THIS IS IT - movie - 2

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns purple_blue spune:

Vezi...tocmai asta e problema mea...ca tot pe el il judecam la sfarsitul zilei. Ca nu se dansa ca pe vremuri, ca era slab, ca era dependent de medicamente...

Ii numaram urechile, firele de par de pe cap, pantofii si sacourile, de ce nu ne uitam si mai departe? Mai e ceva in filmul asta. Ramane de vazut ce. Ma repet: sa nu pierdem padurea din vedere, din cauza copacilor.

Personal, m-a deranjat cuvantul "drogat" pt. ca a fost folosit la adresa lui de prea multe ori in bataie de joc.

In alta ordine de idei, nu voi crede nici in 1000 de ani ca putea gandi clar cu privire la muzica, miscare scenica, efecte speciale, TOT, in conditiile in care ar fi fost ametit de medicamente.


P.S. Astrojunkei Multumesc pt. transcrierea inregistrarilor lui Shmuley. Merita citite si intelese.




www.youtube.com/watch?v=PvYygjcMDdQ" target="_blank">You are the cry that turns to laughter,
the sweetness and the morning after
, Mrs. Purple Jackson

www.misformichael.blogspot.com" target="_blank">I know enough to believe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Purple, fiecare are dreptul la o opinie, chiar daca sint diferite. Sintem aici datorita lui, cel putin eu una nu am scris nimic cu rautate, nu l-am judecat la rece, am scris si de bine, dar acolo unde nu se poate am scris ceea ce cred eu despre el! Credeam ca de asta sintem aici, nu?

Off-topic oarecum, dar simt nevoia sa ma explic de ce nu consider peiorativ folosirea cuvintului drogat de catre mine, nu de presa sau cine l-a mai folosit. Drogarea este o boala, cu consecinte grave, care trebuie tratata ca atare. Nici nu mai are importanta numele drogului, atit timp cit consumul sau practicarea lui te distruge...

Pentru unii cuvintul drog este legat doar de cocaina, heroina etc., norma, acestea erau la inceput. Pentru mine si pentru multi care studiaza stiintific problema si consecintele ei, drogurile vremurilor in care traim nu mai sint doar acestea, ci pe lista, trist, dar adevarat, s-au adaugat: consumul necontrolat de medicamente pentru cauze reale sau inventate, jocurile si cumparaturile cumpusilve sau patalogice si lista ar putea continua. A nega aceasta realitate numai pentru ca acest tip de drogare si de distrugere a organismului si a vietii nu e cel clasic, cu drogurile cunoscute din anii precedenti este ca si cum ai spune ca ai un barbat bun, nu se duce la femei, nu cheltuie bani, ma ajuta in casa... dar e adevarat, ca ma snopeste in bataie cam o data pe saptamina, ca am stat si in spital de vreo citeva ori, ca mai bate si copii ca cica ii invat eu sa nu-l respecte... dar e barbat bun, nu face ca altii, eu nu sufar de violeta conjugala. Deci da, pentru mine drog este orice consumi sau faci, care da dependenta, dependenta care iti distruge sanatatea, familia si, in final, viata. Stiu cazuri de copii, de tineri care au murit in fata calculatorului, dupa zile intregi in care nu fac altceva decit sa se joace pe calculator, nu maninca, nu dorm, nu ies la aer, nu se duc la scoala...e mai rau decit drogul clasic, pe acesta il stii, il depistezi, e ilegal, il procuri mai greu... celelalte sint pe raft, intinzi mina si le iei, sint acasa (calculator are toata lumea si acces la jocuri gratuit), alcoolul se afla in magazine, nu-l poti procura daca esti minor dar se gaseste intotdeauna un 'prieten' care sa te ajute, dar ce, toata lumea bea un pahar, asta nu inseamna ca sint dependent de alcool... etc. etc.

In concluzie, da, MJ era un om care se droga cu medicamente, nu mai putea trai fara ele, si acestea i-au distrus viata. Si din acest motiv, era un om care avea nevoie de ajutor. Asta e o varianta, a recunoscut el insusi ca e dependent de medicamente (v. melodii, interviuri, felul in care a murit pina la urma). Exista si varianta sa nu fi fost atit de dependent sau sa fi scapat de aceasta dependenta, sa fi murit printr-un accident sau chiar ucis, nu o neg, as accepta-o cu mare placere, dar argumentele nu sint solide in aceasta directie. Eu nu pot sa ma gindesc ca nu avea cum sa faca ce facea daca era tot timpul sub influenta medicamentelor... acesti oameni despre care vorbeam mai sus, in momentele de lucidate... stralucesc. Si apoi MJ era dependent de multi ani si, asa cum am citit, un dependent care controla situatia, dovada este faptul ca la autopsie a reiesit ca era sanatos pentru virsta lui. Faptul ca pina la urma ceea ce consuma l-am omorit, are strinsa legatura cu ce facea in ultima perioada de dinainte de moarte! De aceea nu pot sa-i iert pe cei care au tras de el, pe cei care neaga ca MJ ar fi avut probleme, pe cei care cistiga de pe urma lui. Nu pot sa-i iert pentru ca au constiinta patata, dar incearca sa o spele fiecare cum poate. Nimeni nu a venit sa spuna: da, ma simt vinovat, ii eram prieten, stiam ce se intimpla cu el, dar nu am facut nimic din urmatoarele motive si pentru asta ma simt vinovat, chiar daca nu stiam ca asta il va omori. Nimeni! Si eu sint sigura ca toti stiau sau toti cei care ii erau apropiati! Ma refer la adulti, copiii chiar daca stiau, sint copii si eu stiu cum am privit situatia la rindul meu, cind eram copil si tatal meu suferea ce suferea. Admit si faptul ca nu stiau nimic concret, la cit i-a iubit Michael, il vad ferindu-i total de orice lucru care i-ar putea face sa sufere.

Si apoi, pun altfel problema, daca inregistrarile au fost cerute de MJ pentru arhiva lui personala, daca tot materialul exista, nu s-au folosit actori, nu au facut decit sa-l monteze... daca nu s-a dorit prin acest film decit sa ni-l arate pe MJ, ce voia sa ne pregateasca, cit de mult se implica in ceea ce facea... de ce nu a fost atunci facut cadou fanilor, publicului, de ce trebuie sa incaseze bani pe el? Fanii au iesit pe strazi si au dansat aducindu-si astfel tributul, tributuri pentru care au muncit, si-au lasat din preocuparile zilnice sa se duca la repetitii, nu au cerut bani pentru asta, au facut din suflet. De ce nu ar fi facut si cei cu filmul la fel!?! Si daca altfel nu se poate si filmul e musai sa incaseze, de ce nu se doneaza suma sau o parte din ea, unor acte caritabile, se stie ca MJ facea asta? De ce intra in buzunarele cui nu merita acesti bani, de ce profita de dorinta oamenilor de a-l vedea pentru ultima oara pe idolul lor, de faptul ca pentru MJ omul scoate bani din buzunar, ii are sau nu-i are, pentru ca-l iubesc, pentru ca au fost influentati de muzica si dansul lui, pentru ca MJ reprezinta ceva pentru ei?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Purple, eu inteleg ca esti furioasa dar tocmai tu care te-ai documentat atat ca sa ne arati ca exista posibilitatea ca cineva sa il fi ajutat pe M sa dispara, intr-un fel sau altul, esti suparata acum ca incercam unele dintre noi sa scoatem in evidenta discordante din film care sa ne mentina oarecum vie speranta ca el este alive and here forever, vorba citatului.

Sigur ca se toaca filmul, fiecare dintre noi il vede probabil cu alti ochi, credeam ca suntem aici sa impartasim impresiile, despre el, sigur, despre cine altcineva? Sigur, mi-au placut si dansatorii si Orianthi chitarista, frumoasa si talentata, dar eu am mers la film sa il vad pe el, pe Michael Jackson, si cum tot filmul nu mi-am dezlipit ochii de la el, chiar nu am cum sa scriu despre orice altceva/oricine altcineva. Dincolo de detalii insa toate am vazut si admirat talentul, de asta te indoiai? Crezi ca a iesit cineva de la filmul asta (si nu ma refer numai la noi de pe forum) fara sa isi fi spus in gand "Doamne, omul asta era fantastic, ce fel dansa si ce voce avea!!!"??? Sunt sigura ca nu.






--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nelia, desi n-as putea baga mana in foc, cred ca trebuie platiti toti cei implicati care au stat atatea luni in pregatiri, producatori, dansatori, instrumentisti, chiria salii samd. Banii astia trebuiau sa vina de undeva, ar fi venit din incasarile pt concerte dar daca s-a intamplat asa si banii pe bilete au mers inapoi au trebuit sa apeleze la planul b (convenabil pt ei, ce sa zic).

Apoi, oricat de buni prieteni ar fi fost, era o relatie de business intre AEG si MJ, ambele parti avand interese, Michael ca vroia sa le arate copiilor de ce e in stare si de ce e iubit, sa le arate fanilor si lumii intregi ca e inca in maxima forma si nu in ultimul rand pt bani...iar AEG pt bani, desigur, era un job, dar si pt faima de a fi produs cel mai tare turneu live din toate timpurile.

Cat despre sony si faptul ca au cumparat drepturile de difuzare, cred ca sunt doua motivele: unul pt bani (repet si in cazul lor, ei il privesc ca pe un job, putea fi oricare alt artist din punctul lor de vedere) si doi cred ca au vrut sa demonstreze ca tot ei sunt mai tari...ca si dupa circul de acum cativa ani cand M era intors impotriva lor la greu tot ei au fost acolo cand a venit ultima creatie de la el pt public.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, Motanik, ai dreptate si tu. Numai ca, incasarile prezente si viitoare ale acestui film depasesc deja bugetul cheltuit pentru producerea lui. Parerea mea, altfel nu ar fi avut nici un motiv sa-l scoata! Sint milioane de dolari in joc, nu citeva mii si stiu filme care au fost scoase cu sume infime, iar cistigurile au fost enorme. Si filme artistice, nu documentare, cu materialul avut de-a gata, doar sa-l monteze. Nu aveau cum sa bage milioane in acest documentar si cistigurile nu se vor opri aici, gindeste-te cite DVD-uri se vor vinde, cite generatii de acum incolo vor vedea acest film!?!

Si apoi, tind sa cred ca si ei au avut o asigurare, nu? MJ nu a incasat nimic de pe asigurare, pentru ca a murit dintr-o cauza netrecuta, el tinind secreta aceasta dependenta a lui, normal de altfel, cine ar fi scos-o la iveala intr-o asemenea situatie... Dar eu cred ca cei implicati in asa ceva, nu fac nimic inainte de a incheia o asigurare, in caz ca... doamne fereste. Am prieteni care s-au ocupat sau se ocupa de organizare de concerte, de mai mica anvergura, si primul lucru este sa incheie asigurare, accidente se pot intimpla oricind. Ai o masina si nu mergi cu ea fara o asigurare, darminte cind te bagi sa organizei un turneu atit de mare, cu un artist atit de cunoscut... Asa ca, nu-i pling pe AEG&Sony, in nici un caz.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns purple_blue spune:

Nu ma cert cu nimeni.
M-am documentat mult, intr-adevar. De aceea spun: sa ne uitam si la altceva decat "praful in ochi" despre aspectul lui. Nu ma refeream la dansatori si etc., ci la ceilalti, din spatele afacerii.
Sunt ferm convinsa ca este o inscenare tot.

Daca el a stiut (sau organizat), nu cred ca ar fi vrut sa dispara cu imaginea unui dependent care si-a gasit sfarsitul asa. Poate nu i-au spus detaliul asta, habar nu am. (asta in cazul in care nu a murit)
Mai mult decat orice si-a iubit fanii. Daca ii dezamagea pe ei, nu mai avea nimic.

Daca nu a stiut, inseamna ca "EI" erau constienti ca nu va face fata la 50 concerte, si-au facut calculele de la inceput si s-au organizat in acest sens.

As vrea din tot sufletul sa aflam vreodata cine e in spatele tuturor acestor lucruri. AEG, Sony sunt doar parti componente din ceva mult mai mare.





www.youtube.com/watch?v=PvYygjcMDdQ" target="_blank">You are the cry that turns to laughter,
the sweetness and the morning after
, Mrs. Purple Jackson

www.misformichael.blogspot.com" target="_blank">I know enough to believe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu, nici eu nu-i plang, nu intelege gresit, dar ii inteleg si daca ei vad totul ca pe o afacere. E normal, e un business urias asta si fiecare trage pt el. Ghinionul nostru acum ca a fost Michael, pt ei putea fi oricine, dar cu atat mai tare au tras ca a fost vorba despre el si stiau ca o sa vanda f bine.

(si ca sa fiu clara, sa nu inteleaga cineva gresit, am scris mai sus ca ii inteleg pe producatori ca nu se dau cu capul de asfalt ca nu mai e M si scot in schimb filmul care le aduce profit la fel de bine ca si concertele ce nu au mai avut loc, caci repet pt ei e vorba doar despre afaceri; nu ii binteleg insa si ii condamn daca intr-adevar l-au muncit pana la epuizare, daca au tras de el sa cante si sa danseze, imbibandu-l poate chiar ei cu medicamente ca sa-l tina in forma - numai ca nu stim sigur asta, putem doar sa ne construim noi scenarii pt ca ma indoiesc sa iasa la iveala vreodata adevarul)

Cat despre asigurare, se vorbea ceva la un moment dat dar nu am inteles pana la urma ce s-a intamplat, mai stie cineva ceva? A existat o suma pe care au incasat-o cei de la aeg?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Purple, eu aveam senzatia ca esti impotriva noastra, pentru ce discutam aici... Asa, mai vii de acasa. Pai, sintem de aceeasi parte a baricadei, amindoua sintem furioase din acelasi motiv. Exact din acest motiv sint trista si furioasa si nu am vrut sa vad filmul, m-am dus pina la urma pentru ca voiam sa-l vad pe Michael, el ma interesa si am zis ca, desi gindesc astfel, ma duc totusi sa-l vad. Mie mi-e clar ca lucrurile nu sint asa cum sint prezentate, nu stiu daca Sony si AEG sint doar componente, dar adevarul nu e asta! Orice ar spune ei, nu pot sa-i cred dezinteresati! Nu au vorbit despre moarte casa nu afecteze copiii... pai, atunci de ce nu acopera datoriile protagonistului principal cu banii de pe film, ca sa-i ajute intr-adevar pe copii? Oricum, mie nu-mi place, ma infuriez numai cind vad cite o cifra din aia cu zerouri multe legata de film: sint banii lui Michael, nu ai lor. Sint banii copiilor lui!

Eu am luat in calcul, daca mai tii minte, ca poate asta a fost planul B al lor, poate chiar in colaborare cu Michael, dar si faptul ca poate traieste, dar nu bine-mersi, ci in coma, in urma supradozei, si asteapta sa-si revina si pina atunci, cu acordul lor sau nu, fac ce fac... Dar, cu multa tristete spun, ca in ultima vreme cred tot mai mult ca el a murit, in conditii tragice, ca a murit cu sufletul neimpacat... si ca multi profita de pe urma mortii lui, vor sau nu vor. Toti Jacksonii dau interviuri, fara nici un merit... ce rost are? Se deplaseaza in diferite tari, li se iau interviuri... fara nici un merit, numai pentru ca le-a fost frate sau fiu! El e mort, rece, singur acolo... copiii lui au ramas fara tata si numai ei stiu prin ce trec, iar altii... of, nu mai spun, ca ma apuca iar plinsul si mai ales furia. Nu mi-am imaginat niciodata ca ma va afecta atit de mult moartea lui, dar pentru mine ea simbilizeaza moartea tuturor celor ca el, simbolizeaza nedreptatile vietii.... si neputinta in fata lor. De aceea sint atit de pornita!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wmagnolia spune:

Am vazut filmul a doua oara si am remarcat ceva nu stiu daca s-a mai discutat despre asta dar nu ati observat ca vocea lui cand vorbea in mod obisnuit si dadea indicatii era diferita de vocea din interviuri.
Adica avea o voce de adult ( barbat) nu vocea aia pitigaiata de copil ca atunci cand dadea interviuri.
Char ma intreb de ce avea vocea aia cand vorbea in public sau la televizor. Vocea lui normala era mult mai frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Motanik, eu am inteles foarte bine ce spui tu, nu se pune problema ca te-as intelege gresit. Dar gindesc la fel ca tine: pot intelege ca afacerea e afacere, dar nu cu pretul vietii. Ei incearca acum, pe toate caile, se ne convinga ca totul a fost in regula cu Michael, ca moartea lui a fost un accident, medicul lui si altii implicati la fel, familia lui la fel... iar eu nu vreau sa accept asta pentru ca sint sigura ca nu a fost asa. Nu se moare atit de usor si din nimic, ceva a provocat moartea lui MJ. Se stie ca propofolul, ok, cineva stia ca il lua, cineva i-l administra, cineva stia ca erau zile in care MJ nu era MJ, dar totul a mers mai departe... pina cind artistul nostru drag, masina lor de facut bani a clacat. Asa ceva nu pot sa trec cu vederea, chair daca as vrea, nu pot! Vreau sa-i vad ca se declara vinovati, vreau sa-i vad caindu-se, vreau sa-i vad acuzati, judecati, condamnati... si de la acest caz, sa se condamne la nivel general, mondial aceste practici. Asta vreau, si sint trista si furioasa nu ca e disecat MJ, nu-mi mai pasa de mult de asta, sau ca noi il disecam cu devotament aici, ce am vazut, ce credem, ce ne-a placut... ci pentru a sint din ce in ce mai sigura ca toata vina a fost aruncata pe seama destinului si a lui Michael personal, iar restul sint spalati din pacate, chiar si prin acest film, buzunarele copiilor lui se golesc, in timp ce ale altora se umfla... si viata merge inainte, nu? Sincer, am mers pina acolo incit m-am gindit ca poate MJ a inscenat totul, sta un timp deoparte sa-i lase se prinda bine in plasa si apoi apare si... spune adevarul! Poate asa vede el posibil sa salveze lumea, sa faca ceva concret pentru omenire! Sigur, e o idiotenie ce spun, dar mi-a trecut si asa ceva prin cap.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput