Malpraxis?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu nu prea inteleg un aspect.
Accept, daca una din multele tale prietene ajunse la avort ar afla exact atunci ca are rh negativ, ar pastra sarcina?



Nu stiu ce ar face ele, eu una nu as pastra sarcina dar dupa interventie as face vaccinul. Bineinteles daca nu cumva exista contraindicatii medicale. Valabil si in cazul unei pierderi de sarcina. Despre asta e vorba aici, nu este o discutie despre avort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

XIO, inainte de avort i se da pacientei sa semneze o hartie in care ii sunt prezentate riscurile imediate si cele pe termen lung.
Fa tu rost de aceea hartiuta si spune-ne cam ce scrie acolo. Asta ca sa nu mai vorbim vorbe.



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604



iar vaccinul asta ar trbui sa fie gratuit. nu cred c-ar saraci spitalele, ca doar nu sunt chiar asa de frecvente cazurile astea, de prima sarcina expulzata (resp.pierduta) de o femeie Rh.neg.



Vaccinul este gratuit.
Dar este destul de scump.
In conditiile in care la IOMC de exemplu nu mai sunt nici macar analgezice si e o saracie lucie, mi se pare cel putin nepotrivit ca vaccinul sa fie administrat gratis unor femei care practica contraceptia prin avort.

Despre cele care au pierdut sarcina nu discutam, deoarece nu fac subiectul topicului.



Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.


Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Violetan , nici asta nu este etic sa faci , sa convingi un pacient sa faca asa cum vrei tu , da medicc.
la spitalul la care am eu orele sunt multi dr. care nu fac avorturi, e si primul dr din Timisoara care a refuzat sa mai faca.
Dar nu conving pacientele cu nimic. I se prezinta optiunile si riscul si atat . ea alege.



***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Da, Xio, astea sunt extremele...ori medici prea insistenti ori nepasatori total. Ce spui tu e ideal; ar fi frumos sa fie majoritatea (macar) asa. Sa consilieze decent pacientii.
Eu am apeciat pt ca eram si gravida, deci instabila emotional si tipa respectiva avea 40 de ani, avorturi cu gramada, nici un bb si parea foarte trista si labila saraca. Plus ca arata super tare,adik sigur posibilitati materiale cel putin peste medie avea...de-aia cred ca incerca dr respectiva...off!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui violetan
.
Eu am apeciat pt ca eram si gravida, deci instabila emotional si tipa respectiva avea 40 de ani, avorturi cu gramada, nici un bb si parea foarte trista si labila saraca.




Pacat ca nu s-a razgandit... Sunt sigura ca ar fi fost o mama grozava!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Accept, nu stiu daca ai zis ironic sau nu, , sper ca nu. Nu stiu cum s-a terminat, ca n-am mai stat, dar sincer, la cum decurgea discutia,nu cred ca s-a razgandit ...dar,poate, cine stie?
Oricum, by the way, ce ma seaca la spitalele de stat,dupa ce ca sunt mizerabile, mai sunt si lipsite de intimitate. Toata discutia de care vorbeam avea loc in camera de garda, pe holul de asteptare,nicidecum in intimitatea unui cabinet. Dar ce spun eu? Si cand esti pe masa de consultatie te poti astepta la surpriza sa iti mai contemple si altii diverse...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92



Doresc sa propun dezbaterii un subiect foarte serios, cred eu de interes general, care desi ar putea fi catalogat drept sensibil pentru acest forum dedicat copiilor eu cred ca dimpotriva isi are locul exact aici.

Urmatorul scenariu este unul foarte comun: o femeie de obicei foarte tanara, care nu isi doreste inca copii, ramane insarcinata si decide sa nu pastreze copilul. Se face o programare la medic, acesta intreaba daca femeia doreste intreruperea chiar atunci, primeste confirmarea, se trece la fapte si la revedere! Din pacate din acest scenariu lipseste un element foarte important: medicul nu intreaba femeia nimic despre Rh!!! Cunosc acest scenariu pe propria piele, si a cel putin altor 10 femei din anturajul personal, 10 medici diferiti, de aceea mi-am permis sa presupun ca medicii nu intreaba in majoritatea cazurilor. Eu am avut noroc, am Rh pozitiv...altele nu.

O femeie care nu isi doreste inca copii nu este de obicei informata in legatura cu problemele pe care le poate da un Rh negativ in cazul unei sarcini. Ea intr-adevar merge la medic si primeste serviciul pe care il solicita. De ce nu intreaba medicii de Rh in cazul intreruperilor de sarcina? Nu credeti ca ar fi de bun simt din partea lor? Sau poate de la medici nu trebuie sa avem pretentii si fetele ar trebui informate in cadrul orelor de educatie sexuala de la liceu pentru a-si purta singure de grija?


Eu nu cred ca e problema de malpraxis ci de cum este abordat avortul la cerere in Ro.
Cineva spunea pe un alt topic ca avortul nu ar trebuie sa fie metoda de coraceptie, insa se pare ca realitatea e alta.
Ceea ce ar trebui e un interval de gindire obligatorie cu programare la un psiholog/asistent social/medic pentru ca tinara sa fie constienta de ceea ce face si mai ales sa fie sigura de ce a decis.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Dar vaccinul care ar trebui facut in primele ore de la nastere/ avort are efecte adverse? Problema mea este ca nu inteleg de ce nu s-ar face vaccinul oricum, astfel incat la urmatoarea sarcina sa poti evita niste griji. Stiu ca este destul de scump, dar poate femeia este dispusa sa il plateasca.


accept92, bine ca ai readus discutiile on-topic

poate ne lamureste cineva daca se poate face vaccinul in conditiile in care nu e intotdeauna sigur ca anticorpii anti-Rh nu sunt deja prezenti in organismul femeii.
iar vaccinul asta ar trbui sa fie gratuit. nu cred c-ar saraci spitalele, ca doar nu sunt chiar asa de frecvente cazurile astea, de prima sarcina expulzata (resp.pierduta) de o femeie Rh.neg.


In cazul unei sarcini (femeie Rh-) ce se vrea dusa la termen, inainte de a se face aceasta vaccinare, se dozeaza anticorpii din sangele matern. Daca analizele dovedesc prezenta anticorpilor atunci vaccinarea nu isi mai are rostul. Daca nu exista anticorpi atunci se face imunizarea OBLIGATORIE in saptamana 28, saptamana 34 si in primele 72 de ore de la nastere (daca se dovedeste ca nounascutul este Rh+).

In alte tari, acestea sunt situatiile care impun administrarea imunoglobulinei anti-Rh.

Evenimente cu risc crescut de aparitie a anticorpilor, in primul trimestru de sarcina (pana la saptamana 12), la femei Rh- la care dozarea anticorpilor este negativa:
- sarcina oprita in evolutie
- avort (terapeutic sau provocat)
- sarcina ectopica
- chorionic villus sampling (nu stiu traducerea in romaneste)

Evenimente cu risc crescut de aparitie a anticorpilor, dupa primul trimestru de sarcina, la femei Rh- la care dozarea anticorpilor este negativa:
- chorionic villus sampling, amniocenteza, cordocenteza, fetoscopie
- trauma abdominala suficient de importanta pentru a prezenta risc de hemoragie materno-fetala
- orice hemoragie (exteriorizata sau "ascunsa")
- external cephalic version (iar nu stiu varianta in romana, dar este atunci cand obstetricianul incearca "din exterior" sa pozitioneze corect fatul)
- sarcina oprita in evolutie
- avort

In toate aceste situatii, imunizarea se face in primele 72 de ore de la eveniment!!!!

In sarcina "normala"
- Profilaxie antenatala, in saptamanile 28 si 34 de sarcina, pentru toate femeile Rh-, ce la testarea dinaintea saptamanii 28 nu au prezentat anticorpi.
- Postpartum, in primele 72 de ore dupa nastere, pentru toate femeile Rh- ai caror nounascuti au Rh+ (de aceea se face testarea de rutina pentru Rh a acestor nounascuti).

Repet:
Imunizarea nu isi are rostul daca anticorpii au aparut deja in sangele mamei.
Imunizarea nu isi are rostul daca atat mama cat si tatal sunt Rh-.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu stiu daca ati vazut la Tv povestea femeii care s-a dus la spital pt. o adenopatie la gat , i-a fost scoasa, i s-a spus ca are cancer nu mai stiu de care ca nu am vazut de la inceput , i-ai gasit ceva ganglioni in axila , au facut analize si a iesit cancer de san. I-a fost extirpat tot sanul si cand se astepta biopsia surpriza! Analizele ei au fost incurcate cu analizele altei paciente , nu avea cancer la san .




***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput