alocatia de stat pentru copii
Raspunsuri - Pagina 7
ladyJ spune:
Putin off topic: Alina, cum adica asta e structura corecta, cel care are sa plateasca mai mult, ca cel care nu are sa primeasca si el?
Pai de aceia sunt unii care muncesc de se spetesc si altii care stau si freaca menta.
Asta inseamna ca Statul ofera degeaba ceva, celui care nu face nimic.
Se trage pielea de pe aia care muncesc ca sa aiba atarnatorii ce manca. Bleh. Eu recunosc, ma oftic si ma enervez de cate ori aud asta:´´ tu castigi destul, ia plateste mai mult sa dam si lu´X-ulescu ´´Pai de ce???
On topic- din pacate copiii nu vor fi niciodata egali in drepturi financiare. Bunastarea copilului depinde direct de parinti. Cei care au nenorocul sa se nasca intr-o familie atarnatoare, cu sau fara alocatie tot amarati vor fi. Nu poti intrezice cuiva sa faca copii, dar nici asta nu e ok sa te apuci sa platesti cu ochii inchisi orice familie care din fiecare nastere face o afacere. Iresponsabilii!
alinutza00 spune:
da alina_s, sa le dea, dar sa i oblige sa frecventeze vreun curs de recalificare, sa demonstreze ca isi cauta activ job, sau obligati sa faca voluntariat.
"Ar trebui sa va obisnuiti cu ideea ca statul nu va ofera nimic degeaba"
pai exact asta vrem, sa nu se ofere nimic degeaba, mai bine "ofera" drumuri bune, scoli bune, spitale etc decat sa "ofere" n ajutoare celor care efectiv nu au chef de munca (cunosc asemenea cazuri, experti in a jumuli statul)
maminuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_s De regula familia cu venituri mai mari nu primeste nimic sau primeste foarte putin de la stat (desi contribuie din plin - si, da, se "chinuie cu bone si gradinite" - fiindca asa este structura sociala corecta: cel care are da mai mult, ca sa primeasca si cel care nu are. Pe voi "va oftica" chestia asta - si acesta, din pacate, este unul din motivele pentru care Romania a ramas acolo unde este. |
Draga Alina_s , sa lamurim un lucru.Fac parte din categoria oamenilor care provin dintr-o familie normala,care a avut un tel pe lumea asta si care a muncit si munceste de il ia naiba sa aiba ce si-a dorit.De fel sunt o tipa extrem de buna la suflet,care chiar se gindeste la semeni,ajut enorm copii,batrini ,etc.
Dar scuza-ma, nu pot fi de acord ca pe spinarea mea si a lui x,y,z care platesc cinstit nspe mii de taxe statului,altii sa stea sa frece menta pe principiul ..lasa ca ma ajuta statul,ca e de datoria lui.
Pai cum naiba sa nu ma enervez cind il vad ca se da jos din Mercedes si are ajutor social???Si nu sunt cazuri izolate.
Adica eu,cinstitul,conduc o masina normala,iar acei alti nspe indivizi,din taxele mele stau si huzuresc cu venituri obtinute fentind statul,si primesc ajutor social.Nu draga mea,asta nu e justete.
Cit despre motivele pentru care Romania a ramas acolo unde este de nspe ani....motivele si responsabilii sunt altii draga mea.
Nici macar acolo unde a fost nu mai este,ca in vara lui 1989 datoaria noastra externa era 0.Acum..nici nu vreau sa ma gindesc in ce faza ne aflam.Si sa zici mersi ca existam noi,fraierii astia care inca mai cotizam cinstit,ca altfel...se duce naibii de tot tara asta.
alina_s spune:
In orice societate exista paraziti care stau pe spinarea statului - dar asta nu inseamna sa generalizam si sa credem ca toti cei care nu muncesc sau au nevoie de ajutor "traiesc pe spinarea celorlalti" cum se spune. Nu-l poti compara pe Gigel care taie frunza la caini cu Marioara care e vaduva, are 4 copii si a avut un accident de munca si acum nu mai poate lucra. Eu asta subliniam - ca exista paturi defavorizate care TREBUIE ajutate de stat, fiindca oamenii nu prea sar sa ajute pe cont propriu. Eu am facut voluntariat aici la cantina saracilor. Si da, veneau si drogati/betivi care nu vor sa munceasca, dar veneau si multe femei care si-au parasit sotii fiindca le bateau, noi emigranti care s-au trezit fara munca la 2-3 luni dupa ce au venit, etc. Sunt cazuri si cazuri - e greu sa generalizezi.
Si referitor la comentarii - da, e normal ca cel ce are mai mult sa contribuie mai mult, pentru ca cel ce nu are sa primeasca si el. Ca unii nu au din lene e altceva - dar asta nu inseamna sa renuntam la omenie din motivul acesta.
P
maminuta spune:
Alina..stii care este paradoxul in tara asta a noastra in care lucrurile anormale prind statut de normalitate?Ca exact acea Marioara cind se duce la Biroul de Asistenta Sociala sa ceara ajutor,fiindca nu da nimic lui tante de acolo...exista sansa sa plece refuzata..ca nu are dosarul complet de ex.Iar nenea Gica cu Mertanul,fiindca e dragut,primeste de a doua zi ajutorul.Trist..dara devarat.
Sa nu fiu inteleasa gresit.Sunt perfect de acord cu ideea de a sprijinii pe cei defavorizati..insa atunci cind vezi in jur exemple de tipul celor citate anterior,ti se ridica adrenalina.
Oricum..off topic...in tara asta a ajuns un act de curaj sa locuiesti.
Foarte putine lucruri mai au statut de normalitate.
Sa dea Dumnezeu sa fim toti parintii sanatosi sa ne putem creste puiutii asa cum trebuie,pentru ca in baza statului...Fereasca Dumnezeu!
lili spune:
Fetelor, discutii pro sau contra vor exista la orice subiect lansat aici,pe forum....
Din punctul meu de vedere ( nu-mi amintesc sa fi beneficiat de ceva de la stat nici cand am fost insarcinata nici dupa ce am nascut,platind absolut toate tratamentele si investigatiile din bani proprii) tot sistemul de acordare a ajutoarelor sociale, de nastere,pensii,etc este haotic
Din pacate consider ca anumite categorii sunt ajutate ca sa nu faca nimic.. sa stea bine mersi pe banii statului si sa lucreze la negru....Cunosc in zona in care locuiesc multe familii in care tatal este la munca in strainatate, mama sta acasa si are 7-10 copii,traieste din ajutor social si alocatiile copiilor.
Aceasta modificare a legii nu face altceva decat sa ii ajute... sa faca exact ceea ce au facut pana acum...sa lucreze la negru.... Iar acesti copii... oare ce viitor au?!!Sunt trimisi la cersit,cei mai maricei lucreaza pentru "patronii de ocazie",nu sunt trimisi la scoala,sunt murdari,desculti si flamanzi....Chiar daca nu ne vine sa credem... aceste femei inca mai nasc acasa.. si locuiesc in casute din cartoane si chirpici...
Din pacate anchetele sociale se fac la "birou" la o ceasca de cafea... nimeni nu ii ajuta cu adevarat...
Da, natalitatea va atinge cote nemaintalnite.... si, ce vom face dupa ce acesti copii vor avea 18 ani?Ce viitor au ei?
Din punctul meu de vedere se poate face aceasta incadrare in functie de venitul pe familie,alocand cote diferentiate ... insa banii vor fi folositi tot ineficient...
Din cate stiu alocatiile copiilor peste 7 ani nu se mai dau din scoala ci direct in conturi sau aduse de postas... deci acesti copii nici nu vor mai fi obligati sa frecventeze scoala...cu atat mai rau..
Intradevar.. sunt multi parinti ramasi fara loc de munca... trist... dar real... Astfel majorarea alocatiei ii va ajuta sa le ofere un pic mai mult copiilor lor...
Nu stiu....poate astazi sunt influentata de ceea ce am vazut participand la un proiect al fundatiei noastre....copii fara viitor....tristi,murdari si flamanzi....si mame care stau acasa cu 10 copii traind din alocatii....
Trist.. foarte trist....Oare marirea alocatiei acestor copii ii va ajuta,le va permite sa viseze macar la un viitor?!!
Lili&printesele
psichoMom spune:
Dragele mele... va bateti gura degeaba.
Anomaliile astea romanesti nu or sa dispara niciodata... Oricum dupa ce mi-a trecut putin furia si am mai judecat la rece, ajutata si de cateva pareri ale voastre, am ajuns sa-mi dau seama ca minunea asta nici nu va tine mult... Poate doar pana dupa alegeri...
Offf, din ce am plecat si unde am ajuns... Sunt din categoria celor care ar fi foarte fericita ca toti copiii sa poata avea o parinti iubitori, o masa calda, un acoperis, sa fie curati, fericiti si iubiti... Din pacate asta nu se poate, iar mizeria la care s-a ajuns in societatea noastra acum impiedica asta si mai mult... Vreau ce e mai bine pentru toti, deci si pentru al meu. De-asta muncesc, de-asta imi platesc darile... in speranta ca intr-o zi va fi mai bine... poate cand el va fi mare...
Dar nu-mi veni tu, stat, la cat iei de la mine sa-mi spui ca nu-ti ajung banii sa-i lasi si copilului meu in pusculita alocatia aia minima... nu-i taia din ea, ca de la noi, astia de platesc mult ai pentru ceilalti...
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_s Si referitor la comentarii - da, e normal ca cel ce are mai mult sa contribuie mai mult, pentru ca cel ce nu are sa primeasca si el. Ca unii nu au din lene e altceva - dar asta nu inseamna sa renuntam la omenie din motivul acesta. P |
Pai asta e omenie? Sa il obligi pe ala care castiga mai mult sa cotizeze mai mult? Adica un fel de omenie cu forta sau cum vine asta?
Banii pe care eu ii dau la stat ar trebui sa intre in alte proiecte, nu in buzunarul alora care au o lene maaare si se incalzesc linistiti in sanul statului.
Alina, este o greseala sa omoram vaca care da lapte.
dodo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Pai asta e omenie? Sa il obligi pe ala care castiga mai mult sa cotizeze mai mult? Adica un fel de omenie cu forta sau cum vine asta? Banii pe care eu ii dau la stat ar trebui sa intre in alte proiecte, nu in buzunarul alora care au o lene maaare si se incalzesc linistiti in sanul statului. Alina, este o greseala sa omoram vaca care da lapte. |
Nu asta nu e omenie, e un principiu de baza al economiei, fara de care lumea asta s-ar duce de ripa. Economia nu se poate ghida dupa omenie, ci dupa legi concrete. Ca ele dezavantajeaza pe unii, asta e, nu poate fi toata lumea multumita, ca altfel am trai "ca-n principiu", cum se zicea pe vremea lui ceasca, ca-n principiu nimeni nu va mai trebui sa munceasca si va primi totul dupa nevoi
Anuska spune:
Ok! Am inteles ca "e bine sa dam la ai mai amarati"...
Dar eu care platesc contributie mare, nu primesc alocatie la fel de mare ca al de nu plateste; bun, am inteles si asta.
Vin eu sa intreb atunci statul asta care imi ia cu 10 maini, de ce nu-mi da macar invatamant gratuit cu adevarat (ca eu ca parinte iau si masa si scaune si geamuri si draperii si lustre si TV si imprimanta si duc si coli de hartie si creioane si carioci si manuale si caiete speciale si,si,si,si.... ca sa nu mai vorbesc si de profesori care nu-si mai dau interesul la ore ca sa te duci sa faci meditatii...) sau medicamente gratuite pentru copil (ca eu ca salariat platesc, ca pensionar are destule gratuitati) si cam tot ce tine de incurajarea de a "indrazni" sa mai ai urmasi...
Asta e ce ma doare pe mine: vrem ca-n strainatate, dar numai la luat taxe, sau la ajutoare sociale, nu si la "ungerea rotitelor" ca sa fiu multumita ca uite macar am invatamant de calitate sau ceva de genul asta!
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004