Pepenasi de iulie - august 2008 (157)
Raspunsuri - Pagina 5
Didi81 spune:
L-am sunat aseara pe pediatru si ghiciti ce ne-a zis sa ii dam... Panadol
Oricum, azi-noapte a avut 39
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
bujo spune:
Eu am luat mai demult Libero dar era prea micut pt chilotei, inca nu mergea si iesea pipi pe langa si n-am mai luat. Am luat acum Pampers dar ma enerveaza ca astia n-au scoci si nu stau adunati. Acu daca zici ca 23 lei e punga de 24, park nu e totusi asa mare diferenta de pret. Dar nu am vazut alta firma decat Libero si Pampers.
bujo mami de Filip
Didi81 spune:
Noi am folosit chilotei Libero cand era Aidel mai mica, pe la 8 luni, si am fost multumita. In ultimul timp am folosit doar scutece normale Libero, dar cred ca o sa mai reincercam si chiloteii.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Kimmy spune:
Neatza fetele!
Vad ca vorbiti de olita.Daca stau si ma gandesc la rece...eu sincer nu cred ca suntem pregatite pentru pasul asta.In schimb toata lumea ma innebuneste ca e fata mare,ca vaai dar ele de la nush cate luni deja puneau copilul la olita si facea,si asa mai departe.Si recunosc cu rusine,ca uneori ma las convinsa .
Eu am mai incercat periodic s-o pun pe olita,si mai nou refuza categoric,ba chiar se face ca un batz si se apuca sa planga.Cand am vazut protestul asta,am incercat s-o pun direct pe wc ,si spre surprinderea mea,era chiar incantata(probabil pentru ca m-a vazut si pe mine ca acolo ma pun).Am observat ca dupa ce o pun si-i spun sa faca pipi/kk,zice si ea kk,si chiar se screme.Nu a facut decat de vreo 3 ori in schimb,mai ales pentru ca desi vrea s-o pun,nu are stare sa stea mai mult de 2-3 minute.O sa cumpar un reductor sa vedem daca o sa stea mai mult.Oricum,chiar daca o pun,inca nu renunt la scutec,pentru ca eu n-am rabdarea si nervii s-o vad toata ziua pipilita,mai ales acuma,iarna
De azi incerc s-o dezvat si de suzeta,ca prea mult o molfaie.Cateva zile pe timpul zilei,apoi incet incerc si la somn.
Cat s-o las la desene?Ca daca e dupa ea,toata ziua trebuie sa mearga.nu sta tintuita non-stop,dar destul de mult
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
AnnaBaby spune:
Neata fetele.
Eu sunt foarte relaxata in privinta problemelor discutate - pampers, suzeta, biberon, etc. Sa le foloseasca cat vrea ea, mie imi e comod si nu am de ce sa ma chinui sa schimb ceva deocamdata. Am eu altele pe cap, cum ar fi refuzul de a manca, de exemplu. Azi dimineata iar a frunzarit prin mancare fara sa ramana cu mare lucru in stomacel.Adica a baut 100 ml de lapte(fara cereale ca alea nu sunt bune) , si apoi a gustat niste cascaval, o maslina (da' nu intreaga), o bucatica de muschi si o lingurita de iaurt! Sunt eu nebuna?
Anna si Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
sursula spune:
Buna dimineata!
Of DIDI, si noi suntem in continuare cu febra mare pe care o tinem sub control cu antitermice din 4 in 4 h:(Are amigdalita acuta.Mamici eroine cu 2 sau mai multi puiuti ,eu nu pot sa nu ma gandesc inca o data ca nu as face fata la suferinta multipla.Ma doare sufletul ingrozitor sa-l stiu bolnav!si a propos:
ATB-ce burtica frumoasa!!!
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
monalac spune:
in primul rand,LA MULTI ANI[ca de obicei,scuze pt intarziere]pt toti care si au sarbatorit ziua de nume!
din ce retin eu,GABRIELA SI MIHAITA DE CRISTINA!
gabriela,ce mai faci?ca n ai mai intrat de mult.
sa mi dau si eu cu parerea-codrin e dependent de suzeta si asa a fost si cris la varsta lui.si pe strada cere ''tata'' si daca nu i o dau face scandal.lui cris i am luat o pe la 2 ani si ceva,cand facuse niste afte in gurita si n am avut probleme,i am explicat si a doua zi deja uitase de ea.la codrin voi face la fel,abia cand va intelege i o voi scoate,adica atunci cand va fi capabil sa inteleaga explicatiile mele.
pana atunci n am nicio sansa,decat sa l fac sa urle ore n sir,pt ca e f perseverent daca vrea ceva,nu tace pana nu obtine...
la olita nu l am pus,desi spune aproape mereu cand face caca,am incercat de fapt o data si n a vrut sa stea,asa ca n am mai incercat.acum e si destul de frig in casa,plus ca am covoare peste tot si daca le pisuleste se impregneaza mirosul in ele.operatiunea asta am zis ca o voi declansa prin aprilie mai,aproape de 2 ani.
de adormit adoarme numai cu mine,mangaindu ma pe mana de 1000de ori,pana il ia somnul.
sa va zic din fazele lui codi-cris mananca dimineata paine cu miere.codrin vine dupa mine la bucatarie si incepe sa zica''pite,pite'',aratandu mi spre cosul cu paine.ii dau,ia o felie de paine,se duce la jucarii,ia o farfuriuta de plastic din jucarii si f tacticos isi aseaza painea pe farfuriuta si incepe sa manance si el precum cris.am murit de ras.
ANA A ,insanatosire grabnica!si succes cu operatiunea olita!
revin.
boticelina spune:
Bujo daca vrei ieftinaturi totale cred ca trebuie sa te uiti dupa scutece facute sub marca proprietara a diverselor magazine, astea de obicei sunt cele mai ieftine (Clever la Billa, Real nu-stiu-cum la Real, Babylove la DM etc.) Si daca vrei si chilotei cred ca cel mai fezabil e sa ai 2 tipuri de scutece in casa, chilotei pentru zi/joaca/iesit afara si normali pentru somn de amiaza/somn de noapte. Doar asa cred ca ajungi la cel mai rezonabil raport pret/utilitate/tip de scutec...
Didi, te cred ca esti speriata mai ales ca Aidelul am inteles ca nu a mai experimentat asa ceva pana acum. Ce v-a zis pediatrul? De la ce ar putea fi? Io parca stiu ca in afectiunile cauzate de bacterii creste temperatura asa mult, in cele cauzate de virusi nu trece de 38.5 Pupam pisoiul sa se faca bine
[b[Kat ca sa scrii linkul sub cuvant trebuie sa scrii asa (fara spatii) [ url = " jhgjfhgie(carnatul copiat din browser) " ] aici [ /url ]
Iza eu cred ca uitatul la TV trebuie limitat la max 15 minute de 2 ori pe zi la varsta lor. Am citit ca atunci cand se uita la televizor, undele neuronale au un pattern ciudat, intra intr-un fel de transa, intalnita doar in episoadele de somnambulism, si cica nu-s benefice pentru dezvoltarea lor intelectuala. La varsta asta cel mai bine se invata prin interactiune cu parintele/alti copii.
Sursu nu te-ai gandit sa vezi si un homeopat pentru episoadele de imbolnavire ale lui Tudor? Ca parca prea survin unul dupa altul, poate ajuta altfel o abordare sistemica, nu prea ma pricep, dar vad ca la noi pana acum au funcionat foarte eficient homeopatele si copilul nu poate fi influentat fiindca nu intelege ce i se da (deci nu-i placebo).
suzi, bibe eu n-am niciun gand sa le scot pentru ca face uz nu abuz de ele. Adica suzi e buna la culcare, din bibe bea lapte ca are coarne si si-l tine singura. Nu chiraie tragic dupa niciuna daca nu e, adoarme si fara suzi, poate sa bea si cu cana/sticla cu tzutzuroi.
Monica si gargaritza Nancy[/b]
blog revival - chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
pica1 spune:
ATB ce tare e Nicholas cum merge cu miinile pe sus. Si Sebi cind a inceput sa mearga le tinea in sus, dar parca nu le ridica mai sus de nivelul umerilor. Am vazut ca ai gasit si nume pentru al doi-lea baietel. Sa fie sanatos si fortos Denis Alin.
DIDI ce face Aidelu? E mai bine?
Eu ma pregatesc sa imi iau copilul si sa mai iau inca un copil si sa ma duc la dentist. Sincer nu am nici o tragere de inima ca este in partea opusa a orasului si stam fix 10 minute, iar pe drum cred ca o sa pierdem 1,5 ore.
ankalaura spune:
BUJO / BOTI - asa draga, luati in calcul rentabilitatea. Ca daca dai 23 de lei pe 24 de bucati, iesi mai rau decat daca dai 50 de lei pe 60 de vbucati sau whatever
Dar intr-adevar, aia din DM sunt mai rentabili la pachetele mari, am luat si noi, dar nu mai stiu cat am platit si cate bucati erau, dar erau categoric sub 1:1.
De la DM mai iau servetele umede cu 6 lei 20, pachetul ala mare, cate bucati or fi in el..
MAI3 - teoretic as fi de acord cu parerea ca bebe tre' sa ia decizia de renuntare la diverse, dar la suzeta nu cred ca se aplica, n-are bebe atata discernamant incat sa constientizeze ca isi poate stramba dinti tot tinant suzeta in gura.
Eu am decis sa nu intentionez sa scot acum suzeta, dar sa nu o las tot timpul cu ea. Ma ajuta la somn. Dar in viitorul destul de apropiat vom renunta la ea. Asta ma streseaza, tine destul de tare de ea, si mi-e sa nu i se strambe dintii, sau mai rau, sa ramana cu reflexul asta de inclestat dintii noaptea si apoi sa stau sa ii fac gutiere cum fac cu Eliza si in ziua de azi...
BOTI - sa stii ca si la noi e nenorocire cu cartile! Poa' sa nici nu aiba poze! Si iti dai seama ce de-a treaba are la biblioteca Elizai..
Cu cadourile - la noi e mare dilema, ca multe chestii deja avem, de exemplu avem tot felul de instrumente, orga, chitara (aasta chiar e super de super, Barbie cu carduri cu melodii, faci karaoke la ea, e super!), avem saxofon, ba chiar avem si un nai, si normal ca avem muzicuta, xilofon, fluier.... Deci zero alte variante
Papusi... avem o tona. Carucior... avem chiar unul grozav, ala "serios" cu copertina de la Biemme... Ponei.. o herghelie intreaga. De creatie... tone. Plasteline... setul de anul trecut are 25 de culori! Chiar NU STIU ce sa le mai luam.
DIDI - bai eu cre' ca pediatrii ne citesc forumul