pierd, iar dupa ce nasc intru in cei 2 ani de stat acasa?

Daca zilele de concediu maternal sunt 126 dintre care 42 obligatoriu postnatal, as putea intra in prenatal in ianuarie?

ANDIRAAA??? Unde esti sa te intreb?
Poate intri nitel pe mess sa nu acaparez cu dilemele mele toate fetele.

Cristina +15 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

dupa ce nasti intri in alea 42 de zile de postanatal iar abia dupa ce se termina, intri in CIC!!
Eu va sfatuiesc sa nu lasati fix 42 de zile dupa nastere, pt ca puteti avea surpriza ca bebe sa vina mai tarziu.
In functie de DPN, calculeaza-ti cumva 76 de zile inainte si 50 dupa ca sa ai o marja in cazul in care bebe vine mai tarziu.
Sper ca nu te-am ametit mai rau

asteptam un 23+ Theodor Stefan

Doamne ajuta!

"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ioana legat de trombofilie eu alte semne nu am avut. la prima sarcina dr nu a urmarit dezvoltarea bb a presupus ca sunt un om normal...si m-am trezit cu beleaua...asa ca de acum dupa 20 sapt solicitati sa vi se masoare IR-urile si sa vi se spuna dc sunt in parametrii. sunt gravide care au pierdut sarcina si la 8-9 luni din aceasta cauza si este groaznic...
samaria imi fac probleme legat de kile ca sunt mica de statura si arat ca o bila deja de acum sau cel putin asa mi se pare mie. oricum mi s-a spus ca sunt o bila haioasa asa ca...incerc sa ma impac cu ideea. m-am speriat pt ca pana pe la 18 sapt am luat doar 2 kile si apoi in 10 zile am luat 1-1,5 kile ...mi se pare mult.
lory bine ai venit si sarcina usoare in continuare!

21 Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

Salut burticutelor,

aseara am fost si noi la control si a fost totul bine, numai ca bebelina este mai lenesa zilele astea, mi-a dat sa iau 2 pastile de fier{TARDYFERON} pe zi, in rest a zis sa i-mi mai iau tensiunea sa vad cum stau si ca ne vedem peste 1 luna.

dar de dimineata m-am trezit ca i-mi curge sange din nas si ma cam doare capul, sunt un pic ametita, nu stiu daca mi-a crescut tensiunea, se poate sa fie de la oboseala, aseara am cam exagerat pana pe la 23 in bucatarie.

LORIANGI bine ai venit, sa ai o sarcina usoara si sa-ti traiasca fetita.

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 25+IOANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Citat:
citat din mesajul lui andra_s
lindal din cate am citit ar trebui sa ne ferim de statul pe spate in pat deoarece apasa sarcina pe una din arterele principale si nu se mai oxigeneaza bine bebe, cam asa ceva retin eu ca am citit. este bine sa stam intr-o parte, ideal pe partea stanga.

Da, stiam si eu, dar numai pe stanga nu mai pot. Acum am observat ca burtica se intareste si noaptea, si dimineata chiar daca nu m-am dat jos din pat, deci oricand vrea ea, nu conteaza ce fac eu. In fine, azi merg la dr. si am sa-l intreb ce pot face. Poate vin cu vesti mai pe seara. Va pup pe toate.

17+
Pictura pe sticla
Poze

Mergi la inceput

ATE - Multumescde informatie! Nu ma ametesti, ca-s eu destul de ametita. Cum eu nasc prin cezariana, nu-mi fac teama ca va iesi mai tarziu. Iar cu Dami am patit-o sa iasa mai repede cu o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Miria - sunt aici, ca mi-am terminat capitolul de invatat (l-am cam facut varza, o sa-l mai iau odata ), dar nu pot intra pe mess, ca tocmai m-am mai trezit cu o chestie
Nu ma bag la calculul zilelor, din simplu motiv ca poti sa nasti mai devreme, sau chiar si mai tarziu cu 2 sapt (stii si tu), asa ca eu nu m-am bazat niciodata pe asta.

Faza cu concediul de odihna e in felul urmator: tu poti sa ti-l iei pe tot la inceput, dar se va recalcula in momentul in care te vei intoarce la servici, cu pro-rata zilelor lucrate (de fapt, nu ai dreptul la tot concediul de odihna pe 2010, pentru ca tu efectiv nu vei lucra decat 3 luni).

Asta (recalcularea zilelor luate) se face la intoarcerea la servici, pt ca n-ai avea dreptul la cele 21 de zile, care sunt pentru 12 luni lucrate, ci la 5 zile, corespunzatoare celor 3 luni lucrate. Insa daca ti-l iei inainte pe tot, nu prea au ce sa zica (e ca si cum vine un angajat nou la jumatatea anului, si are dreptul la 10 zile. In octombrie vrea sa-si ia cele 10 zile de concediu. HR-ul aproba, desi el nu are decat 4 luni lucrate)

Dar pentru ca te vei intoarce abia peste 2 ani, eu zic ca poti sa faci asa de acum. Eu oricum nu m-am mai intors pe acelasi post, si au si uitat de concediul ala luat in avans.

Uite, eu cand am ceva probleme de conta / drept, intru pe forumul asta, pentru ca gasesti raspunsuri la obiect, date de oameni de specialitate: http://w w w.avocatnet.ro/content/forum

Iti pot spune exact cum se recalculeaza la intoarcere, daca te intereseaza (iti opresc probabil din zilele de concediu din 2012, pt ca din cate stiu nu au voie sa opreasca din salariu).

Mergi la inceput

Eu pe stanga dorm deobicei, ca imi place, dar intepenesc sa stau doar asa, desi mai schimb pozitia chiar si pe spate doar ca nu stau mult.
In privinta analizelor, eu multe le-am facut si de 2 ori ca sa fiu sigura, asa ca, le-am platit si nu m-am mai gandit in ce trimestru al sarcinii sunt.

Of, legat de zapada si iarna tare imi place prima ninsoare pe care o asociez intotdeauna cu sarbatorile de iarna cand sunt innebunita cu organizarea, decorarea si cumpararea acdourilor. Anul asta, insa la cat de greoaie ma simt si adormita nu ma vad intrand in ritmul meu. Sper sa fac una alta prin casa si evident bradul.
Si mai sper ca nu-mi vina musafiri prea multi pentru ca: o data nu pot sta in picioare pentru nimeni, doi, mi-e frica de viroze, trei nu am chef si spor la strans dupa mine daramite dupa altii.

Sa vedem cum va fi pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Ate - si eu vreau sa-mi las cat mai mult dupa nastere din concediul de maternitate, asa ca o sa-mi iau concediu de odihna si vad cat mai pot veni la servici.
Din punctul meu de vedere nu e foarte avantajos sa imi iau medical, pentru ca are doar 75%, fata de 85% cat e CIC. Deci pe de o parte e mai bine sa intru cat mai repede in CIC, sa nu stau in medical.
Singura mea MARE teama este sa nu schimbe astia iar legea cu banii de CIC, cum am auzit ca vor sa faca, pentru ca nu exista bani la buget. De-asta vreau sa trag sa las cat mai mult din concediul de maternitate dupa nastere.
Daca iar intram pe 6 mil, innebunesc, ca asta inseamna sa ma intorc la servici repede, si nici nu vreau sa ma gandesc la varianta asta.

Am si zis ca prima conditie in care mai fac un copil e sa stau 2 ani acasa. Eu sper sa ramana asa, nici nu-mi pun problema ca se schimba.

Kossir - tu ziceai ca ai intrat deja in trim III? Ai 28 saptamani? Ca parca stiu ca atunci incepe.
La partea cu balenuta, te inteleg perfect, si eu ma simt la fel. Si inca n-a inceput "distractia" de dupa 30 de saptamani...

Mergi la inceput

ANDIRA - Merci de raspunsuri! M-am si lamurit si m-am mai linistit si cu zilele mele de stat acasa, ca reusise doctora mea de familie sa ma panicheze rau aseara.

Azi, vrand-nevrand trebuie sa merg si prin magazine sa mai fac unele cumparaturi si n-am idee ce sa iau. Venise VLADIMIREASCA aseara cu pastrame, dar m-am gandit ca-i prea grea pentru noi, iar mie nici nu-mi place oaia, asa ca, stau si cuget tare adanc ce sa mai fac de mancare, ca sa-mi si placa.

Acuma sunt imbracata si astept semnalul sotului ca sa o intindem la casa de la tara sa vedem ce au mai lucrat muncitorii, ca parca pe ultima suta de metrii se impiedica toti. Tare as vrea sa terminam mai repede, dar imi si vine sa rad de mine, cata treaba o sa am cu toata burta mea mare si starea de lehamite, ca doar casa trebuie mobilata si mutate lucruri acolo... Ma apuca rasu-plansu.

Mergi la inceput