Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (17)
Raspunsuri - Pagina 7
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maitreyi fetele cu sarcini...amanate...nu stiu daca stiti...si sper sa nu va supere sfatul meu...dupa pierderi de sarcini se merge la Biserica si se citeste o molifta ca si dupa o nastere. pana nu ni se citeste respectiva molifta nu avem voie in Biserica. recunosc ca nici eu nu am ajuns inca...dupa ce am pierdut prima sarcina mi-a prins bine sa donez cateva hainute unor copilasi pt sufletelul lui ------- mamica fericita de Alexandra ------- Cine-ti saruta genele-n somn ? Si cine-i acolo cand ingerii dorm ? Toate zanele bune sa te ocroteasca... Toate florile campului sa te infloreasca... Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008 Draga Maitreyi, bine ca ai subliniat fetelor ce si cum se face! Vine foarte bine si psihicului ravasit! Iti multumim pentru ca existi! Ink ceva: tu cum de ai nascut in E.Doamna? Nu erai la dr. C. M. atunci imi dau seama...(daca tu crezi, putem dezvolta pe PM) |
Mary 11+
evolutia lui bebe
andradap spune:
Cris_09, nu prea ne stresam. Si daca facem, asta este. Scapam noi si de ea. Nu e un capat de tara.
NicoletaB, ma bucur ca te-ai intors fericita de la eco. Prin bitest se masoara valorile a 2 hormoni. In functie de aceste valori, corelate cu varsta sarcinii se stabileste un anumit risc de malformatie fetala. Riscul este raportat la niste statistici. Si, deci rezultatul la un asemenea test este de genul: risc crescut/scazut pt... Exista si cazuri cand riscul (statistic) era scazut dar malformatiile existau, dar si cazuri cand riscul (repet, statistic) era mare, dar nici-o urma de malformatie. M-am invartit atat dupa deget ca sa reusesc sa explic ceva coerent si pe inteles... sper ca am reusit. Sunt chiauna si nu mai gandesc limpede. . In mod normal, pana la max.-max. 12 saptamani se fac eco intravaginal, deci eu zic ca sigur iti va face cu sonda abdominala la urmatoarea eco. Si eu imi iau si sotul si copilul peste 3 sapt... sa fim cu totii prezenti, reuniti.
Sabina ce mai face frumoasa cea mare (ca deh...acum e cea mare, ca mai sunt inca 2 mai mici)? Se simte mai bine? A mai facut febra? Sanatate muulta si va tinem pumnii sa treaca repede. - nu e contagios ca e virtual...
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 13+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
Madamar spune:
citat din mesajul lui cris_09 Neatza burticile vesele!!!!!! Sper ca acest capitol sa fie plin numai de vesti bune si veselie.. incep eu cu un banc,k sa mai destind atmosfera: O blonda, o bruneta si o roscata, toate trei gravide, se intalnesc in sala de asteptare a unui cabinet ginecologic. Bruneta spune: - Cred ca al meu va fi baiat! - De ce? intreaba roscata si blonda. - Pentru ca am stat deasupra cand l-am conceput si se spune ca atunci va fi baiat. - Ooo, zise roscata, atunci eu voi avea o fetita pentru ca a stat el deasupra! Blonda se gandeste si, cu o privire ingrijorata, intreaba: - Al meu va fi ied? 14 s+ http://community.webshots.com/album/575361149cWVlfo |
Haideti sa va spun si eu un banc, din cit mi-l amintesc, ca si cum vi l-as povesti, ca nu il am in format scris:
Un copilas aflat la virsta intrebarilor se plimba de minuta prin parc, cu mamica lui. La un moment dat vede o gravida pe partea opusa a drumului si o intreaba curios pe mama lui :
- "Mama, mama, ce are doamna aceea in burta?"
- Un copil, raspunde mama.
- Un copil? Si e al ei?
- Da, ii raspunde mama.
- Si il iubeste?
- Da, raspunde mama din nou.
- Si daca il iubeste de ce l-a mincat?...
Mie mi s-a parut cel mai bun banc din ultima vreme.
Si ar mai fi unul, pe care cred ca il stiti, da-l zic totusi:
O mama gravida isi intreaba fiul:
- Ce ai vrea sa iti aduca barza? Un fratior sau o surioara?
- Mami, daca nu te doare prea tare pasarica, mi-as dori un calutz de lemn.
Astea bancuri tematice!!!!
Mary 11+
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui veronicach eu de aproape 2 luni nu am mai prestat nimic.... dar la urmatoarea eco, peste 2 saptamani voi intreba daca pot(caci deja am intra in trimestru 2, 14 saptamani) si cred ca nu o sa mai fiu asa de stresata legat de relatia doctor-pacient eu tocmai mi-am sunat doctorita sa-i spun ca nu ma mai dor rinichii, (mi-a spus sa o sun peste o saptamana sa-i spun cum ma simt) si de asemenea i-am spys de HCV reactiv si m-a chemat cu rezultatul in policlinica desi o sun destul de stanjenita si emotionata este important sa avem o relatie bazata pe incredere si respect reciproc cu doctorul ginecolog asa ca va sustin in decizia de a va schimba medicul daca il considerati nepotrivit va imbratisez, fug acasa 12+ |
Si eu mi-am intrebat medicul acum o saptamina: mi-a spus ca in mod normal nu sunt probleme, desi in timpul contactului sexual se elibereaza oxitocina (occitocina, am auzit ambii termeni si nu vreau sa gresesc flagrant, scriindu-l numai pe cel gresit :P), care pe un UTER GRAVID poate produce contractii... aceste contractii practic nu sunt bune. Cred ca testind, incercind.. si mai ales daca e chef, fiecare dintre noi isi poate da seama daca ii face bine sau nu.
Vb-eam cu o prietena gravi prin luna 7 si spunea ca penultima data dupa hutza-hutza a durut-o rau burta; a crezut ca e o coincidenta numai si a mai incercat o data: s-a intimplat la fel si a renuntat sa mai faca prostii: de asta spun ca tine de ceea ce simte fiecare dintre noi, cum se simte fiecare, noi putind spune "da" sau "nu".
Eu una... la starile de greata si balonare, plus toate celelalte... numai de "prostii" nu-mi arde! Ink nu ma pot relaxa total si nu ma pot gindi la prostioare:). N-om muri dintr-atit daca... nu merge. Recuperam after!
Mary 11+
evolutia lui bebe
Reallaura spune:
Madamar pentru bancuri, hihi
Cu prietena ta gravi, pai de ce sa renunte la ?? eu zic sa profite acum ca cu alaptatul e mai greu. Dar sa foloseasca prezervativ. Asta ar rezolva problema. Mie asa mi-a spus drul la prima sarcina, cand eram in luna mare.
NicoletaB ce frumos ca l-ai vazut pe bb asa civilizat, pe ecran. LA Medicover ciuciu ecran pentru parinti, daca vrei te uiti in okelarii dnei doctor. Macar daca ar avea doctori buni, dar au ramas fara de cand a plecat Petrache. asta ma oftica. De ce ti-a facut totusi 4D la 6 +??? Hmmm. Stiu ca mie mi-a recomandat intravaginal la 12 s, dar eu am ales sa fac abdominal. Se poate si si. Depinde si de cerinta doctorului.
Andrada sper sa scapati de stresul cu PORCINA. Mare porcarie si gripa asta.
MA duc sa fac o baie calda, am baut un ceai, nu scap de durerea de gat de vreo saptamana. Bine ca nu m-a luat raceala naspa, si Bogdan si Mirciu au fost raciti.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 15+
NicoletaB spune:
Neata' fetelor!
Multumesc pt explicatiile cu bitestul.
Da, mi-a placut faza cu monitorul LCD, caci stateai intinsa pe pat si te uitati ca la TV. Monitorul la care ma uitam eu era de 2-3 ori mai mare decat monitorul doctorului de la ecograf.
Acum intrebare intrebatoare: Doctorita care mi-a facut eco e si doctorita care imi va urmari sarcina. La eco de 12 sa ma duc tot la ea, fiindu-mi doctora stie dupa ce sa se uite sau sa ma duc si la o a doua pereche de ochi (alt doctor)ca sa vad si alte pareri sau alta experienta?
Eu m-am programat pe 14 dec la o alta doctora pt eco. sa schimb programarea si sa ma duc tot la aceeasi doctora?
6+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev176pr_.png
NicoletaB spune:
Ah, alta intrebare: La eco de 12 saptamani de care sa fac cu morfologie sau fara? Care e diferenta intre ele? Pana luni cand ajung la consult, va inebunesc pe voi cu intrebarile?
Mi-a prescris si mie utrogestan 2/zi , dar le iau incepand cu marti caci luni seara imi recolteaza secretii vaginale pt analize.
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Nico,
6+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev176pr_.png
Ioana5255 spune:
Neata si de la noi,
multumim celor ce ati intrebat de noi. Pici e mai bine, slava Domnului nu mai face febra, e vioaie, mananca, dar ii mai curge un pic nasul, asa ca o mai tin in casa pana luni.
Sunt cam obosita dupa zilele astea agitate, ieri am dormit de dupa masa vreo 2 ore si in rest am cam stat in pat. Cred ca azi tot cu asta ma ocup, daca tot e vremea asta naspa afara. Nu prea am chef sa ies din casa.
Ieri am fost si eu la dr mea si mi-a recomandat o alta eco pe 2 decembrie, mi-a zis ca abia de la 20 de saptamani sunt valabile valorile crescute pe arterele uterine. Daca persista, va trebui sa fac niste analize de sange si se pare tratament cu Clexane. Eu sper din suflet, sa nu fie cazul, deja imi fac o mie de ganduri. Cat despre suspiciunea de insertie velamentoasa, la fel, de la 20 de saptamani se poate vedea si cat timp exista suspiciune nu este un diagnostic clar. Una peste alta pe 2 decembrie o sa aflu in ce ape ma scald.
Va doresc un weekend placut. Va las, ca ma cheama fii-mea la datorie.
Va pup
Sabina 16+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
ioanaam spune:
Buna dimineata frumoase gravidute!
Eu sunt noua printre voi... mai bine zis, ieri am aflat cu bucurie ca sunt si eu graviduta- de doua ori doua liniute. Numai pot de bucurie si ca atare m-am trezit tare devreme, aveam prea multe ganduri. Citesc mesajele aspirantelor din umbra de atata timp, dar nu mi-am facut curaj niciodata sa ma inscriu si eu sa stam de vb. Doar visam sa ma aflu si eu printre mamicile lunilor de vara-doctorii nu-mi dadeau sperante ca se va intampla asta prea curand- si totusi uitati-ma si pe mine printre voi, la burticile cu flori de liliac de mai-iunie si eu as adauga si iulie. Din cate am calculat eu, acum as fi insarcinata in 5 saptamani si cateva zile, deci ar trebui sa nasc in iulie. Abia luni am prima vizita la doamna Dr. Predoi de la Medlife. Mi se pare o vesnicie pana atunci. Va pup mult mult si va doresc o sarcina usoara si ce e cel mai important, un bebita tare sanatos.
Sper sa ma primiti si pe mine printre voi.