Pepenasi de iulie - august 2008 (157)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Buna!!!
Eu scriu rar, nu sunt foarte bine dispusa din cauza de greturi interminabile...la pachet cu nervi
Biberonul am scapat de el de vreo 3 saptamani, Clara bea lapte incontiunare toata noaptea dar din cana cu cioc cu o gaura de zici ca-i robinet.
Suzeta sau "dutzi" e folosita doar la somn regula impusa de mine ca daca ar fi dupa ea ar tine-o tot timpul, plange daca incerc sa o iau dar i-am spus sa o arunce in pat cand se trezeste ca sa o dau jos si asta face...e ca un fel de joc.O sa o pastram pana cand terminam cu dintii.
Dormitul Clara a dormit leganata pana la 10 luni de nu mai stiam de mine..acum la pranz o pun in patutz si plec ii deschid radio si ea adoarme singura.Seara ii dau lapticul si la fel adoarme singura.Va spun sincer ca nu credeam ca am sa apuc ziua asta.
SURSU,DIDI sanatate la copilasi!!!
Vazut si eu poze frumoase frumoase!!!
Va rog daca tot cautati jucarii pe net si daca gasiti ceva legat de muzica, microfon sa puneti si aici..Clara vede copii cantand la Tv si canta si ea...chiar canta.Numai zic ca ma inteleg cu ea din ce in ce mai bine.Spune foarte multe cuvinte si chiar le leaga.(cioaraaaa)
Gata cu pauza mea de bine

7+ CLARA ANDREEA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

SURSULA,multa sanatate lui tudorel!
DIDI,multa sanatate aidei!
TECKY,multa sanatate ralucai!

ma gandesc si eu cu groaza ca vine sezonul virozelor...bine,n am asa motiv intemeiat de groaza,ca nu s extrem de bolnaviciosi,dar ultimul episod cu cris cu glicemia 40 m a speriat teribil...

eu de mos craciun ii iau lui cris un cart cu pedale,iar lui codrin cred ca o masuta de lucru[de care sa beneficieze si cris].nu le mai iau jucarii ''marunte'' pt ca au extrem de multe si nici nu le baga in seama.iar de mos nicolae lui cris o sa i iau niste carti cu dinozauri,caini.lui codrin inca nu stiu ce sa i iau de mos nicolae,ca nu i pasionat de jucarii,iar de carti nici atat.stiu ca ,cris la varsta lui recunostea animale pe carticele,codrin nici macar nu asculta cand incerc sa i spun cine e in carte.
de cand se trezeste merge la bucatarie si cere o lingura de care nu se mai desparte pana seara,pana si afara iesim cu lingura.nu stiu ce l a apucat.
in parc se joaca cu toate betele si fuge in toate partile.la tv nu se uita,nici macar la reclame,doar cand mai aude ceva care sa i atraga atentia mai arunca cate un ochi.in schimb,facuse o pasiune in a l stinge,asa ca l am dat mai in spate,sa nu mai ajunga la el.

e disperat,dar disperat dupa taica sau si de cand se trezeste se urca peste sot in pat si l pupa,il papa ca un catel[inclusiv il linge]si toata ziua e umbra lui taica sau.daca pleaca si l vede e jale,urla sfasietor si l striga.si vrea sa l tina f mult in brate,iar cand il lasa jos se enerveaza si se arunca pe spate de nimereste cu capul in cine stie ce obiect...

de mancat mananca f prost,nu mai vrea nimic nepasat,doar poate o bucatica de paine.nici macar biscuiti,cascaval,banana,chestii pe care le mai manca inainte.in schimb,baloseste la greu la kinderul lui cris si cand ii da cris sa muste,musca juma de prajitura de se enerveaza cris,asa ca i am mai luat si lui[recunosc cu rusine].

repeta f multe cuvinte dupa noi,mai nou il striga pe cris ''chiti'',piticii sunt ''pitii'',iar parapanta[care a devenit un fel de bau bau ] e ''panta''.

acum il gadila pe cris si asta rade de nu mai poate.
acum cateva zile l a lovit iar cris la nas[i a dat cu usa n fata,din greseala] si peste noapte iar i a curs sange din nas destul de rau.cred ca are vreun vas de sange spart la nas ca e al treilea episod de sangerare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Devin paranoia . Deci: azi-noapte am chemat salvarea cand avea Aida 39.1, ca nu suntem obisnuiti cu de-astea si ne panicam. Doctorita i-a prescris antibiotic, panadol alternat cu nurofen (dimineata, la pranz si seara) si supozitoare cu novocalmin pt febra peste 38. Nu sunt de acord cu antibiotic si nici cu novocalmin, asa ca am zis pas. L-am sunat azi iar pe pediatru si a zis ca ok, daca tinem febra sub control cu antitermice, sa nu ii dam antibiotic. Numai ca inlocuind novocalimnul cu paracetamol abia acum mi-a picat fisa ca primeste paracetamol si de la Panadol si de la supozitoare, deci prea mult! Dimineata cand se trezise avea 38.6 asa ca i-am pus supozitor, dar i-am dat si panadolul cum era prescris! Heeelp! Ce se poate intampla daca i-am dat prea mult paracetamol? Supozitoarele sunt de-alea mici, de 125 mg paracetamol, dar totusi...

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Didi,

se da un anumit nr de miligrame parca in functie de kg. Calculul cel mai bine sa ti'l faca pediatrul ca sa stii exact. Ulterior imparti tu in ce iti e mai comod, supozitor sau suspensie.

SAnatate

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Didi calmeaza-te in primul rand! Da-i Panadol alternativ cu Nurofen asa cum ti s-a prescris, nu-i chiar ata e baubau si la voi chiar e cazul. Acuma io personal, daca febra trece de 39 timp de mai multe ore si nu scade cu antitermice, as fugi la spital, nu neaparat sa va interneze, dar macar o hemograma din degetel sa va faca, sa vedeti daca e viral sau bacterian.

Ai grija sa fie hidatata! FFF important! Daca nu vrea sa bea lichide chiar e cazul sa mergeti la spital sa va puna o perfuzie ceva. E nasol in spital dar riscurile-s mai mari decat sa o tii acasa.

Tine-o in pampi, eventual baita cu apa calaie sau invelita intr-un scutec ud (eu doar asa am reusit data trecuta sa-i scad temp lu Nancy dupa ce ma chinuisem cu toate paracetamoalele, novocalminurile si ibuprofenurile posibile)

Sanatate multa si uita-te si la the big picture, daca Aidelu e moale, apatica sau foarte altfel decat de obicei io zic sa mergeti totusi la un spital...

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Bun, acum ca m-am descarcat, sa va povestesc ce faceam noi azi-noapte incepand de la ora 1 cand Aida avea peste 39: ne ceruse ea lapte si asa am ajuns sa ii punem si termometrul daca tot se trezise. Si s-a trezit de tot. Apoi a venit si doctorita si na, Aida a fost sociabila cat a fost, dar in final ii tot zicea PA ca sa plece, ca daca nu pricepe omu'... . Si dupa aia sa te tii, Aidelul ne aducea carticele sa ne arate animalele si obiectele (ii place sa o intrebam noi ce e asta si ea sa raspunda ) - asta desii stinsesem lumina, ceva-ceva tot se mai vedea. Ba ne cerea banane, ba vroia muzica populara la tv pt ca ii place sa danseze pe asa ceva si sa pocneasca din degete (ma rog, sa incerce sa pocneasca), se ridica in fund sau in picioare si dansa cu papusile in brate, ba nu stiu ce mai vroia si uite asa am tinut-o pana pe la 3 jumate noaptea cand a adormit in sfarsit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Didi referitor la dozaj: io facusem un calcul si era cam asa:
Panadolul are concentratie 25mg/ml. Doza recomandata (in prospect) de panadol pt 18 luni e 7 ml/administrare, max 4 administrari pe zi.
Un supozitor de 125 mg de paracetamol = 5 ml de Panadol.

Deci, 25 x 7 x 4 = 700 mg/zi max de paracetamol. Ati depasit deja? Daca da, baga Nurofen, dar nu mai devreme de 2 ore de la ultima administrare de paracetamol

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Multumesc pt raspunsuri fetelor
Boti, nu am depasit, azi avem pana acum 2 supozitoare de 125mg si 1 panadol 5 ml, deci practic 3 doze per total. Problema mea era ca ii dadusem simultan si panadol si supozitor. Dar per zi e ok.
Oricum, 38.2 - 38.3... suna mai rezonabil; plus ca e in fundulet deci se mai scade ceva.
Lichide bea... apa nu prea mult (dar bea de nevoie) dar a vrut lapte la greu azi-noapte. A baut inainte de culcare, a mai baut la 1 noaptea si la 7 dimineata. De fiecare data peste 200 ml.
Cat despre stare ei, nici vorba de moale, apatica sau mai stiu eu cum. E in plina forma, vesela nevoie mare, nici n-ai zice ca are febra. Plus ca mananca bine. Si nu tuseste, nu-i curge nasul, nu e ragusita; diagnosticul a fost amigdalo-faringita parca ("rosu in gat" cu alte cuvinte ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MADA - ia arata elefantul care arunca fluturi. Ar fi de mare efect si la noi! As lua ceva de genul asta pentru acasa. Pentru Craciun adica efectiv 25 decembrie, nu suntem in tara, deci asta alta dilema, sa fie ceva usor si putin voluminos, sa se poate cara

BOTI - multam de idei. Faine cartile. La 28 de lei sunt rezonabile, desi 12 pagini sunt cam putine dar na... Nici cu carti nu vreau sa ma incarc, deja ma gandesc cum naiba o sa transportam ce avem deja, cand om pleca (si nu mai e mult, maxim 5 luni...) Deja avem ditamai colectiile Elizei, cred ca numai alea cu 50-60 de kile... Dar e musai sa le luam cu noi, macar pentru ca sunt in romaneste...
Revistele alea le stiu, sunt tare misto, cele in franceza. Si noi luam Tobogan. Super jocuri in interior. Si ieftine revistele. Insa deja nu mai avem loc, o parte le-am aruncat deja. Eliza s-a apucat singura de franceza, a vazut ca mama ei este delasatoare I-am luat tot de la librarie.net un CD cu "primele mele cuvinte in franceza" si sa o vezi ce frumos pronunta, numara pana la 10, stie deja o multime de cuvinte.

TRULI - la dinti si la greutate ne asemanam cat de cat, la inaltime nu. Erika are deja 83 de cm, dar abia are 10 kile. I-au aparut si caninii de jos de ceva vreme, dar nu s-au pus pe crescut, doar se vad.
Spor la muncile intelectuale!

ATeBeule, super haios Nicolas mergaretul. Vad ca face ceva ture! Erikai i-a trebuit o garamada sa mearga asa bine. Cred ca este reversul faptului ca a mers destul de repede. Abia dupa vreo lua isi tinea oarecum bine echilibrul.

OANA - eu n-as face nici pentru noi vaccinul! Nu prea am incredere in el, abia a aparut, nu este testat, au spus explicit ca NU este testat pe copii! Parca mi se pare mai optimista varianta unei saptamani cu febra si gripa nasoala decat cine stie ce efecte in timp ale unui vaccin netestat... Nu stiu, acum asa gandesc. Vom mai vedea pe parcurs... Mai bine le tin in casa nene si basta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

BOTI - batutul halvitei... Eu stiam ca e obicei macedonesc. Seamana cumva cu pinata.

Mergi la inceput