Pepenasi de iulie - august 2008 (157)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Mai nu am reusit sa recuperez azi mai nimica, , ca a venit Flo mai devreme si am avut program de familie cu gagicile, plus treburi prin casa.

Am vazut ca ati mai pus poze la albumul de 1 anisor daca mai e vreo cineva care nu a apucat sa puna nui problema, puneti cand reusiti si scrieti sub poza ca e noua si stiu sa o descarc si pe aia si gata. Zilele astea il termin si filmuletzul.

Olitza
, na dupa caz dupa copil dupa parinti, aici ei zic ca de la 18 luni incolo poate fi pregatit copilul pt toilet training da sunt copii care abia la 3 sau chiar 4 ani au fost gata.
Helath visitorul aici recomanda sa faci un test il lasi in chilotei si vezi ce si cum, daca face pisu mai mult odata la diferentza de o ora doua inseamna ca e in stare sa se tina si puteti incerca daca face putin si des se recomanda sa ii mai lasi o luna doua si sa incerci din nou. Eu am vrut sa o invat direct la toaleta sa sarimpeste olitza ca oricum nu i-a placut deloc am cumparat reductor cel mai simplu si o treapta separat nu chestii cu animaluri si etc si mega colorate si flashy cat mai simplu iam aratat ce se face cu ala pt ce e oricum dinainte de asta ii aratam ce se face la toaleta ca facem pishu si tre saa ne stergem si tragem apa etc ne spalam pe maini zi de zi pana sia dat seama ca e ceva normal si toata lumea merge la toaleta si apoi am inceput sa o pun pe ea am luat reward chart de ala cu abtibilduri, si in vacanta de vara in 3 sapt eram toilet trained complet am scapat cu numai 3 accidente mai majore asa imn rest cativa picuri de vreo cateva ori in graba dar a fost numai bine ca era vacanta si afara nu am avut pb deloc cu ea sa tinut pana a avut unde face, am inceput cu iesiri mai scurte prin zona apoi incet incet mai departe si tot asa.

Cu suzeta aici ei zic in genere sa fii sincer cu cei mici nu de genul a furato catelul a disparut etc ci le iei ii explici acuma esti mare iti strica dintisorii etc le aruncati la gunoi, o sa planga o sa se dea cu fundu de pamant o sa fie mai greu o perioada dar e numai o chestie de comfort si daca va tineti tari incet incet trece.

Na sorry tre sa fug sa reusim si noi sa papam ma apuc de film in seara asta deci cine mai are puneti sau dati semn.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Moni - sa stii ca si eu ma gadeam tot la mine, drept sa spun; insa tu ai un motiv mai serios ca mine, anume burtica Eu sunt doar egoista, si atata tanjesc ... sa adoarma repede, macar cand doarme sa ma mai ocup si de Eliza exclusiv - asta cand nu am de spalat vase, calcat rufe, gatit, etc

In rest, la cat tipa, pac ii pun suzeta, tipa mai putin, ca am capul toaca nene...
Eliza nu a servit suzeta. Insa a adorat biberonul si am scapat greu de el. Erika nu se atinge de bibe, adora suzeta. O fi fiecare cu ritmul si preferintele ei. Erika nu mai bea lapte, dar aia e, ii mai pun cu cereale si basta, bine ca mananca iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Boti unde gasesti mama chilotei cu 23 lei? Ca io am cautat peste tot si n-am gasit decat Pampers si Libero la 60 lei vreo 50 si ceva de bucati. D-astia cu scai mai sunt mai ieftini da chilotei ioc. Si vrem sa trecem la ieftineli ca Filip oricum are soriciu gros si nu se irita nici daca sta cu kk o zi intreaga.
Mona pozele tale mai vechi le am eu ca eu ti le-am pus pe Picasa.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

mi s-a prins laptele e tare si bun maine seara il fac, ca acum e prea tarziu.

Boti, 5CH e prea slab, ii trebuie 15CH la varsta ei ... Dar cu frecventza nu te pot ajuta (sigur e de 3 ori pe zi minim). Eu am folosit fara succes Camillia.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata ca acusi se lumineaza

eu nu folosesc nurofen decat ca antipiretic secundar sa nu o las descoperita pana se face timpul pt doza urmatoare de panadol, pt ca nu prea functioneaza. e un fel de "decat deloc..."

suzeta nu am niciun stres. atata timp cat am fost de acord sa o toscaie de la inceput trebuie sa fiu de acord cu decizia ei cand va vrea sa renunte. nici eu nu as fi de acord sa ma ia unu' repede sa ma las de fumat...da' stai bre...ma las cand am sa cred eu ca am de ce...pana atunci ea nu a avut parte de tzatza nici 5 minute si am considerat ca are nevoie de un astfel de atasament si asa a aparut suzeta sau "UNDI" in limbaj bebelusesc alexandresc daca noaptea o mai scapa si evident ca o mai scapa si-o ia singura. de obicei doarme cu 2 si le schimba intre ele. cam asta e activitatea ei "de adormit". cand vad ca vreti sa renuntati la suzi ma intreb daca nu oi fi denataurata ca eu imi fac probleme ca nu am vadut suzete mai mari de 18 luni si ce ma fac eu din decembrie

activitati bebelusesti - stau de vreo 3 zile si caut jocuri/ stimulente/ etc cu bebelusii. am aplicat:
- sortat in cutii diferite cuburi pe culori
- am pus o bucata de placaj pe marginea canapelei + sprijinita de podea si am facut un super topogan. i-a placut atat de mult ca se tinea de buci cand l-am strans de la cate ori a dat cu fundu de podea ca pernuta pe care i-o pusesem pe jos nu a rezistat mult
- am pus o patura peste o masa si ne-am facut casuta dedesubt
- ne-am jucat de-a tunelul pe sub canapea - mai mult ea ca io...
- am dat diferite jucarii pe topogan ca e f fain cum fac POC
- printr-un tub de la hartia igienica am bagat bile, mingi, creioane, etc - ii place f mult sa bage lucruri cat mai mici in spatii si mai mici.
- pe maine urmeaza sa ii desenez 10 dintre jucariile ei, fiecare pe o coala individuala, si sa i le arat separat si sa o ondemn sa imi aduca jucaria respectiva.

a fost extrem de incantata de fiecare joc in parte. se vedea pe fata ei ca abia asteapta sa vada ce mai pune mami la cale aaa...iar de jucat cu cuburi, culori, pensoane, etc incercam sa ne jucam la masuta ei si asa toata atentia ei este acolo si se concentreaza f bine pe ce facem.

olita - stie f bine la ce foloseste, se aseaza pe ea imbracata si se face ca face kk, o aduce, stie cum o cheama, da' atat. daca e sa ii dau chilotii jos sa stam pe oala nu vrea. pt mine e de ajuns ca stie la ce foloseste pt varsta ei.

din ciclul "ultimele cuvinte achizitionate" - CANTA = TELECOMANDA pt ca de fiecare data vrea pe muzica ca sa danseze. super asociere a facut baby meu

ma duc sa ii dau sa pape ca a strigat prin somn ACA (v-am zis ca la noi aca = creme de la creme...sa videm daca laptele intra azi in categoria asta)

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

BAi, sa vedetzi. Asta seara am vazut ultimul episod din nevestele disperate. Ei si Gaby isi angajeaza femeie de menaj. Respectiva femeie avea un PhD in matematica ghicitzi unde : Romania (era romanca si fugise si bla, bla).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Bujo la DM au scutece d-astea misto si ieftine. 23 de lei e pachetul cu 24 de bucati da' pe noi asta ne tine aproape o luna Jur ca-s la fel de misto ca Libero, au si scotchul ala la spate ca sa nu ti se imprasie prin gunoi, elasticul lateral e chiar mai misto decat cel de la Libero, si parca sunt mai hartiosi, respira mai bine pielea prin ei (lucru important pt noi...) Eu cu alea chilotel de la Pampers nu m-am impacat deloc, fi'mea are fundul mai "patratos" ca-sa-zic-asa, mereu ii iesea cate-o buca din aia Pampers (am avut mai multe modele, si simpli si cu ponei...)

Vic saru'mana, o sa caut si 15 CH dar vreau sa zic ca pana una alta chiar si astea au avut efect, a adormit fi-mea in 3 minute in seara asta, s-a cerut singura in pat, m-a tras de mana si s-a instalat pe pernuta De obicei trebuia sa stau cu ea vreo juma de ora ca sa adoarma...

Anka si noi, si noi suntem fani Panadol, nu cred ca i s-a dat Nurofen decat in spital desi am zis ca io nu doresc. Eu am si Eferalgan pediatric in casa, are concentratie un pic mai mare decat Panadolul, il tin pentru situatiile mai "situatii". Iar garga ar servi panadol la fiecare masa ca desert, il adora tremura carnea pe ea de incantare cand vede seringa albastra ma amuza total.

Mai3 super tari ideile, o sa pun si io cateva in practica. Si eu ma tot strofoc vi-a-vis de cadourile de Craciun, pana acum am decis ca vreau cateva carti si o jucarie. Fi-mea uraste televizorul, in schimb adora cartile, se duce singura in camera ei, se urca pe o servanta unde stau cartile si o uita DD cu cartile in brate. Daca sunt si eu sa comentam impreuna nu-i mai trebuie nimic. Si io care vroiam sa-i iau TV la ea in camera ...sa ma uit io eventual

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Bunaseara!
Urata vreme la noi,desi a fost cald a fost innorat si uraaaat, a mai si plouat,bleah!Vreau sa vina vara,sau macar sa vina si la noi zapada.
CAMY, bine ati venit acasa, am vazut si eu pozele cu frumuselul de flaviusCu lapticul te-au sfatuit foarte bine fetele, eu am tinut-o pe alexandra in primele doua saptamani aproape nonstop la san, si uite ca acum la un an si doua luni inca mai curge lapticul in valuriE foarte important sa bei cel putin 2 litri de lichide pe zi,de preferat apa plata si sa ai o dieta foarte echilibrata si bogata in vitamine,proteine,etc.Daca nu poti bea asa multa apa poti completa cu ceai de colici, eu luam vrac de la plafar, am baut doua trei cani pe zi, si n-am avut niciodata probleme cu burtica.
ANA_A, insanatosire grabnica!Deci cand ei nu mai vor pampersul e semn ca ar trebui imprieteniti cu olita zici? ca si alexandra de cateva zile cum se vede numai in pampers se enerveaza si trage de el si o taie prin casa in dansa goala.Plus ca eu am un mare chin cand o schimb de pampers, nu-i place si gata, asa ca ne stiu toti vecinii ca urlaa!
Postul, acum o sa tin numai miercurea si vinerea(recunosc ca ca nu le tin chiar pe toate, le mai si sar),insa au fost perioade cand tineam tot postul.Tu vrei sa il tii pe tot?Acuma sincera sa fiu, eu nu tineam post musai din considerente religioase, ci mai degraba pentru o detoxifiere a organismului.
BOTI, si noi avem olita din aia gen scaunel si esec total,oare sa incerc alt model? Eu scot olita, o intreb ce face acolo ,zice pipe,dar daca o dezbrac sa o pun pe ea nu sta.O foloseste doar ca sa se urce cu picioarele in eaIn schimb dimineata mergem impreuna la baie ,eu ma asez pe wc si ii zic ca fac pipi , si ii zic sa faca si ea.Se aseaza pe vine si face, uneori chiar si caca, dar in pampers.Daca am dezbracat-o si am pus-o pe olita nu mai face.
ANKALAURA, nici la ortodoxi nu trebuie musai sa tii cont de toate zorzoanele si parada.Eu sunt credincioasa,cred in dumnezeu, dar nu sunt genul care rup usile bisericii,credinta o porti in suflet,daca nu mergi la biserica si nu ingenunchezi in fata icoanelor asta nu inseamna ca esti mai putin credincios.De cand am fata am fost mai des la biserica pentru ca am impartasit-o pe ea,si cu ocazia asta am constatat cu stupoare cum il prosteste credinta pe om,si cum unii nu-si cunosc limitele, impingand credinta pana la parodie tragicomica
GALLYB, si alexandra e indragostita de periuta de dinti, daca n-are pasta pe ea, mi-o aduce si zice "papa",probabil ea isi imagineaza ca pasta aia de dinti e ceva mancare,si ea asa fericita cand ma execut.Eu n-am nici o sansa sa uit sa o spal pe dinti ca are ea grija sa-mi aminteasca
FLO, si tu cu musafirii?eu de vineri tot nu mai scap d eei, ba o matusa, ba un cumnat.Plus ca e si nepoata-mea la mine toata saptamana,ca s-a inchis universitatea de cand cu gripa asta porcina.da macar prezenta ei imi prinde bine ca asta mica o simpatizeaza tare si se mai joaca amandoua si apuc sa mai fac si eu un capat de treaba.
TEKY, si alexandra adoarme leganata de cele mai multe ori,dar nu pe picioare ci cu capul pe pieptul meu.Uneori adoarme la san dar asta se intampla din ce in ce mai rar.Eu nu m-am prea stresat cu leganatul, decat sa stau si sa astept ore intregi sa adoarma,am zis ca e mai bine asa si pentru mine si pentru ea.Uite eu am adormit leganata pana m-am dus la gradinita si chiar si acum, cand sunt foarte obosita ma legan singura ca sa pot adormi
MAITREY, super ideile de activitati,o parte le-am incercat si noi unele cu succes altele nu.Spre exemplu am incercat casuta din patura dar nu i s-a parut deloc interesant.Prefera sa se bage sub cearsaf cand trebuie sa mergem la nani si sa-mi faca bau Am incercat sa improvizez un topogan dar n-a vrut decat sa se catere pe el.I-a placut in schimb sortatul pe culori, a invatat sa arate care este rosul si albul,restul le cam zapaceste,dar deocamdata zic eu ca este suficient.Interesanta ideea cu desenatul jucariilor dar ce ma fac ca eu n-am talent la desen
Cadou pentru craciun noi ne-am hotarat sa-i luam o orga muzicala din aia cu picioare cu microfon si cu scaunel,mai ales ca am vazut ca se gaseste si in magazine, nu trebuie sa mai comand pe net si e si destul de rezonabila la pret.A vazut la nepoata-mea si a fost incantata ,nu se mai dezlipea de ea.Initial vroiam sa-i luam un calut ca se tot urca pe diverse obiecte si face calul,dar m-am gandit ca numai dupa ala nu mai cadea sa-si mai rupea gatul
Dar eu am alta problema, ce cadou ii fac soatei?Ia bagati ceva idei?As vrea ceva cu valoare sentimentale, ceva ultra impresionant,cu care sa-l fac praf.Anul trecut i-am facut cadou un test de sarcina pozitiv
Cu suzeta/biberonul,nu ma bag fiindca domnisoara mea n-a binevoit sa foloseasca,dar are tendinta de a renunta si ea la ceva:la cana cu pai in favoarea paharului obisnuit.

M-ai povestiti si voi ce mai fac pepenasii ,cum evolueaza,ca asa ce-mi place sa citesc!Ca sa nu mai zic ca ador cum "boteaza" ei unele lucruri

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna fetele

azi de dimineatza m-am culcat la 2.30 ca sa caut pe net girafa fiica-mii, vreau sa-i mai iau una la fel, a ei este galbena si asta de am vazut-o este maro ma gandesc sa nu ma agit degeaba si sa o refuze. este atat de atasata de girafa asta incat mi-e teama sa nu pateasca ceva (girafa) ca nu stiu pe unde-mi scot camesha ioanei de craciun vreau sa-i iau o chestie care canta gen pianina, insa nu ceva foarte sofisticat. lui david ii iau depoul thomas si cam atat. anul trecut i-am luat lui david un laptotp - http://www.shopmania.ro/magazin~online-jucarii~produs-laptop-super-notebook-bilingv-romana-engleza~p-5234604.html pe care nu se joaca, dar sper ca atunci cand chiar va stii neshte chestii sa-l atraga mai mult sau macar ioanei sa-i placa

camy daca iti place poti sa bei si lapte, ceai de chimen si anason, cam 2 cani pe zi ca dupaia te si umfli si faci si tzitzili ca ale profei

cred ca s-a discutat de mii de ori, dar va rog sa-mi explicati si mie babeste care e faza cu nurofenul, algocalminul, novocalminul. am prins eu ca nu e bune dar exact de ce si ce pot cauza, nu am priciput

si spuneti-mi si mie cum se pune link fara sa apara tot sirul ci doar 'aici'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Fetele, multumesc mult pt. complimentele la poze!

Azi nu stau la scris ca-s rupta,(si eu cu musafiri pana la 1 noaptea), dar va pun un filmulet sa va distrati de Nicholas cum face el primii pasi cu manutele pe sus, numai asa isi gaseste el echilibrul, e total!

Scuzati calitatea filmuletului, nu stiu de ce se tot inchide si deschide la imagine...

http://www.youtube.com/watch?v=U_XLL8fiRRg

Adriana 21+ Denis Alin si mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)

Mergi la inceput