alocatia de stat pentru copii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ba nu e deloc o masura acordarea banilor in bonuri de masa... pt. ca cei care fac copii pt. cei 200 ron pana la 2 ani, vor face si mai multi copii pt 150 ron pana la 18 ani (chiar si sub forma de bonuri), sigur vor vinde acele bonuri la jumatate din valoarea lor probabil ... si ii vor da pe bautura si tigari

Si nu sta nimeni la casa sa verifice ca alea's bonurile tale sau nu...

CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Si mie mi se pare o masura discriminatorie. Nici eu nu am beneficiat de medicamente gratuite, gradinita la stat etc. Nu stau in 42 de lei pe luna (copilul si-i pune la pusculita), dar e chestie de principiu! Orice copil ar trebui sa aiba exact aceleasi drepturi ca si cel de langa el. Alocatia ar trebui sa fie egala pentru toti! Spuneti ca sunt tari unde alocatia la anumite venituri este zero? De ce nu spuneti si de anumite facilitati si de reducerile la impozite pentru cei cu copii???? La noi nu exista asa ceva! Iar pentru cei defavorizati nu dai alocatii mai mari, ci le oferi tichete (nominale!) gratuite pentru imbracaminte, incaltaminte, hrana si ai grija sa poata folosi acele tichete numai si numai in centre specializate unde sa se prezinte cu actele de identitate si contorizezi bine totul. Cine nu foloseste tichetele inseamna ca nu are nevoie de ele si nu le mai primeste pe viitor!

In final, spunea cineva de Franta, ca nu are alocatie copilul. Ciudat! Cumnatii mei au venituri maricele si au alocatii. Iar cumnata mea imi spunea ca daca mai face si al treilea copil, poate sa stea si acasa, ca va primi bani frumosi, ca practic asa e incurajata natalitatea la ei.
Concret, stiu ca si Germania are reducerea impozitului daca ai copii, plus alocatii pentru toti copiii.
Dar deh...

edit: daca tot faceti comparatii cu alte tari, de ce nu comparati si veniturile de aici cu cele din afara, alocatia de aici (nici 10 euro!) cu cele din afara???? si inca o data, nu e corect sa dai unui copil si altuia nu. dai la fel si diferenta o faci cu ajutoare sociale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Da, ar fi o solutie daca s-ar contola... dar in situatia de fata, cand se pot da si ciorapi pe bonuri de masa...
Oricum variante vor avea sa faca bani... auzisem ca stau la coltul strazii si vand laptele praf primit gratis (pe baza de reteta si act de identitate ... si ce daca, n uajungea al cine trebuie)

Stiu ca la un moment dat exista o alocatie suplimentara (compensatorie) pt. cei cu venituri mici / membru de familie... si in functie de venituri, si in functie de nr. copiilor...
De ce nu modifica acolo sumele?

CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Elyanne, tocmai aici trebuie lucrat: totul trebuie controlat. Asistenta sociala sa-si faca treaba, sa verifice daca mai are sau nu ghetutele copilul si peste o luna, daca are imbracaminte, daca este hranit cum trebuie. Distribuite pachete lunare cu cele necesare (ghetute si imbracaminte conform masurilor copilului, lapte praf si alte alimente) sau ridicate numai de la centre specializate cu tichetele (nominale!) respective. Unde vad ca lucrurile merg cum trebuie controalele sa fie mai rare, unde merg mai prost treburile controalele sa fie mai dese, iar unde copilul este neglijat si lucrusoarele/alimentele ii sunt vandute: sesizari si trimis pe cap Protectia Copilului (actionat pana la decaderi din drepturi parintesti daca e cazul!). Cel putin mie asa mi se pare normal sa fie, alocatia sa fie la fel! Nu sa iei 10 lei de la un copil si sa dai acei bani unui alt copil, bani de care uneori sa beneficeze un parinte betiv si nu copilul! Ori faci lucrurile cum trebuie, ori nu le mai faci deloc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyanne

Da, ar fi o solutie daca s-ar contola... dar in situatia de fata, cand se pot da si ciorapi pe bonuri de masa...
Oricum variante vor avea sa faca bani... auzisem ca stau la coltul strazii si vand laptele praf primit gratis (pe baza de reteta si act de identitate ... si ce daca, n uajungea al cine trebuie)

Stiu ca la un moment dat exista o alocatie suplimentara (compensatorie) pt. cei cu venituri mici / membru de familie... si in functie de venituri, si in functie de nr. copiilor...
De ce nu modifica acolo sumele?

Eu stiu o gramada de mamici de pe vremea cand Matei era bebelus, care faceau treaba cu lapele... Plus spagi platite la doctori ca sa-si declare copiii bolnavi si sa stea acasa 3 ani in loc de 2... Si nu erau din cele mai prapadite...

Are dreptate Cl... alocatia ar trebui sa fie lafel pentru toti copiii iar diferenta sa se suplimenteze prin ajutor social dupa anchete temeinice si cu aplicarea de pedepse severe pentru fals in declaratii si nefolosirea corespunzatoarea a banilor... Adica folosirea lor pentru altceva decat ingrijirea copiilor...

Citeam azi pe undeva pe net ca mai exista acum o masura de-asta populista cu bani dati pentru copiii de liceu: cate 180 lei cu conditia ca venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 150lei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Si mie mi se pare o masura discriminatorie. Nici eu nu am beneficiat de medicamente gratuite, gradinita la stat etc. Nu stau in 42 de lei pe luna (copilul si-i pune la pusculita), dar e chestie de principiu! Orice copil ar trebui sa aiba exact aceleasi drepturi ca si cel de langa el. Alocatia ar trebui sa fie egala pentru toti! Spuneti ca sunt tari unde alocatia la anumite venituri este zero? De ce nu spuneti si de anumite facilitati si de reducerile la impozite pentru cei cu copii???? La noi nu exista asa ceva! Iar pentru cei defavorizati nu dai alocatii mai mari, ci le oferi tichete (nominale!) gratuite pentru imbracaminte, incaltaminte, hrana si ai grija sa poata folosi acele tichete numai si numai in centre specializate unde sa se prezinte cu actele de identitate si contorizezi bine totul. Cine nu foloseste tichetele inseamna ca nu are nevoie de ele si nu le mai primeste pe viitor!

Copiii au aceleasi drepturi (la viata, mincare, ingrijire etc) dar nu e neaparat sa aibe aceleasi drepturi financiare, daca familiile lor au venituri diferite, aici e chestia care va supara...
Sa stii ca aici nu ai reducere la impozit daca ai copii, impozitul se calculeaza functie de venitul familiei, nu nr. de copii. Intr-adevar, guvernul ajuta la plata creselor, insa si aici subventia coboara la $0 pt. cei care depasesc limita de venit, deci totul orbiteaza in jurul venitului familiei, ai venit mic, beneficiezi de ajutoare sociale, alocatii, reduceri; ai venit peste limita stabilita, ai alocatie=0 si nici alte reduceri. Si aici sint destui care fraudeaza sistemul, insa per total sint putini, majoritatea au verticalitate si-si declara veniturile in mod corect. Spune-mi si mie, cite procente din populatia activa a RO isi declara veniturile reale?? Ca sa nu mai vorbim de eludarea legilor in vigoare si suspendarea sau imblinzirea pedepselor pt. cei cu bani si realtii care sint totusi prinsi calcind pe bec. Btw, ce s-a mai intimplat cu Nastase si "matusa"? N-am auzit nika...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

In final, spunea cineva de Franta, ca nu are alocatie copilul. Ciudat! Cumnatii mei au venituri maricele si au alocatii. Iar cumnata mea imi spunea ca daca mai face si al treilea copil, poate sa stea si acasa, ca va primi bani frumosi, ca practic asa e incurajata natalitatea la ei.
Concret, stiu ca si Germania are reducerea impozitului daca ai copii, plus alocatii pentru toti copiii.
Dar deh...

edit: daca tot faceti comparatii cu alte tari, de ce nu comparati si veniturile de aici cu cele din afara, alocatia de aici (nici 10 euro!) cu cele din afara???? si inca o data, nu e corect sa dai unui copil si altuia nu. dai la fel si diferenta o faci cu ajutoare sociale!

Cel putin pana la varsta de 3 ani stiu sigur ca au 175 de euro alocatie.Apoi nu mai stiu ce se intampla.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui dodo
Si aici sint destui care fraudeaza sistemul, insa per total sint putini, majoritatea au verticalitate si-si declara veniturile in mod corect. Spune-mi si mie, cite procente din populatia activa a RO isi declara veniturile reale??

Dodo,aici e problema.Pe mine asta ma enerveaza.De ce fetita mea sa fie stearsa de pe lista pentru simplul motiv ca parintii ei au ales sa fie corecti si sa nu fenteze sistemul?De ce eu sa nu o vad cum creste minut de minut si sa o chinui cu bone,gradinite,etc . Asta ma oftica.Principial vorbind.

Seara faina tuturor .
Maminuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Repet: nu diminuarea alocatiei m-a revoltat (valoarea) ci gestul statului de a imi lua si din acest foarte putin pe care il primeam, desi noi, ca si familie contribuim din plin la Bugetul de Stat.

psichoMom .Din acelasi motiv sunt si eu revoltata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

[qupte]Dodo,aici e problema.Pe mine asta ma enerveaza.De ce fetita mea sa fie stearsa de pe lista pentru simplul motiv ca parintii ei au ales sa fie corecti si sa nu fenteze sistemul?De ce eu sa nu o vad cum creste minut de minut si sa o chinui cu bone,gradinite,etc . Asta ma oftica.Principial vorbind.[/quote]

Problema cum o vad eu e ca de fapt voi vreti ca toti copiii sa fie tratati FINANCIAR in mod egal, desi aproape nici un stat nu face asta (vezi exemplele date de celelalte fete din Franta, Germania,etc). De regula familia cu venituri mai mari nu primeste nimic sau primeste foarte putin de la stat (desi contribuie din plin - si, da, se "chinuie cu bone si gradinite" - fiindca asa este structura sociala corecta: cel care are da mai mult, ca sa primeasca si cel care nu are. Pe voi "va oftica" chestia asta - si acesta, din pacate, este unul din motivele pentru care Romania a ramas acolo unde este. Pentru ca pe unul il streseaza ca vecinul primeste ajutor pentru factura de lumina desi e salariat, pe altul il aia grija ca o alta mama sta un an in plus langa copilul ei, etc...Ar trebui sa va obisnuiti cu ideea ca statul nu va ofera nimic degeaba. Primul post din acest thread suna asa: "e dreptul copilului meu". De ce e un drept? Fiindca o clasa politica a hotarat sa OFERE ceva la un moment dat??!! Copilul nu are drepturi financiare din partea statului - statul e dator sa-i asigure doar protectie in cazul in care familia nu o poate face. Dar copilul nu are drepturi banesti - decat daca, ma repet, familia nu ii poate asigura comfortul necesar, hrana, caldura, etc.

Mergi la inceput