Malpraxis?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Pai, na, mai Viviana.

Pentru ca, probabil cum deja ai aflat de la doctorita ta, chiar daca ai Rh negativ, sarcina nr. 2 e fara probleme (in absenta Rhogam-ului administrat la prima sarcina)

Nu este adevarat. Doar prima sarcina este lipsita de riscuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Accept, nu compar cu alte tari pentru habar nu am care este rata avorturilor in alte tari si chiar nici nu ma intereseaza.

In mediul rural nu suntem aproape de Evul Mediu. Ai sa fii surprinsa de numarul destul de mare de femei informate asupra contraceptiei. Ca nu iau in seama informatiile astea este alta poveste si o optiune personala.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Acum vreo 2 saptamani erau la spital 2 femei care asteptau sa nasca.
Una avea 14 sarcini cu 4 avorturi , cel de acum fiind copilul cu nr. 10 , iar cealalta ear la a 1-0-a sarcina.

Ideea este ca in cazul primei femei toti copiii au fost abandonati , si asta avea aceeasi soarta , ca ea n-are bani sa-i creasca.
Eu nu am apucat sa vorbesc cu ea , am vazut-o doar in salon dar o colega de-a mea a intrebat-o daca tot paraseste copiii de ce nu foloseste un prezervativ ca sa nu mai ramana insarcinata.
femeia a spus ca nu stie nici cum se pune. MOment in care colega mea i-a sugerat sa le spuna doctorilor ca nu vrea copii , ca-i leaga tompele sau sa mearga la un cabinet de planning si sa spuna cum a abandonat in spital 10 copii , ca ii vor da aia gratuit pastile si sterilet si tot ce trebuie.

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Eu cred ca este o falsa problema.
Testul de RH este in setul obligatoriu de analize in cazul unei sarcini dorite si la prima discutie cu orice medic ginecolog care urmareste o sarcina una din intrebari este a cata sarcina este, daca au existat avorturi si cate, de ce fel (spontane sau provocate).
Daca gravida se prezinta la medic nu cred ca exista riscuri.
Daca insa vorbim de gravide care se duc la spital in cazul sarcinii numai daca apar probleme sau cand stau sa nasca nu stiu daca mai este cazul sa discutam de inconsitenta. De fapt tot de inconsitenta e vorba numai ca nu de inconsitenta medicului ci a mamei.
La avort probabil ca ar fi profesionist sa se prezinte si riscurile pentru sarcinile viitoare in cazul unui RH negativ(poate se prezinta, n-am de unde sa stiu) dar cred ca este exagerat sa catalogam ca malpraxis faptul ca medicul nu prezinta niste riscurile din acest punct de vedere cand de fapt riscurile viitoare potentiale cauzate de avortul in sine, indiferent de RH sunt infinit superioare.
Si pe alea am impresia ca le prezinta orice medic. Sau poate sunt eu idealista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

viviana se mira ca multe mame nu vb. fiicelor lor despre Rh, dar eu raman la parerea ca sunt o multime de femei (mai ales peste 50 de ani), la tara si nu numai, care habar n-au de Rh.
eu zic ca exista inca multa lume in RO care la capitolul asta e in evul mediu, ca informatie si/sau mentalitate... fie ca ne place sau nu sa admitem asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Spui ca in Romania se fac avorturi pe banda rulanta. Compari cumva cu tarile din vest? Daca acolo nu se fac nu cred ca motivul este unul de ordin moral ci mai degraba o mai buna eduactie sexuala a tinerilor, problema care sper ca in timp sa se rezolve si la noi. Deocamdata mai exista chiar si printre femeile moderne cu acces la informatie, o categorie larga care prefera o educatie de genul 'sa faci sex numai cand vei fi pregatit sa faci copii, atata trebuie sa stii' iar in mediul rural suntem aproape de evul mediu - majoritatea populatiei acolo traieste.

accept92, deci tu, in mediu rural, ai in anturaj cel putin 10 femei care au optat pt. avort ca metoda contraceptiva la 10 medici diferiti?
Pai asta nu-i Evul Mediu. E curat secol 22 .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Eu cred ca este o falsa problema.
Testul de RH este in setul obligatoriu de analize in cazul unei sarcini dorite si la prima discutie cu orice medic ginecolog care urmareste o sarcina una din intrebari este a cata sarcina este, daca au existat avorturi si cate, de ce fel (spontane sau provocate).
Daca gravida se prezinta la medic nu cred ca exista riscuri.
Daca insa vorbim de gravide care se duc la spital in cazul sarcinii numai daca apar probleme sau cand stau sa nasca nu stiu daca mai este cazul sa discutam de inconsitenta. De fapt tot de inconsitenta e vorba numai ca nu de inconsitenta medicului ci a mamei.
La avort probabil ca ar fi profesionist sa se prezinte si riscurile pentru sarcinile viitoare in cazul unui RH negativ(poate se prezinta, n-am de unde sa stiu) dar cred ca este exagerat sa catalogam ca malpraxis faptul ca medicul nu prezinta niste riscurile din acest punct de vedere cand de fapt riscurile viitoare potentiale cauzate de avortul in sine, indiferent de RH sunt infinit superioare.
Si pe alea am impresia ca le prezinta orice medic. Sau poate sunt eu idealista.

Se pare ca si aici pe forum parerile sunt impartite in ceea ce priveste riscurile incompatibilitatii de Rh, de unde este clar ca fiecare si-a luat informatia din surse diferite si nu neaparat sigure. Eu stiu un caz concret si medicul i-a spus clar...nu avem ce face decat sa supravegem sarcina cu atentie, sa speram ca anticorpii nu apar si daca apar este posibil sa decidem sa scoatem copilul mai devreme. Ceea ce mie mi se pare deloc un risc minor, este un stres real si continuu pentru respectiva mamica. Observ ca in alte tari atitudinea este cu totul alta, indiferent de rezultatele analizelor se fac tratamente la un numar de saptamani prestabilit si nu se pune problema nasterii premature prin cezariana.

Dar vaccinul care ar trebui facut in primele ore de la nastere/ avort are efecte adverse? Problema mea este ca nu inteleg de ce nu s-ar face vaccinul oricum, astfel incat la urmatoarea sarcina sa poti evita niste griji. Stiu ca este destul de scump, dar poate femeia este dispusa sa il plateasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Xio, de acord cu tine, acum sunt solutii pentru sarcini la femei cu rh neg, chiar o colega e in situatia asta. In ce priveste consilierea psihologica eu consider ca e absolut necesara, cine gandeste altfel, gandeste fix ca un medic plictisit de la un spital de stat, vai, mama lui. Eu am apreciat foarte tare ca, aflandu-ma la un control cat eram gravida la Polizu (super infect spital, de altfel) o doctorita se chinuia (la modul cel mai propriu) s-o convinga pe o tipa de 40 de ani gravida sa nu avorteze. A durat discutia vreo 40 de minute si nu stiu cum s-a incheiat, dar tipa aia parea foarte hotarata, din pacate. Tot respectul pentru acea doctorita.
Nu pricep de ce se ajunge la dezbateri de-astea pro/con avorturi cand intrebarea initiala era alta.
Dar noi nu ne putem abtine, asa-i? Si cel mai tare ma irita faptul ca multe o fac absolut ipocrit (cunosc cazuri). Mie mi-ar fi jena.
Astept sa apara vreuna care sa dea un link spre un site monstruos care arata avorturi in direct, sange si alte dandiaconisme de-astea ieftine si balcanice.
A se nota faptul ca NU sunt pro-avort, dar nici extremista nu sunt. Nu pierd nici o ocazie sa incerc civilizat sa consiliez fete aflate intr-o situatie de genul, dar nici nu sar la gatul lor...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu nu prea inteleg un aspect.
Accept, daca una din multele tale prietene ajunse la avort ar afla exact atunci ca are rh negativ, ar pastra sarcina?

Tu stii care e chestia cu RH. De ce nu le informezi pe prietenele tale aupra TUTUROR riscurilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Dar vaccinul care ar trebui facut in primele ore de la nastere/ avort are efecte adverse? Problema mea este ca nu inteleg de ce nu s-ar face vaccinul oricum, astfel incat la urmatoarea sarcina sa poti evita niste griji. Stiu ca este destul de scump, dar poate femeia este dispusa sa il plateasca.

accept92, bine ca ai readus discutiile on-topic

poate ne lamureste cineva daca se poate face vaccinul in conditiile in care nu e intotdeauna sigur ca anticorpii anti-Rh nu sunt deja prezenti in organismul femeii.
iar vaccinul asta ar trbui sa fie gratuit. nu cred c-ar saraci spitalele, ca doar nu sunt chiar asa de frecvente cazurile astea, de prima sarcina expulzata (resp.pierduta) de o femeie Rh.neg.

Mergi la inceput