jocul cu carti
ia uitati ce-am scos io de la naftalina!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27523" target="_blank">Jocuri cu carte
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29314" target="_blank">Jocuri cu carte (partea a 2-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29993" target="_blank">Jocul cu Cartea (partea a 3-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30824" target="_blank">Jocul cu Cartea (partea a 4-a)
Jocuri cu cartea (partea a 5-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32457" target="_blank">Jocul cu cartea (6)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32891" target="_blank">Jocuri cu carte(7)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33495" target="_blank">Jocuri cu carte(8)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34024" target="_blank">jocul cu cartea (9)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34991" target="_blank">Jocul cu cartea (10)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36409" target="_blank">Jocul cu cartea (11)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37834" target="_blank">Jocul cu cartea (12)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38997" target="_blank">Jocul cu cartea (13)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41769" target="_blank">Jocul cu cartea (14)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31238" target="_blank">Jocul cu cartea - rezumat 1-3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34933" target="_blank">Jocul cu cartea - rezumat (continuare) 4-14
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37767" target="_blank">Jocul cu cartea (index)
hai copii la joc!
Raspunsuri
beshter spune:
Haha, ce misto! Dadusem si io peste joculet cand scocioram prin zona ('zona' in sensul in care il folosesc fratii Strugatski si nenea Tarkovski, ovcorz) si imi adusesem aminte cum jucam noi 'mima' in facultate cu filme si carti. Si cand ramasesem fara filme si carti, incepuseram sa jucam 'mima' cu melodii si cantecele
Cine ghiceste?
O fetita de aprox 15 ani isi intalneste iubirea vietii (ramasa fara nume pana la sfarsit). O gramada de peripetii: el pleaca, ea ramane, el pleaca, ea ramane, el pleaca, ea isi ucide unchiul violator, ea se marita, el se intoarce, el pleaca, ea ramane, el pleaca, ea ramane.
(autor roman)
Am respectat regulile?
Trouve avant de chercher
Adela99 spune:
ihi!
cine ghiceste cartea, pune urmatoarea intrebare dupa ce i s-a confirmat ca raspunsul e corect.
qsar spune:
Naftalina? Ba mie-mi miroase a buchete de levantica uscata, a foi de tutun, a cafea proaspata, a pledul meu in carouri pe care-l tin pe genunchi atunci cand citesc...
Multumesc!
Edit: Aaaa... Nu stiu raspunsul la prima ghicitoare; da' stau pe-aici si chibitez.
denizel spune:
Mihaelka, ce spui tu acolosa mi-l scoate dintre levantici si foi de tutun si pleduturi in carouri :) pe Radu Tudoran, Fiul risipitor (mai putin partea cu ea se casatoreste. Nu tin minte ca Eva sa se fi casatorit).
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
beshter spune:
Denizel, aia e. Eva se marita la un moment dat cu nenea ala care o si scoate din puscarie - Oswald - si pe care il paraseste imediat ce (re)apare EL.
Trouve avant de chercher
Adela99 spune:
denizel, am facut castane coapte, doar-doar te atrage mirosu' si treci pe aici si ne spui cate ceva despre urmatoarea carte.
denizel spune:
Va rog sa ma iertati, am uitat ca eu trebuie sa spun despre urmatoarea carte :).
Pentru ca a deschis Mihaelka sertarul cartilor cu care dormeam la 18 ani sub perna :)...
O mai tineti minte pe Ea, o studenta provinciala frumoasa, putin egocentrica, putin nepasatoare, inocenta, aproape jignita atunci cand nu era remarcata si foarte sigura pe puterea ei de a fermeca pe cei din jur?
Renunta la facultate si se inscrie la o scoala de pilotaj.
Crede ca se indragosteste de unul din profesorii de acolo, mai mare decat ea, iar el, profesorul, nu-si da seama ca e indragostit de ea, crezand doar ca sta in preajma ei pentru a-i face putina tandra si distrata educatie.
Cunoaste in casa profesorului pe unul din idolii generatiei de aviatori ai inceputului de secol 20, de care se indragosteste cu adevarat.
Urmeaza o scurta perioada de fericire tumultoasa (pe care Ea aproape ca nu o intelege), dupa care, infrangerea, infrangere abia mai tarziu transformata de Ea si profesor in biruinta. Biruinta de a putea gasi fericirea in orice intamplare.
Toti trei au pasit in legenda lui Icar, dar numai Ea si profesorul au avut radacini suficient de adanci in pamant, care sa-i salveze de soarele prea arzator: Ea purta in pantece copilul iubitului care cazuse in incercarea de a face inconjurul pamantului, iar profesorului, in ultima clipa, la aproape zece mii de metri inaltime, i s-au aratat ochii ei, ochi necunsocuti (de fapt) ai unei fiinte pentru care, poate, el se nascuse.
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Eu sunt putin nedumerita. Am stricat cumva jocul? Am facut o descriere prea lunga? Sau poate am intarziat prea mult cu postarea?
Cum facem acuma, daca nu a raspuns nimeni? Zic eu care e titlul cartii si apoi vine altcineva cu alta descriere?
Scuzeee daca am incalcat regulile!!!! :)
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa
Mik spune:
Denizel eu n-am citit cartea nici macar cind aveam 18 ani. Mai da un indiciu-ceva, macar culoarea de la coperta.
denizel spune:
Are coperta culoarea untului :)).
Si ii zice Anotimpuri. Tot de Radu Tudoran.
Povestiti voi despre alta carte, ca eu m-am intimidat :)).
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa