Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GABI - Feicitari pentru fetita si din partea mea! Imi amintesccand am primit vestea ce bucuroasa eram. Iar de data asta, m-am simtit in al 9-lea cer.

Cristina +13 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

freedelia, nu, landoul nu se pune paralel, se pune exact cu capul inspre scaunul din fata , asa ca sta foarte fix, si pozitia copilului e aceeasi ca in scoica, adica intins, dar cu capul catre directia de mers, eu asa l.am tinut conform instructiunilor

castelana, nu aici nu esti trimis cu copilul la urgenta pt orice fleac, s.a inteles gresit , vorbeam despre copil in prima luna, sau in primele zile sa zicem, in caz ca face febra peste 38, apoi cand creste nici macar nu te poti duce doar pt febra la urgente in timpul zilei cand exista pediatru
despre scutec eu am folosit de unica folosinta, oricum iti spun ca nu sta cu rahatul mult, il deranjeaza la fel, eu pe ivan cum facea cum il schimbam, mai mult de 10 minute nu a stat niciodata, 10 minute doar cand eram in drum spre casa si nu m.am oprit sa.l schimb stiind ca ajungem repede

roxana 18+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Hello.

Freedelia- pune te rog o poza cu acoperitoarea pt alaptat daca poti. Poate se gaseste si pe aici.
La perna pt alaptat te referi la cea in forma de potcoava si lunga ?
O sa caut o poza sa pun.
Castelana- acum 30 de ani poate nu erau gravidele bombardate cu vitamine si alte minuni, dar acum 27 sigur erau. Pe mama au pus-o sa ia vitamine si calciu la fiola in sarcina, sa inceapa diversificarea la 3 luni jumate cu binecunoscutul mar cu biscuite. Numai natural nu era totul si atunci.

Daca nu sunteti deacord cu scutecele de unica folosinta, le puteti incerca pe cele refolosibile. Cheltuiti mai putini bani si produceti mai putine deseuri. Dupa 3 luni puteti se observati copilul, care da semnale ca ar face pipi, caca si sa-l puneti sa faca in ghiuveta, cada sau unde vrei voi. Se numeste cumva metoda asta dar nu mai stiu cum.
Scutecele de finet mi se par greu de folosit, trebuie sa schimbi copilul de toate hainele si pe tine daca esti norocos si erai cu el in brate .
Sunt deacord sa se faca totul natural. Nu vreau sa folosesc nu stiu ce sampon cu miros de levantica, sau servele umede care miros de la 10 metrii a parfum, la fel cu cremele pt uns copilul. Defapt creme nici nu as folosi daca copilul nu are in mod evident pielea uscata. Iar daca o are uscata atunci ulei de masline, de miglade, unt de cocos etc. Toate naturale nu o crema care doar a trecut pe langa ele.

La spital pot sa ma viziteze prietenii ,dar sa sune inainte. Daca o prietena vine cu sotul si ala se fataie pe acolo stangenit, cum crezi ca ma voi simtii eu ?
Inteleg ca vor sa fie aproape de mine dar la fel ar putea si ei sa inteleaga ca tocmai am nascut nu tocmai a fost la dentist si mi-am pus o plomba.

sanatate multa mamei

Revin mai tarziu un pic...

Denisa, 17 + cu bebel-mititel Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle_sf
Imi mai ziceti o data cum se cheama crema aia pentru sani, ceva cu G, vreau sa o trec pe listuta inceputa de Rebiana. Multumesc

In cazul in care nu ti-a raspuns deja cineva mai harnic, se numeste Garmastan. Daca imi amintesc corect, nici nu necesita spalare sanul inainte de alaptare, daca se aplica aceasta crema. Oricum, scrie pe prospect.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lindal

Pentru hemoroizi (si alte probleme gen iritatii) va recomand o crema-gel de la Hofigal, se numeste Plantintim. E pe baza de galbenele, salvie, propolis, pin, levantica si alte cateva plante. Este antiseptic, antipruriginos, cicatrizant. Eu am folosit-o cu efecte foarte bune si rapide.

16+
Pictura pe sticla
Poze

se poate folosi si in sarcina?

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 17+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia
cred ca e foarte important ca mamicile sa stie ca indiferent ce boala ar avea, pot continua alaptatul. Adica ma refer la infectii, raceli, febra, etc. cand multe dintre noi ne gandim ca putem sa ii dam lui bebe, dar daca suntem instruite dinainte ca nu e cazul, nici nu ne mai punem aceasta problema.

Confirm ca am avut febra peste 40 imediat dupa nastere (nici acum nu stiu exact cauza) si am primit antibiotic intravenos si apoi oral. Medicul mi-a confirmat ca pot alapta fara probleme. Dar nu sunt de acord cu 'indiferent ce boala'. In cazul asta, sigur discutati cu medicul, el stie sigur (sau ar trebui sa stie) daca se poate continua alaptarea.
Si eu sunt pro-alaptare, nu numai pentru ca e mai sanatossi natural, dar e si mai usor dpdv logistic...sa zic asa. DAR, sunt situatii cand nu se poate (unele mamici au probleme de sanatate si au tratament care nu le permite), asa incat consultati medicul. Daca e sigur tratamentul si mama vrea sa alapteze, nu cred ca exista medic care sa-i recomande formula. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Anca- vrei sa-i dai ceai din prima luna daca vrea sa suga mai des de 2 ore ?
De care ceai ? De unde sti ca nu e alergic la el ? Ce beneficiu ii aduce ceaiul lui bebe?
Eu am inteles ca (,) copii, mai ales in prima luna trebuie alaptati la cerere. Daca cererea vine la 20 de min dupa ultimul supt asta e.
Poate nici bebe nu stie sa suga si sanul nu curge cum ar trebui.
Despre ceai si apa se spune ca umple burtica inutil si poate sa apara carente sau mai rau rahitism.

Eu as face asa. As alapta de cate ori cere bebe. Daca vad ca decat morfaie sanul si nu suge ii dau suzeta.
Dar daca urla de foame si scuipa suzeta atunci scot sanul si ii dau sa pape chiar daca au trecut decat 10 min de la ultimul supt.
De unde sti ca nu e un pulseu de crestere si de asta vrea sa pape mai mult?

Eu ieri am mancat toata ziua. Cum ar fi fot sa vina cineva la 3 si sa-mi zica ca pana la 6 seara nu pot decat sa beau apa , si eu sa nu pot face nimic..... Cred ca as fi urlat de mama-mama.

Denisa, 17 + cu bebel-mititel Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Ne-am pozat si noi si uite ce burtica avem. Pozele sunt cam sexy..ne scuzati dar asa se vede cel mai bine.

http://family.webshots.com/album/574787842lncMiG

Recuperez cele necitite de ieri si revin.

va pup

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

17+ Maria Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Buna dimineata burtici,

Vad ca inca se mai discuta pe tema alaptarii, apei, ceaiului. Am citit mesajul Castelanei .
Parerea mea este ca aici nu sunt doar sfaturi, mesajul meu cel putin, nu a fost un sfat, a fost o poveste, deci fiecare spune din experienta sa. Nu neaparat buna. Bineinteles ca totul e relativ, totul se schimba mereu, ca fiecare caz e specific, fiecare mama reactioneaza in felul ei. Greseste uneori fara sa constientizeze, important este sa fie totul bine.
Eu acum 10 ani nu stiam nimic de TT, de amniocenteza nu mai vorbesc, acum stiu despre toate, le fac, le urmaresc cu sfintenie. Asta nu inseamna ca am neglijat primul copil, ca nu m-a interesat.
Si mai e ceva. Toate la prima sarcina si mai ales la 20 de ani, avem impresia ca le stim pe toate. Ca mamele sau cele mai mari ca noi sunt depasite si le cam luam peste picior. Si eu sunt tot asa, acum cu bunica, mama, sau mama sotului . Asta e viata. Pe mama mea am admirat-o ca niciodata nu s-a bagat in cresterea lui Mihai. A spus tot timpul ca ea m-a crescut pe mine altfel, mult mai simplist, simplu si ca eu, treaba mea .

Hai ca am fost un pic haotica, va pupic pe toate si plec, ies si eu din casa putin, nu de alta dar am treaba.

Carmen mami de Mihai 24.8.99 si 22+ sapt

http://community.webshots.com/user/kosscar

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui castelanaC
diferentele sunt mari, metodele diferite, alimentatia din timpul viatii intrauterine absolut schimbata

Astazi in sarcina gravida este "indopata" cu tot felul de vitamine, pastilute pentru de toate si pentru toti, nou-nascutul este de la nastere pompat la refuz si "imbalsamat" in creme si cremite, i se dau "preventiv" un milion de chestii

ca sa nu mai spun ca-s cam nebuna si-s si impotriva scutecului de unica folosinta (pe care-l gasesc anti productiv in educatia copilului invatandul sa stea comod cu rahatul la fund, probabil ca-mi va trece imediat dupa nastere).

Dar considera si faptul ca mortalitatea infantila a scazut simtitor...

Perfect de acord...aici nu se da nimic in afara de suplimente de vitamina D (ca soarele apare cam rar la noi, acum, in sezonul asta) si recomandarea pentru astea mai 'coapte', asa ca mine, sa ia si ceva calciu pentru a evita mai tarziu osteoporoza (aici au mari probleme si cu asta). In plus, in tara se dau si copiilor un brat de siropuri si picatrui pe langa antibiotic in caz de viroza...aici nu. Antibioticul sa treaca infectia si gata. Iar cu cremele, in afara de samponul si gelul de dus special pentru bebelusi (adica fara parabeni si parfumuri), am mai avut la Tudor in casa permanent crema de popou cu zinc si galbenele, DAR folosita doar cand trebuie, nu dupa fiecare schimbat de scutec, asa, preventiv...

Rahatul la fund nu-l deranjeaza pe bebe nici daca scutecul nu e de unica folosinta, crede-ma! Altfel, ar invatat sa faca la olita de mic. Sunt si bebelusi pe care-i deranjeaza, si nu numai kk, dar si pipi...stiu de un bebe care nu suporta sa fie ud si mama trebuia sa-l schimbe dupa fiecare pipi...va ganditi ce placere cand e mic si face pipi foarte des?

Mergi la inceput