alocatia de stat pentru copii
Raspunsuri - Pagina 8
dodo spune:
Anuska, ce s-ar intimpla daca parintii refuza sa faca acele "contributii" de care zici? Pur si simplu sa spuna la sedinta cu parintii: "ne pare rau, d-na invatatoare, dar nu dorim sa participam cu astfel de donatii, este datoria voastra sa asigurati materialul didactic/mobilier si ce mai trebuie in clasa. Noi eventual putem face ceva munca voluntara-venim sa le citim copiilor povesti, eventual plantam flori sau alte activitati-organizare de zile speciale, cum ar fi pancake day aici, parintii ajuta sa se faca_clatite la bucatarie si apoi toata lumea se indoapa cu ele"- ceva ce nu inseamna bani dar are valoare totusi. Ce consecinte ar avea refuzul coalizat al parintilor de a fi "storsi" de diferite fonduri care se duc pe drumuri nestiute?
alinutza00 spune:
dodo, se intampla intr adevar si sa se cumpere la fiecare 4 ani banci etc, deci un abuz, nu se stie unde dispar celelalte, dar atunci cand e vb de material didactic pentru copii(foi albe, creioane etc)nu poti sa dai vina pe educatoare ca nu sunt, ca nu au fonduri . Si in Italia exista fondul clasei, desi impozitele sunt ff mari, asa ca tb sa duc de acasa la gradinita aracet, lipici, foi colorate...de ce nu exista bani la buget? Tocmai din cauza celor care paraziteaza statul, si nu vb de persoanele ce chiar au nevoie de aceste ajutoare...30, 40% din cei ce le primesc de fapt au o mentalitate de "asistat". Tata de familie, 35 de ani, e boem, uraste programul fix, numai fraierii se duc la munca zilnic, nevasta sa ma intreaba odata ironic...dar numai la 19, 20 vine sotul acasa??Pai da, cineva trebuie si sa munceasca , sa sustina nspele ajutoare primite de voi. Indivizii astia nu tb sa primesca ajutoare, statul ar tb sa aibe minumul respect fata de cei ce muncesc si sa controleze serios cazurile asa zis sociale.
dupa cum spuneau si celelalte fete, ce ex dau indivizi din astia copiilor lor? Ca li se cuvine totul? Avem un exemplu in familie....primit apartament de la parinti, nemultumiti ca n au primit si masina cadou, copilul face lungi liste bunicilor, vreau ghiozdanul ala de 2 milioane, jucaria x din reclama....Nici macar un Multumesc nu articuleaza atunci cand le primeste.
dodo spune:
Si aici e o suma fixa platita de parinti pt. fiecare scolar la inceput de an, exact ca un fond al clasei-dar atit, nu ma mai streseaza apoi cu n-shpe cereri, fondul este fix si egal pt fiecare elev, adica suma preconizata sa fie alocata consumabilelor si ce le mai trebuie, carti, material didactic pt. anul in curs se imparte la nr. de elevi din scoala si asta e. Copiii din primara au o suma de plata, cei din gimnaziu alta, cei din liceu alta, insa e aceeasi pt. fiecare elev din cursul si scoala respectiva. Pe parcursul anului mai sint tot felul de actiuni de stringere de fonduri, insa alea sint benevole, cine nu vrea/nu poate, nu participa, nu e nici o suparare.
Ai dreptate ca paraziti sint peste tot, insa trebuie sa existe verticalitate in marea majoritate a populatiei, ca sa compenseze pierderile cauzate de acei paraziti. Problema este ca nici cei care lucreaza nu-si declara la fisc veniturile reale decit in numar foarte mic, cei mai multi cauta sa fenteze pe motiv de uitat in gradina altuia, aici e marea problema, ca parazitii+cei care fenteaza legile=majoritatea covirsitoare, si-atunci de unde vrei sa scoata bugetul bani sa acopere gaurile? Sincera sa fiu, cerd ca generatia pe care o cresteti cei care stati in RO, va avea serioase probleme de infruntat in viitor, si economice, si de mentalitate
alinutza00 spune:
"Problema este ca nici cei care lucreaza nu-si declara la fisc veniturile reale decit in numar foarte mic"
Asta nu i adevarat, de ex aici marea majoritatea a populatiei lucreaza cu contract, determinat (per scurte)sau nedeterminat. Nu au cum sa nu si declare venitul real. Cei cu firme sau PFA (fac consultanta deschizand un fel de firma, persoana fizica autorizata). Sotul de ex se incadreaza la ultima categorie, si isi declara TOATE veniturile, nici macar nu deduce tot ce ar putea sa deduca de frica ca i ar veni Fiscul pe cap. Sunt destui ce nu si declara veniturile, si aici statul e de vina, e responsabilitatea lui sa controleze declaratiile de venituri.
mi se pare incredibil, tot cautam in coarne celor asistati de stat (repet , nu ma refer la cei ce au intr adevar nevoie...ci la persoane perfect capabile sa munceasca dar nu o fac pentru ca oricum statul le da). Tot cei ce muncesc sunt de vina, verticalitate la maxim, doar " ca sa compenseze pierderile cauzate de acei paraziti". Parazitii astia saracii sa i lasam in pace, ce atata verticalitate...
Majoritatea celor ce au scris la sub asta vad ca au o gandire f liberala,"Muncesc, platesc impozite , vreau sa am scoli, spitale, drumuri decente. Nu toleram parazitii" Ce i atat de gresit in atitudinea asta? Dar ma rog, hai sa aruncam cu profetii in ele..."generatia pe care o cresteti va avea mari probleme de mentalitate..." . Pacat ca nu sunt mai multi cu o asemenea mentalitate, bugetul nu ar mai avea atatea gauri.
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui dodo
Nu asta nu e omenie, e un principiu de baza al economiei, fara de care lumea asta s-ar duce de ripa. Economia nu se poate ghida dupa omenie, ci dupa legi concrete. Ca ele dezavantajeaza pe unii, asta e, nu poate fi toata lumea multumita, ca altfel am trai "ca-n principiu", cum se zicea pe vremea lui ceasca, ca-n principiu nimeni nu va mai trebui sa munceasca si va primi totul dupa nevoi |
Dodo, banii aia pe care eu ii platesc la stat ar trebui folositi in proiecte de viitor, proiecte generale si nu ca o obligatia de a-l sustine pe cel care nua re chef sa munceasca.
Problema mea este strict legata de sula care se pune in coastele celor care muncesc ´´pentru ca cel care nu are(teoretic) sa capete si el, saracu´´ Deci eu muncesc sa-i platesc votca vecinului care nu are niciun gand de reorientare profesioana si mai face si munca la negru?
Exact asta spun si eu, nu se poate ca toata lumea sa fie la acelasi nivel, sau toata lumea sa ´´primeasca dupa nevoi´´. Daca muncesti, ai. Daca ti-e lene, n-ai.Politica sociala extrema il dezavantajeaza rau pe cel care munceste si il mangaie pe cap pe cel care nu are chef de munca, ca el e mai smecher..
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza00 "Problema este ca nici cei care lucreaza nu-si declara la fisc veniturile reale decit in numar foarte mic" Asta nu i adevarat, de ex aici marea majoritatea a populatiei lucreaza cu contract, determinat (per scurte)sau nedeterminat. Nu au cum sa nu si declare venitul real. Cei cu firme sau PFA (fac consultanta deschizand un fel de firma, persoana fizica autorizata). Sotul de ex se incadreaza la ultima categorie, si isi declara TOATE veniturile, nici macar nu deduce tot ce ar putea sa deduca de frica ca i ar veni Fiscul pe cap. Sunt destui ce nu si declara veniturile, si aici statul e de vina, e responsabilitatea lui sa controleze declaratiile de venituri. mi se pare incredibil, tot cautam in coarne celor asistati de stat (repet , nu ma refer la cei ce au intr adevar nevoie...ci la persoane perfect capabile sa munceasca dar nu o fac pentru ca oricum statul le da). Tot cei ce muncesc sunt de vina, verticalitate la maxim, doar " ca sa compenseze pierderile cauzate de acei paraziti". Parazitii astia saracii sa i lasam in pace, ce atata verticalitate... Majoritatea celor ce au scris la sub asta vad ca au o gandire f liberala,"Muncesc, platesc impozite , vreau sa am scoli, spitale, drumuri decente. Nu toleram parazitii" Ce i atat de gresit in atitudinea asta? Dar ma rog, hai sa aruncam cu profetii in ele..."generatia pe care o cresteti va avea mari probleme de mentalitate..." . Pacat ca nu sunt mai multi cu o asemenea mentalitate, bugetul nu ar mai avea atatea gauri. |
Alinutza, eu nu ma refer la sotul tau ca-si plateste taxele, voi sinteti in Italia (cel putin asa ai steagul), eu vorbesc de cei din RO care nu-si declara venitul real, ca problema in discutie e alocatia.De aceea nici nu mentionez cit primesc eu alocatie pt copiii mei, este irelevant in acest context, eu discut conceptul de taxe/alocatii/ajutor social. Si nu stiu de ce-mi recomanzi sa iau o bere , una la mina ca nu beau alcool si doua ca stiu ce vorbesc atunci cind zic de generatia viitoare, uita-te numai la multitudinea de topicuri pe DC legate de violenta juvenila sub diferite forme, discutii aprige atunci cind se da o lege sociala care evident nu multumeste pe toata lumea...
cl spune:
Alina_s, n-ai inteles nimic!
Si vezi ca in Franta si Germania, se dau alocatii copiilor! Nu numai alocatii, dar stiu ca, in functie de salarii, li se da si o parte din suma data bonei sau cum s-o fi numind(nu mai stiu cum se cheama la ei femeia care are grija de 3-4 copii acasa la ea).
Mai citeste inca o data postarile, te rog. Si vezi ca faci confuzii: alocatia si ajutorul social nu sunt unul si acelasi lucru! Tu afirmi aici:
citat din mesajul lui alina_s ... Nu-l poti compara pe Gigel care taie frunza la caini cu Marioara care e vaduva, are 4 copii si a avut un accident de munca si acum nu mai poate lucra. Eu asta subliniam - ca exista paturi defavorizate care TREBUIE ajutate de stat, fiindca oamenii nu prea sar sa ajute pe cont propriu. Eu am facut voluntariat aici la cantina saracilor. Si da, veneau si drogati/betivi care nu vor sa munceasca, dar veneau si multe femei care si-au parasit sotii fiindca le bateau, noi emigranti care s-au trezit fara munca la 2-3 luni dupa ce au venit, etc. Sunt cazuri si cazuri - e greu sa generalizezi. Si referitor la comentarii - da, e normal ca cel ce are mai mult sa contribuie mai mult, pentru ca cel ce nu are sa primeasca si el. Ca unii nu au din lene e altceva - dar asta nu inseamna sa renuntam la omenie din motivul acesta. P |
Da, corect! Numai ca diferenta o faci prin ajutorul social acordat!!! Iar la noi alocatia copiilor e simbolica, nu ca in alte tari. Si nu, nu tratezi financiar toti copii la fel, dar pentru diferentieri exista tot felul de ajutoare, de la cele sociale, pana la reducerea impozitelor etc. Iar celor care nu muncesc pentru ca nu vor (nu ca sunt someri pentru o perioada si incearca sa-si gaseasca de lucru), nu le dai ajutoare la infinit! Una e sa nu-si gaseasca omul de munca si alta e sa taie frunza la caini ca asa vrea el!
Dodo, nu compara ce e la voi cu ce e la noi. Salariile si puterea de cumparare de la voi si de la noi. Clasa medie de fapt nu prea e medie ci sub, intelegi? Mi s-a parut normal sa renunt (desi aveam tot dreptul!) la cutiile de lapte praf gratuite sau retete pentru medicamente gratuite pentru ca m-am gandit ca altii au mult mai multa nevoie de ele decat mine (in timp ce in alte tari sunt gratuite pentru toti copiii!), asa cum mi s-a parut normal sa cotizez la asigurarile sociale si sustin sistemul de sanatate de stat, fara a beneficia de el (mergem numai la clinici private cand avem nevoie), tot asa de normal mi se pare ca si al meu copil sa primeasca amarata aia de alocatie care la noi e simbolica, intelegi? Daca vrei o comparatie reala si corecta, vezi de le ce venituri nu se mai dau alocatiile la voi si ce puteti face cu acele venituri si vezi la noi ce venituri sunt. Abia apoi ai dreptul sa spui ca ni se da sau nu de "pomana"! Plus ca prin alte tari sunt tot felul de facilitati (sume pentru crese, gradinite etc) pentru copii, sume care la noi nu exista! Deci inca o data, nu va ganditi ca alocatiile alea sunt nu stiu ce sume, sunt simbolice si sunt de nici 10 euro! Iar conform legislatiei in viguare fiecare copil are dreptul la ea! Ce face copilul meu cu aceasta alocatie (ii pune la pusculita, ii doneaza altui copil care are nevoie) e numai si numai treaba lui!
LadyJ, aia nu e omenie, ci comunism curat. Daca are unul mai mult, sa dea la toata lumea, sa aiba ca el!
Inca ceva, Dodo, crezi ca prin alte tari nu exista persoane care sa nu-si declare veniturile reale, ci numai in Romania? Crezi ca romanii sunt cei mai ...hmmm...hai sa spun incorecti??? Alinutza ti-a dat un exemplu concret! Si fii sigura ca nu e singurul caz si singura tara unde se intampla asa ceva! Inca o data, inainte de a vorbi, fa comparatia venituri/alocatii plus alte facilitati la noi si la voi! Un ultim lucru, violenta, juvenila sau nu, nu exista numai in Romania! Fiecare tara are uscaturile ei si nu cred ca noi detinem primul loc la capitolul "rautate"! Discutii aprinse pe forumuri referitoare la copii/politica etc, gasesti peste tot! Nu suntem noi oaia cea mai neagra!
dodo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cl Alina_s, n-ai inteles nimic! Si vezi ca in Franta si Germania, se dau alocatii copiilor! Nu numai alocatii, dar stiu ca, in functie de salarii, li se da si o parte din suma data bonei sau cum s-o fi numind(nu mai stiu cum se cheama la ei femeia care are grija de 3-4 copii acasa la ea). Mai citeste inca o data postarile, te rog. Si vezi ca faci confuzii: alocatia si ajutorul social nu sunt unul si acelasi lucru! Tu afirmi aici:
Da, corect! Numai ca diferenta o faci prin ajutorul social acordat!!! Iar la noi alocatia copiilor e simbolica, nu ca in alte tari. Si nu, nu tratezi financiar toti copii la fel, dar pentru diferentieri exista tot felul de ajutoare, de la cele sociale, pana la reducerea impozitelor etc. Iar celor care nu muncesc pentru ca nu vor (nu ca sunt someri pentru o perioada si incearca sa-si gaseasca de lucru), nu le dai ajutoare la infinit! Una e sa nu-si gaseasca omul de munca si alta e sa taie frunza la caini ca asa vrea el! Dodo, nu compara ce e la voi cu ce e la noi. Salariile si puterea de cumparare de la voi si de la noi. Clasa medie de fapt nu prea e medie ci sub, intelegi? Mi s-a parut normal sa renunt (desi aveam tot dreptul!) la cutiile de lapte praf gratuite sau retete pentru medicamente gratuite pentru ca m-am gandit ca altii au mult mai multa nevoie de ele decat mine (in timp ce in alte tari sunt gratuite pentru toti copiii!), asa cum mi s-a parut normal sa cotizez la asigurarile sociale si sustin sistemul de sanatate de stat, fara a beneficia de el (mergem numai la clinici private cand avem nevoie), tot asa de normal mi se pare ca si al meu copil sa primeasca amarata aia de alocatie care la noi e simbolica, intelegi? Daca vrei o comparatie reala si corecta, vezi de le ce venituri nu se mai dau alocatiile la voi si ce puteti face cu acele venituri si vezi la noi ce venituri sunt. Abia apoi ai dreptul sa spui ca ni se da sau nu de "pomana"! Plus ca prin alte tari sunt tot felul de facilitati (sume pentru crese, gradinite etc) pentru copii, sume care la noi nu exista! Deci inca o data, nu va ganditi ca alocatiile alea sunt nu stiu ce sume, sunt simbolice si sunt de nici 10 euro! Iar conform legislatiei in viguare fiecare copil are dreptul la ea! Ce face copilul meu cu aceasta alocatie (ii pune la pusculita, ii doneaza altui copil care are nevoie) e numai si numai treaba lui! LadyJ, aia nu e omenie, ci comunism curat. Daca are unul mai mult, sa dea la toata lumea, sa aiba ca el! Inca ceva, Dodo, crezi ca prin alte tari nu exista persoane care sa nu-si declare veniturile reale, ci numai in Romania? Crezi ca romanii sunt cei mai ...hmmm...hai sa spun incorecti??? Alinutza ti-a dat un exemplu concret! Si fii sigura ca nu e singurul caz si singura tara unde se intampla asa ceva! Inca o data, inainte de a vorbi, fa comparatia venituri/alocatii plus alte facilitati la noi si la voi! Un ultim lucru, violenta, juvenila sau nu, nu exista numai in Romania! Fiecare tara are uscaturile ei si nu cred ca noi detinem primul loc la capitolul "rautate"! Discutii aprinse pe forumuri referitoare la copii/politica etc, gasesti peste tot! Nu suntem noi oaia cea mai neagra! |
Inainte sa ma iei la trei-pazeste, (re)citeste ce am scris eu la topicul asta. Ai sa vezi ca nu am zis ca toate relele din lume s-au adunat in RO, dimpotriva, paraziti/violenta si altele se intimpla peste tot, si aici, nu am negat nici o clipa asta. Insa diferenta o face faptul ca, daca o tara are populatie preponderent cinstita cind e vorba de declaratia de venituri/egalitate in fata legii, parazitii sint fenomen accidental, nu generalizat. Eu pot sa spun asta despre tara in care traiesc. Tu poti spune acelasi lucru despre RO? Si-atunci banii care sint strinsi de la putinii care-si declara veniturile ramin tot putini. Asta e buba! Si cu un buget mic, coane Fanica, ce poti face? Oricum o dai, tot nu e lumea multumita! Da ia sa stringi tu putin chingile, sa iei de guler pe cei care favorizeaza asta(si justitia e inamicul No.1, putreda de abia se tine), sa dai pedepse d-alea de 10-15 ani inchisoare pt. frauda fiscala, sa vezi atunci cum incep sa se miste lucrurile! Pina atunci, bogatii vor fi tot mai bogati si saracii tot mai saraci. De-aia am zis ca generatia viitoare va avea o povara grea de dus. Acum sper ca s-a inteles
cl spune:
citat din mesajul lui dodo Inainte sa ma iei la trei-pazeste, (re)citeste ce am scris eu la topicul asta. Ai sa vezi ca nu am zis ca toate relele din lume s-au adunat in RO, dimpotriva, paraziti/violenta si altele se intimpla peste tot, si aici, nu am negat nici o clipa asta. Insa diferenta o face faptul ca, daca o tara are populatie preponderent cinstita cind e vorba de declaratia de venituri/egalitate in fata legii, parazitii sint fenomen accidental, nu generalizat. Eu pot sa spun asta despre tara in care traiesc. Tu poti spune acelasi lucru despre RO? Si-atunci banii care sint strinsi de la putinii care-si declara veniturile ramin tot putini. Asta e buba! Si cu un buget mic, coane Fanica, ce poti face? Oricum o dai, tot nu e lumea multumita! Da ia sa stringi tu putin chingile, sa iei de guler pe cei care favorizeaza asta(si justitia e inamicul No.1, putreda de abia se tine), sa dai pedepse d-alea de 10-15 ani inchisoare pt. frauda fiscala, sa vezi atunci cum incep sa se miste lucrurile! Pina atunci, bogatii vor fi tot mai bogati si saracii tot mai saraci. De-aia am zis ca generatia viitoare va avea o povara grea de dus. Acum sper ca s-a inteles |
Daca ti-am pus niste intrebari inseamna ca te-am luat la trei-pazeste? Iar din ce postezi, mie asa mi se pare, ca blamezi mereu RO. Avem si rele si bune. Si faptul ca inca ne luptam cu reminiscente comuniste, nu e vina noastra!
Si nu, nu pot spune despre RO ca are toti oamenii cinstiti, insa cred (sper; realitatea nu o stiu nici eu si nici tu) ca marea majoritate este corecta, exact ca si prin alte tari. Unii stiu sa se ascunda mai bine, altii nu, fraude exista peste tot. Si da, exista tari unde frauda/coruptia e mai mare si altele in care este mai mica. Dar mai exista si negustorii aia neprinsi, "cinstiti", adevarati rechini, care cred ca sunt destui de multi si pe alte meleaguri...
In fine, nu asta era discutia, ci alocatia copiilor. Si corect mi se pare ca atunci cand spui altora ca la voi nu exista alocatii pentru toti copiii, sa faci si comparatii reale venituri/ alocatii/ facilitati pentru copii la voi si la noi.
Anuska spune:
citat din mesajul lui dodo Anuska, ce s-ar intimpla daca parintii refuza sa faca acele "contributii" de care zici? Pur si simplu sa spuna la sedinta cu parintii: "ne pare rau, d-na invatatoare, dar nu dorim sa participam cu astfel de donatii, este datoria voastra sa asigurati materialul didactic/mobilier si ce mai trebuie in clasa. Noi eventual putem face ceva munca voluntara-venim sa le citim copiilor povesti, eventual plantam flori sau alte activitati-organizare de zile speciale, cum ar fi pancake day aici, parintii ajuta sa se faca_clatite la bucatarie si apoi toata lumea se indoapa cu ele"- ceva ce nu inseamna bani dar are valoare totusi. Ce consecinte ar avea refuzul coalizat al parintilor de a fi "storsi" de diferite fonduri care se duc pe drumuri nestiute? |
Ce se intampla daca nu dai?
Ce va de genu: "uite parintele X n-a dat, dar copilul lui beneficiaza de...." M-am incapatanat de ex sa dau suma "imensa" de 10 lei pt fondul scolii pe care parintii spusesera la sedinta ca n-o sa o dau deoarece noi am investit in clasa, ca mai apoi "cei fericiti" (cei care luau copiii cand ieseau de la scoala, nu ca mine) sa hotarasca ca astia sa se adauge la fondul clasei (asta deja avand o suma clar stabilita). Efectiv nu mi s-a parut ok, adica "o mana" de parinti hotarasc pt altii si apoi te infiereaza... De ce n-au hotarat de la inceput ca aceasca suma sa n-o dam la fondul scolii, dar sa se stranga si sa adauge la cel al clasei? E chestie de principiu!
Si altceva! Niciodata, dar niciodata nu o sa fie toti parintii de acord sa spuna ca nu dau banii; mereu se vor gasi unii care ii vor da fara comentarii si atunci "urmeaza spiritul de turma" .
Rechizitele sunt una si sunt de acord ca e treaba mea ca parinte, dar nu mobila si dotarea scolii!!! La fel cum, repet, sunt destule cadre didactice care nu-si mai fac meseria de a preda pt a te "obliga" sa iei meditatii uneori cu ei!
Dar am dat-o deja in diverse....
Oricum in Romania multe sunt cum n-ar trebui si sincer eu acum nu vad cine le-ar pune la punct cata vreme e incurajat statul degeaba, eludarea statului si a legilor (vezi hotul cu n-spe ani de puscarie pt ca a furat o gaina si senatorul W care a falimentat o banca si sta acasa ca e bolnav si nu suporta detentia)....
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004