Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (130)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

La multi ani, Esme, sa ai parte numai de bucurii si asanatate alaturi de cei dragi!

Sunt pe fuga azi, am reusit sa va citesc, fug sa dau cu mopul prin bucatarie ca e jale....

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

La multi ani Esme, sa fii sanatoasa si fericita cu cei dragi ai tai

Dani te astept cu vesti bune!

Cleo ne-a placut lambada , mie si lui Robert!

Dana am citit ce-ai scris ieri, sper sa treaca perioada asta si sa vina unele mai calme

Oribila vremea de azi! Azi cred ca nu iesim, noi iesim de 2 ori pe zi in afara de vant serios si ploaie. Azi sunt ambele

Mihaser cand trimiti wishlistul la shop@.. . mentioneaza acolo, la cometarii emailul si numele tau, ca nu stiu daca te poate contacta altfel. Si eu tocmai m-am innoit cu o bluza M&S si Robert cu o gecuta super si alte cateva chestii.

Si sanatate multa la copilasi virusati Robert is Patrick

NU mai stiu ce voiam sa mai zic si cui. Fug la "programul artistic"

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

am dus copilul la gradi. Pe vant si ploaie. Am ajuns tocmai cand ii puneau la masa, lucru f. incitant pt fiica mea...si a uitat sa planga!!!

m-am itnors la cumparaturi - sa imi iau si io neshte blugi/pantaloni ceva de mers lamunca. Amvenit cu salata, branzica, si dresuri lui fiica mea.Nu ma dezmint.

cat despre intorsul la munca, abia astept. O sa imi para rau, o sa morde dorul fetei, dar uite, ieri am fo la un interviu, 2 ore in shuturi tehnice m-au tzinut 3 din echipa si mi-a placut! m=adurut capul dupa aia, m-a stresat ca multe le stiam si le-am uitat, dar uite ca mi-a placut.

danaH, si fiica mea se mai trezeshte noaptea si urlaceshte. Confirm cele zise de fete, este o legatura intre starea mea pisihica si agitatia ei.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

MULTUMESC DRAGELOR! Sa va fie si voua viata senina si frumoasa, plina de fericire si sanatate!

Deci azi am adus desert la servici, da' nu va mai zic ce...decat ca or avea farfuriute cu un trio de deserturi :)

Dana Imi pare bine ca ai mai scris. Mult succes cu teza...aoleu pana ajunge a mea la tipar a mai curge multa apa pe Maas .

Va pup pe toate cu mare drag,
Esme

Mergi la inceput

dubla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Dragele mele,
Va multumesc pt cuvintele de incurajare. si imi pare rau pt toate vaicarelile astea, dar stiu eu ca voi ma intelegeti.
deja ma simt putin mai bine. sa fie faptul ca teodora doarme mai bine de doua nopti, sa fie faptul ca a inceput sa manance ceva (nu zic bine, dar mananca si ea acolo cateva linguri), sa fie faptul ca tati a venit acasa aseara (e fantastic cat de pirduta ma simt fara el), sa fie de la magneziu? probabil o combinatie de toate.

aa, vroiam sa va mai zic ceva: ca si cand nu era de ajuns stresul meu, aseara imi zice alex ca un coleg de al lui are gripa mexicana. am cam inghetzat. abia asteptam sa ajung azi la scoala sa vorbesc cu invatatoarea. mi se parea suspect ca nu eu fost anuntati ceilalti parinti. si uite asa incepuse procesul meu de constiinta ca nu am vrut sa ii fac vaccin impotriva acestei gripe. ca am uitat sa va zic, am primit acasa scrisoare de la medicul de familie ca pot sa ii fac (numai) lui alex vaccin gratis. am mai intrebat si eu ins tanga-dreapta, am mai citit, am zis ca nu fac. nu prea intelesesem eu de ce numai alex, dar m-am gandit ca paote pt ca el face reactie astmatica la raceli, poate pt ca a fost foarte des racit in primii 3 ani. in fine, nu am ajuns la medicul de familie sa intreb.

vestea buna este ca am vorbit cu invatatoarea si mi-a zis ca este bolnav colegul, dar nu are gripa mexicana. am raspuflat usurata. cica ii educa mai mult in privinta igienei, cum sa stranute, sa se spele pe maini, au gel dezinfectant, si poate ca au facut copiii legatura dintre boala colegului si gripa asta. dar m-am linsitit acum.
totusi, cred ca luni ma duc pana la doctorul de familie sa vorbesc de vaccin. mie imie ste teama de efectele secundare, cica nu e testat suficient. coelgii mei cu copii nici nu se gandesc sa faca, cica e bine sa mai raceasca din cand in cand.
pana la urma, inca o tema de gandire.

Poze

Mergi la inceput

Dana la noi au spus ca persoanele cu risc primesc vaccinul gratuit (nu obligatoriu evident!) ca medicul de familie decide cine e cu risc si ca astamaticii sunt persoane din categoria cu risc. Fratele meu si-a facut ieri vaccinul, el e astmatic. Eu copilului nu ii fac, insa imi fac mie ca daca cumva se imoblnaveste fata sa pot sta fara probleme cu ea..sa nu ma fac si eu varza si apoi nu mai are cine sa ingrijeasca fata. In rest si la noi se pune accentul pe igiena, nu se vor inchide institutiile de invatamant decat daca sunt peste 30% din copii bolnavi...Unul dintre colegii mei a avut mexicana acu' patru saptamani. A zis ca a fost fix ca una normala si a trecut mai repede, el tot asa om sanatos nu in categorie de risc. O alta colega a fost acu' doua saptamani. Belgia are 41.000 de cazuri de gripa si de la inceputul pandemiei are 76000 si are si 7 cazuri de mortalitate. Se preconizeaza ca dupa ce trece perioada de varf numarul total al imbolnavirilor va fi 20-30% din populatia tarii (adica 2-3 milioane).

Sanatate!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Esme la multi ani si multe impliniri!

Lorich asa e...eu nu trcusem adresa de mail...dar m-a ajutat Gabitza Sa porti sanatoasa achizitiile! Sunt reduceri la minimode si cred ca si eu o sa le iau hainutele ca-s superbe!

Simo incearca sa nu mai papi seara dupa 18...nu e normal ca nu ai slabit...Ori mergi prea rar la sala si tragi chiulul...ori papi ce nu trebuie...Eu am slabit si nu mai pun acum mai mult de 57,5 kg...si am avut si 66 ...Eu merg la tae bo si am febra doua zile dupa antrenament...mai aes la fesieri :)

Dani bafta la control!

Dana

Sunt f happy azi ca ma inscriu joi in programul
asta
Mi-a promis husband ca imi ia si steamerul ala Tefal ca e oferta la Real e cu 400 de ron!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Buna mai spre dupaamiaza si de la noi ! La multi ani fericiti Esme,sanatate si numai bucurii iti doresc, alaturi de cei dragi tie !
Danicris, tinem pumnii si asteptam vesti !
Cine ce a zis de tiramisu???? noi il avem programat pentru un an jumatate, tati a dat comanda speciala a zis ca n-a mancat in viata lui un tort asa bun, acu' nu ca sa ma laud, dar chiar imi iese...
Felicitari Cleo pentru jobb, eu ma tot gandesc la " intoarcere"... uf... e asa bine acasa ....
Gabitzam , felicitari pentru initiativa, la cat de mult am postat eu..., dar oricum, frumos ca te-ai gandit la asta.

Nu mai stiu ce vroiam sa zic.... sanatate multa puiutilor bolnaviori !
Noi ne-am trezit azi la 7:30, nu-s de ce, desi banui ca de la draperiile netrase, a lovit-o lumina in ochisori , asa ca ne-am decalat cu pranzul si acum e la nani de la 12. Apropos de programul artistic si noi ne-am cam plictsit in casa nici eu nu o scot pe vant si ploaie,asa ca inventam jocuri, cantam, construim, spalam, calcam, toate impreuna. Sa va povestesc cum se spala Lizuca pe maine cand ne intoarcem de afara : intram in casa, o dezbrac si ii spun sa ia scaunelul de plastic si sa mergem la baie sa ne spalam pe maini. Il ia se duce la baie , deschide usa, il aseaza langa chiuveta, se urca pe el si asteapta sa vin sa o spal pe maini, ne stergem cu prosopul si apoi ii spun sal duca la loc si il duce. Mai mai ce copil intelept are mama . Iar din seria cuvintelor noi... sa nu aruncati cu pietre, pls... Lizuca zice miti (miting) piticu, baana (banana)cocos, totiii (tortelini), poua (ploua)afaa (afara) pe jos, baie, dus, pisu, da-i (da-mi)biceta (bicicleta)... si repeta absolut tot ce zic si eu, e f atenta si la desene la televizor, stie ca 4 vine dupa 3 si 5 dupa 4 zice patu, cici, tei, doua, il imita pe Mircea badea teribil la onomatopee, ii place melodia de la kinder buenno e cu urechile ciulite cand o aude a, si reclama de la un detergent, am uitat care.
Cred ca a contat ca eu am vorbit cu ea foarte mult si nu ca unui bebelus ci ca unui adult.
Ma duc sa bag si eu un nani, diseara avem iar musafiri, in fiecare seara am avut, dar stiti ca-mi place asa? si vad ca si Lizucai ii prieste, nici nu intra bine omul pe usa ca vine si ii pune in brate jucarie dupa jucarie... e mortala !

va pup

Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

ESME – La multi ani, sa traiesti, sa ne-nfloresti si mai ales sa ne-ndulcesti! alaturi de printesuca ta cuminte!

DANICRIS – asteptam cu nerabdare rezultatele! La mine s-a vazut de la eco de 14 saptamani ca o sa fie baietoi. Eu nu vedeam nimic pe ecografia aia, insa al meu sot vedea cica un cuc maaare.

ALYSH La multi ani lui Vlady! Eu sunt a bad bad mommy, am uitat ieri de ziua puiului, abia cand am deschis mesajele de la maica-mea pe la 10 noaptea am avzut ca am ratat-o. Nu-i nimic, il sarbatorim azi.

LAURA – da, inca de la inceput a fost tare incantat de gradinita. Ti-am zis ca el oricum cum vedea copii il pierdeam, nu mai avera treaba cu nimeni. Acum se intelege bine cu baiatul cel marisor, de 5 ani, baiatul educatoarei. El e tare protector cu Patrick. A venit insa un baiat de vreo 2 ani jumate si cu ala numai se bate. Ieri l-a lovit pe Patrick si a venit al meu cu capul de dulap. NU a patit nimic piticul, mi-a placut de educatoare ca mi-a zis, imi zice mereu cand mananca, cand nu mananca, tot ce se intampla, si mai bun si mai putin bun. Mai are si 2 fete, pe alea le cam paruieste, nu stiu de ce. Oricum, in general se inteleg bine. Cu ele face de mancare, cu baietii joaca fotbal, toata ziua vine acasa si urmareste o minge prin casa si striga GOOOOOOL!!! Apoi vine la bucatarie si incepe sa mute mancarurile dintr-o oala intr-o farfurie si invers, scoate polonicurile, lingurile din sertare, le rearanjeaza, etc.
De plans nu prea plange, decat vreo 5 minute asa, daca il vede pe taica-su plecand. Insa dimineata, cum ziceam, targe de usa, sa plece mai repede.
Nu ma asteptam sa se adapteze asa repede. Ma felicit si pentru ca l-am dus aici, in mediu familial, are oricum mai multa atentie decat intr-o gradinita mare unde ar fi intr-o grupa cu copii numai de varsta lui. Aici e cel mai mic si cel mai alintat.

CLEO nu am inteles bine, ai un nou job? Felicitari atunci! Sa fie intr-un ceas bun! Cand preconizezi intoarcerea? Cu dorul… o sa fie greu la inceput insa te obinsuiesti. Ai sa vezi apoi ca fiecare clipa pentrecuta cu copilul o sa-ti aduca maxim de satisfactie si fericire. Eu inainte, recunosc cu rusine ca mai aveam momente in zi cand nu mai puteam si-mi pierdeam rabdarea, repezeam piticul… acum ii acord atentie maxima, seara si in week-end.

ELENUCA – wow cate zice Lizuca! Bravo!

IN Legatura cu VACCINUL aici e o intreaga isterie, la noi e gratis pentru toata lumea. Campania a inceput saptamana asta, esalonat, mai intai pentru persoane bolnave, batranii, personal medical, apoi vin parintii de copii mici, apoi femeile gravide,etc! Ieri s-au batut in fata clinicilor, niste cozi imense, toata lumea vrea vaccin. Eu as vrea sa-l fac pe ala pentru femei gravide pentru ca nu contine adjuvanti din aia periculosi cu tot felul de otravuri. Dar nu se poate. Asa ca ma mai gandesc daca il fac. Lui Patrick normal ca nu-i fac nimic, chiar am amanat vaccinarea de 18 luni pentru cand se mai intremeaza ca acum e racit.
In plus, randul la vaccin imi vine in decembrie (noi suntem ultima categorie, adulti sanatosi dar noi suntem cei mai mobili si noi purtam virusii de colo-colo) si eu din decembrie am sa lucrez de-acasa deci nu stiu daca mai are rost sa mi-l fac. Gabi lucreaza de noapte cand nu prea e deloc activitate si socializare, merge cu masina la servici, deci nu prea am avea de unde sa ne infectam. Asa ca nu cred ca mi-l mai fac deloc. Eu in orice caz n-am avut in viata mea gripa. Am racit, dar sa fac febra si sa stau lata in pat niciodata. Am un sistem imunitar de invidiat. Sora-mea facea toate bolile copilariei, eu dormeam cu ea in pat si nu faceam nici o bubita cat de mica! Doctorii ziceau ca n-au mai vazut asa ceva.
Deci alaptez in continuare, poate ii dau si lui Patrick din anticorpii mei, decat sa-l otravesc cu un vaccin insuficient testat.
In plus, ne vaccineaza ca pe animale, in niste arene imense, mii de oameni asteapta la cozi, ore intregi cu copii dupa ei care alearga peste tot si se joaca impreuna, mi se pare ca nu exista loc mai propice de propagare a viruslui decat acolo.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Your children know more about you then you know about yourself"

Mergi la inceput