Citim impreuna - O lume pentru Julius

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Pagina 105, editura Polirom (spoilere tot or sa fie de acum incolo...)

Discutie telefonica intre Susana si Susan:

"...In sfarsit, cand ea credea ca totul s-a terminat, Susana o intreaba daca serba ziua de nume a lui Julius. Susan facu un efort titanic pentru a-si aminti, a surprinde si a exprima in cuvinte modul de a gandi al verisoarei sale: "Nu, ii raspunse; cred ca e inca prea devreme pentru a organiza petrecri acasa; chiar daca e vorba de copii".
- Desigur! Cred ca faci foarte bine. Ai perfecta dreptate. Ce-ar spune lumea..."

Spuneti-mi si mie daca am inteles eu bine?
Susan, aceasta Marlyn Monroe a Perului, este siderata pentru ca vara-sa are tupeul sa o intrebe daca va face o petrecere pentru Julius, desi este in doliu? Isi permite acest lux in conditiile in care ea tocmai s-a intors dintr-o calatorie (de placere) prin Europa de cateva luni? Bashca ca peste cateva saptamani totusi in casa ei, la palat, are loc un cocteil cu muzica, dans, bautura si restul.
A fost cea mai tare faza a cartii pana in acel moment. Pe urma a urmat violul si plecarea Vilmei.

Cred ca o plac mai mult pe sluta Susana decat pe fermecatoarea Susan.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 35+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu sunt in aceeasi situatie ca Adela, numai ca nu din vina bibliotecii ci din vina mea. M-au anuntat ca ma asteapta cartea dar joi si vineri biblio se inchide la 4:00 P.M. cand eu sunt la serviciu, sambata si duminica e deschisa dar Flavia mea are un virus la stomac - vome, kk din 4 in 4 ore, febra, ochii pleostiti, vocea ezitanta - la un adult parca nu ti se rupe inima dar la un copil de 4 ani, iti vine sa bolesti acolo cu el ... Alex sanatos dar agitat - el vrea actiune nu oblojeli ... barbatul a curatat frunze tot weekendul si cand face munca fizica este nervos pe toata familia ...drept urmare nu m-am dus la biblioteca sa-mi iau cartea.
Azi in tren am citit niste reviste de scandal si mi-am dat seama ce in urma sunt cu scandalurile patriei - adica cum Heidi Klum e gravida de 8 luni si eu habar nu am avut ? Cartea o iau azi cand ajung acasa ca biblio se inchide la 9:00 P.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Buflea, sanatate multa Flaviei! Se simte mai bine acum?
Intr-adevar un copil bolnav iti rupe sufletul.
Eu azi nu am citit nici macar un rand pentru ca am umplut cutii. Saptamana asta ma mut si sper sa nu nasc...azi am tras o mare spaima dar din fericire s-au calmat contractiile si acum sunt bine. Nadia este insa un pic agitata.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 35+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Buflea,esti in urmaA nascut deja de vreo lunaPe prunca o cheama Lou Sulola
Sanatate micutei!Eu nu dorm de 3-4 nopti din cauza tusei lui Bubu.Facem inhalatii zilnic,etc etc...Nu m-am mai atins nici eu de carti:((

Sorry de off-topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

multa sanatate puiutilor...eu nu am gasit cartea la biblioteca si nici la anticariat...revin iarasi cu intrebarea : a gasit cineva cartea online ?

Mergi la inceput

N-am gasit cartea on-line ...
M-am apucat si eu de ea ... ma cam deranjeaza traducerea, ma intreb daca asa e scrisa si cartea in original sau nu . Traducerea mea in engleza este parca fara virgula si fara punct. Nu stiu, tonul cartii este foarte liniar, dialogurile sunt efectiv intercalate in poveste, parca nu are "punctuatie" ...
N-am ajuns prea departe - mi se pare totusi interesanta viata asta nobila si plina de bani ... incerc sa-mi imaginez cum o fi sa ai bucatari si bona care sa te spele, sa te hraneasca, sa se joace cu tine ... o mama care sa te pupe la trezire si la culcare ...

Mergi la inceput

Fetelor, vad ca la Organizatorice spuneti ceva de un cartoi imens si plictisitor si ma intrebam daca nu cumva de Julius vorbeati ...ca si eu am o caramida care mi-a rupt geanta si sunt foarte la inceput si deja m-am cam plictisit .
Am ajuns acolo unde Susan se casatoreste a doua oara si se intoarce din calatoria din Europa, inapoi la conac ... ma surprinde dedicatia cu care slugile se implicau in cresterea copiilor, mai mult ca la un job, ii cresteau cu sufletul de parca ar fi fost ai lor. Ma surprinde de asemenea detasarea parintilor care par mereu in cautare de "odihna" ... nu prea am inteles de la ce sunt atat de obositi dar aproape ca invidiez viata asta aparent lipsita de griji. Si desigur ca nici ei nu sunt intru-totul fericiti, au si ei dramele lor, depresiile lor care probabil ca par la fel de grele ca a unui om obisnuit.

Nu am inteles pana acum de unde veneau toti banii necesari traiului in conac, cresterii a 4 copii si calatoriile astea lungi si all over the world, adica nu asa la concaul de alaturi ... in fine, dupa cum stiti, eu lucrez cu cifre si se pare nu ma pot pune in pielea personajelor daca nu stiu toate detaliile financiare, mai ales cand e vorba de un asemenea nivel de trai

Mergi la inceput

dubla

Mergi la inceput

tripla .. ma scuzati, nu stiu de ce mesajul asta s-a postat de tri ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Nu am inteles pana acum de unde veneau toti banii necesari traiului in conac, cresterii a 4 copii si calatoriile astea lungi si all over the world, adica nu asa la concaul de alaturi ... in fine, dupa cum stiti, eu lucrez cu cifre si se pare nu ma pot pune in pielea personajelor daca nu stiu toate detaliile financiare, mai ales cand e vorba de un asemenea nivel de trai

Buflea, ce bine m-am distrat cu nedumerirea ta! :)))))
Nu mai stiu detaliile cartii, dar presupun ca au mosii, fabrici, afaceri conduse de un administrator, vreo mostenire importanta, ca evident nu au facut ei banii :D.

Mergi la inceput