Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (39)
Raspunsuri - Pagina 10
honeybaby spune:
Michelle- sa-ti traiasca matele. Deparaziteaza pisicile si vaccineazale si dupa aia poti sa stai bot in bot cu ele. E mai sigur asa si pentru ele si pt tine
Roxana- pulsul e cam 75- 80 -83. Nu prea mi-am dat importanta.
Denisa,
17 + cu bebel-mititel
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
nikole spune:
Oh...alaptatul
...cum sa va spun...in ziua cand in loc de titi i-am dat biberon am plans jumatate de zi cu sughituri, am dat intr-o depresie exagerata, ce s-a lasat cu migrene si o stare enervanta de nervi, un amalgan distructiv de emotii ce l-a scos pe al meu sot direct in parc cu copil cu tot..
Sper din suflet sa ma ajute D-zeu sa pot alapta si de aceasta data cat mai mult, desi iar...vreau sa fac si scoala si copil...nu[s cum am sa ma impart...
Din pacate lui Kevin i-am bagat biberonul pe la 11 luni, iar la 1 an si 2-3 luni , l-am intarcat, nu am mai avut lapte...am inceput serviciul cand Kevin avea 7 luni, astfel ca...incet incet productia a avut si ea de suferit, si in final am pierdut laptele...
abia atunci a fost greu, cand trebuia sa ma storc in baie la munca, cate 30 minute, altfel simteam ca-mi pierd mintile de durere de sani, a fost greu...dar a trecut...
in schimb pe mine m-a terminat epiziotomia...fir-ar ea, o luna de zile nu am stat in fund, numai pe parti, iar alaptatul era un chin din cauza pozitiilor incomode pe care trebuia sa le inventez...
s-a vindecat f greu, a ramas un semn urat, si astazi ma deranjeaza, mai ales la contact, ma apuca toti nervii...a fost f adanca si destul de mare taietura
....Kevin s-a nascut cu 4274 g, nu iesea sub nici o forma, am stat 2 ore la expulzie , si cred ca medicul s-a cam panicat, ca il si vedeam cum tremura, asadar...a taiat ...fara mila...
si acum cand imi amintesc, mi se ridica parul pe mine...
FreeDelia...draga de tine..
...nu-i usor cu doi blonzisori prin juru-ti...ai insa tot respectul meu, daca as putea ajuta intr-un mod...eu ce sa spun, cu unul doar, si trait si eu momentele pe care le povesteai tu...
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita
18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
nemary spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andira
Kossir - laptele matern tine si de sete, nu numai de foame ![]() Vara o alaptam pe Irina si mai des de 3h, pt simplu motiv ca ii putea fi sete, iar eu vroiam sa fie hidratata. Se vedea si la pampers, facea pisu' des. Apa si ceaiul ii umfla burtica fara nici un aport nutritiv, plus ca le dai cu biberonul (pe care il pot accepta sau nu) care trebuie sterilizat etc. De-asta am spus ca vreau sa alaptez exclusiv pana la 6 luni, asta inseamna fara ceai, apa sau alte cele. Dupa care incepem diversificarea, iar alaptatul va ramane probabil dimineata si seara. Iar mierea din cate stiu e interzisa inaintea varstei de 1 an, poate da botulism. |
asa stiam si eu, de altfel, pe hartia de externare din spital erau si cateva sfaturi printre care si faptul ca pana la 6 luni nu se da copilului nimic in afara laptelui matern(asta daca alaptezi), fara ceai sau apa.
Mierea este interzisa pana la 1 an.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
17+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kossir Dar, un biberon in casa este indispensabil, pe langa urgentele de rigoare, Doamne fereste, dar orice copil trebuie sa bea apa. Laptele nu tine loc de apa, decat pentru putin timp. Eu imi amintesc ca-i dadeam ceai cu miere, apa, trebuie sa bea. |
Un biberon e bine sa ai in casa, nu se stie niciodata, dar nu sunt de acord cu restul. Pana la 6 luni, copilul nu are nevoie nici de apa. Setea si-o potoleste cu laptele, nu ii trebuie apa.
In plus, ceaiul nu trebuie indulcit, in niciun caz cu miere. Mierea este unul dintre cei mai frecventi alergeni.
Edit: Se pare ca sunt cam inceata, andira si nemary au fost mai rapide!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Ramy77 spune:
Buna fetele,
Na, ca daca am net imi scot parleala![]()
Yaia referitor la determinari, mie asa mi-a recomandat dr, sa le fac lunar... Si sa stii ca la Centrul de Recoltare si Transfuzie unde fac aceste analize, vin si alte gravidute, tot lunar. Acum, ce sa zic? Cred ca fiecare dr. cu piticii lui. Si eu am citit mai multe variante, dar am zis ca daca asa a zis dr.,o fi bine...![]()
Dayanara si eu am zile in care pulsul e 100,desi tensiunea e normala, sau uneori spre mica,dar se linisteste in scurt timp. Chiar ma gandeam sa vorbesc cu dr si de asta, daca tot merg in 2 zile la control.Eventual o sa-ti zic ce a zis.
Am schimbat si noi semnatura, ne dam mari...
Va
pe toate,
Ramona, 20+
honeybaby spune:
Si eu stiam ca bebelusii nu am nevoie de apa pana la 6 luni . Isi iau din laptele matern. Acum daca mama bea 2 pahare de apa toata ziua nu stiu ce sa mai spun.
Si am mai citit ca atunci cand temperatura trece de 40 C putem sa dam bebelusilor putina apa.
De miere la fel stiu si eu ca poate da alergi pana la un an ( ca si ceaiul de musetel).
Denisa,
17 + cu bebel-mititel
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
dayanara spune:
eu stiam ca mierea (era sa scriu berea dar m.am corectat :))) nu se da pana la 1 an cel putin, din cauza unei boli numite botulism
pana in 6 luni intr.adevar nici aici nu se recomanda nimic altceva decat lapte, acum mai sunt care dau apa cand bebe e constipat dar nu stiu cat ajuta
roxana
18+
arturo si
ivan (2.12.2006)
POZE
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramy77 Yaia referitor la determinari, mie asa mi-a recomandat dr, sa le fac lunar... Si sa stii ca la Centrul de Recoltare si Transfuzie unde fac aceste analize, vin si alte gravidute, tot lunar. Acum, ce sa zic? Cred ca fiecare dr. cu piticii lui. Si eu am citit mai multe variante, dar am zis ca daca asa a zis dr.,o fi bine... |
Tu platesti analizele astea lunare? Ca atunci se explica de ce va tot trimit medicii.
Acum eu zic sa faci cum zice el, ca sa stai tu linistita. Dar nu e normal sa te streseze cu asta luna de luna daca nu e necesar...poate ar trebui sa-l intrebi, daca chiar te streseaza.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Paps spune:
Si eu sunt pro alaptat! Daca nasteti pe cale naturala nu-i lasati pe medici sa le dea bebeilor completare sub pretextul "pana va vine laptele". De la inceput exista colostru si daca asta vine la titi inseamna ca asta le trebuie la burtica lor. Si cu cat ii dati mai mult bibe la inceput cu atat e mai mare probabilitatea sa nu va vina laptele sau sa prefere bibberonul in locul sanului.
Cu ce s-a zis aici ca nu are copilul 6 luni nevoie de alte lichide decat lapte nu sunt de acord. Mai ales daca are colici o sa fie de ajutor ceaiul. Si nu strica sa-l invatati sa bea lichide ! La prima sarcina am evitat sa-i dau lichide in perioada de alaptare si cand am inceput diversificarea nu vroia in ruptul capului nici un fel de lichide nici suc, nici apa, nici ceai si am avut mari probleme cu constipatia. Nic acum nu e "rata". La cea de-a doua i-am dat un pic de ceai daca plangea, o mai si linistea. Nu va imaginati ca o sa bea din prima un biberon de ceai!
Si daca-i dati doar san dupa 6 luni sa nu asteptati sa primeasca cu entuziasm biberonul si cu atata mai putin canita! In general canita e pe la 1 an si intermediar sunt biberoanele cu tetine speciale (vedeti ca sunt pe grupe de varsta).
Ca sa n-am probleme eu de la 4-5 luni le dadeam cu lingurita cate un pic de suc de fructe si la diversificarea mancarea direct numai cu lingurita.
Si daca are temperatura peste 38.5 dati-i lichide in afara de lapte iar daca face 40 fugiti la doctor nu va jucati cu temperatura la sugari!
Si uite o sa o zic si pe asta sunt pro suzeta pentru ca m-am chinuit cumplit la prima cand eram foarte "contra suzeta" sa o dezvat de iubitul "degetel". La a doua i-am dat suzeta si surpriza ... era liniste! Pentru cele care mai au un bebe stiu cat te chinui sa-l faci sa nu mai planga sa adoarma singur.
De fapt la bebe dorinta de a suge e foarte puternica. Si nu are legatura cu foamea ca sa-i dai neaparat titi. Cam asa la o ora jumate dupa ce papa o apuca un plans teribil pe a mea da rde fapt nu-i era foame era doar agitata si "suptul" la suzeta o linistea.
Dayanara cu intarziere iti raspund referitor la durerea de spate care se transmite pe picior. E sciatica si se recomanda sa nu ridici, sa nu ai papuci cu toc. S-ar putea sa te mai lase cand isi schimba bebe pozitia. Daca persista si se inrautateste treaba repaus si sfat de la doctor. La prima sarcina la final nu umblam mai de loc din cauza durerii.
andira spune:
Honey
- daca ajunge copilul la 40, esti cu siguranta cu el la spital
, pe perfuzii si tratament impotriva convulsiilor (asta e primul lucru la care ma gandesc, probabil sunt si altele).
Eu am chemat Salvarea la 39,4, si vedeam ca nu scade cu tot ce-i dadusem.
Iar daca mama bea doar 2 pahare de apa pe zi, probabil in curand va ramane fara lapte.