Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (17)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Madamar (cred ca uneori mai nimeresc si iti zic si Mary, dar sa stii ca la tine ma refer si atunci), ai auzit bine de ambele variante (oxitocina-ocitocina). Sunt corecte ambele variante. Diferenta este ca: Ocitocina este hormonal secretat de hipotalamus (si depozitat in hipofiza…… etc…). Asadar, la el se referee medical tau. Oxitocina este de fapt ocitocina “sintetica”. Cand ti se induce travaliul, se administreaza oxitocina.

Reallaura

NicoletaB, un medic de specialitate obstetrica-ginecologie poate avea competenta in eco. In schimb, exista medici de specialitate radiologie imagistica medicala. Eu zic ca un medic mai experimentat face diferenta. Daca dr. tau ginecolog are ani multi de eco, atunci poate fi de incredere 100%. Dar, in general, un medic “imagist” cu competente eco este mai bun decat un ginecolog cu aceeasi competenta. Asta este parerea mea sis per sa nu lezeze sentimentele niciunui ginecolog. E pur si simplu vorba de specialitate. Daca un om s-a pregatit pt. o anumita chestie e firesc sa fie mai bun decat altul care a facut doar cateva cursuri. Legat de ecografia de 12 saptamani. Daca spui ca vrei sa faci bitest este suficient. Ei iti vor face toate masuratorile posibile pe acea eco (ca la o morfofetala – adica mai amanuntit decat la o eco obisnuita). Sa te interesezi si cu programul de recoltare a sangelui. De obicei recoltarile se fac dimineata si e posibil ca tu programata fiind mai tarziu sa fii nevoita sa vii si a doua zi pt. recoltare. Tin pumnii.

Sabina, ma bucur ca te-ai mai linistit cu toate (ti-am zis ca Ir-urile scad o data cu cresterea sarcinii. O sa vezi ca la 20 de sapt. vor fi sigur mai mici)… cat despre odihna poate reusesti sa recuperezi acum in week-end.

Fug si eu la treaba… ca e casa cam vraiste. Desi, presimt ca nu va rezista mult curatenia mea.

PS: Azi-noapte am visat ca am nascut, cu 3 saptamani mai devreme. Sic and eram eu in travaliu cu apa rupta ma tot tanguiam ca nu am apucat sa fac curatenie acasa in intampinarea lui bebe. Chiar si dupa ce nascusem mie imi statea mintea la praful de acasa… si asa m-am trezit din “cosmar”.

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 13+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aniska80 spune:

Buna dimineata fetelor!Va invit la o cafeluta...eu sunt la serviciu pana la ora 18 din pacate...si azi...
Am observat si eu ca dupaam o usoara sensibilitate in partea stanga a abdomenului,la prima sarcina nu am avut asa ceva...acum se pare ca sunt mai sensibiloasa,poate si din cauza ca am mai imbatranit...am 29 de ani acum,nu mai am 22 ca la prima sarcina si este vorba si de alt sot...nu mai este cel de la prima sarcina...,dar tot nu-mi vine sa ma las...tot vreau...,desi sotul meu,evita,cred ca de frica...pt el e primul copil si vrea sa fie totul ok!
Am o intrebare pt voi fetelor...cumnata mea,desi a lucrat in acelasi loc,i s-a facut carte de munca de-abia din luna febr 2009 si pe 1 nov.2009 a nascut.Sefa ei i-a zis ca o v-a baga in somaj,sa beneficieze de niste bani,pt ca nu are 12 luni pe cartea de munca si deci nu v-a putea sa ia bani pt crestere copil...asa sunt unii,nenorociti,acum din cauza lor are de pierdut...pb e ca somajul e tp de 9 lunisi dupa aia...nu v-a mai p0rimi nimik...
Voi ce ziceti...ar putea sa faca ceva in cazul asta,sa plateasca cumva ea personal din urma ca sa se faca pe cartea de munca 12 luni sa poata beneficia de indemnizatie pentru crestere copil?!
Va multumesc anticipat!
Pupici si week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Andradapiti multumesc mult pentru lamuriri: am inteles acum depre cum sta treaba:). La fel mi s-a explkicat cind mi s-a administrat Arefam, mi s-a spus ca este progesteron natural, nu ca in Duphaston, progesteron de sinteza... ca mie nu imi placea doza de Arefam, era de 10 ori mai mare ca cea de Duphaston. Am inteles si accept adresarea in ambele variante (Madamar este numele meu si al sotului combinat, Mary e numai al meu:P)

Pupici si spor la treaba fetelor!
Sau la odihna Sabina, e mai important pentru tine asta acum. Ma bucur ca te-ai relaxat! Ce inseamna o mamica cu experienta si matura din punctul de vedere al faptelor! Una din cele la prima sarcina s-ar fi agitat inutil, imi place insa ca tu dovedesti stabilitate!

Mary 11+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

neata fetelor. in sfarsit am parte de putina leneveala ca in ultimul timp am tot alergat dintr-o parte in alta si am cam exagerat si cu nervii si cu stresul si m-am simtit rau de vreo 2 zile si m-a durut putin si burtica. asa ca acum recuperez... mult somn si fara stres.
Va pup si va doresc weekend placut.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Citat:

PS: Azi-noapte am visat ca am nascut, cu 3 saptamani mai devreme. Sic and eram eu in travaliu cu apa rupta ma tot tanguiam ca nu am apucat sa fac curatenie acasa in intampinarea lui bebe. Chiar si dupa ce nascusem mie imi statea mintea la praful de acasa… si asa m-am trezit din “cosmar”.

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 13+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

buna dimineata!
Vai Andrada ce m-am distrat cu faza asta.....eu chiar am experimentat-o cu Razvan. Am nascut fix cu 3 saptamani mai devreme si eram distrusa ca tocmai pusesem termopane cu 2 zile inainte si seara dinainte de a naste tencuise meseriasul pe la geamuri si aveam o mizerie, praf si ciment prin toata casa. Asa m-am dus la maternitate, cu sufletul indoit si disperata ca o sa-mi aduc bebelusul in "santier".

In alta ordine de idei aseara am vazut si noi minunea. Este ok, miscacios si marisor. Are 7,3 cm, varsta sarcinii echografica este de 13+ iar conform circumferintei capului de 14+ dar pt ca dr se tot distra cu sotul meu in privinta sexului si tot se chinuiau sa-l prinda pe bb cu picioarele desfacute nu tin minte sa-mi fi spus nimik legat de dimensiunea pliului nuchal, lungimea femurului sau prezenta osului nazal. Aseara, dupa ce am ajuns acasa, mi-a venit sa-l strang de gat pe sotul meu pentru ca in loc sa fim atenti la dimensiuni, sa punem intrebari, el l-a provocat pe dr cu sexul bebelusului si au fost amandoi ffff preocupati sa-l ghiceasca, mi-a facut inclusiv 4D dar tot nu se poate pronunta, desi inclina sa creada ca e baietel.....mai asteptam pana la urmatoarea echo. Asa ca sa nu-mi treceti carucior albastru inca, mai astept si sper pentru 4 saptamani ca e fitita cu fundite.
Va dati seama ca luni sunt la echo, la prima ora, sa imi dea negru pe alb masuratorile ca altfel o iau razna

Ioana 12+ si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Aniska nu cred ca mai poate plati ea din urma din cate stiu eu dar angajatorul poate, ca se pot corecta toate platile facute. E drept ca trebuie facute ceva hartii in plus cum ca s-a facut o greseala e mai mult pt angajator si daca nu vor sa faca treaba asta nu are cum sa ii oblige. Dar eu mai am o intrebare cum poate sa o dea in somaj daca e insarcinata ca eu stiu ca nu ai voie sa dai afara o femeie insarcinata. Poate gresesc. Cred ca cel mai bine ar fi sa se intereseze ea personal la ITM sau la un avocat ca poate exista solutii pt ea sa fie bine.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Felicitari T_Ioana pentru miscacios! Ma bucur sincer si in acelasi timp am emotii pentru gigilicea mea, vineri si eu merg la echo. Ultima data era mic, dragul de el (la 10 sapt. 3.38 cm...:(), sper sa fi recuperat si sa nu fie probleme. N-o fi asa lungutz, ca la tine... dar macar poate e mai mare!

Legat de vise... si eu, dupa ce fetele noastre au avut necazuri, am visat ca am hemoragie.. era noaptea, m-am trezit brusc si am pus mina pe servetel alb pentru verificari! Mare lucru si cu stresul asta!

Va pupic, relaxare placuta!

Mary 11+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Aniska eu stiu k nu ai cum sa dai afara o femeie insarcinata...este ilegal..dar tu zici k ea deja a nascut..eu stiu ca angajatorul poate plati din urma pentru angajat,dar pentru maxim 3 luni in urma...nu stiu exact...sa se mai intereseze si ea la oameni in domeniu...era un site pe net unde iti raspundea un avocat,dc gasesc link-ul ti-l trimit

14 s+ http://community.webshots.com/album/575361149cWVlfo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aniska80 spune:

Multumesc fetelor pt sfaturi!
Ideea e ca nu au dat-o afara ci a trebuit sa plece pt ca a nascut..adica pe 1 nov 2009 a fost ultima ei zi de lucru pt ca dupa amiaza a nascut..si sefa ei i-a zis ca i-i v-a face ,,un bine'',dand-o in somaj...dar dobitoaca nu zice ca de fapt i-a facut un mare rau ca desi lucra din 2008 la ea,cartea de munca i-a facut-o cu data de febr 2009!As fii vrut sa stiu daca se mai poate face ceva acum...adica i-i mai trebuiau 4 luni pe cartea de munca...trebuia sa i-o faca mai devreme cu 4 luni...pt ca acum a pierdut indemnizatia...
Va pup!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2009)si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aniska80

Multumesc fetelor pt sfaturi!
Ideea e ca nu au dat-o afara ci a trebuit sa plece pt ca a nascut..adica pe 1 nov 2009 a fost ultima ei zi de lucru pt ca dupa amiaza a nascut..si sefa ei i-a zis ca i-i v-a face ,,un bine'',dand-o in somaj...dar dobitoaca nu zice ca de fapt i-a facut un mare rau ca desi lucra din 2008 la ea,cartea de munca i-a facut-o cu data de febr 2009!As fii vrut sa stiu daca se mai poate face ceva acum...adica i-i mai trebuiau 4 luni pe cartea de munca...trebuia sa i-o faca mai devreme cu 4 luni...pt ca acum a pierdut indemnizatia...
Va pup!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2009)si 12+
Pai daca a plecat ea si si-a dat demisia nu are dreptul la somaj,Beneficiezi de somaj doar daca esti dat afara,din motive ce nu tin de tine.Asta iti sic sigur,k si eu sunt in somaj

14 s+ http://community.webshots.com/album/575361149cWVlfo

Mergi la inceput