Ghiocei-Martie-Aprilie 2009(94) -alaturi de Monica
Raspunsuri - Pagina 18
Gianina34 spune:
iaca am aflat si cum se face iaurtul de casa si cica este simplu![]()
se foloseste lapte pasteurizat(integral sau degresat)si un iaurt. In cazul in care nu aveti masina de facut iaurt, fierbeti bine laptele (lasati-l pe foc mic timp de 10 minute dupa primul clocot) .
Lasati laptele sa se raceasca pana devine cald si adaugati un iaurt natural fara arome (o cutie de de 150 g). In cazul in care vreti ca iaurtul sa fie mai consistent si sa se mentina bine, adaugati si 3-4 linguri de lapte praf. Amestecati bine si turnati in borcane de sticla. Acoperiti borcanele cu capace si inveliti-le intr- patura. Puneti iaurturile la cald, langa calorifer sau undeva unde sa le bata soarele. Nu le miscati timp de 8 ore.Tineti iaurtul la frigider.
Principiul de functionare al iaurtierei este simplu, amestecul de lapte si iaurt sunt mentinute la o temperatura constanta un anumit timp.
simplu ca buna ziua, nuu?
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 6 luni
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 iaca am aflat si cum se face iaurtul de casa si cica este simplu se foloseste lapte pasteurizat(integral sau degresat)si un iaurt. In cazul in care nu aveti masina de facut iaurt, fierbeti bine laptele (lasati-l pe foc mic timp de 10 minute dupa primul clocot) . Lasati laptele sa se raceasca pana devine cald si adaugati un iaurt natural fara arome (o cutie de de 150 g). In cazul in care vreti ca iaurtul sa fie mai consistent si sa se mentina bine, adaugati si 3-4 linguri de lapte praf. Amestecati bine si turnati in borcane de sticla. Acoperiti borcanele cu capace si inveliti-le intr- patura. Puneti iaurturile la cald, langa calorifer sau undeva unde sa le bata soarele. Nu le miscati timp de 8 ore.Tineti iaurtul la frigider. Principiul de functionare al iaurtierei este simplu, amestecul de lapte si iaurt sunt mentinute la o temperatura constanta un anumit timp. simplu ca buna ziua, nuu? Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009 avem 6 luni |
Gianina, ai dreptate, e "simplu ca buna ziua", da' mie mi se pare al naibii de complicat. Diseara, om iesi si noi in...recunoastere de iaurturi.
Aveti ceva sugestii? Humana, de la Profi si...????
Ramin tot la subiectul "laptarie" si, cum azi am cumparat si eu Ca lactic, va rog sa-mi spuneti voi ce fel de lapte folositi: firma si cit la suta grasime. Stiu ca s-a mai discutat dar, sorry, n-am retinut.

De la ce virsta puneti bbii in premergator si cit de mult ii lasati? D-na dr. mi-a spus ca premergatoarele sint folosite de mamicile care nu se ocupa de copii pt. ca acestea -premergatoarele!- nu ajuta la nimic. Ha, c-am aflat ceva nou! Eu credeam ca ajuta sa-ti dezvolti inteligenta

Eu pe Ian il las, uneori, cit ii dau fructele pe razatoare sau cit ma spal pe dinti etc Lui ii place la nebunie ca, daca s-ar putea, ar sta pina ar merge in armata!
Eu consider ca virsta potrivita pentru un copil sa intre in comunitate este de 3 ani, cu conditia sa-ti permiti aceasta alegere; adica, fie sa poti sta tu cu el pina la virsta aceea

, fie sa stea cu o bunica, fie, in ordine, sa stea cu o bona "recrutata", de preferinta, din familie. Eu inca nu stiu sigur ce optiuni avem; ramine de vazut...Gina lu' Ian
Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-)
Botez Ian
inapreda spune:
Baietelul surorii mele a inceput cresa in aceasta toamna, la 1 an si 10 luni. S-a acomodat relativ repede -zic eu, pentru ca ne asteptam la ce e mai rau- desi, inca miriie dimineata pina intra in clasa. Eu consider ca la 3 ani, un copil e "mai pregatit" sa inteleaga ce se intimpla. Momentan, insa, nu exista o alta optiune; a se intelege o optiune MAI BUNA.
AM militat o viata pentru cresa/gradinite de stat, la Bistrita fiind moda sa-ti dai copilul la sistemul privat. Dar, nu degeaba e o vorba care spune "nu zice hop pina n-ai sarit". Mi-am schimbat parerea, de cind cu experienta sora-mii: il tine pe Marc cite o saptamina acasa ca-i curge nasul, merge 2 zile si iar are muci 
E drept ca sint vreo 30 de copii in clasa. Eu nu inteleg de ce primesc copiii bolnavi. Stiu ca parintii merg la servici dar nu mi se pare o optiune sa duci copilul bolnav la cresa. IN NICI UN CAZ. Copii bolnavi NU ar trebui primiti. In fine, ma ambalez inutil si nu as vrea sa intru in polemica cu nimeni.
Sper sa am banii necesari sa-mi permit sa achit taxa la privat sau, si mai bine, pina cind va fi cazul, sper sa existe constiinta, civilizatie si responsabilitate din partea tuturor parintilor astfel incit cresele/gradinitele sa nu mai fie focare de virusi si infectii
Gina lu' Ian
Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-)
Botez Ian
Gianina34 spune:
inapreda - ![]()
![]()
borcanele cu iaurt insirate prin bucatarie mai lipsesc![]()
iaurt - poate mai sunt ceva producaori din zona - trebuie sa cauti sa nu aiba lapte praf in compozitie
lapte - eu ii dau de 1.5% grasime, alte mamici folosesc si de 3.5%
laptele "meu" ecologic se gaseste la car4 si billa
premergator - eu i-as lua dar suntem departe de etapa asta

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 6 luni
dyana27 spune:
citat din mesajul lui florinela79 Fetelor de aseara nu mai am liniste. A papat Victoras, a facut baie si dupa baie sa ne uscam la par.In ceafa pe partea dreapta (cum se termina lobul urechii urmarind cu degetul spre ceafa unde se imbina zona gatului cu ceafa)a aparut o umflatura, la atingere e moale, dar daca masez usor se simte un mic nodul cat un bob de grau, mobil. Ce-o mai fi si asta??????????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Florinela mami de Victor Cristian (16.03.2009) |
florinela nu te speriaaaaaaaaaaa!!!! al meu are o chestie din aia din prima zi cand l-am adus acasa; m-am crizat si eu toata cand l-am gasit

... dar m-au linistit tooti doctorii; cica sunt minilipoame normale; la mutzu e ca un bobulet de mazare mai micut

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni

cum am venit pe lume
dyana27 spune:
| citat din mesajul lui florinela79 Fetelor multumesc de raspuns, am jeluit toata noaptea am adormit intr-un tarziu cu un tremur in tot corpul. Am sunat Dr., a raspuns la un SMS: "ca nu crede ca e nimic grav, ne vedem joi la control". Eu nu stiam nimic de existenta ganglionilor prin ceafa , stiam ca sunt pe sub gat pe dupa ureche......Doamneajuta sa fie bine...om fi ramas cu sechele de la viroza aia care ne-a tinut o luna.Florinela mami de Victor Cristian (16.03.2009) |
sau asa, poate e un ganglionas ramas activ dupa raceala... dar mai mult ca sigur sunt chistuletele astea normale la bebei; te inteleg, si eu m-am crizat cand l-am gasit, si este excat acolo unde ai zis tu, se misca sub piele... eu m-am linistit de mult. stai cumintica, nu-i nimic

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni

cum am venit pe lume
anamariame spune:
nu am citit nimic din urma, sper ca nu mai sunt vesti proasteeva a facut febra, 39,4 rectal.am incercat la subrat 38,2 scriu cu stanga, e super mofturoasa si ft moale, somnoroasanu mai am ce a scris anca ca tb facut in caz de febrastie cineva?oricum vine dr acum sa o vada
Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
Ilinca_M. spune:
Gianina, dada, cuminte Sophiphi; pai io mai bine va zic de-acum inainte doar cand e mai nervoasa, ca altfel ar trebui s-o laud zilnic si n-as vrea sa va exasperez
Inapreda, vezi sa nu-i umfle spiritul civic pe toti parintii sa-si tina acasa copiii cand sunt bolnavi...e de-ajuns sa fie unul sa imprastie virusii si gata-i toata grupa. Amica de care va ziceam tocmai de-aia a angajat bona, era exasperata ca parintii-si trimit copiii bolnavi la cresa; intr-o prima faza a mutat-o la cresa particulara, cica acolo era regulament sa nu primeasca copiii cand sunt bolnavi. Aiurea, si acolo-i primea; educatoarele ziceau ca saracii parinti, ce sa faca, doar trebuie sa mearga la lucru?! Mie mi se pare inuman din partea acelor parinti, eu stiu cum sunt eu cand sunt racita, vai de capu' meu, numa-n pat as sta, daramite bietii copilasi, sa fie siliti sa mearga totusi la cresa...
Dar sa las povestile si sa zic ce ma framanta: Inapreda, puneee odata poze cu titi Ian, vreau sa-i vad mutrica recenta!! Si Gianina si tu, mobilizeaza-te; eu cand citesc de un bebelus instantaneu imi apare mutrica lui in minte si pentru Andreea n-am nicio figura:(.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
6luni
carla28 spune:
Provista, multumesc pentru info, sper sa reusesc.
Inapreda, ,ma bucur ca Ian a trecut cu bine peste vaccin. Referitor la ficatel, eu i-am dat de la pui de casa si ii place, i-am dat si ou de casa ( galbenusul ). Ouale de casa nu se dau chiar in ziua in care le-a ouat, pentru ca poate sa-i faca urticarie.
Legat de cresa, cum am zis nu m-am decis, tocmai din cauzele enumerate de Ilinca si Inapreda, dar oricum trebuie sa ma gandesc ce voi face, pentru ca timpul zboara. Ideal ar fi sa raman anul viitor insarcinata si as fi rezolvata inca 2 ani si as vedea atunci.
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Maria
Fetelor de aseara nu mai am liniste. A papat Victoras, a facut baie si dupa baie sa ne uscam la par.