Pepenasi de iulie - august 2008 (157)
Raspunsuri - Pagina 8
Didi81 spune:
Oana, vaccinul ala nu-l facem nici noi, daramite Aidei...
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Biribu spune:
ola fete!
Gini puuuup ca intrebasi de noi! ce face febletzea mea, mai plinge dimineatza?
am fost ocupati, am si sarbatorit duminica ca e si ziua mea, de-astea.
Didi eu am mai zis, paracetamol/panadol se calculeaza doza in functie de kilele copilului si nu de virsta, si apoi ai grija sa nu depasesti. daca e febra mare bag-o la apa, nu te mai panica.
scopul nu e sa ai un copil afebril, ci sase simta un pic mai bine!
Truli ai nostri baieti or fi frati (de cruce ) ca si al meu e obsedat de peria de wc, si tot ce exista prin baie de fapt
el saracul spala pejos intr-o zi cu peria aia, si era asa de fericit crezind ca face ceva bun...
subiectul zilei vad ca e suzeta: eu sunt tot din echipa relaxata si mai ales acum cind mai sunt dinti de iesit mi s-ar parea o cruzime sa-i iau copilului consolarea. e drept ca in timpul zilei nu prea o folosim, ca uita de ea si nu i-o ofer, dar la somn o cauta si nici nu ma gindesc sa i-o refuz. stiu de la anna ca nu de-aia se scoala ei, cind nu mai e suzi tot se va scula din diferite motive.
Mada acuma sa ma iau de tine: da ce va trebe nene chiar asa o tona de jucarii??? zau, acuma daca gaseste fiecare un singur pachet sub brad e o tragedie? ca ei oricum se bucura la una singura, cind sunt multe se cam pierd... eu ascund din jucarii ca nu le mai baga in seama oricum, si uita, si asta as si face cu Ami, da-i ceva de prin dulap care sa nu-l mai fi vazut, ca nu stie ea ca-i nou din magazin sau nu, si chiar nu mi se pare o tragedie. plus ca multe de la Ari de-abea acum le va aprecia si intelege.
eu sincer cred ca noi cumparam pt noi in principal, si nu pt copii
pup
Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)
ooka spune:
salu
legat de intrebarea Oanei, ma intereseaza si pe mine daca are cineva vreo parere avizata de la vreun virusolog sau stiu io ce alt medic cu competente in virusi si epidemii.
Eu am vorbit cu cineva de la matei bals si mi s'a recomandat sa il fac. Pericolul nu ar fi acum ci in decursul a doi ani pana cind epidemia s'ar incheia, pentru ca virulenta ar creste si virusul ar fi mult mai violent.
astept pareri
mami de Sofi
ankalaura spune:
OOKA - eu cand il aud pe nenea Cercel vorbind cum vorbeste, ca sa zicem sarumana daca o sa fie numa 30 de mii de decedati - ori na, pentru moment, la Bulgarica sunt 8 morti la peste 150 de mii de infectati... - sau cand zice ca se incepe "vaccinarea in turma", mi se ridica parul in cap si imi vine sa ma duc sa ma emigrez mai repede... Si nenea cercel parca era la Bals dom' director pana sa il ia astia la minister ca sa se joace cu jos demisia sus demisia.
Al lucru interesant e ca STIU EI BINE ca dupa 2 ani tece epidemia. Oare cum au calculat? Nu cumva stiu si daca cresc preturile la imobiliare? Ca nu mai vand acu' apartamentu. Mai stau La fel de bine stiau ei si cu criza si cu restul...
Deci eu daca ascult de vreo parere, cu pardon va spun, aia NU o sa fie parere romaneasca.
Momentan, dilema mea nu e atat legata de vaccinul in sine, cat de vaccinul romanesc. (Edit: romanesc, sau achizitionat in Romania in imprejurari bizare.) Si pana nu vad un prospect si niste pareri emise cumva IN TIMP, nu ma grabesc sa ma reped la intepat. Apoi, poate ne imunizam natural mai repede de doi ani, sa n-apuce virusu' sa se faca al naibii, si dupa aia sa fac asa si asa la nea Cercel
ankalaura spune:
Si, daca nu ati citit:
La noi se cumpara pentru www.adevarul.ro/articole/bazac-romania-imunizeza-copiii-impotriva-gripei-a-h1n1-cu-vaccin-refuzat-de-polonia.html" target="_blank">vaccinare, doze refuzate de Polonia
www.adevarul.ro/articole/polonia-acuza-producatorii-de-vaccinuri-impotriva-a-h1n1-ca-nu-isi-asuma-raspunderea-pentru-efectele-secundare.html" target="_blank">De ce au refuzat altii dozele
ankalaura spune:
Aa, si mai cred eu una. Cre' ca indivizii din laborator au dat rateu cu virusul asta, cre' ca il vroiau mai al naibii si nu le-a iesit din greseala. Si acuma cre' ca se straduie sa il faca mai al naibii, cre' ca au pe lista de obiective in urmatorii doi ani. Daca nu, gasesc ei alta.
Adica cum, toata vara, cand circula milioane de indivizi de colo colo, nu s-au mai intamplat explozii de-astea de gripati. Si acuma, cand e "pe vine" vaccinul, hop, sutele de cazuri zilnic.
Eu cre' ca e facatura, si daca e facatura, nu ne iarta ei nici vaccinati nici nevaccinati. Doar ca, dupa caz, rezulta ei mai bogati sau mai putin bogati.
Acuma, evident, nu bag eu cutitul in toata stiinta vaccineasca, dar prea mi se pare "pe genunchi". Personal mai stau sa mai vad ce o sa mai fie....
katalyna spune:
e posibil sa ii curga mucii, sa tuseasca si sa faca febra (de asta stiu) de la dinti? n-am scos copila asta de o saptamana din casa si toata noaptea trecuta a tusit, azi a facut si-un 38.9
eu l-am intrebat pe stanciu de vaccinul asta pentru david si a zis pe un ton taios 'in nici un caz' ca nu e testat si ca el nu l-ar face copilului lui. imi zicea o prietena ca a fost la stomatolog si dr i-a spus ca are copil de scoala si ca ar fi obligatoriu sa le aca vaccinul asta, dar ca ea nu vrea, insa cica s-ar face dosar penal mi se pare o tampenie, eu una cred ca as iesi in strada isecunda doi. mai bine ar avea ei grija cine intra in tzara si sa faca niste analize mai amanuntite si ne-ar lasa cu vaccinurile lor comandate si cu bolile lor inventate in laborator
nici eu nu vreau sa le mai iau multe jucarii pentru ca david de expl nu se bucura de ele, nu stie ce reactie sa aiba cand vede atatea, asa ca ii iau una si buna adica ce-si doreste el.
didi am facut si eu o pocinoaga de genul, eu in schimb i-am pus un supozitor de 250, aveam in frigi si pt david si pt ea si cand am aruncat hartia la gunoi am vazut ca-i dadusem doza lui david, n-a patit nimic atunci, insa am stat cu frica.
mcoca spune:
Boti, Maya are o perioada mai fotbalistica asa, nu o intereseaza sa-i citesc, nici cartzile care ii placeau sa le rasfoiasca nu o mai intereseaza ... asa ca no reviste deocamdata
Kata, NU, NU. Nu se face febra mare de la dintzi. Asa o stare subfebrila, atat. Niic poveste de muci si alte alea ....
Vicky si Printzesone
katalyna spune:
mcoca, mersi mult pt raspuns! poti sa-mi explici si mie care e faza cu nurofenul si de ce acolo nu-l recomanda nimeni la bebelusi? am mai intrebat si mai in urma dar n-a vazut nimeni