Citim impreuna - O lume pentru Julius
Raspunsuri - Pagina 5

carminabulina spune:
Intru si io asa de diminieata cu impresii proaspete.
Am citit primele 3 capitole.
La inceput m-a speriat stilul tampitel. Ma si gandeam ca nu voi putea citi enshpe pagini in felul asta ca ma duc cu capul. pe urma ori m-am obisnuit ori stilul s-a schimbat ( a mai crescut si Julius, poate de-aia) dar a mers mai bine.
Inca nu reuseste sa ma emotioneze. Oricum pe Susan (a se citi cum se scrie ) asta o detest...deocamdata.
SPOILER Nici macar decesul Cinthiei nu a reusit sa ma miste. Desi citeam ca e bolnava si cumva am prevazut ca va muri, cuvintele folosite pentru a descrie acest eveniment au fost asa...ca fumul in aer. Am stat eu pe urma si am reflectat la cat este de tragic sa pierzi un copil, cum e sa-ti fie bolnav si sa-l veghezi si pe urma sa-l ingropi si m-a cumpris o tristete si mi-a pierit cheful de citit. Cu alte cuvinte mi-am creat o stare pe care autorul nu a reusit sa o faca, sau poate ca nici nu a vrut. De aceea mi-am zis "ia uite cum imi dau eu senzatii tari desi se pare ca autorul nu asta intentiona ca altfel mi le oferea el (senzatiile) si m-ar fi impresionat cu detalii despre...".
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 34+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

beshter spune:
Iaca, io citii asa la vreo saptejde pagini. Decondata - cum zicea mamaia mia de la tara - coana Susan e detestabila. Are grija la buclisoara aia sa-i atarne corect si/sau artistic pe fata de zici ca there's no tomorrow. Da' pe fi-su il lasa bolnav in grija slugilor - care, nu-i asa, ii pocesc strasnicul nume, in loc de Julius, Julito sau Juliusito, de-i vine doamnei sa-si caute sarurile antilesineala - ca sa mearga ea sa-si revina pe la Madrid, Paris si Londra.
Decondata, deci, satira sociala e conturata bine de tot. Servitorimea e mult mai enteresanta decat societatea inalta, nici nu l-as putea condamna pe bietul Julius ca le prefera compania.
Trouve avant de chercher

zuzunaki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Iaca, io citii asa la vreo saptejde pagini. Decondata - cum zicea mamaia mia de la tara - coana Susan e detestabila. Are grija la buclisoara aia sa-i atarne corect si/sau artistic pe fata de zici ca there's no tomorrow. Da' pe fi-su il lasa bolnav in grija slugilor - care, nu-i asa, ii pocesc strasnicul nume, in loc de Julius, Julito sau Juliusito, de-i vine doamnei sa-si caute sarurile antilesineala - ca sa mearga ea sa-si revina pe la Madrid, Paris si Londra. Decondata, deci ![]() Trouve avant de chercher |

carminabulina spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Iaca, io citii asa la vreo saptejde pagini. Decondata - cum zicea mamaia mia de la tara - coana Susan e detestabila. Are grija la buclisoara aia sa-i atarne corect si/sau artistic pe fata de zici ca there's no tomorrow. Da' pe fi-su il lasa bolnav in grija slugilor - care, nu-i asa, ii pocesc strasnicul nume, in loc de Julius, Julito sau Juliusito, de-i vine doamnei sa-si caute sarurile antilesineala - ca sa mearga ea sa-si revina pe la Madrid, Paris si Londra. Decondata, deci ![]() Trouve avant de chercher |
Ca nu puteam spune mai bine!
De fapt puteam spune mai rau si cand zic asta ma refer la limbaj

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum

www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

beshter spune:
SPOILER!!!
Intre timp, am ajuns la colegiu. Am suferit mai tare cand au dat-o afara pe Vilma decat atunci cand a murit Cinthia, to tell you the truth. Iar coana Susan, dupa ce ca n-a fost in stare sa-i tina piept barbatului (misoginu' naibii, auzi tu, sa dai afara guvernanta pen'ca s-a dat fi-tu vitreg la ea) si tot ce-a reusit sa scoata au fost niste mieuneli jalnice ('vai, dar nu e vina eeeeei'), a uitat si sa-i trimita banii cuveniti.
Acum sufar ca Julius a parasit sufrageria Disneyland si ca i-a lasat pe servitori nefericiti si pustii.
Faza cu prima impartasanie mi s-a parut foarte dureroasa, cu ambii parinti cascand de plictiseala iar Julius murind de emotie si de frica iadului. Si de teama ca maica-sa n-o sa-l salute cum trebuie pe negrul Gumersindo.
Sunt curioasa incotro se indreapta cartea asta, ca partea cu satira sociala am inteles-o. Ma intreb daca Susan isi revine vreodata din atata jucat golf si daca sparge macar vreun flacon cu parfum frantuzesc in capul pomadat al lu' barbatu-su.
Trouve avant de chercher

iarina spune:
citat din mesajul lui Mihaelka SPOILER!!! Intre timp, am ajuns la colegiu. Am suferit mai tare cand au dat-o afara pe Vilma decat atunci cand a murit Cinthia, to tell you the truth. Iar coana Susan, dupa ce ca n-a fost in stare sa-i tina piept barbatului (misoginu' naibii, auzi tu, sa dai afara guvernanta pen'ca s-a dat fi-tu vitreg la ea) si tot ce-a reusit sa scoata au fost niste mieuneli jalnice ('vai, dar nu e vina eeeeei'), a uitat si sa-i trimita banii cuveniti. Acum sufar ca Julius a parasit sufrageria Disneyland si ca i-a lasat pe servitori nefericiti si pustii. Faza cu prima impartasanie mi s-a parut foarte dureroasa, cu ambii parinti cascand de plictiseala iar Julius murind de emotie si de frica iadului. Si de teama ca maica-sa n-o sa-l salute cum trebuie pe negrul Gumersindo. Sunt curioasa incotro se indreapta cartea asta, ca partea cu satira sociala am inteles-o. Ma intreb daca Susan isi revine vreodata din atata jucat golf si daca sparge macar vreun flacon cu parfum frantuzesc in capul pomadat al lu' barbatu-su. Trouve avant de chercher |
Nu, nu-si revine

Eu va citesc dar n-am timp acum sa scriu, sunt intr-o perioada tare aglomerata. In plus mor de ciuda ca n-am timp de jocul cu cartea si filmele, dar trag nadejde ca in 3 saptamani sa-mi revin.

lilanda spune:
Io am ajuns la o perioada de criza pentru Susan...cum spuneam, mie-mi place personajul :)) Mi-e simpatica si antipatica in aceeasi masura.
Ma fascineaza stilul: naiv si ...doooar accidental ironic si obraznic :)) Cu el reuseste Echenique sa animeze o lume, sa creeze personaje puternice (unele bune, alte ticaloase), sa le "incondeieze" in doi timpi si trei miscari cu malitiozitate si cu o oarecare forma de detasare.

Adela99 spune:
fost la biblioteca - in prealabil verificat catalogul bibliotecii, care spune ca da, cartea exista, nu pe raft dar in magazie; n-ar fi prima data cand o carte pe care o caut e in magazie, deci ma pun la drum, afara destul de placut, o zi de toamna tarzie - ajuns, la ghiseu o bibliotecara pe a carei fatza se citeste ca ar vrea sa fie altundeva decat este, ii spun ce ma intereseaza, se deplaseaza agale spre magazie, se intoarce cu mana-n ..., si-mi spune ca respectiva carte nu a mai fost imprumutata din '97. informatia mi se pare irelevanta si o intreb: si ...? la care ea: nu s-a miscat din loc din '97!
- deci e in magazie din '97! nu-i nimic, o vreau oricum, o sterg io de praf, zic.
- atunci completeaza formularu' asta
- il completez, da fa-ma sa inteleg ... unde e cartea si de ce n-ai adus-o chiar daca nimeni n-a fost interesat s-o citeasca din '97?
- te sun cand o gasesc!
- ???
intre timp s-a-ntunecat si s-a facut frig.

lilanda spune:
citat din mesajul lui Adela99 - te sun cand o gasesc! - ??? |
typisk skandinavisk: grabeste-te incet