Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaellaivan spune:


Multumim frumos pentru raspunsurile la intrebare.

O sa facem testul de auz si incercam sa-l programam cand mergem la ortoped ca sa nu facem doua drumuri.

In maternitate nu ne-au facut testul pentru ca la plecarea ne-au explicat tot ce era scris pe fisa lui bebe. Nici vorba de screeningul auditiv.

Da, Maria, eu sunt. Inca nu am avut timp sa-ti raspund la mesajul de pe Facebook. Bebe e bine in general, a crescut 4 centimetri in 12 zile, in schimb cu greutatea nu stam prea bine. Nu am reusit sa punem la loc ce am pierdut dupa nastere. Lapte la san nu prea am si ce am vine greu si bebe nu are rabdare, asa ca am trecut pe formula, combinat cu ceva san. Ni s-a spus ca e important pentru bebe sa ia in greutate, mai ales acum la inceput. Eu am ras si am zis ca el vrea sa fie ca tati, inalt si slab, dar nu era rasul meu, ca sa zic asa. :)

Maria, in legatura cu caca eu zic ca e bine sa faca cat mai des. Bebe a fost constipat la inceput si i-am dat supozitor si ne faceam griji sa nu se obisnuiasca sa faca numai cu supozitor. Asa ca de cate ori gasim cate un cacacel ne bucuram f tare . Azi spre exemplu a facut pe masa de infasat, exact dupa baie. Asa ca a trebuit sa-l spalam din nou la fundulet. Dar nu conteaza, atat timp cat bebe nu e constipat. :)

Vreau si eu sa felicit mamicile care reusesc sa si gateasca in perioada asta. Eu o am pe mama la noi si ea se ocupa de bucatarie ca daca era dupa mine am fi murit de foame amandoi.

Mihaela, mama de Matei 21.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:



La multe lunite si anisori, Erik!

La multe lunite si anisori, Rares!



aiduka imi pare tare rau pentru vestile pe care ni le aduci. tin pumnii sa fie bine erikutul. te cred ca ti=a fost greu sa revezi spitalul si doctorii .. s-au activat toate amintirile .. pupici multi pentru mami cea puternica!

moni o sa te trec in listuta.

manga eu ieri nu am rezistat si am mancat ciorba de fasole si fasole batuta .. cu muraturi cu tot .. nu va spun ce a fost azi la kurul lui fii-mea .. mama nebuna ce sunt ..

aha .. si bilantul annei la 1 luna .. 5900g si 58cm .. a luat 1300g si 6cm .. grasa lu' mama ..

pupici!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:



va mai torturez un picut ..

cateva pozute de azi .. aici

tortul in sectiune .. aici


Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Dragile mele mamici, dragii mei dovlecei...
Imi pare rau ca nu am apucat sa parasesc odiseea in gasca si ca nu am fost la startul scutecelor. Absente motivate, zic eu . Imi primul rand vreu sa zic ca sunt onorata ca am parcurs lunile de sarcina alaturi de voi. Chiar si cand nu scriam, ca poate eram mai ..blue..., eram langa voi si va simteam langa mine. Am recitit cu lacrimi in ochi capitolul ce imi anunta nasterea si ma minunez si acum de legaturile puternice care s-au creat intre noi. Imi amintesc ce emotii am simtit in direct, cum o informam pe mama ca naste iulika tocmai de ziua mea, cum ii spuneam sotului ca a nascut vecina Moni, cum am lacrimat pentru MariaI si cum m-am infrigurat de griji pentru katteryna si kiki. M-am bucurat sa vad ca nu m-ati uitat si va ganditi la mine (moni)
Nu mai pot fi activa pentru ca piticotii imi papa tot timpul. Sunt 2 minunici care au inceput sa interactioneze foarte bine, au inceput sa baleasca si sa scoata tot felul de sunete de iti vine sa ii rupi in pupici. I-am botezat sambata si au fost foarte cuminti. Au 5,5 kg Matei si 5660 g Luca (luni), au luat bine in greutate, zic eu, cate 1,2-1,4 kg pe luna. Sunt papaciosi, dar nu dorm noaptea prea mult, au avut cateva nopti cand au dormit 4, 5 ore, in rest cate 3 ore maxim. Si daca se trezesc pe rand, va dati seama cat imi ia sa ii termin. Dar cand imi intorc un zambet dumnezeiesc, uit de oboseala. Am fost la maica-mea saptamana trecuta, ca sa stam si noi mai mult la aer, ca aici e greu rau cu iesitul, mai ales acum ca s-a facut frig si se si insereaza devreme. Noi trebuie sa fim 3 persoane, ca sa pot iesi cu ei cu carutul. Si acum e si socru-meu in spital (diabet, inima, brono-pneumonie, infectie la rinichi), mai ajuta si el.
Eu am pus poze de la botez pe hi5 ca stiu ca nu mai era loc in albumul nostru. Intru acu' sa vad si eu bebelasii vostri frumosi. Poate petzesc si eu vreo 2 fete Va


Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Salutare, fetele mele!
Imi iau "portia" de pc pt seara asta, sper sa ma lase puiul ca il cam aud foindu-se in patut. Azi si-a cam facut de cap cu somnul, a dormit in reprize de 10-20-30 minute, iar in zilele bune, are o repriza buna de somn de vreo 3 ore si, in rest, asa cu picatura.... 10 minute de-aici, 20 de dincolo and so on...

Mihaela, pupam puiul de samurai... fomist si dragalas si dolofan si multumesc pt raspunsul tau. Am inceput sa caut si sa citesc mai multe despre fimoza, insa parca m-a batut careva mult in cap si nu mai pricep nimic. Noua pediatra ne-a zis sa indepartam zilnic pielicica si sa stergem acolo cu comprese sterile inmuiate in rivanol. O fi de bine, o fi de rau, inca n-am aflat.... si am inceput doar de cateva zile, pana acum nu am avut curaj.

diana, m-ai distrat cu masculii tai si finete 0.

mary, te pup, mamica tanara din cale-afara si mandra foc de comorile mici. Sa va traiasca, sunteti o familie de invidiat... puteti spune ca sunt fratiorii vostri mai micuti. Si Calin e de varsta ta?

dana, nela, erau private albumele... Acum le-am facut din nou publice.

doro, santorini, legat de schemele de diversificare sugerate de medicii vostri, nu ma surprinde nimic. Ei merg tot inainte, ce recomandau acum 10-15 ani, recomanda si acum. Aceeasi poveste si cu antibioticele, unii degeaba mai consulta copilul, ca oricum stiu dinainte ce va indica reteta lor.

raluk, ce multe pozeee si cata rabdare ai, ce tacticos explici tu totul!!! E minunat puiul si de la zi la zi tot mai expresiv. Are ochii lui Relu, asa-i? Imi pare rau ca se chinuie micutul atata si varsa laptic. La noi se intampla cand e un Haplea mic si papa in nestire sau, tind sa cred ca odata nu i-a placut ce papasem eu (pizza, desi facuta in casa, cred ca i-a cazut greu).
Referitor la chestiile albicioase de la putzulica, alea se vad cand indepartezi un pic pielicica, dar nu-i musai sa fie mereu.

croco, wellcome back... Ce minunatie ai ascuns tu acolo in burtica!!! Sa va fie de bine botezul! Filip a plans la 3 ore de la vaccin de am crezut ca lesin langa el, iar cand incercam sa-i pun comprese reci, isi strangea piciorusele de mama focului... deci il durea zona f. tare. Nu am vrut sa-i pun supozitot preventiv, intentionam sa-i urmaresc temperatura, dar cand l-am vazut cum plangeee si se agita, i-am pus un paracetamol supozitor 125mg, ca sa-i amelioreze durerea si a fost totul bine. De Nurofen stiam si eu ca nu e ok pana la 3 luni.

uka, mi te amintesc ca aveai temeri legate de rezultatul de la triplu test (sper sa nu fac vreo gafa ... Doamne, si ce frumusete sanatoasa a iesit!!! Buzite dulci, ochisori mari si frumosi, tare scumpa! Ingenioasa si sedinta foto!

danuta... Ce frumos dormiti voi doua acolo si oau.... dar ce bine isi tine caputzul, bravooo!!! Dulcica si cumintica si seamana cu tati!

I'll be back...

Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

La cat mai multe lunite Erik-Tudor, Anna si Rares-Costin!

anamaria, felicitari pt vestile bune de la control si petrecere frumoasa la botez!

elle, tu vrei sa cad sub laptop?(nu ca as incapea... Pai, astea-s orele mele in care imi fac de cap si poftesc la dulciuri de numa' si tu vii cu din-astea...
In alta ordine de idei, esti f. tare, o sustin pe cea care a sugerat ideea blog-ului (scuze, nu retin cine)
Felicitari pt cele 1300 grame! Parca ii dai exclusiv san, nu?

aiduca, tahicardia nu e (inca) normala la varsta lor?
Pupici si imbratisari pt o mamica draga si incercata

mimika, sa va traiasca micutii crestini si felicitari, au luat f. bine in greutate! SAnatate socrului tau!

Noi am facut vineri 2 luni si am fost la pediatru. Avea 5.615 grame, deci a mers cu cate 1.200 grame in fiecare luna. S-a aratat si ea optimista in privinta suflului de la inimioara... de data asta, a trebuit sa se concentreze vreo 5 minute ca sa-l poata auzi, pe cand data trecuta, zicea ca s-a auzit ffff tare. Bine, noi am fost si la ecocardiografie care ne-a confirmat ca sunt un orificiu si un tub (inca) neinchise, dar coroborand cu luatul bine in greutate, mesele de durata scurta (fara a implica efort), nota buna de la nastere, specialistul s-a aratat optimist si a insistat mult pe ideea ca (inca) suntem in limite normale, ca mai e timp sa se inchida si ca nu e musai sa indice vreo malformatie. Acuma noi speram, ne uitam la el si vazandu-l cat de frumos creste, zambeste si ne urmareste cu privirea, ne e tot mai greu sa credem ca ar putea avea ceva. Mergem inainte...



Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

elle ce frumoase fetele tale. sa-ti traiasca si sa se faca mari.

cat despre mancat...m-am lecuit de dulciuri de comert. a facut ieri kk cat pentru toata saptamana. si m-a capiat pe mine.

Luci dk vrei sa vezi jucarica, e la poze, la semnatura.

MangaGirl MAMI DE AIDAN GABRIEL, BB SCUMP SI CARLIONTZ - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Si daca e trecut de 12, la multe lunite, Emma Ioana, Alexandra Isabella si Alexandru-Cristian!!!

Iar pt incheiere:
“ Cel care, toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala precum un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !”

Noapte buna, ne citim mai incolo!!!

Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui gegea

“ Cel care, toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala precum un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !”



Buna dimineata, fetelor!

Asta a fost super tare!

Giani, da, acu' uitandu-ma pe poze mi-am adus aminte ca ti-am vazut minunile si inainte, pe Daria si pe Filip. Sunt niste frumosi , Daria esta atat de mare! Sa iti traisaca.
Eu va tin pumnii tare tare sa fie totul ok cu suflul acela de care ziceai si sa va pastrati optimismul, ca mai mult ca sigur nu este vorba de nici o malformatie. Foarte bun si luatul in greutate al lui Filip!

Ma duc sa fac un screening la mesaje, sa vad daca imi aduc aminte ce mai vroiam sa zic, ca eu citesc cand apuc, noaptea, seara...

Noi doar ce ne-am intors de la plimbarica, azi am fost matinali toti 3 (l-am petrecut pe tati la autobuz de dimineata). Si mi-am mai luat si un frape, dar gata, o sa le raresc ca am citit ca pot afecta productia de lapte.

Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Ana, asa cum e ea… si noi pe langa, minunandu-ne continuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta



va mai torturez un picut ..

cateva pozute de azi .. aici

tortul in sectiune .. aici


Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun


Elle, m-ai innebunit cu tortul, ca mi-am adus aminte! Am vazut azi noapte prima data pozele, am crezut ca lesin de pofta si alta nu! Si mi-am luat o banana din frigider ca nu mai puteam!!!! Si dupa aia, de dimineata, am vazut si in sectiune torul!!!! Am crezut ca mai nasc o data! Fie-ti mila si de sufletelul meu cand mai postezi din astea, sa pui ceva avertisment: "interzis pofticiosilor, pericol de lesin"!!! Si am zis ca nu ma mai bag pe linkurile tale cu praji DECAT dupa masa, cand sunt super satula!
Chiar ieri l-am pus pe sot sa imi ia ceva creme din comert ca am cumparat biscuiti (mi-a zis ca salam de biscuiti lui nu-i place, deci a cazut varianta asta de desert), am pofta de ceva dulce si nu stiu ce sa fac. Asa ca te rog mult sa imi dai reteta de care pomeneai mai devreme, aceea care nu necesita cuptor.

Fetele sunt niste dulceti, ca de obicei. Mai, si ce mare e gaza micuta! Cred ca te rupe de spate, mai un pic si face 6 kile si are numa' o lunita!!! La cat ma multe lunite si multumim inca o data de tratatie...

Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Ana, asa cum e ea… si noi pe langa, minunandu-ne continuu

Mergi la inceput