Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui GabyHila

hohohoh:)

Am lipsit de la apel din cauze de munci multe, rauri si alte deplasari!
Am fost la morfofetala luni la Tg Mures si 90% e FATAAAAAAAAAAAAAAA!!! Exact ce am simtit eu si ma bucur de nu mai pot! in rest suntem ok, crestem cf asteptarilor! mi-a interzis in schimb sa mai iau medicamentul meu de reglare al pulsului si ma simt f nasol! ajung la 130-140 batai pe minut si numai urcand 3 trepte! si transpir si ma simt nasol! mi-a zis sa iau ca si mg in loc! oi vedea...

Gaby

Bebe in 20 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com

Felicitari, pt !
Iti doresc sa ai o sarcina usoara in continuare pana la 40 de sapt, si bineinteles si tu sa te simti bine.

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justin(a)

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 15+ - JUSTIN/JUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_iary spune:

GabyHila felicitari pentru fetita sa va traiasca si sa fie sanatoasa

anca17+sideKarla Maria 20.08.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Buna dimineata -- nu stiu ce au copiii astia de se scoala cu noaptea in cap. Ne-am culcat la 10 jumate si 7 jumate erau in picioare

Andira -- am vrut sa scriu 2 biberoane de lapte, nu de apa. Si tocmai pentru ca pot aparea situatii in care sa nu stii daca poti sa ii dai lapte sau nu, cred ca e foarte important ca mamicile sa stie ca indiferent ce boala ar avea, pot continua alaptatul. Adica ma refer la infectii, raceli, febra, etc. cand multe dintre noi ne gandim ca putem sa ii dam lui bebe, dar daca suntem instruite dinainte ca nu e cazul, nici nu ne mai punem aceasta problema. De aia am spus si eu si alte mamici ca alaptatul este una dintre cele mai grele experiente din viata. Pentru ca totul pare simplu si de fapt apar atatea probleme si intrebari. Iar in cazul extrem in care mama chiar nu poate alapta la inceput (are probleme medicale, complicatii, etc) copilului ar trebui sa i se dea lapte cu o lingurita sau o pipeta sau o canita din aceea cu care se masoara medicamentele. Asta tocmai pentru ca la inceput se poate crea foarte usor confuzia care duce la refuzul sanului, maiales in cazul in care mama nu prea are lapte si e nevoie de unca din parte bebelusului.

Dayanara -- habar nu aveam de landouri -- tot nu mi se par prea safe, pentru ca se pun paralel cu scaunul din ce inteleg, iar cea mai safe pozitie este cu spatele la sensul de mers. Dar tot e bine ca exista -- nu stiam.

Lindal -- exista niste acoperitoare speciale pentru alaptat. NU stiu daca se gasesc in Romania, eu una nu am avut pentru ca nu am nici o jena la alaptat, dar am vazut multe mamici folosindu-le si nu se vede nimic.

Kossir -- acum 10 ani eu eram inca in facultate, iar tu schimbai scutece :)

Mihaela -- si sper sa retina si fetele care, din cine stie ce motive, nu vor reusi sa alapteze -- experienta mea cu 2 copii, unul alaptat, unul nealaptat m-a invatat ca privirea aia care te topeste ti-o arunca bebe si cand suge la sticla, atat vreme cat e la mami in brate si aproape de ea si are toata atentia ei. Relatia mea cu John nu a suferit di cauza lipsei alaptatului, desi alte mamici m-au facut sa ma simt ultimul om pentru ca nu alaptam. Asta asa, ca sa retineti si sa nu va simtiti mai putin mame daca nu veti reusi sa alaptati.

Gaby -- felicitari pentru fetita!!! Si ia-o mai usurel, nu te juca cu inima...

Va recomand din nou pernele speciale pentru alaptat. Sunt nemaipomenite pentru mamicile cu cezariene sau cu taieturi nasoale, fac pozitionarea copilului mult mai usoara si mai rapida. NU stiu dca se gasesc in Romania, dar daca nu, puteti cauta poze pe internet si sa le faceti de comanda. Eu nu am avut la John si laJodie am primit una abia dupa vreo 3 saptamani si nu mi-a venit sa cred ce diferenta imensa a fost.

Noi azi ne intoarcem acasa de la mama si ne pregatim pentru Halloween. Maine au petrecere la scoala,in costume si tot tacamul, iar sambata mergem la trick or treat si la vreo 2 petreceri. Iar un weekend plin. Sper sa ma odihnesc maine, cat sunt ei la scoala, ca sa fiu pregatita pentru weekend.

Va pup si va doresc o dimineata minunata!

20+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata burtici
uau uau uau, furtunoase discutii se arata despre alaptat, caei, apa sau ne-apa, cu sau fara perna.
Personal multumesc tuturor mamicilor ce ai scris despre subiect, mai ales ca din pareri diferite ies afara discutii interesante, pe mine una ma pun in situatia de a ma gandi ce si cum.
Eu nu sunt o panicoasa, am trait in casa cu mama medic, deci copilaria mea s-a mai desfasurat si prin spital, cunostinte despre chimie si componente le am, deci formatia exista in sange ca sa zic asa, la capitolul teorie sunt toba ( va imaginati cum se simte mama mea cand ii dau eu sfaturi medicale, sau cand ii scot de pe net cine stie ce interpretari... ale medicamentelor si procedurilor facute de ea... sacara de ea)
Important este sa fii cat de cat pregatit mental, informat si faceti bine ca dezbateti la greu subiectele cu pricina pro si contra, asa invata toate fetele cate ceva.
cat despre cum se proceda ani in urma... si cum se procedeaza azi, discutia fara a o purta in derizoriu sau fara a o minimaliza, azi fetelor toate acestea stau in mana cui scrie informatia si mai ales de ce. Medicina de azi a devenit foarte mult mercantila, la nivel mondial vb, medicii scoliti la scoli de scoli sunt toba de informatii care mai decare mai noi. daca este sa ne facem comparatie cum am fost noi crescuti (aparte ca eu sunt din perioada inceputului anilor 70 toamna tarziu spre iarna) si cum se procedeaza azi... diferentele sunt mari, metodele diferite, alimentatia din timpul viatii intrauterine absolut schimbata, obisnuinte de viata (cosmetice, detergenti) si tot ceea ce ne invadeaza viata.
daca este sa ne uitam in tracut, la usile cabinetelor de alergologie se aflau in mare majoritate adulti trecuti de o varsta, astazi daca din intamplare ati fost mare masa care asteapta este formata din copilasi de la cele mai fragede varste.
Astazi in sarcina gravida este "indopata" cu tot felul de vitamine, pastilute pentru de toate si pentru toti, nou-nascutul este de la nastere pompat la refuz si "imbalsamat" in creme si cremite, i se dau "preventiv" un milion de chestii de cand ajunge dragutul de el sa aiba o problema adevarata el nu are imunitate, sau interactiunea dintre substantele active si nu numai (excipientii incanu se cunoaste excat daca reactioneaza intre ei, atata vreme cat predusele cu pricina sunt de putini ani pe piata).
Nu stiu daca s-a inteles ceea ce am vrut sa spun., sunt pro 100% pentru semplicitate si cat mai natural posibil, pentru cremele acelea de musetele si galbenele, tataneasa (de care ma aprovizionez cand vin acasa la greu), pentru compresele su ceai facut in casa, ca sa nu mai spun ca-s cam nebuna si-s si impotriva scutecului de unica folosinta (pe care-l gasesc anti productiv in educatia copilului invatandul sa stea comod cu rahatul la fund, probabil ca-mi va trece imediat dupa nastere).
In fine nu va suparati pe mine, sunt doar simple ganduri si considerari cu privire la ceea ce am considerat ca este bine sau nu pentru mine personal.
ca sa va exemplific la un congres international la catre am participat organizat de producatori de cacao si altul ce vorbeau despre apa minerala orrganizaturoo au multumit expre lumii medicale pentru sprijinul acordat in promovarea produselor lor ca fiint miraculoase si esentiale pentru viata, ciocolata facad la fel de mult bine ca oricare alt aliment (aici este mult de discutat asupra etichetei care niciodata nu va scrie adevarul..)
si apa minerala care face mai mult rau decat bine bauta constant ( ca sa nu mai vb despre suprasolicitarea rinichiului pe tot parcursul viatii (organismul uman ne da semnale cand ne este sete sa stiti, nu trebuie sa turnam apa programat in noi ca nebunii).
Previziunile sunt sumbre, printre bolile viitorului uzuale vor fi cele de rinichi si de ficat, organismul neputand face fata bombardamentului perpetuu de medicamente sau suplimente alimentare.
Scuzeeeeeeeee, am scris mult si pros probabil, se vede ca-s nescrisa (lista de ne poate continua lejer..).
Nu va suparati pe mine n-o fac pe baba moralista, e asa punct de vedere care stiu ca este de multe ori contradictoriu.
deci, calm fetele, incercati sa mixati informatiile, sa le adaptati stilului vostru de viata, nu credeti orbeste in catea x sau y, informatia care ajunge la noi este aceea care vor ei sa ajunga si care voi ei sa o stim, tot a inceput cam de la sf sec XIX podata cu revolutia industriala generata de nevoi/consum.
Va pup si gata nu mai scriu.
scuze

castelana fericita 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

dayanara, si in alte tari eupopene este la fel sa stii, medicul te impinge sa fugi la spital la urgente pentru orice, este o protectie personala a lor ca sa nu ai ce spune daca se agraveaza. Aparte ca-s multe opinii despre scaderea temperatuurii la copii cand vb despre 37 de ex (temp la care de fapt se formeaza anticorpii) daca creste da mai nou doar atunci poti interveni, dar cica este gresit sa intervii direct nelasandu-i corpul sa invete a se apara singur.
La mine scuze este pura teorie, o sa mai vb noi dupa perioada post-partum.
te pup
bordeianco, subscriu si eu cu ceva dureri lombare, pe care nu le-am mai "probat" pana sa fiu gravida, le-am pus si pe seama faptului ca primele 8 saptamani m-au cam pus sa stau acasa mai mult intinsa si linistita sa zicem, eu fiind una extrem de activa fizic, acum am in partea de jos a burticii semn ca tutz mic creste, isi face loc.
Stau si eu linistita, incerc sa nu ajung sa ma fortez sau sa iau medicamente (le urascccccccccccc)
Selina, ai dreptate, fetele trebuie sa se informeze, mai ales noi cele de laprima experienta, aici bineinteles ca nu putem fi egale, unele sunt mai adaptabile, altele mai putin, unele mai panicoase si asta afecteaza in perioada postpartum,altele nu-si faca multe probleme si cu toate astea bebeii cresc fara probleme si-i vedem la gradi ca-s dezvoltati psiho-motor sunt sanatosi si uneori la fel de sensibili la bolile copilariei.
Important este sa stim despre ce ne asteapta, astazi nu ne putem plange ca nu avem acces la informatie sau ca ne lipsesc mijloacele. S a aruncam un ochi n casa si bucataria bunicii sau a mamei si sa vedem ce dotari aveau, cu toate astea s-au descurcat onorabil si iata-ne azi pregatindu-ne pentru acelasi lucru.
Andira, nu te supara pe mama sau pe socrel, au facut si ele copii si vor sa te ajute, in plus se simt cam datoare sa-ti spuna ce se face si ce nu, zici ca ele faci ca tine si sa vezi ce bine iti va fi, sa stai capra (scuze) nu ajuta la nimeni ba chiar ridica un zid intre voi.
Fii si tu ceva mai diplomata si sa stii a din exp iti zic ambele mame intra in viata voastra cat ii lasati si pana unde.
Si eu am discutii cu mamanul meu mai mult (ca ne permite si ma stie capra de mica, oricum ii seman mult)dar azi o contrazic si maine ajung incet incet sa fac exact ca ea, dar ce crezi ca recunosc?
Cu timpul (ca sa nu spun cu varsta) devii mai ingaduitoare sa stii.
samaria, saru-mana, mama e.... in fine ieri i s-a spus ca sapt viitoare urmeaza o alta interventie, saraca de ea a intrat intr-un "dans" fara de sfarsit. Ma rog doar sa fie bine, ca de fiecare data, da mama e o leoaica fantastica, Doamne cate mai am de invatat de la ea in a fi mama!!!in a fi tare fata de probleme si familia proprie.
Felicitari pentru semnaturica, creste bebe mic, creste!!!!
Michelle, te inteleg cu pudicul, si eu ca si tine si alte fete sunt asa (prima zi la plaja a fost mereu o tortura), prima intalnire la peleul gol romanticos cu un iubit a fost ceva mai ceva ca un gineco de dupa. Toate mi s-au mai dus incet incet de cand sunt maritata si am mers ani de zile de cetave ori pe luna (ca sa nu mai zis ca uneori saptamanl) la ex gineco, sa vedem de ce nu vine fructul dragostei, ca scantei ieseau...
Nu trebuie sa-ti faci probleme zis eu, daca te porti normal ca si cum nu ai pe nimeni in jur, cred ca te vei lecui. Exista pe aici o pelerina (zice FreeDelia de ea)care iti acopera acopera sanul si copilul, acum depinde de fiecare daca se simte mai bine sa o foloseasca sau nu.
Important este sa nu pleci la "drum" cu idei preconcepute. Ajuta!
Yaia subscriu la ceea ce ai scris tu, trebuie sa fim informate, ca doar vrem sa fie bine pentru noi si copil, nu?
Acuma referitor la datul apei la sugar... aici am vazut ca se mai da, mai ales ca este teribil de cald, nu stiu daca se poate generaliza, am vazut ca la cumnata mea la cotrolul nepoticii de 5 luni dr i-a zis ca trebuia sa-i mai dea si ceva apa, ea ajungand la 10 kg deja si lua in greutate prea mult, asta chiar daca i se recomandase fara adaos de la inceput. acuma cine mai stie cum e bine...100%?
Ellanik, scurt si la obiect cu informatia scrisa, merci, mai ramane sa ne rugam:
lapte-n tate,
orinde,
la munte si la mare!
Lindal, nu te gandi de pe acum la pozitia sexoasa si plina te erotism din momentul expulsiei, cu sotul la cap ce-ti te mangaie si-ti spune ca e tot bine si vei reusi (de parca esti pe vf Himalaya) ca esti superba (sper eu) ca el e acolo si te ajuta( cu transpiratia)
Eu imi fac mai mult curaj ca voi reusi ca toate femeile sin lume, aparte ca merg la spital ca voi toate si nu nasc in camp si cineva ma va ajuta. Deci capul sus ca daca ne gandim ca nastem zgaite....ooooo mi se ia.
Honeybabi, draga mea, nu trebuie sa te preocupi de pe acum cum vei fi atunci si cu sanul corgand pe o parte, cu burta la genunchi, csi tamponul calcaind...Gandeste-te numai ca toata lumea se bucura sa vina sa te vada, sa va vada, sa-ti ureze toate cele bune. Acuma cu sau fara burta/putza taiata acolo nu mai putem arata ca la nunta, cu ultima geana aranjata sa o prinda camera foto.
Eu toate mamele proaspete pe care le-am felicitat mai intai le-am transmis prin telefon si daca ele m-au invitat sau mi-au permis la intrebarea mea, da m-am dus. Cu ce imagine am ramas: cu o femeie un pic slabita dar de o frumsete fantastica, de o caldura cum nu am mai vazut bupa, de o candoare ce nici-o alta scena n-o emana, de o frumusete ce iese afara, explodeaza cu toate au si vai ce le mai scapa saracele la fiecare miscare. In plus in primele zile la spital sau acasa nu e ca fine fiste cine vin cei din familie, prieteni scumpi sau dragi ce va stiu si ce vor sa va fie aproape.
Daca nu-i doresto, cel mai bine sa le zici inainte, faci economie de griji si de nervi.
ca sa-ti spun ca la toate prietenele mele la primul copil maxima atentie, control nasa, sotul care statea ca soldatul, la al doilea totul relaxat si daca te spalai pe maini bine daca nu nu e ca te mai trimiteau la baie, la al treilea, trai neneaca, oricum pe tema asta ma distram mereu cu ei/adica intre noi.
Michelle, nu te enerva, faci si riduri si bebe mic... simte tot.
Trebuie sa discuti cu sotul tau sa-l puna la punct pe tata lui, sa nu se creada ca se vine cand vor muschiul lor. oricum parintii intra in viata voastra cat si pana ii lasati, iar daca au si contribuit si mai contribuie financiar... he he he se simt foarte indreptatiti sa faca asta, ei tot timpul vor considera ca sunt datori sa va ajute. Totul depinde de voi cum puneti prb.
Kossir, mami optimista ce esti, ce nu ne omoara ne intareste, pana ne cocoseaza de tot. Da trebuie sa tii capul sus si ochii la usa mereu, vb mea, sa nu bagi in seama toate cele, panicarea si plansul nu ajuta la nimic si nici nu a dar vreodata solutii (indinde numai rimelul, inroseste ochii). Cat despre cum se face si cum nu cu nou-nascutul... stii cum e sunt carti si carti, manuale si paramanuale, ca si acum dupa cum vezi in sarcina ne cautam si-n fund pana sa ne doara, doar doar se gaseste ceva si pac pastila pregatita.
Putin relax si ochi deschisi cred ca ajuta sa trecem mai usor peste tot, unele femei trec precum gasca prin apa, altele sunt tot timpul cu lacrimile-n gat, la camera de garda, etc. Sunt cazuri si cazuri, uf Doamne ma rog sa ne ajute D-zeu sa fiu lucida si sa pot lua viata in ras si dupa ce nasc, ca sa nu ma puce amocul sau tot felul de furii. Oricum am toata increderea ca ma ajuta mult si sotul sa-mi fie aproape si sa ma sprijine.
Oricum te vei descurca cu siguranta, te va ajuat experienta, instinctul, multitudinea de sfaturi si de moase, asta fiine valabil pentru toate fetele.
GabyHila felicitari pentru pasarica, ca prea eram numai soacre mari aici! Sa va traiasca si sarcina usoara si la termen!
Ioanact, sanatate la micuta Ioana care in curand devine cea mare, nu? Imi pare rau ca pardalnica asta de tuse nu a trecut, mama ei. Ai grija de tine!!!
Freedelia, merci pentru sfaturile tale, daca nu stii tu cu doi, cine sa mai stie, nu? In plus mai depinde de la copil la copil si de la mama la mama, dupa caz, dar ideea de baza transmisa de tine este sa nu capituleze si sa faca tot ce pot ele sa alapteze natural sa nu bage pac biberonul inainte de nevoie. Nici eu nu sunt pentru landou, dar in fine eu una nici nu m-am apucat de cautat sau cumparat nimic, vom vedea, aparte ca aici e un cald teribil tot anul si nici nu stiu daca se vand... vedem. Bafta pentru pregatirea de de petrecere, costume, chestii, ai facut cosul din materiale refolosibile? Cum a iesit? Pup blonzii tai frumosi si tu tot respectul de cum te ocupi de ei! Jos palaria!

Fetelor, scuze, m-am intins cam mult, stiu, mea culpa, dar daca voi dormiti? eu cu cine sa beau cafeau fara cofeina? cu cine sa vb de dimineata? ca v-ati dat seama ca-s tare ne la multe capitole, stii bancul cu cuvintele?

Barbatii statictic cica utilizeaza cam 10.000 cuv pe zi
Femeile ca-s mai cu motz, cam 15.000 cuv pe zi.
Ce se fac saracii barbati cand vin acasa cu cuvintele toate utilizate la serici si a lui sotie inca nici n-a inceput?

va urez o zi buna, fara panici, capul sus si fiti optimiste!
O cafea buna si un corn aburel de la mine!!!!
plus flori sa va inseninez ziua de toamna brumarie.

castelana fericita 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemary

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Eu voi merge la eco saptamana viitoare(joi), dar ma duc asa...ca vreau eu, ca doar la morfo am fost la 18 s, si teoretic la 22 s nu mai sunt "urmariri speciale ' de sarcina..
Deci astept si eu cu nerabdare sa vad ce ne mai spune dr de data asta..
Ca daca ne zice tot baiat..il cred pe cuvant...dar daca se intoarce si imi zice din nou ca e fata.....cred ca il bat!

Anca
21+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas
http://community.webshots.com/user/babyanca

Anca, din contra, morfo de trim 2 sw face intre 20-24 sapt, deci nu mergi degeaba. oricum bafta sa va spuna ce este, poate acum zice ca nu are pozitie si nu vede.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 17+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Buna dimineata,

Nemary, eu am fost nerabdatoare cu morfofetala si am facut-o chiar la inceput, la 18 s..si eu stiu ca se face intre 18 si 22 s..dar depinde ce site-uri citesti sau ce iti spune medicul.

Sa avem toate o zi super fara neplaceri!

Anca
21+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Vai fetele , mi-ati adus aminte de epiziotomie...m-a chinuit mai bine de o luna puteam sa stau pe sezut doar pe colac de inotat(cu gaura in miloc)...nasol rau!

Referitor la ceai si apa, eu sunt hotarata sa am in casa ceai anticolici, pentru ca eu am un fix: nu ii voi da lapte mai repede de 2 ore...si daca va plange mult in acest interval, ii voi da ceai!
Cu apa, imediat ce incepem alimentatia diversificata, voi incepe sa-i dau si apa...pana atunci nu .

Anca
21+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Castelana, e o delectare pentru mine sa te citesc. Ai mare dreptate in tot ce spui, sunt foarte de acord cu tine in ceea ce priveste naturalul vs.chimicale/pastile/E-uri. Intr-adevar, parca tendinta lumii de azi este sa ne imbolnaveasca, ca apoi sa luam cat mai multe medicamente. Nu te lasa nici sa traiesti, nici sa mori. Totul e sa consumi. Si eu ma uit la copiii de la tara care nu au atatea lucruri cate avem noi, umbla desculti si sunt murdari pe fata, nu mai zic de maini, dar totusi cred ca sunt mult mai sanatosi decat noi, astia de la oras, inconjurati de tehnologie, si care toate le strerilizam, dar care una-doua ne cocolosim in pat si luam pastile.
Imi place optimismul tau, felul realist cum privesti viata, cum un plans nu-ti face decat ochii rosii si altceva nimic bine... asa e cu toate. Doar ca... na, fiecare are structura sa psihica, face fata mai bine sau mai putin bine stresului si frustrarilor. De asta e atat de bine ca te avem printre noi, esti atat de tonica! Asa ca eu te rog sa scrii cat mai mult si mai des pentru ca se vede ca ai si experienta de viata, si o educatie deosebita si cu toate avem multe de invatat de la tine.
Te pup cu drag si iti ofer un buchet de crizanteme multicolore de toamna.

15+
Pictura pe sticla
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Selina, un buchet de flori si din partea mea pt. ce ai scris despre alaptat.
cat despre hemoroizi...si pe mine m-au cam nenorocit mai rau decat epiziotomia care s-a vindecat repede si frumos, gratie ceaiului de galbenele cu care m-am spalat local. ma gandesc sa incep de pe acum un tratament local pt.hemoroizi poate scap de ei pana nasc.

azi merge mama sa-miia rezultatul la TT, am putine emotii dar sper ca a iesit bine.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 17+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Pentru hemoroizi (si alte probleme gen iritatii) va recomand o crema-gel de la Hofigal, se numeste Plantintim. E pe baza de galbenele, salvie, propolis, pin, levantica si alte cateva plante. Este antiseptic, antipruriginos, cicatrizant. Eu am folosit-o cu efecte foarte bune si rapide.

16+
Pictura pe sticla
Poze

Mergi la inceput