Pepenasi de iulie - august 2008 (157)
Raspunsuri - Pagina 6
MissJJ spune:
Neatza fetele!
Biberoane Ami nu e chiar dependenta sa zici ca le ioubeste de rupe dar nici nu se omoara cu alte chestii de baut. Ari a fost mega in love de bibe si lapte dar am reusit intrun final sa bem dintro canitza nu din biberon, din ea mai bea noaptea la somn e de la nuby ca ziua bea din pahar si dintro cana speciala cam ca alea de cafea de la starbucks.
Cadouri de Craciun greu tare greu, ca si Anka si noi avem toate minunatiile si care fac zgomot si care merg si care canta si care le calaresti si tot asa.
Anyway creca le iau un covoras de desenat cu apa, lui Ari un puzzle mare cu alfabetul de ala de podea, jocul ala cu elefantul care arunca fluturasi si tre sa ii prinzi plus niste chestii cu litere de scris si etc din tesco, ca trecem la nursery si deja o sa avem teme litere de scris si alte asemenea si o camnera foto pt copii de la vtech ca tare ii mai place, aici seamana cu mami.
Dar la Ami blank complet , aici e buba ca tot ce ar fi fost de varsta ei avem deja de la Ari au mai aparut chestii noi da is mai mult variatiuni ale celor care le avem deja deci nu are rost sa le luam iar.
Acu tot caut pe net si scobesc poate poate gasesc ceva ce sai placa la moatza mica si sa nu avem deja sa fie ceva deosebit.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
boticelina spune:
Anka pai daca si la voi cartile rules, uite, sa-ti arat niste carti super tari pt varsta lor. www.raobooks.com/raobooks_nivel_03.php?niv1_id=5&niv2_id=52005&niv3_id=520053001" target="_blank">Astea, Pinguinul si prietenii lui si Ursuletul si prietenii lui sunt mortale, sigur le iau.
Edit ca sa zic de ce sunt astea asa de tari fiecare pagina e dubla in profunzime si au niste gauri in care daca ei baga degetelul apar sus/stanga/dreapta diverse animalute, 3 maimute, 2 rate, 4 morse, super haioasa si e din carton gros, rezistent. Stiu ca sunt scumpe dar sunt singurele "intermediare" ca-sa-zic-asa intre cartile de acum cu pagini doar din carton tare si alea de cupil mai mare cu pagini de hartie, fie ea si mai groasa...
Iarasi edit : In Diverta erau 37 de lei, pe site la Rao sunt 28. Verificati site-urile fiecarei edituri in parte, mereu au promotii. Eu stau pe Librarie.net, le ochesc si apoi le caut direct la sursa Dupa care le pipai si prin librarii ca-s al naibii de scumpe sa le iei la plesneala, am mai luat io plasa odata, m-am lecuit...
Iarasi, Editura Nemira are acum o oferta de carte pentru copii cu 5 si 10 lei bucata, si acolo am gasit vreo 5 titluri care imi plac mult dar imi merge netu la munci k kuru si n-am rabdare sa astept pentru linkuri dar vezi si tu.
Eu am fost special sambata in Diverta ca sa le vad si sa le pipai, ca asa pe net, doar dupa coperta nu prea-ti dai seama de continut, grosimea paginii si alea-alea.
De maaare succes la noi sunt si revistele SuperBebe, au niste poze mari si foarte frumoase, toata ziua le rasfoieste, pacat ca n-am mai gasit decat vreo 2 uitate intr-o stiva prin baie.
Deasemenea la punctele de presa Inmedio din marile magazine mai sunt si revistutele alea frantuzesti Bilou si Picoti, foarte faine, au pagini foileton cu Miffy, au si o jucarie inclusa, avem deja cateva. Voua va vor si folosi tare daca va duceti la canadezi, macar pt Eliza, poate prinde cateva cuvinte in franceza, parca aleseserati Quebec-ul, nu? Sunt si reviste de povesti in franceza pt copii mai marisori, d-alea inca n-am luat.
Monica si gargaritza Nancy
blog revival - chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
truli-luli spune:
Neata pepenime!
Multa sanatate copilasilor bolnaviori! Sursula si eu ma gandeam la ce spunea Boti adica la ceva remedii homeopate. Plus nu inteleg care e cauza acestor episoade repetate? Raceste el singur sau le ia de la cineva? Ca si eu am tot avut probleme cu Victor dar el de fiecare data le lua racelile de la Ana sau de la verisori si ajungea sa faca mereu bronsita. Acum, multumesc lui Dumnezeu, este bine, la ultimul episod am scapat doar cu antitermice si sirop de tuse dar eram pe la mijlocul curei cu Septilin. Acum nu stiu sa spun daca asta a fost de vina sau pur si simplu i s-a mai intarit sistemul imunitar, dar a fost clar o diferenta fata de episoadele anterioare.
Ce drag imi e cand povestit de pepenasi, ce mai fac scumpii de ei.
Mai3 multumim de idei, chiar ma gandeam ce sa mai fac cu strumful mic, mai ales ca de ieri Ana e iar la gradi si se plictiseste fara ea acasa. Faza cu topoganul o aplicam mai demult la Ana si foloseam cu succes pt asta salteluta de infasat, e moale si aluneca usor pe ea .
Gally, sper ca nu gresesc, dar chiar m-a impresionat Xenia, cum s-a straduit sa iti arate cine face de fapt mor-mor. Bravo ei, isteata fata.
Imi place ca deja pepenasii vostri vorbesc. La Victor e ciudat, pana pe la 1 an bodoganea o gramada pe limba lui dar acum nu mai zice aproape nimic. Ma surprinde uneori cu cate un cuvant simplu, spus foarte clar, dupa care nu mai vrea sa repete in ruptul capului. Ana la varsta lui spunea destul de multe cuvinte in schimb a stagnat mai apoi iar la 3 ani inca vorbea foarte pocit cu toate ca noi intotdeauna am vorbit clar si corect cu ea. Cine stie ce imi rezerva viitorul si pt Victor
Legat de olita va pot spune ca la Victor inca nu am incercat, adica o are prin casa dar nu vrea sa se aseze pe ea. Nici puterea exemplului nu are cum sa functioneze pt ca la noi baia e restricted area pe motiv ca daca nu umbla la peria de spalat wc atunci sigur da drumul la apa in cada si se uda pana la buric. obsesia asta cu apa am intalnit-o la ambii copii. Cu Ana am ajuns sa schimb zavorul ca sa pot incuia usa, nu de alta dar eram satula sa o gasesc cu mainile pana la cot in wc (ca nu ajungea la alte surse de apa) si eventual si spalata pe cap cu apa din el Asta cu spalatul pe cap a fost osesie de-a dreptul. Vara o tulea prin curte pana in spate la gaini si se spala pe cap cu apa din castronul lor. Ce sa-i fac, fata vroia sa fie curata si aranjata
Ce pot sa spun e ca nu poti convinge copilul sa faca la olita pana nu e si el pregatit pt asta. Pe Ana nu am reusit sa o dezvat de pampers decat pe la 2 ani jumate si dupa aceea cateva luni bune am mai avut accidente in timpul somnului sau picaturi scapate in timpul zilei. La Victor o sa incerc la primavara, sa vedem daca vrea sau nu.
Sa va povestesc ce mai face pepenasul meu. Are 8 dintisori plus 2 masele si 2 canini. Momentan cred ca e in pauza de dinti ca e mai linistit si mananca foarte bine. Umbla toata ziua prin toata casa si se catara de ma sperie. Azi de dimineata l-am gasit in picioare in geam umbland de zor sa schimbe cd-ul. Precizez ca de cand am pus termopan mi-a ramas un pervaz de vreo 40 de cm pe care tin combina muzicala. Oricum mi-a stat inima in loc cand l-am vazut coctat acolo. Plus ca stie cand face vreo prostie ca se uita la mine si face asa o mutra de poznas prins cu oul in buzunar de imi vine sa-l manac nu sa-l cert. La fel ca multi pepenasi ramane pironit cu ochii in tv la reclame. la mine nu functioneaza sa ii dau atunci sa manace pt ca el uita si sa mestece daca vede reclame le tv. noroc ca manaca fara ele. Sa nu intelegeti gresit, eu il laud ca manaca bine dar nu vreun grasun si nici inalt nu e. Adica are 10,4kg si catre 80 cm, adica e maruntel, dar foarte pofticios si indiferent cat a mancat acum 5 minute, daca vede ceva ce ii place bobineaza in continuare. Lapte bea si acum din biveron seara la culcare si o data pe la 5-6 dimineata. In rest bea apa din cana cu cioc sau direct din pahar. Eu nu imi fac griji cu biberonul,nu il iubeste in mod deosebit si cred ca va renunta la el cand va renunta la laptele de noapte, asa a fost si la Ana.
Suzeta al meu nu serveste. Ana a renuntat la ea inainte de 2 ani. Eu i-am ciupit varful astfel incat nu se mai crea vid si nu o mai putea tine in gurita asa ca nu ii mai placea sa o tina in gura, dupa care i-am zis ca a ros-o pisica si a fost gata. Era comod cu suzeta mai ales la somn. Dupa aceea adormea mai greu ca bodoganea si canta o gramada pana sa adoarma. Deh, nu mai avea gura ocupata dar a fost ok.
Jucariile preferate ale lui Victor sunt cele cu roti: masinute, tractoare, carucioare si altele asemenea, mingile de orice marime si jucariile muzicale. Pe langa astea in top sunt oalele si ustensilele mele de gatit. De fiecare data cand gatesc el sta cu mine in bucatarie iar eu fac slalom printre oale, cratite, linguri, teluri si tot ce mai gaseste el de scos. mai rau e cand incepe sa bata cu ibrice emailate in gresie vai de smaltul lor si de nervii mei
hai ca m-am intins o gramada si eu ziceam ca ma apuc de munca. Am un examen la master si 3 lucrari de predat la ceccar luna asta urati-mi spor ca am nevoie.
va pup cu drag si sper sa revin curand
poze Ana si Victor
varsta Anei
katalyna spune:
boti
febra mare poate fi si la virusi, ioana a facut 39.6 la rotavirus, eu cred ca depinde de copil, cum lupta organismul fiecaruia. sunt copii care fac convulsii la 39 si sunt care nu fac la 40. Doamne fereste!
multa sanatate puiutilor bolnavi!
boticelina spune:
Anka, uite un link cu Picoti si www.milan-feuilletages.com/bilou/" target="_blank">Bilou ca sa vezi despre ce e vorba...
Vic, chiar tu acolo ii iei fetei revistute d-astea?
Monica si gargaritza Nancy
blog revival - chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
diarux spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura PICA - exact pe tine vroiam sa te dau exemplu, cred ca anul trecut, daca imi amintesc eu bine, stii cand erau mai toti raciti, NUMAI TU ai zis ca ii dai Panadol copilului, mai stii ca te intrebasem eu in ce cantitati? Sper ca nu uit pe nimeni, dar am convingerea ca numai tu ai zis de Panadol! Dupa ce ai zis tu, am luat si eu Panadol. |
si io tot numai panadol i-am dat
mami Ruxandra, in plina formapentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
Poezicile de un an ...incep AICI
SA-L AJUTAM PE MIHAITA!
moni_or spune:
MAYTREYI, foarte faine activitatile voastre, multumim pentru idei. Voiam sa te intreb, voi aveti covoare pe jos, sau cum ai sprijinit placajul de podea? Ca noi n-avem asa multe covoare si ma gandesc ca de parchet nu prea pot sa-l sprijin, ca aluneca.
ATB, super dragut Nicholas, si Luca la inceput tot cu mainile in sus umbla, maica-mea tot zicea ca parca duce o tava
Ca tot suntem la subiectele astea, care e faza cu cana cu cioc? Ca eu altceva inteleg prin cana cu cioc, dar vad prin magazine ca se intelege chestia asta, cum e Magic cup de la Aventhttp://reclama/products/293-canute/2689-philips_avent_cana_magic_260_ml.mbs . Mie nu mi se pare mare filozofie, ca nu invata nimic nou, tot un fel de tzutzuroi cu niste gauri e, ca la biberon, atat ca e din plastic, nu silicon. E mai bun pentru dinti sau de ce ar avea sens sa trec de la bibe la cana din asta?
SURSU, multa sanatate lui Tudorel! Ai incercat sa-i dai ceva vitamine pentru intarirea imunitatii? Ca tare mult v-ati chinuit cu el, intr-adevar... M-am uitat putin duminica la Divertis, cat am apucat dupa baia lui Luca si inainte sa trebuiasca sa ma culc de durere ingrozitoare de cap. Tu ai fost Ecaterina Andronescu cea cu sms-urile si cu Spira Haret langa ea? Mi se parea ca da, insa cu peruca si ochelarii aia nu eram convinsa. Oricum, bestial momentul si super de super imitatia!
Am pus poze noi pe picasa
Monica, mami de Luca Andrei si 11+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
oanasm spune:
helau
Bine ai venit Flavius! felicitari Cami! sa fiti sanatosi si fericiti! ma bucur taaare mult pt voi..si ca totul e bine! pupici multi din satu mare
wow..ce mari s-au facut pepenasii..tocami am aruncat un ochi pe picasa..atb...ce burica faina ai tu acolo!
noi suntem bine...Raul e un mare smecher..nu zice multe cuvinte dar intelege mai mult decat mi-as fi imaginat..in rest o da pe limba lui:) cu inntonatzii diferite de-ti vine sa-l mananci...mergem in continuare la iot bebelusesc si e din ce in ce mai fain...sare la mine de pe marginea bazinului..aduce jucarii de pe fndul bazinului cand il scufund..io-s tare incantata..mai ales ca iubesc si eu apa de mor!
strulu' voi nu mai dati prin sm? sau ...?
ce ziceti de vaccinu' contra ah1n1? l-ati face la bebei?
trebe sa plec..va pup
revin..sper:)
Oana
de Raul
Didi81 spune:
Acum are 38.3. Intrebare: daca ii dau si Panadol, de cate ori pe zi pot sa ii pun supozitor cu paracetamol, si de la ce temperatura in sus?
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
estrella80 spune:
Helloo!!
Urez si eu cu intarziere tuturor celor care poarta numele Sfintilor Mihail si Gabriel!!
Didi din cate stiu... nu mai mult de 3-4 ori pe zi impreuna!Ideea e ca... ambele sunt pe baza de aceeasi substanta activa, deci daca calculezi la un interval minim de 6 ore. Eu as aplica metoda asta...supozitoarele fie la febra f mar, fie noaptea cand doarme... ca sa fie mai usor, sa nu se trezeasca copilul.Dar asa cum zicea una din fete mai sus, Eferalgan-ul(care e tot pe baza de paracetamol) are concentratia mai mare.. poate scade si febra mai repede!
Oricum, in loc de Nurofen, eu stiu ca se mai prescrie si Ibalgin, care e tot pe baza de ibuprofen.. iar la febra mare, pentru un timp mai lung, parerea mea e sa se combine!!Acum... dupa cum bine vezi, parerile sunt impartite... eu, personal, as merge initial pe paracetamol... si daca nu vad rezultate, as combina si cu ceva pe baza de ibalgin. Caci, prea mult Parcetamol, nu are cum sa fie benefic.
Iar eu, recomand, in caz de tuse, rosu in gat. viroze, in general afectiuni ale tractului respirator si aerosoli. Chiar fac minuni.
Boti ti-am vazut blogul.. suuuper interesant!
May3 nici daca m-as fi caznit nu as fi gasit astfel de idei de joaca. Felicitari si multam pentru idei!
Doresc insanatosire grabnica tuturor pepenasilor bolnaviori!!!